ъъъ, някакво разнообразие??

Прескочи до:

18.09.10
08:42

Здравейте, хора! Стажът ми е 5 месеца, а бицепсите са мръднали съвсем малко. Аз не съм като другите 15-16 годишни, които се интересуват само от бицепсите - напротив за мен най-важни са гърдите, раменете и гърбът, защото те придават ширина и естетика хаха :). Но все пак за тези 5 месеца гърбът ми е дръпнал най-най-най-много, абе като цяло всичко ми е дръпнало доста повече от бицепсите, а знаете как са тинейджърите, за тях олицетворението на силата е точно... бицепса... :( И така Имам си ден за ръце, който включва:

Бицепс (с него започвам, винаги ми е бил приоритетен, а трицепса върви повече...)

Крив Лост - 4х8-10
Концентрично - 3х8-10
Чуково - 3х8-10

Преди правих и трите упражнения по 4 серии, но ги намалих, защото си мислех, че ще ги претренирамм хаха.

Трицепс:
Френско разгъване - 4х8-10
Лег с тесен хват - 4х8-10
горен скрипец за трицепс - 4х8-10

Те така ги тренирам, но също забелязах, че когато намалих броя на сериите за бицепс от 12 на 10, трицепса ми стана доста по масивен и релефен, може да е просто съвпадение, кой знае. Ръката ми е 36-37, не взимам никакви добавки. Преди си взимах само бирена мая, защото помага за възтановяването, мисля пак да си купя. Е, дайте някакви предложения за мен. Ето някакви данни за мен: на 15 съм, 181 см, ръката ми е 36-37 см, храня се сравнителни добре - дневен прием на протеини около 120г а и някой път повече, приемам ги на няколко храненета, също пия доста вода. тежа 67-68 кг

18.09.10
08:53

Кефиш ме. :D

бицепсите са мръднали съвсем малко

aз не съм като другите 15-16 годишни, които се интересуват само от бицепсите - напротив за мен най-важни са гърдите, раменете и гърбът

Бицепс (с него започвам, винаги ми е бил приоритетен)

18.09.10
08:55

ами бицепсите, все пак не са маловажни! Всичките ми връстници си гледат бицепсите :D не съм ги виждал да си мерят гръдната обиколка например. ;) иначе са ми приоритетни в деня за ръце. ;)
А, моля ви без коментари за клек и тяга. Твърдо съм решен, че няма да ги правя :) Сетих се като ти видях подписа : Ако искаш големи ръце, ще ти се наложи да клякаш...

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 18.09.10 08:57.

18.09.10
08:57

Какви са ти мерките? На 67-8 килограма бицепса ти е супер..колко ти е гръдната обиколка и бедрото?

18.09.10
09:00

Бицепса за килограмите ти е много добре препорьчвам ти да не се занимаваш с глупости.

18.09.10
09:03

Ами бедро не тренирам но сега ще ти кажа. (ще ги измеря, имам метър.) бедрото е 55см сигурно ще е малко, не знам как вървят там мерките, но краката само с 6 месеца тренировка футбол си изглеждат прилично (не съм ги тренирал). прасеца е 39,5-40см. За гръдната обиколка трябва ли да съм си поел въздух и изобщо как да я измеря? отпуснат/стегнат? с въздух/без? в най-широката част ли?.

ЕДИТ:  Току що премерих бицепса собственоръчно и се оказа, че не може да се има доверие на друг освен мен.. не е 36-37, а е 35-35.5см..

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 18.09.10 09:07.

18.09.10
09:09

Като не правиш клек и тяга, за какво изобщо ходиш на фитнес ?

18.09.10
09:20

казано от Едуардо на 18.09.10, 09:09:

Като не правиш клек и тяга, за какво изобщо ходиш на фитнес ?

Ами ходя за да си развия хубаво тяло. Никой от този форум няма да стане културист (айде 99%). Крака например не са нужни за една хамонична фигура. тренирал съм футбол от което краката ми изглеждат прилично. Като се съблека пред огледалото виждам, че краката не искам да са ми по-големи отколкота са. Големите бедра например си имат и минуси! При едни граничещи с културизма мерки за бедра официален панталон няма да седи много хубаво, нали? както и широка талия, ханш, седалище което малко или много от клека и тягата се развива! Някои ще ме изкарат дървен философ, което навярно е така, но аз просто влизам в спор, че не е задължително да влкючваш в програмата си клек и тяга ;)

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 18.09.10 09:24.

