Стабилен цикъл за качване на мм

Прескочи до:

28.08.10
16:53

Здравейте,

От септември мисля да направя един стабилен цикъл за качване на мускулна маса. Искам да постигна добри резултати, като ще отделя и доста време за това (планирам 5 тренировки седмично - в момента са 3-4).
Последния такъв цикъл, който направих беше преди 3 години, с чист креатин, бца, глутамин и протейн.
Отдавна не съм се интересувал от добавките (освен от бърнери, пих ОЕП наскоро).
Навремето гореспоменатите добавки бяха на мусаши, но гледам, че мусаши са out of the game, пък и не им се изкефих кой знае колко тогава.
Сега са се появили много нови марки и продукти, които нищо не ми говорят и ще почвам да чета и разучвам за тях.
Това, което искам е
1) Много добър протейн - естествено без него не може.
2) Креатин - тук не съм сигурен какво точно искам, гледам някакви матрици и тем подобни има...
3) Глутамин
4) За сила - вече имам jack3d
5) БЦА
6)???

Ако имате други предложения, критики, допълвания, казвайте. :)

28.08.10
16:59

Кажи само бюджет, така на хората ще им е по-лесно да ти препоръчат добри продукти.

28.08.10
17:52

казано от princo на 28.08.10, 16:59:

Кажи само бюджет, така на хората ще им е по-лесно да ти препоръчат добри продукти.

До 500 кинта, мисля че са достатъчно за един стабилен цикъл, но ако си заслужава ще дигна и нагоре.

28.08.10
18:24

Протеин, казеин, азотен бустер, силни спортни витамини, креатинова матрица, 1 кг БЦААи си готов за подвизи.
Да не забравяме и 1 кг месо на ден с въглехидрати предимно от овес,кафяв ориз и пълнозърнест хляб.

29.08.10
13:13

казано от Aleksandar Marinov на 28.08.10, 18:24:

Протеин, казеин, азотен бустер, силни спортни витамини, креатинова матрица, 1 кг БЦААи си готов за подвизи.
Да не забравяме и 1 кг месо на ден с въглехидрати предимно от овес,кафяв ориз и пълнозърнест хляб.

Като марки какво ще кажеш? А глутамин? Какви са тези силни спортни витамини?!

29.08.10
20:56

С 5 тренировки на седмица ще ти трябва и друг цикъл за да качиш ММ

30.08.10
09:13

Станаха по-полулярни защото вече няма монопол върху тях. Преди се внасяха само от 1 човек и цените бяха малко понадути, от скоро ситуацията се промени и затова продуктите на Scitec вече ги има във всички сайтове и магазини, а не само в тези на SNS.
Доста хора ще “открият топлата вода” с тези продукти. Иначе Scitec ползвам сега, ползвал съм ги и преди 5-6 години. Качеството винаги е било на ниво, само дето сега са по-евтини  (grin)

30.08.10
09:22

Scitec си е чудесен избор за марка, особено ако се внимава откъде се пазарува и се вземе най-изгодната оферта към момента.
Все пак от конкуренцията печели крайният потребител :)

30.08.10
13:38

казано от FaceOff на 29.08.10, 20:56:

Какво искаш да кажеш, че не зацепвам?

30.08.10
13:40

Не ми харесва много идеята да се тъпча с много протейн... трябва да е най-чистия и качествен, защото от него много лесно качвам мазно след намаляне/спиране на трениворки/цикли.

30.08.10
13:42

Как ще се въстановяваш с тези 5 тренировки?
Ще претренираш след втората седмица.
Хапвай повечко и тренирай по 3 пъти седмично само с базови и това е.

30.08.10
14:40

5 трена на седмица са си перфе със добре потбрани хран. добавки ще е  бетон ! По важно е през колко дена се тренира мускулна група и по колко серии, колко тежко от това зависи и възтановяването. Ако не работи няква тежка физическа работа 5 дена трен. на седмица си съвсем нормален цъкъл. Добавките вече са на много високо ниво за разлика от преди 10-15 години и ако можеш да си позволиш всичко необходимо ще се възтановяваш в пъти по бързо и ще тренираш много по тежко от колкото ако караш без тях.

