казано от inspect на 08.09.10, 09:17:
Поздравления за приза! Каква е породата - лаб ретривър ли?
Благодаря! Да, лабрадор ретривър е кучката.
казано от Aleksandar Marinov на 08.09.10, 09:08:
Боби, не си го слагай на сърцето виното или бирата.
Абсолютно всяка вечер удрям по 2 бири с 100 гр фъстъци и за мен няма по-голям кеф от това.
Не пречи на диетата и на постиженията. :)
Принципно си прав, но когато се отнася за две бири или две чаши вино, а не за десет бири или две бутилки вино. :) Затова в моя случай е по-добре без никакъв алкохол.
08.09.2010 г.
Интервално кардио (велоергометър) след работа. 16 минути - триминутна загрявка, последвана от пет едноминутни спринта, между които две минути с умерено темпо.
09.09.2010 г. (тренировъчен ден 2, седмица 10)
Тренировка - крака
Загрявка:
Клек с щанга зад врат - 8х70, 8х70 кг.
Адаптация:
Клек с щанга зад врат - 3х120, 1х120 кг.
Работни серии:
1. Клек с щанга зад врат - 4х160, 4х155, 5x150, 6x150 кг.
2. Лег преса - 12х230, 8х270 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака - 5х150, 5х150, 4х150 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 8х110, 7х110, 8х110 кг.
Обобщение за тренировката:
Много тежко ми беше днес. Едва-едва направих четворка на 160, после тази на 155 не беше по-лесна, също както и петицата на 150. Накрая реших да се напъна до възможния максиумум - шестицата на 150 е резултат от това самонаказване. Дали този спад на силата в краката се дължи на велоергометъра (там си давам доста зор), на намаления калориен прием или на почивката, но фактите са такива.
Добавки:
1. Преди закуска - 3 капсули Adipokill.
2. След тренировка - една доза протеин-изолат на SciTech + супена лъжица мед.
3. Следобед ще пия още 3 капсули Adipokill.
Обобщение за деня:
Денят минава нормално - работа доста, ще вися до късно в офиса вероятно. Кардио няма да има днес - правих крака сутринта, а двете в един ден просто не се получават. :)
10.02.2010 г. (тренировъчен ден 3, седмица 10)
Тренировка - гръб, преса
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 8х49, 8х49 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 3х91, 1х91 кг.
Работни серии:
1. Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 5х105, 6х98, 5х98 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка пред гърди - 6х98, 5х98 кг.
3. Придърпване на долен скрипец с къса права дръжка - 8х98, 7х105 кг.
4. Гребане с дъмбел - 5х61, 4x61 кг.
5. Повдигане на крака от лег с доп. тежест - 10х12,5 кг, 10х12,5 кг.
6. “Молитва” на скрипец - 8х70, 8х70 кг.
Както обикновено, тренировката за гръб не я усетих добре. Даже направих една допълнителна серия гребане с дъмбел накрая, за да компенсирам. Скрипецът е калпав - повдига се и се клати, като се сложат повечко килограми, няма подходяща за мен дръжка... Абе оправдания много. :) Хубавото е, че днес дясната ръка ме боля съвсем малко - контузията отшумява и се надявам до 2-3 седмици да мога да кажа, че съвсем е преминала.
Добавки:
3. Следобед ще пия още 3 капсули Adipokill.
Обобщение за деня:
Рано е да обобщавам деня преди 12 на обяд, а и като цяло няма кой знае какво за отбелязване. Имам лека мускулна треска на краката, но довечера ще въртя велоергометър почти със сигурност.
11.09.2010 г.
Измина месец от началото на режима. Свалените колограми вече са почти 6, което не е кой знае какво, но този път съм решил нещата да стават бавно и без изхвърляне. Вече съм свалял 30 кг за пет месеца - не е приятно нито по време на свалянето, нито по време на рязкото връщане на теглото след това. :) Този път - полека. Ето и резултатите в картинки:
Браво! :) Промяната е факт.Коремът е на половина.Прави ми впечатление обаче,дано да е от ъгъла на снимане / поза 2 /,че си загубил видимо маса в гърдите.