18.09.10
09:21

Това е една стара мярка за симетриа прасеца е равен на бицепса.Ако искаш един мускул да излезе от симетриата с другите това за мен е загуба на време.Освен това бицепса е един малук мускул които вьрви обикновено с другите мускули когато не е претоварен разбирасе какво искам да ти кажа ако буташ от лег 140 сьс сигурнос ще ти е по голям от колкото е сега даже и никога да не го тренираш.

18.09.10
09:33

Глупости..пълни глупости абсолютен пълен SHIT. Смешно е да имаш малки крака. Краката помгат в развитието на цялата мускулатура (те са 50 % от мускулите по тялото ако незнаеш). Клека и тяга са тежки базови упражнения, който развиват цялото тяло. Освен това тренирай бицепса по-тежко с по 6-8 повторения не 10.Футбола за 6 месеца неможе кой знае колко да ти развие краката, да издръжливи са, но само толкова. Ако тренираше и сега футбол ок, няма смисъл да ги мъчиш допълнително много, но големите крака винаги са бонус, а какво по яко да видиш коляно, затиснато отгоре с мускули  :D? Клека и тягата какво като ти разшират талията да не си някакъв манекен ? Гъза ме боли хуя с извинение колко стърчи, но без него си за никъде. В момента бедрата са ми 62-3 сантиметра, като ще се опитам да ги докарам до 70 не повече.

18.09.10
09:40

Аман значи и от другите глупости - без клек и тяга, няма растеж...... Може да се надуеш грозно от кръста нагоре без тези упражнения, но вече друг е въпроса, че краката трябва да се тренират за самите тях, за да са развити и големи - съответно с клекове и тяги (всичките вариации)

18.09.10
09:41

рико, манекен - не, но бъдещ юрист ;)

18.09.10
09:49

казано от johny_trevata на 18.09.10, 09:41:

рико, манекен - не, но бъдещ юрист ;)

хах това се предполагаше от мнението ти за официалните костюми. И така ако изкаш по големи раце провери в саита има една програма за ръце която може да се прави на всеки 3 дни и има ефект.Браво за прасеца на мен точно тфа ми липсва моя е 36 см а ръката ми е около 33/35 см и аз иам един въпрос как да си направя прасеца по голям ???

АН

18.09.10
11:39

спри компютърните игри

ами ти сменяш ли тези упражнения щото си написал само една програма за ръцете ... ?!

18.09.10
11:59

Знам че с това ще убиа вожда ама работи.Сега пич това го правиш 2 в седмицата но намали малко обема на другите тренировки.Избери си 3 упражнениа за бицепс и сложи кила с които правиш не повече от 8 или 9 повтурениа но чисто.Килограмите не се дигат никога сега каква е целта в рамките на 4 минути почваш да правиш пурвото упражнение след 8 или 9 броики ако си нагласил килата добре няма да можеш повече и пуска щангата тука почва интаресното за 4 минути трябва да направиш максимално много повтурениа няма значение по колко в сериа и по две може важен е общиа брои накрая на 4 минути в следващата гледащ да подобриш този рекорд.Брутално е ама като искаш рьце като крака това е.

супер серии,дроп серии опитвал ли си такива неща ... 21 за бицепс е много добро

18.09.10
15:18

Е какъв бъдещ юрист си на 15 години.... Ти още не си завършил гимназия.

Защо не пробваш да включиш сгъване с прав лост за бицепс. И се стреми да вдигаш повече тежест (ест. с минимален чийт)

21 също е доста сериозно упражнение - може и него да го пускаш през седмица

18.09.10
16:35

Такива теми бол... Ако правиш ръцете в един ден - раздели ги, ако ги правиш разделени - обедини ги, ако ги правиш в първия ден - сложи ги в последен. Ако това не помогне - спри да ги тренираш за месец. После пак почни... И да какъв юрист като ти тъкмо си влязал в гимназия... Не мисли толкова напред.Плюс това мога да ти кажа, че Вин Дизел, който за мен е един от мъжете с хармонично развито тяло, си има голями крака, но в костюм пак изглежда добре.

18.09.10
16:50

Качи мускулна маса и ще порастнат. На тези килограми няма накъде повече. Спри да ги тренираш няколко месеца, като през това време наблегнеш здраво на гръб, гърди и рамене с базови упражнения.
И почни да клякаш (дърпаш тяга) ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.09.10 16:50.

