17.09.10
20:46
http://www.youtube.com/watch?v=R_jxTc2ITA8&feature=fvw
Пичове, коя област трябва да разтегна, за да мога да клякам с такава форма като тази на клипчето?
Общо взето, освен разтягане и тренировки, нещо друго?
17.09.10
20:50
клякай както можеш не както искаш... моите стъпала са леко навън незнам дали така е правилно ама поне при мен много добре се усеща натоварването :)
казано от kristiancho на 17.09.10, 20:50:
клякай както можеш не както искаш...
Грешка... Мисли...
По твоята логика - сигурно 90% започват с грешна техника, и с нея трябва да си и останат, така ли? (;
Ами, не мога да държа кръста изправен в по - долно положение, общо взето т’ва е проблема, мина ли паралела, че и преди него кръста няма обратна чупка
17.09.10
21:00
казано от Madboy на 17.09.10, 20:52:
казано от kristiancho на 17.09.10, 20:50:
клякай както можеш не както искаш...
Грешка... Мисли...
По твоята логика - сигурно 90% започват с грешна техника, и с нея трябва да си и останат, така ли? (;
имах предвид, че от правилните методи който могат него... не да клякат накриво и да са на настрани от лоста, че и такива съм виждал хем огледалото срещу него и пак накриво ама то няква видима разлика той 15см настрани :D
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.09.10 21:00.
Човече, не спами темата, моля те. Нуждая се от компетентен съвет, не си чеши езика(ръката)
Може би са ти слаби еректорите, и оставяш тежестта да почне да те захлупва, знам ли и аз, експериментирай с по-малко кила. О
С един клип доста ще ни улесниш честно казано, сега е стрелба в тъмното :)
17.09.10
21:14
Основното е да подобриш мобилността в таза и глезените.
Можеш като допълнение да си правиш самомасаж с топка и фоум ролър на мускулите около таза, прасците и ходилата.
И още нещо - обувките на щангистите са с повдигнати пети, което помага да клекнеш по-дълбоко.
*Всъщност и Madboy e прав. Правим предположения в момента. :)
Мнението беше редактирано от Цветан Недев на 17.09.10 21:15.
Виж му обувките - колко висок ток имат. Ти вече съм сигурен, че си разтегнал до положение, в което клякаш нормално, но просто с тези обувки клякането става детска игра. От това идва тази форма, иначе забрави. Така че каквито и съвети да четеш и каквото и да гледаш в интернет да си знаеш едно на ум, че точно тази форма без точно такива обувки няма да стане.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.09.10 21:15.
Мисля, че проблема е в мобилността. Щом и добро-утрото не ми се отдава много много :) :)
Някакви изпитани методи, упражнения? :D
Или да го гоогле-вам :D
Е, Траш, ти беше казал, че нямаш проблем с оставането в долна позиция с изправен кръст?
Мнението беше редактирано от alabalaa на 17.09.10 21:18.
Нямам, защото маратонките ми са с малко по-висока подметка на петите. Пък и ти как го разнищваш този казус, сякаш Светия Граал ще намериш, а аз не съм правил абсолютно нищо друго освен разтягане тип “third world squat”, но дори при такова положение, че мога да седя спокойно клекнал с щанга и да се изправя с нея без да се навеждам както преди, аз пак нямам точно тази форма на тия атлети от клипа. С такива обувки вдигат всички в мойта зала, именно защото позволява на тялото да застава така. Иначе не ти трябват никакви специфични “методи” и “упражнения”. Трябва глезените малко да разтегнеш със собствено тегло (че иначе натоварването няма да е достатъчно) и това ти е играта. С разтегнати глезени колената могат да излязат по-напред и бедрата да станат по-успоредни с пода, от където идва и стабилността.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.09.10 21:22.
Че ти ако сложиш нещо 2-3см под петите същата работа...
Това, че не мога да правя добро утро с изправен кръст, може би, е знак, че ми липсва мобилност, а?
ПП. Разнищвам го, щото един път, ако се прецакам и до там съм :) :D
Мнението беше редактирано от alabalaa на 17.09.10 21:24.
Не е същата работа :) Най-малкото с нещото под петите можеш да се пребиеш :D
За теб да, ако седиш на едно място и клякаш, но ако аз правя преден клек и не мога да се изправя с щангата, трябва да я пусна на земята и да отскоча назад. Има голяма вероятност да направя беля с това “нещо” 2-3см. под петите ми. А и при обръщане/изхвърляне не е оптимален вариант да си слагаш нещо под петите, защото за идеалното движение трябва лек разкрач докато щангата лети - никога не се седи на едно място с краката при изпълнение на едно от тия двете. Като нищо можеш да си слагаш тънки дискове под петите, няма проблем, но ако някой ден се наложи да тренираш някъде, където няма как да си подложиш отдолу, какво правиш? Не клякаш докато не се върнеш на старото място?