казано от a.k.a The Boss на 11.09.10, 09:14:
Браво! :) Промяната е факт.Коремът е на половина.Прави ми впечатление обаче,дано да е от ъгъла на снимане / поза 2 /,че си загубил видимо маса в гърдите.
По-скоро е от ъгъла и позата - няма съществена промяна в гръдната обиколка.
11.09.2010 г. (тренировъчен ден 4, седмица 11)
Тренировка - гърди, трапец
Загрявка:
Повдигане на дъмбели от полулег с извъртане на китки - 10x25, 8x33 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на дъмбели от полулег с извъртане на китки - 6х52 , 5х52, 5х52 кг.
2. Повдигане на дъмбели от лег - 5х53,5, 5х53,5 кг.
3. Повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон - 5х52, 4х52 кг.
4. Повдигане на лост с прави ръце от стоеж (с трапец) - 6х160, 7х210, 7х210, 6х210 кг.
Тренировкат за гърди се получи по-добре от миналата седмица. В края пробвах първо да загрея на 160 кг за трапец без фитили - шест повторения и почти изпуснах лоста. Следващите серии на 210 бяха с фитили вече. Не съм много доволен - нарочно взимам щангата от земята, за да не “забравя” тягата, но 210 днес едва ги дръпнах.
Добавки:
2. Преди тренировката - 3 капсули Adipokill.
3. След тренировка - една доза протеин-изолат на SciTech + супена лъжица мед.
Обобщение за деня:
Днес ми е сънливо, отпаднало и не особено свежо. Тренировката малко на сила я изкарах. Купил съм си бутилка чилийски Карминер и тази вечер поне две чашки червено вино ще влязат в “схемата”. :)
казано от Boby_ на 11.09.10, 12:37:
Днес ми е сънливо, отпаднало и не особено свежо. Тренировката малко на сила я изкарах.
Аз се чувствам по същия начин.То с тези резки промени на времето, няма как да не дава отражение.А още не съм ходил.И на всичкото отгоре имам да правя крака и дълго кардио !
11.09.10
21:27
Поздравления за прогреса :) Продължавай напред!
казано от Ivan / Cottage на 11.09.10, 21:27:
Поздравления за прогреса :) Продължавай напред!
Благодаря! Този път твърдо съм решил да не бързам и да оставя нещата да стават както трябва, без да стигам до крайности в самоизмъчването. :) Хубавото е, че има резултати, макар и не кой знае какви все още. :)
12.09.2010 г. (тренировъчен ден 5, седмица 11)
Тренировка - бицепс, предмишница
Загрявка:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 8x40, 8x40 кг.
Адаптация:
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 3х60, 1х60 кг.
Работни серии:
1. Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж - 6х70, 5х70 кг.
2. Бицепсово сгъване с дъмбели от стоеж (тип “чукчета) - 6х36, 6х36 кг.
3. Скотово сгъване с крив лост - 4х60, 5х60 кг.
4. Сгъване на китки с прав лост - 6х60, 7х60, 6х60 кг.
5. Сгъване и разгъване на китки с дъмбели от стоеж встрани от тялото - 8х33, 8х33 кг.
Нормална тренировка. Не знам как се обърках, но си спестих една серия за бицепс (сгъване от стоеж с лоста). :) Ръката ме наболява още, затова и не сложих много. Все пак нещата са далеч по-добри, отколкото преди две седмици, така че се надявам вече да отмине всичко това.
Добавки:
2. След тренировка - двойна доза протеин-изолат на SciTech със супена лъжица мед.
3. След обяд - 3 капсули Adipokill.
Обобщение за деня:
Нощес почти не спах и днес съм съвсем скапан. Утре пак пътувам в командировка и съм в чужбина до четвъртък, което може би ще ми обърка малко ритъма на тренировки за следващата седмица, но ще видим - в хотела има псевдо-фитнес, та поне кардио ще мога да правя там.
