Тренировка само с щанга

17.09.10
17:01

Здравейте!
Искам да попитам мога ли да тренирам всички мускулни групи ефикасно само с щанга, защото не разполагам с други уреди :)
Имам възможност да тренирам всеки делничен ден, но не знам каква програма да си направя с тази щанга :(

17.09.10
17:13

Ще ти трябва поне една лежанка и стойка за клек. От там нататъка си ок :) Имаш варианти доста тогава примерно - клек с щанга, гребане с щанга, лег, военна преса, мъртва тяга и.т.н.

17.09.10
17:25

Лежанка имам :) но не знам как да си направя програмата и не знам кои упражнения са най-ефикасни

17.09.10
17:37

Лежанка с лост, Гребане за гръб с лост, Тяга, клек, бицепсово сгъване, разгъване за трицепс, разгъване на пред за рамо... общо взето всичко което можеш да направиш с дъмбели, може да се направи с лост :)

виж темата 5х5 според мен е идеална само базови упражнения ;)

17.09.10
18:23

Прочетох за 5х5, но не ми станаха ясни някои неща:
1.Какво значи 4. Асистиращи упражнения
2.Сряда:

Клек 5x5 (с 15-20% < от понеделник) ИЛИ Преден клек 5x5

това въобще не го схванах.

3. Ако изпълнявам програмата 10 седмици примерно, през какъв период трябва да покачвам килограмите, защото пише (еднаква тежест) на повечето места

17.09.10
18:25

Ако имаш само щанга, без тежести - ще ти е по-трудно. Добро упражнение са напдатите с лост.

ами там има и примерна програма !! какво да тренираш ама прочети и текста който е написан там ще разбереш дали е за теб или не е за теб ти какво целиш с програмата: размери,сила.. ?!

17.09.10
18:45

Ами на мен лично не ми допада програмата, заради тягата и клека(не че не клякам, просто клякам с малко килограми)
Аз лично искам да сваля няколко килограма, правя кардио имам и режим, но не зная каква програма да избера( кръгова ли, сплит ли, колко серии, колко повторения)..

еми каквато и да избереш над 6,7 повторения да са ти серийте според мен а може и над 10…

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.09.10 19:05.

17.09.10
19:13

Благодаря ти много :)
А за режима за хранене какво мислите:
6:00 - Яйца, мляко
към 9 - Ядки, банан, сандвич с месо(пълнозърнест хляб)
12:00 - Месо
16:00 - кисело мляко
17-19 Тренировка, след нея банан+мед
20:00 месо, салата

не ям всичко това за 1 ден, просто горе-долу тези храни приемам
и последните 2-3 седмици ям кюфтета и кебапчета предимно, което не знам дали е проблем(бтв днес си купих кебапчета с марката “Стара планина” и наистина много ми харесаха)

п.п на 15 съм и тренирам активно спорт

ами за отслабване ти трябва НВД тоест приемаш малко въглехидрати ( ориз,овес,картофи... ) но не и да ги премахаш напълно за белтъчините ( месо,яйца,извара... ) не мисля, че е проблем да приемаш каквито и да е дози ( поне 1,5грама на 1 кг телесно тегло )

http://www.bb-team.org/articles/1548/#axzz0zodLkXsj <—- тая статия може да ти помогне :)

18.09.10
07:09

казано от xuaxua на 17.09.10, 17:01:

Здравейте!
Искам да попитам мога ли да тренирам всички мускулни групи ефикасно само с щанга, защото не разполагам с други уреди :)
Имам възможност да тренирам всеки делничен ден, но не знам каква програма да си направя с тази щанга :(

Ako има достатъчно тежести 100% отговора е ДА!!
Kлючовата дума е ДОСТАТЪЧНО!!!

Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 19.09.10 07:37.

18.09.10
07:19

Имам тежести, разбира се :)
Благодаря на всички за съветите мисля 3 дни да правя упражнения за различни мускулни групи например
1.Гърди, бицепс
2.Гръб, трицепс
3.Крака, рамо

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1