казано от Madboy на 17.09.10, 21:09:
Може би са ти слаби еректорите, и оставяш тежестта да почне да те захлупва, знам ли и аз, експериментирай с по-малко кила. О
С един клип доста ще ни улесниш честно казано, сега е стрелба в тъмното :)
Освен тяга и ония извивки с дъмбел встрани, какво друго може да подпомгне развитието им, хиперекстензиите са ми ..неудобни и некак сложни.. направо ме дразни това упражнение.
“Добро утро” и тяга, аз така го виждам, лично аз правя само тяга, и след това планкове, те са повече за корема де.
С времето ще наякнат, въпроса е да не избързаш, и да ги контузиш преди това.
За хубав клек си трябва и силен корем :)
Ето ви една кака с доста добра пружинация :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 17.09.10 21:37.
Тия извивки с дъмбел ако са тия, за които си мисля, това е упражнение за корем. Можеш да правиш “добро утро” ако смяташ, че имаш нужда от директно трениране на еректорите.
Добър ден.
Сега установих, че първо трябва да се научиш да правиш добро утро, тоест да си сигурен, че си достатъчно мобилен. След това клека става детска игра за големи батковци :) :D
Аз пък никога не съм правил добро утро, ама такъв клек докарвам без проблеми ;)
П.П. С нормални маратонки де, бос не знам, не съм клякал бос от години.
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.09.10 22:03.
Това, че не си правил не означава, че не би могъл да го изпълниш перфектно още от първия път. :)
За такъв клек си иска мобилност.
Мнението беше редактирано от alabalaa на 17.09.10 22:06.
17.09.10
22:07
Аз съм пробвал и не мога да направя такъв клек.Мъчих,мъчих и не мога.Накрая успях, но имаше две значителни промени:
1) правя преден клек
2) има щангистки лост в залата, с който пружинацията е коренно различно.Уверявам те,че разликата е от земята до небето.
17.09.10
22:10
Не съм пробвал, за него имам мобилност в кръста, но задното бедро е много зле.
казано от Madboy на 17.09.10, 21:34:
“Добро утро” и тяга, аз така го виждам, лично аз правя само тяга, и след това планкове, те са повече за корема де.
С времето ще наякнат, въпроса е да не избързаш, и да ги контузиш преди това.
За хубав клек си трябва и силен корем :)Ето ви една кака с доста добра пружинация :)
Ок, мерси. Добро утро си е доволно гадно упражнение. Аз напоследък много правя планкове и тренирам по различни начини корема,сега започнах и по-често еректорите защото като бях на джудо наскоро имаше 1 упражнение.. немога точно да ти го обясня, но горе долу представлява това: Хващаш го с двете ръце през кръста и с краката го дигаш - е първите 2-3 пъти не клекнах,а дигах 120 кила толуп, и ме заболя корема, тама попринцип, където е хернията. И сега даже като се напъвам чат пат в кенефа, нещо леко ми пробожда корема там, деба писна ми от тия лайна...
Какво значи дали може? Добро утро не ми се струва някакво сложно упражнение- изправен гърба и се навеждаш в общи линии- аз лично съм правил и не помня да съм имал проблем... ама може и него да не съм правил как трябва... :D
Трябва супер разтегнато задно бедро, че и не само то. Трудно си е за дърва като мене :D
мба и аз съм дърво... утре може да питаш Кольо... баш клек ше правя... ако мойто може да се нарече де...
17.09.10
22:22
Па можеше и аз да дойда в младост, но ако искате да умра при вас :D
17.09.10
22:26
Ами аз трябва да стана в 7 и нещо, което ще означава 5-6 часа сън(не ми стигат), а и между тренировките ще има само 10 часа.Не... ще умра :D
Alabala , прощавай, че ти оспамих темата.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 17.09.10 22:27.
Абе така и така аз съм тръгнал да спамя по поста ми, някой мисли ли, че има за нещо да се притеснявам или не. Нямам никакви дискомрфоти за сега на клека и тягата де
казано от alabalaa на 17.09.10, 22:18:
Трябва супер разтегнато задно бедро, че и не само то. Трудно си е за дърва като мене :D
В същност не :) Лекичко свиваш в коленете, и ще се получи.
Аз добро утро съм правил доста рядко, скоро хич не съм.
Rikoo - никой не може да знае как се чувстваш.
Мнението беше редактирано от Madboy на 17.09.10 22:38.
Хм, в такъв случай ще продължавам напред и това е. На тоя етап щом няма проблеми с клека и тягата.
казано от RogerF на 17.09.10, 22:26:
Ами аз трябва да стана в 7 и нещо, което ще означава 5-6 часа сън(не ми стигат), а и между тренировките ще има само 10 часа.Не... ще умра :D
Alabala , прощавай, че ти оспамих темата.
Взех си това, което ми трябваше. Така че няма проблем :) :D
17.09.10
22:42
Важното е да си душевно задоволен :D
18.09.10
06:57
казано от alabalaa на 17.09.10, 20:46:
http://www.youtube.com/watch?v=R_jxTc2ITA8&feature=fvw
Пичове, коя област трябва да разтегна, за да мога да клякам с такава форма като тази на клипчето?
Общо взето, освен разтягане и тренировки, нещо друго?
Teхниката му просто е много чиста, което се постига с много .. клякане!!!