13.09.2010 г.
Днес ми остана малко време след пристигането в хотела преди ангажимента ми следобед и слязох във “фитнеса” за кардио. За съжаление нещо не се получи - първо започнах на един крос-тренажор, но като стигнах до спринтовата част, той така взе да скърца и да не желае да увеличи оборотите дори на максимално натовраване, че се преместих на велоергометър. Понеже не съм го пробвал, го сложих на макс. След първия спринт така се уморорих, че чак взеха да ми парят бедрата, втория успях да го докарам, но бях до там. Сумарно 7-8 минутки интервално. Все е нещо, като се вземе предвид, че не съм спал, станал съм рано и съм пътувал сутринта.
Добавките са си на лице - 3 капсули Adipokill сутринта, следобед ще пия още три. В дни без силова тренировка пропускам протеина.
казано от fam0us на 13.09.10, 10:17:
Правиш лег с 53.5кг. дъмбели ? И то 5 пъти ...
Да. Защо те учудва? Малко ли ти се струва?
казано от fam0us на 13.09.10, 10:17:
Правиш лег с 53.5кг. дъмбели ? И то 5 пъти ...
Аз съм правил 4 ка с 45 :D Хич не се чуди, Боби лежанката му е доста силно движение. + Че са му много силни ръцете.
При мен понякога проблем повече е да си взема дъмбелите от земята :D
Боби аз вчера правих малко френско на 50кг, не зная просто как ти издържат лактите :D Явно са калени доста :)
Мнението беше редактирано от Madboy на 13.09.10 11:04.
13.09.10
11:07
Полулега на 52кг. е по интересното в случая.
Иначе това би трябвало да са стандартни килограми за негова тренировка.
Не знам защо ви се струват странни работните ми тежести с дъмбел на лег и полулег - според мен са си съвсем пропорционални на тези с лост. На 140 кг правя 4-ка с лоста, с дъмбели е под половината от това. Същото е и с полулега.
Абе и аз познавам няколко човека дето правят 120-30кг. ма лег, а не могат 30кг. дъмбели да повдигнат. Тея 53.5кг ми се струват адски много... айде дано другата година да се 103.5кг.
14.09.2010 г.
Днешното кардио се заключава в час и половина каране на колело из Виена. Без цел, без темпо - разходка за удоволствие. С един колега си наехме след вечеря по един City Bike и пообиколихме центъра. Трудно може да влезе в сметките - почти не се задъхах, а за ускорен пулс и дума не може да става, но все е нещо след виното, което пия всяка вечер в последните дни. :)
Добавките не ги пропускам - 3 капсули Adipokill сутринта и 3 следобед. Утре се прибирам и за съжаление ще трябва да отложа силовата тренировка за четвъртък.
08.09.2010 г. (тренировъчен ден 1, седмица 11)
Тренировка - рамо, трицепс
Загрявка:
Повдигане на дъмбели напред с прави ръце - 8х10, 8x15 кг.
Адаптация:
Повдигане на дъмбели напред с прави ръце - 3х18, 1х23,5 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на дъмбели напред с прави ръце - 6х27, 6х27, 6x27 кг.
2. Раменна преса с прав лост от седеж (пред гърди) - 5х85, 5х80 кг.
3. Разтваряне на ръце с дъмбели встрани от стоеж - 6х23,5, 6х23,5 кг.
4. Трицепсово разгъване с две ръце на скрипец - 4х63, 5х63 кг.
5. “Френско” разгъване с крив лост - 4х78 , 4х78 кг.
6. Трицепсово разгъване с дъмбел зад глава (с една ръка) - 5х20 кг.
Ужасна тренировка. Нито едно упражнение не се получи като хората. Това си има обяснение, де - от 4-5 дни не съм спал повече от 4 часа, работа има за целия китайски народ, а преумората, стресът и недоспиването неминуемо се отразяват и върху тренировките. Неприятно, но факт.
