Тренировка за гръб в един ден?

10.04.05
15:40

Откакто тренирам (8-9 месеца) сплитът ми включваше две тренировки за гърба - една, в която наблягах на мъртва тяга и чукове, а другата - набирания и скрипец. За да разнообразя малко съм решил известно време да тренирам гърба в един ден само самостоятелно.
1. Мъртва тяга 3х8 повторения
2. Чукове супиниран хват 3х8 повторения
3. Вертикален скрипец 3х8
4. Хоризонтален скрипец (лодка) 3х8 повторения
5. Набирания широк хват зад врата 3х8

Знам, че гърбът може да поеме доста натоварване, но все пак, с горе написаната програма дали няма да претренирам? На 17 години съм.

10.04.05
16:24

Железна е програмата за гърба, няма да претренираш (от опит го твърдя).

10.04.05
16:30

Абе не ти ли е проблем да се набираш накрая, като си изморен? Ако бях на твое място, щях да сложа набирането веднага след тягата, а другото си остава така. Просто набирането е по - тежкото упражнение, и си мисля, че трябва да е по - напред, а скрипците да са най - накрая.

10.04.05
17:23

Тренирай си гърба в една тренировка най-добре. Иначе програмата е добра.

10.04.05
20:07

[quote author=”Петко К”]Абе не ти ли е проблем да се набираш накрая, като си изморен? Ако бях на твое място, щях да сложа набирането веднага след тягата, а другото си остава така. Просто набирането е по - тежкото упражнение, и си мисля, че трябва да е по - напред, а скрипците да са най - накрая.

Още не съм я тествал програма, за да видя дали ще мога да се набирам, а и като цяло май само тягата е на сигурно първо място, останалите упражнения ще ги наредя в процеса на тренировка. Важното ми беше да разбера, че няма да претренирам. Благодаря за помоща на всички.  :D

10.04.05
20:28

и моите упражнения за граб са такива ама набиранките ги прави като парво упражнение . Ако си направил  качестено тренировката накрая няма да можеш  да се набереш.Казвам го от опит

10.04.05
22:36

и аз съм съгласен с ludia набиранията ги правя първо упражнение а после всичко останало, а иначе програмата ти е добра

11.04.05
12:17

Добре де, за 8-9 месеца стаж упражненията са твърде много както и да го погледнеш. Няма смисъл от тия скрипци, разбери. По-добре направи допълнително няколко серии набиране (с по-различен хват ако искаш). Мъртва тяга, чукове. Това е истината. Ако смяташ, че имаш сили и т-щанга (мечка) можеш да включиш. Но за годините и стажа ключът е в набиранията :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1