10

18.09.10
17:05

Приятел при тези килограми и височина си супер. Мой познат е 1.70, 70кг и е с 38 ръка, но забележи - 1.70, а ти си 1.80. Ако нема да правиш клек (ОМГ ШЕ СЕ СМАЛИШ!! булшит) прави тяга, тя не знам как ше пречи :)

19.09.10
08:02

казано от johny_trevata на 18.09.10, 08:55:

ами бицепсите, все пак не са маловажни! Всичките ми връстници си гледат бицепсите :D не съм ги виждал да си мерят гръдната обиколка например. ;) иначе са ми приоритетни в деня за ръце. ;)
А, моля ви без коментари за клек и тяга. Твърдо съм решен, че няма да ги правя :) Сетих се като ти видях подписа : Ако искаш големи ръце, ще ти се наложи да клякаш...

Tука бъркаш ама ще го разбереш след време, ако изобщо продължиш с този спорт!

19.09.10
15:18

Навих се да правя тяга или по-скоро да я пусна на изпитателен период. Къде е по-добре да я включа, в тренировката за гръб, или тази за крака, която също е на изпитателен период... също кажете къде е по-добре като 1во упражнение или като второ, трето?

Смятам иначе програмата за гръб и крака да изглеждат така:
Гръб:
Мъртва тяга (тук ме посъветвайте какъв вид или просто дайте съвет, защото никога не съм правил) 4-5 серии - чудя се.
набиране неутрален хват, ако нямам сила за широк. 4 серии
горен скрипец - 4 серии
лат-машина/гребане с дъмбел/долен скрипец - ще ги редувам - 3 серии

Крака:
Клек евентуално 4-5 серии чудя се...
Лег-преса - 4серии (или в комбинация с клек става малко убийствено?)
бедрено разгъване - 3 серии
бедрено сгъване - 3 серии
и тука нещо за прасец се чудя

всички повторения ще са от порядъка 6-10 дайте съвети, моля, пак повтярям крака и тяга като тренировка и упражнение съответно, са ми доста непознати. :) Вярвам Ви :)

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 19.09.10 15:19.

тягата за гръб се спуска до под коленете... тягата за задно бедро се спуска до долу като краката ти трябва да са изпънати ( ест. при пълно изпъване при мен много се натоварват сухожилията и леко свиване е идеално ) като я сложиш с гръб в началото мерака ти може да е голям и да се мъчиш с много кила тъй, че я сложи в края... ще си по уморен и с по-малък мерак. Аз лично правя и с гръб и крака

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 19.09.10 15:23.

19.09.10
15:32

какъв вид тяга да сложа с изпънати крака или да ги свивам от последния пост не ми стана много ясно...

тягата с изпънати крака е за задно бедро .. просто ако ги изпънеш съвсем ще те заболят сухожилята на коленете затова ти казвам съвсем леко да си свиеш... съвсеееем лекичко някой друг ако обясни ще е добре

19.09.10
15:46

казано от kristiancho на 19.09.10, 15:34:

тягата с изпънати крака е за задно бедро .. просто ако ги изпънеш съвсем ще те заболят сухожилята на коленете затова ти казвам съвсем леко да си свиеш... съвсеееем лекичко някой друг ако обясни ще е добре

моя грешка...

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 19.09.10 15:47.

19.09.10
15:52

добре де, като погледнем този линки (втората снимка) - http://www.bb-team.org/exercise/1197/#axzz2wWjPRlTr
И този линк (първата снимка) - http://www.bb-team.org/exercise/1176/#axzz2wWXbGox5
,не оставаме ли с впечатлението, че разликата е само в положението на щангата? и все пак при такава тяга както е на картинката не се ли активира квадрицепса?

активира се ако спуснеш до долу... ако спускаш до под коляното се натоварва в по-голяма степен гърба .. опитай с лост или без тежест никаква да видиш, че е така сега както и да го прочетеш неможе да разбереш преди да пробваш :) Квадрицепса е от пред... няма мъртва тяга дето да е за квадрицепса

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 19.09.10 16:06.

19.09.10
16:14

Ами в нас си имам лост, тъй че пробвах го. Така останах с пвечатлението, че няма да правя тяга за крака ли за задно бедро, а във варианта, който се слага в тренировката за гръб. Някакви предложения?

какви предложения ? прави я в края сега... за да правиш тяга като 1во упражнение ти трябва много добра загрявка и да използваш по-големи тежести като не си я правил до сега си я прави в края с по-леки тежести както каза си на изпитателен период

19.09.10
16:26

това ли е точното движение, което трябва да изпълня? http://vbox7.com/play:2826058e

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 19.09.10 16:27.