30.08.10
17:29

казано от moreol на 30.08.10, 13:38:

Имах впредвид това, което е написал Иван малко по-долу. С 5 тренировки на седмица ще се възстановяваш и ще качваш ММ само ако си на зоб

30.08.10
17:35

казано от FaceOff на 30.08.10, 17:29:

казано от moreol на 30.08.10, 13:38:

Имах впредвид това, което е написал Иван малко по-долу. С 5 тренировки на седмица ще се възстановяваш и ще качваш ММ само ако си на зоб

х2,
доколкото знам 5 тренировки са за състезатели :)

КК

30.08.10
17:56

Аз пък винаги съм тренирал 2:1 и винаги кардио+корем в почивните дни. Познавам хора, които тренират 4:1, така че са пълни глупости тва.

31.08.10
11:18

Винаги съм тренирал 4 пъти седмично.
1) Гърди + корем (или го изпускам)
2) Ръце
3) Рамо + крака (или ги изпускам)
4) Гръб

Понеже гърдите никога, ама никога не са ми вървели се замислих 5) път отново да е гърди, като се стремя да има време за тяхното въстановяване между тренировките. Може би удачен вариант е 1 седмица 5 една седмица 4 тренировки.

31.08.10
11:27

При мене най-добре за маса действа системата 2-3 тренировки седмично.
Имам предвид тренировки, не просто вдигане на тежести.
След тренировка ако не се чуствам натоварен и леко замаян, не го броя изобщо. Затова и тренирам като за последно. Винаги близо до максимума с пълна концентрация. Може и да не съм прав, но за себе си знам, че това действа.
Просто се правят много тежки базови, докато ти причернеее.

31.08.10
13:17

Добре пич, радвам се че това работи за теб. Но няма как а и няма смисъл да наблъскам 2 и повече мускулни групи в един ден. А и темата не е за тренировки, а за хранителни добавки, защо се отклоняваме? До сега много малко хора предложиха конкретни неща.

31.08.10
13:23

В моите очи всеки стака трябва да съдържа :

Протеин: Изолат + казеин или само матрица за всякога
Креатин : Кре-алкалин или Матрица,варианти много, аз препоръчвам Size ON
Интра продукт- Интраболик/Екстенд/ Пърпъл Ин Трейн
Мултивитамини- Адам/Анавит/ Мулти Про/ Супер-Мулти
Щом вече имаш Jack3d това ти остава и ще имаш чудесен стак.

абе за 500 кинта направо отиваш с парите при инструктора и казваш искам това това и това ... тук неможе да държиш никой отговорен ако не се получи работата... а инструктора носи известна отговорност за това какво ще стане с теб :)

31.08.10
18:33

казано от kristiancho на 31.08.10, 17:38:

абе за 500 кинта направо отиваш с парите при инструктора и казваш искам това това и това ... тук неможе да държиш никой отговорен ако не се получи работата... а инструктора носи известна отговорност за това какво ще стане с теб :)

То той ще му източи парите да го гледа какво прави, а за добавките уй* :Д

31.08.10
20:25

казано от moreol на 31.08.10, 13:17:

Добре пич, радвам се че това работи за теб. Но няма как а и няма смисъл да наблъскам 2 и повече мускулни групи в един ден. А и темата не е за тренировки, а за хранителни добавки, защо се отклоняваме? До сега много малко хора предложиха конкретни неща.

Едно е 4, друго е 5 тренировки. Досегашната ти програма е екстра, но не пропускай корема и краката. На твое място бих включил към някоя от другите 3 тренировки още веднъж гърди, по-изоставащата част, обикновено горната. Относно добавките до голяма степен сам си си отговорил, хубав протеин, креатин, който действа при теб, освен ако не пиеш за първи път, глутамин, бцаа, джак. То много неща могат да се добавят, но избора си е твой, аз бих взел матрица или казеин за вечер. Успех!

