19.09.10
12:22
Здравейте, на всички. Аз съм момче на 13г тежа 52кг висок съм 160см и искам да ви питам какви упражнения мога да правя в къщи. Имам 2 гири по 5кг, велоаргометър и импровизирана лежанка. Искам колкото е възможно по-бързо да направя мускулна маса. Мога да правя по 83 лицеви, 174 коремни и 100 клякания. Ако може да ми напишете и програма за всеки ден. Искам основно да направя гърди, корем, бицепс, трицепс и малко рамена. Горе доло съм свободен по 5 часа на ден. Благодаря на отзовалите се. :)
Темата беше редактирана от pero09 на 19.09.10 12:33.
19.09.10
14:40
ами за гърди на лежанката и лицеви
клекове ако можеш с тежест още по-добре
кик бек,концентрично,чуково сгъване, чукчета и тн.
упражненията са много
Мнението беше редактирано от Veselin Ivanov на 19.09.10 14:40.
На 13 години мускулна маса не се прави бързо. А за тренировки не ти трябват 5 часа на ден, а 3 часа СЕДМИЧНО.
Освен това, не можеш да тренираш само каквото искаш. Тренира се всичко балансирано.
Примерно, ако тренираш много гърди, корем и рамене, без да отделяш достатъчно внимание на гръб и кръст, ще се контузиш и прегърбиш.
Сядай и чети из сайта. Има време за тренировки, няма за къде да бързаш.
казано от Петко К на 19.09.10, 14:49:
На 13 години мускулна маса не се прави бързо. А за тренировки не ти трябват 5 часа на ден, а 3 часа СЕДМИЧНО.
Освен това, не можеш да тренираш само каквото искаш. Тренира се всичко балансирано.
Примерно, ако тренираш много гърди, корем и рамене, без да отделяш достатъчно внимание на гръб и кръст, ще се контузиш и прегърбиш.
Сядай и чети из сайта. Има време за тренировки, няма за къде да бързаш.
Аз всичко тренирам по принцип но искам да наблегна на тези неща. И не бързам но искам да стане колкото е възможно по-бързо. И въпреки всичко би ли ми направил горе долу програма по дни, серии, повторения и т.н. Ако не те затруднява естествено. Мерси все пак. ;)
Мнението беше редактирано от pero09 на 19.09.10 19:43.