Добавки:
3. След обед - 3 капсули Adipokill.
Обобщение за деня:
Снощи се върнах от командировка, на която като цяло пак малко отпуснах работата с храната. Имам усещането, че съм се върнал назад. Ще видим в събота - зарекъл съм се да не се меря по-често от веднъж седмично, защото започва да се превръща в мания.
Боби, удряй по едно кафенце преди тренировка :) На мен като чистя добре ми се отразява.
казано от Madboy на 16.09.10, 11:11:
Боби, удряй по едно кафенце преди тренировка :) На мен като чистя добре ми се отразява.
Ти ако знаеш на колко кафета съм през деня, за да запазя някакво подобие на мисъл в главата си... :) Даже започнах до Ред Бул да прибягвам - срокове текат, никой не се интересува, че няма достатъчно хора, вече няма събота, няма неделя - всичко ми се слива в едно. Уж съм свикнал - от края на август до началото на ноември е така всяка година. Но май не се свиква съвсем с това. :)
17.09.2010 г. (тренировъчен ден 2, седмица 11)
Тренировка - крака
Загрявка:
Клек с щанга зад врат - 8х70, 8х70 кг.
Адаптация:
Клек с щанга зад врат - 3х120, 1х120 кг.
Работни серии:
1. Клек с щанга зад врат - 5х160, 4х160, 5x155, 4x155 кг.
2. Лег преса - 8х270, 7х300 кг.
3. Мъртва тяга с прави крака - 5х150, 4х150 кг.
4. Повдигане на пръсти на калф-машина - 8х110, 8х110, 8х110 кг.
За разлика от вчера, тази тренировка стана съвсем прилична. Петица и после четворка на 160 си е добре за моментните ми възможности. За съжаление пак си забравих разпечатаната програма и заради това съм си “спести” една серия тяга с прави крака, но не е болка за умиране след 4 хубави серии клек. :)
Добавки:
3. Следобед - още 3 капсули Adipokill.
Обобщение за деня:
Най-хубавото в тренировката беше, че на 4-тата дупка коланът ми хлопаше леко (пред две седмици едва се натъпквах в него). Постегнах се и успях да се наместя на петата, макар че дишането не беше лесно. :D
18.09.2010 г.
След поредната командировка тази седмица, която означава ядене на обяд в офиса с каквото ме нахранят, закуска в хотела, на която дори да подбирам какво ям, пак си е едно хранене в повече и вечеря с колеги очаквах буквално връщане назад. Добрата (за мен) новина е, че това не се е случило. Все пак нулева седмица е по-добре от регрес. :) При коремната обиколка има малко развитие, но при такива разлики може да се дължи на меренето, затова засега никакви изводи. Следващата седмица съм си в София и ще си налягам парцалите, за да няма издънки. :)
Имаш точно 6 кила минус за 6 седмици, което мисля че е добре- не знам какви темпове на сваляне гониш де.
То е добре, но 0.4% подкожни мазнини свалени за 6кг. не е много добре. Много мускул си свалил може би. Как смяташ като се гледаш в огледалото?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 18.09.10 08:21.
Бе тия %-ти не мисля, че трябва да са му чак такъв ориентир... дет викаш по-скоро огледалото.
Абе аз дневника му не го следя и не знам по някакви формули ли се мери, или с калипер, но ако е с калипер, това са твърде малко свалени мазнини за толкова килограми. Не знам четеш ли на Георги Николаев, но той макар и мерейки се с формула, беше свалил за не помня колко време, нещо от сорта на 5кг. и 4%. Ако продължава така Боби, да намалява килограмите а процентите да си седят почти еднакви през седмиците, дори фиданка да стане пак може и да не успее да си види коремните мускули. Само казвам какво мисля.