11.09.10
10:45

Какво ще кажете за тези 2 комбинации от продукти:

протеин изолат - 4кг- fitness1.bg/scitec-whey-isolate-big/
казеин - fitness1.bg/scitec-pro-long/
креатинова матрица  - silabg.com/bg/6914-GASPARI-SizeOn-Max-Performance-1-5-kg.html или silabg.com/bg/2036-CONTROLLED-LABS-Green-MAGnitude.html или креатин монохидрад?
мултивитамини- fitness1.bg/scitec-multi-pro/
бцаа - Universal 2700 или нещо друго?
глутамин - ???
jack3d - имам го

протеин изолат - 2 x 1 kg silabg.com/bg/964-SYNTRAX-NECTAR.html/ или 3кг - silabg.com/bg/348-UNIVERSAL-ULTRA-WHEY-PRO.html или 2.2 кг  - silabg.com/bg/6260-SCIVATION-SCIVATION-WHEY-5LBS.html
казеин - fitness1.bg/scitec-pro-long/
креатинова матрица  - silabg.com/bg/6914-GASPARI-SizeOn-Max-Performance-1-5-kg.html или silabg.com/bg/2036-CONTROLLED-LABS-Green-MAGnitude.html или креатин монохидрад?
мултивитамини - fitness1.bg/scitec-multi-pro/
jack3d - имам го

До колкото виждам протеина на scitec е чист протеин и затова съм добавил бца и глутамин. Поправяйте ако греша.
За креатиновите матрици май съм по-склонен към тази на гаспари, макар че реално във форума другата е по-препоръчвана?
Много ми е важно да не качвам мазнини на талията и без това не е малка. Какво ще кажете за тези 2 комбинации?

Поздрави.

11.09.10
10:50

Екстра е ! Аз бих заложил на Max perf.  пред прехваления Green Mag, другите неща са екстра. BCAA си вземи на Scitec на прах, най-далавера е. Глутамина си го спести :) Поздрави.

Какво ще рече “чист протеин” ?

11.09.10
13:14

Сигурно има предвид, че “мръсният” е с добавени Бцаа и глутамин, което... сещаш се..
Иначе първата комбинация е по-добра, а аз не бих заложил на нито една от тези креатинови матрици, които си посочил, бих взел Монстър 100 за витамини+Бцаа на Сайтек и без глутамин.

То и да има допълнително добавени бцаа и глутамин,е в едни невероятно количества...че просто нямам думи :)

11.09.10
14:55

Защо никой не ебава глутамина, не ми е ясно.
Да - под чист протеин имам точно това в предвид.

15.09.10
09:17

Ето какво си поръчах и ще пристигне утре :P.
Scitec Nutrition   100% WHEY ISOLATE   4кг
SCITEC Nutrition   PRO-LONG   900gr
Gaspari sizeon   Max performance   1,5кг
SCITEC Nutrition   MULTI PRO   30пак
Universal Nutrition   Amino 2700   350tabs
Scitec Nutrition   L-GLUTAMINE   600gr
+ имам jack3d половин кутия.
Мисля че ми излезе изгодно стака, под 400лв като изключвам jack3d’a.
Изчетох доста и има добри отзиви за scitec, надявам се да се оправдаят.
Изолата ще го пия доволно по 2 дози всеки ден, сутрин и след тренировка (т.е. към 10 вечерта). Казеина мисля да го пия вечер преди лягане само в тренировъчни дни. Гаспарито трябва да видя как се взима, сигурно е преди и след тренировка? Мултивитамините по една доза на ден. jack3d преди тренировка. Аминото и глутамина само в тренировъчни дни 30 мин преди и веднага след тренировка. Пак ще направя справка с начина на приемане от описанието на продукта.
След около 2 месеца ще видим с какво ще се похваля. Само се надявам да не кача много мазнотии, че и без това в момента не съм много чист и лесно качвам.
Още утре стартира цикъла :).