19.09.10
20:02

Да .
И стягай кръста да не се изсипеш.
И не прекалявай с тежестта. Прави я тягата в тренировката за гръб като последно упражнение.
За крака си дал прилична програма,
но първоначално ще ти е супер тежка. Може да почнеш с клек , бедрено сгъване и разгъване и 2 серийки прасец.
Като усетиш че ти идва силата, а тя ще дойде включваш и лег-пресата и разгъването ;)

19.09.10
20:11

Стягай кръста да не се изсипеш звучи малко странно :) Корема да си стяга !

20.09.10
13:43

казано от Madboy на 19.09.10, 20:11:

Стягай кръста да не се изсипеш звучи малко странно :) Корема да си стяга !

То и двете неща да ги държи стегнато.

Изсипване не в медицинския/хирургически смисъл. Е дано ме е разбрал да държи кръста изправен и стегнат без да се отпуска ;)
А това за корема всеки който се занимава с тежести трябва да го знае, защото лесно става белята

20.09.10
19:05

Така: Днес правих тренировката за крака и корем, но не бях прочел последните 3-4 поста, за които много благодаря. Краката направих така:
Клек - 2 серии без тежест по 15 повторения , колкото да схвана техниката и още 3 серии с десетките по 8-9 повторения.
Лег преса - 3 серии по 8-9 повторения с 60 кг
бедрено сгъване 3 серии с 25-30-35кг по 8-9 повторения
Прасец 4 серийки на една машина, на която сядаш и краката са ти напред, сгънати в коленете и така повдигаш пръсти...

Като цяло: Е*А МИ СЕ МАЙКАТА :D след клека (даже след 1вата серия с 10ките) не можех да ходя... не заради болки в ставите...
При всеки опит за скок - падане на земята... стълбите в подлеза?- ДОБРЕ, че има парапет! иначе най-вероятно щях да се търкалям...
Като цяло си вървях като е*ан пе*ераст...  и така.. след около час ме отпусна... Споделете мнението си и ми е любопитно как сте ходили след първия си клек :D:D
ЕДИТ: получих и мускулна треска още в фитнеса на глутеуса ли как се казва (задника :D) там където са мускулите (нормално..) - в долните външни области.. което не ми харесва и не ми се струва добра идея да ми се увеличава седалището...

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 20.09.10 19:07.

аз ходя така след Всеки клек :D:D аз правя

клек - 5серии
лег преси - 5серии
разгъвач - 4серии
сгъвач - 4серии
римска тяга - 4серии
прасец - 3-5 серии

според теб как ходя :D:D

20.09.10
19:38

казано от kristiancho на 20.09.10, 19:09:

клек - 5серии
лег преси - 5серии
разгъвач - 4серии
сгъвач - 4серии
римска тяга - 4серии
прасец - 3-5 серии

ами не знам как ходиш, но мен като ме видяха приятелите ми и ме питаха: “Ееее, Нака и ти един път да се напиеш..На колко си водки си?” Според вас нормално ли е? хаха аз си залитах наляво надясно и просто не си усещаш краката. Сега след около 2 часа след тренировката не мога да си изпъна крака (във въздуха)..

20.09.10
22:31

казано от johny_trevata на 20.09.10, 19:38:

казано от kristiancho на 20.09.10, 19:09:

клек - 5серии
лег преси - 5серии
разгъвач - 4серии
сгъвач - 4серии
римска тяга - 4серии
прасец - 3-5 серии

ами не знам как ходиш, но мен като ме видяха приятелите ми и ме питаха: “Ееее, Нака и ти един път да се напиеш..На колко си водки си?” Според вас нормално ли е? хаха аз си залитах наляво надясно и просто не си усещаш краката. Сега след около 2 часа след тренировката не мога да си изпъна крака (във въздуха)..

Е нее като да тренираш бицепс. ;) Ше стане човек от тебе продалжаваи в сьщиа дух.

21.09.10
17:22

Сега съм просто мега надъхан за тягата при гърба ... Само ще се опитам да не прекалявам с Кг.. Иначе нямам търпение за следващата тренировка за крака.. Сигурно е от стремежа за напредък или просто от ината ми да не седя на тези мизерни 40 кг клек... Но може би е заради това, че за първи път тренирам крака и аз не знам :D сега вече напук на здравата мускулна треска, която ме затресе още след тренировката и това че цял ден не мога да ходя съм много мотивиран :D еее, ще стане човек от мен :D:D:D

Мнението беше редактирано от johny_trevata на 21.09.10 17:23.

Големи крака = Големи ръце е 1 от законите  на Бодибилдинга

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1