С китайски кантар си меря мазнините. :) Става само за най-общ ориентир. :) Пиша ги, само защото ги имам, не могат да се правят изводи на тази база. :D
Кантара му ги мери до колкото помня, което може би е по-голям ташак от формулите, щото не се знае пъ какъв алгоритъм ги изчислява. Иначе чета на Георги чета си и моя дневник и знам- ама има и друго боби е с 25% повече тегло начално от Георги като почна да чисти.
18.02.2010 г. (тренировъчен ден 3, седмица 11)
Тренировка - гръб, преса
Загрявка:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 3х90, 1х90 кг.
Работни серии:
1. Придърпване на горен скрипец пред гърди с широка дръжка - 5х105, 5х105, 5х105 кг.
2. Придърпване на горен скрипец с V-образна дръжка пред гърди - 5х105, 6х65 кг.
3. Придърпване на долен скрипец с къса права дръжка - 6х120, 7х120 кг.
4. Гребане с дъмбел - 5х72, 5x72 кг.
5. Повдигане на крака от лег с доп. тежест - 8х12,5 кг, 8х12,5 кг.
6. “Молитва” на скрипец - 8х70, 8х70 кг.
Прилична тренировка. Ръката още ме наболява, но вече е поносимо. На гребането с дъмбел първата серия я направих без фитил. За съжаление дръжката на дъмбелите е ужасна - гладка и стои като мазна, затова се наложи да ползвам фитил за втората серия.
Добавки:
3. Следобед - 3 капсули Adipokill.
Обобщение за деня:
Мързелива събота. Имам работа, но ще се занимавам утре.
19.09.2010 г. (тренировъчен ден 4, седмица 11)
Тренировка - гърди, трапец
Загрявка:
Повдигане на дъмбели от полулег с извъртане на китки - 10x25, 8x25 кг.
Адаптация:
Повдигане на дъмбели от полулег с извъртане на китки - 3x40, 2x40 кг.
Работни серии:
1. Повдигане на дъмбели от полулег с извъртане на китки - 5х53,5 , 6х53,5, 5х53,5 кг.
Помолих да ме снимат по време на втората серия. Операторът обаче отряза първото повторение. :) Нищо де, все пак се вижда:
2. Повдигане на дъмбели от лег - 5х56, 4х56 кг.
Тук вече цялата първа серия:
3. Повдигане на дъмбели от лег с обратен наклон - 5х53,5, 4х53,5 кг.
4. Повдигане на лост с прави ръце от стоеж (с трапец) - 6х170, 6х200, 7х200, 7х200 кг.
Много добре стана тренировчицата! Снощи бях на гости на кумците ми и се наложи под страх от скандал да хапна и да пийна (особено второто), затова днес сутринта не се чувствах в кондиция, но щом влязох в залата, това се промени като с вълшебна пръчица :)
Направих и две клипчета - миналата седмица имаше хора, които се учудиха на работните ми тежести с дъмбели. Е, вижда ми се шкембето изпод тениската, но това е неподправената реалност. :) Ще се сваля с времето. Имайте предвид, че това са първите и вероятно ще са последните клипове на упражнения за гърди, които ще пусна. Това ми е една от най-слабите мускулни групи и изобщо не се горедя с този факт.
Добавки:
3. След обяда ще пия още 3 капсули Adipokill.
Обобщение за деня:
Рано е да обобщавам, но като цяло сънлив и мързелив ден ще бъде. Утре ме чака обучение (аз ще обучавам, не мен) и трябва следоед да си преговоря нещата, но може и да го пропусна. :)
Боби кажи с 2 думи от началото на програмата до сега, добре ли ти просперира клек-а, как го чувстваш ?
казано от Madboy на 19.09.10, 10:26:
Боби кажи с 2 думи от началото на програмата до сега, добре ли ти просперира клек-а, как го чувстваш ?
Ами от четворка на 140 сега съм на четворка на 165 и петица на 160. Това е за 8-9 месеца и то без да съм си поставял за цел увеличаване на силата. В последните месец-два прогресът се забави, но това е нормално. Освен това много ми допадат тренировките, проведени по тази схема и затова не мисля скоро да се отказвам от нея. :)