Овесени ядки - помощ.

Прескочи до:

22.08.08
19:28

На Фамилия Никола са ми любимите. Фините не ги понасям, направо ми се гади от тях. Иначе при мен резултатът е чудесен така -> първо си измивам дозата три-четири пъти, после оставям за 15-20 мин във топла (не гореща!) вода да се накиснат. Изцеждам, слагам кисело мляко, сурови бадеми, орехи, лъцица мед - и изяждам :) Просто чудесни. Има и такива, които са микс и са по-скоро мюсли, отколкото овесени ядки. Наистина са много вкусни и се правят по-бързо и лесно (пак с кисело мляко), но имам съмнения относно здравословното им съдържание :)

17.09.08
10:47

Да не пиша нова тема. Един въпрос, но първо да почна отначало.
Мразя ги мразя ги тия овесени ядки, с нищо не ги обичам, вече 3година се опитвам тоест ги ям и вече не издържам, за това ми идва и питането, по принцип ги ям на закуска около 200-250 грама и след около 2 часа 2 часа и половина  след закуска като ги правя на течен шейк с мляко банан и протеин, сега на въпроса- Дайте някакъв техен примерен заместител със същите стойности на белтъци, въглехидрати мазнини който да ми идва със закуска и един техен заместител който да е като следващо ядене но да е течен шейк, защото не става да си нося купите с ядене в работата ми, просто да е под течна форма. дано не се затрудните с отговора.

TR

19.06.09
05:17

А белтъчините им имат ли всички аминокиселини ? Защото на пакета на едни които си взех пише ,че ги имат или е просто рекламен трик ?
А като се смесят с мляко запълват ли се аминокиселините им така ,че да се усвояват тези на Овеса ?

03.07.09
15:49

мМм аз ги хапвам сорови от пакета някои път си ги накисвам във плодово мляко мн яко става (овесените ядки имат вкус на сурови спагети) :D и това със прясното мляко трябва да го пробвам

EK

03.07.09
17:21

Аз слагам в паницата 8-9 супени лъжички овесени ядки, мед, и прясно мляко чакам да се накиснат и ги хапвам :)

03.07.09
17:51

10-12с.л. заляти с чешмяна вода и си хардкор  :coolgrin:

03.07.09
18:09

Да, въобще какво ви интересува вкуса толкова ? Това е последното нещо което трябва да ви интересува.

Мнението беше редактирано от NRG на 03.07.09 18:10.

03.07.09
18:12

казано от ekofresh1 на 03.07.09, 17:21:

Аз слагам в паницата 8-9 супени лъжички овесени ядки, мед, и прясно мляко чакам да се накиснат и ги хапвам :)

Преди и аз нещо подобно ги правих но слагах и лимонена кора, малко лим сок, и малко орехи :) Ставаше добре.

03.07.09
19:53

Купуваш си финни овесени ядки.Слагаш 70гр от тях в една купичка,сипваш едно кисело мляко 0.1% масленост в нея и добавяш 8-10гр стафидки да се гонят  за сладост.Объркваш ги хубаво,изчакваш да омекнат 20 минути и ги омахваш. :-)

03.07.09
20:11

Хаха , 20 минути никога не мога да чакам. Слагам ги , слагам и млякото , докато извадя буркана с меда , вече са омекнали , половин лъжица от него и веднага ядене. Да ми текат лигите 20 минути .. не , мерси :)

П.П : Овесът ми е любима храна :-P

03.07.09
21:07

Пробвах ги със прясно мляко то найстина че ставали много яки така се едно че ядеш мляко с бисквити даже по яко
btw и аз съм така не ги чакам 20 мин те пак си стават меки и за 2-3 мин

Мнението беше редактирано от eNerGy Dr1nk на 03.07.09 21:09.

10.02.10
21:03

Овецени ядки,кокосово брашно на вкус,малко канела,малко мед,овецени трици,половин кофичка кисело мляко и стават перфектни!!!

GO

11.02.10
05:42

Намери коя тема да възродиш..

SS

12.02.10
20:22

Аз правя както каза колегата. Вечерта в едно кисело мляко си сипваш ядките, изчакваш до сутринта и след това ги ядеш. Нищо сложно и трудно няма. Всеки ден ги ям и нямам проблеми да повръщам, да ми се гади и други такива. Избери между начините на приготвяне и си прецени кое най ти допада.
По-здрави!

18.09.10
17:02

На мен ми харесват, в началото ги ядях без захар или мед и не ми бяха гадни, просто безвкусни. Със захар или мед направо даже ми и харесват. Тази вечер ще пробвам от тези по-ситните.
Та да попитам, добре ли ще е ядките да ги смесвам с мюсли? Взел съм си на Nestle някакви, мисля, че са обикновени?

DE

18.09.10
20:15

Най-лесно за мен е да ги правя на брашно и след това като омлет с 3 яйчица,мажа го с лютеница и направо са в гърба :D

18.09.10
21:26

Аз пък ги варя заедно с прясното мляко докато кипне. После отделно стоят вътре около 30 мин докато изтине и да набъбнат хубаво и чак тогава ядене :) Не ви знам Вас който ги ядете сурови как не ви се пръскат търбусите ама аз първия път когато варих не ги изчаках да се надуят и се натъпках кат прасе .. та след това като ми се надуха в корема щях да умра :D за тфа ся чакам на сигурно.
Иначе си зимам от тея готовите мюслита на Биосет с 40% плодове и после с мед става много вкусно.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1