TM

16.09.10
11:09

казано от moreol на 15.09.10, 09:17:

Ето какво си поръчах и ще пристигне утре :P.
Scitec Nutrition   100% WHEY ISOLATE   4кг
SCITEC Nutrition   PRO-LONG   900gr
Gaspari sizeon   Max performance   1,5кг
SCITEC Nutrition   MULTI PRO   30пак
Universal Nutrition   Amino 2700   350tabs
Scitec Nutrition   L-GLUTAMINE   600gr
+ имам jack3d половин кутия.
Мисля че ми излезе изгодно стака, под 400лв като изключвам jack3d’a.
Изчетох доста и има добри отзиви за scitec, надявам се да се оправдаят.
Изолата ще го пия доволно по 2 дози всеки ден, сутрин и след тренировка (т.е. към 10 вечерта). Казеина мисля да го пия вечер преди лягане само в тренировъчни дни. Гаспарито трябва да видя как се взима, сигурно е преди и след тренировка? Мултивитамините по една доза на ден. jack3d преди тренировка. Аминото и глутамина само в тренировъчни дни 30 мин преди и веднага след тренировка. Пак ще направя справка с начина на приемане от описанието на продукта.
След около 2 месеца ще видим с какво ще се похваля. Само се надявам да не кача много мазнотии, че и без това в момента не съм много чист и лесно качвам.
Още утре стартира цикъла :).

Добре си се насочил, евала :) Успех

Гаспарито се пие по време на тренировка,разтворено в 600-800 мл вода.

16.09.10
11:55

мани глутамина и си вземи някъв интра продукт
или БЦАА

17.09.10
12:03

казано от MaSTaH на 16.09.10, 11:16:

Гаспарито се пие по време на тренировка,разтворено в 600-800 мл вода.

Късно каза, снощи всичко пристигна. Ще се задоволя с това, което имам :).
Кога е най-добре да се пият мултивитамините. Мисля да ги пия сутрин всеки ден т.е. имам за един месец.
Чудя се да не предозирам нещо, защото всяко по отделно има определени дози, но в комбинация някои съставки се припокриват.
Не искам да следвам максимата на мечо пух, който казал: “Колкото повече, толкова повече... и умрял от свръх доза” :D

17.09.10
12:05

сутрин само ако закусваш стабилно
ако ли не - след наи-обилното ти ядене за деня

17.09.10
12:52

Защо пък точно след най-обилното хранене ? :)
Най-добре сутрин, щом са само витамини, независимо колко е обилно храненето.

17.09.10
13:33

щото на витамините да деистват им трябва храна

17.09.10
15:13

казано от caihundrel на 17.09.10, 13:33:

щото на витамините да деистват им трябва храна

Не на всички витамини, но е прието приемът на комплексни такива да бъде с храна или след хранене.

18.09.10
20:54

Мда, 3ри ден от цикъла и днес имаше видими резултати в залата и в кенефа :D. Мисля че урината ми ще почне да свети ако угася лампата. Като изключим това съм доволен.

20.09.10
08:54

Абсолютно съм доволен от стака. Силата ми на лежанка се качи с 20 кг чисти повторения.

20.09.10
09:20

казано от moreol на 20.09.10, 08:54:

Абсолютно съм доволен от стака. Силата ми на лежанка се качи с 20 кг чисти повторения.

Искаш да кажеш, че на 5-тия ден вече си качил примерно от 8х70кг лег на 8х90??

21.09.10
08:36

казано от FaceOff на 20.09.10, 09:20:

казано от moreol на 20.09.10, 08:54:

Искаш да кажеш, че на 5-тия ден вече си качил примерно от 8х70кг лег на 8х90??

От 8х80 чисто до 8х100 чисто. Това е по време на 2торото приемане на гаспарито. Но все пак да допълня, че тренировката ми беше в почивен ден, бях отпочинал, много добре зареден с храна и въстановен.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1