Само 11% от мъжете по света го могат

Прескочи до:
DO

19.09.10
21:25

http://vbox7.com/play:f1ff4b9d

Само недейте казва,че всеки може да го направи ако тренира. Не всеки може. А може и да може до известна степен.
Явно за това е изчислено,че само толкова малък процент мъже могат да го направят. И ако някой иска да покаже,че може,нека го направи и да се запише на видео и да го качи в youtube или vbox и да го прати тук да го видим. Успех.

АВ

19.09.10
21:31

11% от всички мъже по Света е доста солидна маса множество.

19.09.10
21:34

Предполагам,че и доста от съфорумниците ни го могат това. 8-)

19.09.10
21:38

Онзи ден направих 3 :) Е, точно като този не мога още :)
Упражнението се казва “Muscle Ups “

DO

19.09.10
21:41

казано от Ангел Василев Тодоров на 19.09.10, 21:31:

11% от всички мъже по Света е доста солидна маса множество.

Да 11% не е малко,но този тип прави 26 силови набирания.

DO

19.09.10
21:42

казано от a.k.a The Boss на 19.09.10, 21:34:

Предполагам,че и доста от съфорумниците ни го могат това. 8-)

Сигурно има хора,които могат да изпълнят силови набирания,но все още не познавам някой,който може да направи 26 силови набирания,като този тип.

19.09.10
21:42

казано от donati на 19.09.10, 21:25:

Само недейте казва,че всеки може да го направи ако тренира.

Всеки може да го направи, ако тренира да го прави.

19.09.10
21:43

Мдаа, 26 си е доста, аз с кип сравнително трудно правя 26 набирания.

DO

19.09.10
21:46

казано от Петко К на 19.09.10, 21:42:

Не мисля,че всеки може да го направи,защото просто има хора,които нямат такава генетика и не са устроени за да изпълнят това,колкото и да се пукат от тренировки. Това са 26 силови набирания !!!. И ако всеки може да го направи,много ще се радвам да е така. Нека някой опита и да се запиши за да го видим. Не мисля,че ще са много хората. Има доста които ще се откажат и доста,които ще стигнат до средата,което пак е постижение,но този пич просто цепи мрака.

19.09.10
21:46

Точно така! Не мога да разбера, как може да се връзвате на такива малоумни заглавия сложени от...(айде няма да казвам, че ще бъде много грубо)

DO

19.09.10
21:55

казано от VEGATA на 19.09.10, 21:46:

Точно така! Не мога да разбера, как може да се връзвате на такива малоумни заглавия сложени от...(айде няма да казвам, че ще бъде много грубо)

Не виждам кое му е малоумното. Много хубаво упражнение,а не само да се помпим,като прасета в залата,защото това,което прави този пич наистина доста малко хора биха могли да го направят и ако някой твърди,че всеки може да го направи с тренировки,нека от форума всеки да почне да тренира и да се опита и да видим колко силови набирания ще направи. Този прави 26 силови набирания !!! Хич не е малко. Нека се опитат доста хора и да се запишат да ги видим и тогава ще се види колко са доста или колко са малко хората,които могат да изпълнят това. Лесно е да се гледа отстрани и да се успокоим с думите : всеки може ако тренира. или а вижте това малумно нещо и прочие. Критиките всеки ги може.

Мнението беше редактирано от donati на 19.09.10 21:57.

19.09.10
22:04

Заглавието е абсурдно , но сигурно не си го измислил ти ? а си го копнал както беше във вибокса а там някой 7 годишен ще го е писал ххх  Това ако се напише че го могат 1% от мъжете на земята също ще е огромен процент. Реалния процент ще започва с две-три нули  0,00 нещо си.

Евала на човека кво друго да кажем :) А иначе естествено че всеки може да го поститне този резултат ако си го постави за цел и тренира в тази посока.

19.09.10
22:08

казано от donati на 19.09.10, 21:55:

Не виждам кое му е малоумното. Много хубаво упражнение,а не само да се помпим,като прасета в залата,защото това,което прави този пич наистина доста малко хора биха могли да го направят и ако някой твърди,че всеки може да го направи с тренировки,нека от форума всеки да почне да тренира и да се опита и да видим колко силови набирания ще направи. Този прави 26 силови набирания !!! Хич не е малко. Нека се опитат доста хора и да се запишат да ги видим и тогава ще се види колко са доста или колко са малко хората,които могат да изпълнят това. Лесно е да се гледа отстрани и да се успокоим с думите : всеки може ако тренира. или а вижте това малумно нещо и прочие. Критиките всеки ги може.

Човече, ти май си ударил на камък! Клипче докато мастурбираме не искаш ли да сложим, специално за теб? Предлагам ти да си продължиш дискусията в коментарите под видеото във vbox - там пишат хора на твоя акъл.

Edit: По дяволите, къде съм казал, че упражнението е малоумно?

Адиос (dull)

Мнението беше редактирано от VEGATA на 19.09.10 22:11.

DO

19.09.10
22:10

казано от Manigga на 19.09.10, 22:04:

Заглавието е абсурдно , но сигурно не си го измислил ти ? а си го копнал както беше във вибокса а там някой 7 годишен ще го е писал ххх  Това ако се напише че го могат 1% от мъжете на земята също ще е огромен процент. Реалния процент ще започва с две-три нули  0,00 нещо си.

Евала на човека кво друго да кажем :) А иначе естествено че всеки може да го поститне този резултат ако си го постави за цел и тренира в тази посока.

Да прав си. Вероятно 11% са доста. По принцип почти всеки би трябвало да може да го направи това,но не е точно така. Има хора,които ще имат доста затруднения,а и няма да успеят да изпълнят 26 силови набирания,дори и по-малко да са.

DO

19.09.10
22:12

казано от VEGATA на 19.09.10, 22:08:

казано от donati на 19.09.10, 21:55:

Човече, ти май си ударил на камък! Клипче докато мастурбираме не искаш ли да сложим, специално за теб? Предлагам ти да си продължиш дискусията в коментарите под видеото във vbox - там пишат хора на твоя акъл.

Щом всеки може да го изпълни това,значи и ти си в това число. Теб какво те бърка да ги направиш 26 силови набирания,да се запишиш и да качиш клипчето тук да те видим

19.09.10
22:16

Ей донати ти да не мислиш че някой е правил проучване колко мъже могат да правят “26” силови набирания? Ти в тея 11% ли си ? Как те провериха? (рофл)

Мнението беше редактирано от qwer1234 на 19.09.10 22:16.

19.09.10
22:18

Добре де, разбрахме, че тоя е уникат, никой не може да го бие.
Искам да го видя също как дърпа 180 кг тяга или прави военна преса с 95 кг. Или поне да клекне със 150 кг (с тия клечки вместо крака - едва ли).
Който тренира силови, ще прави много силови. Тук никой (почти) не ги прави, така че няма как да демонстрираме 26 силови.
Не разбрах, защо някой от форума трябва да ти доказва нещо?

Мнението беше редактирано от Петко К на 19.09.10 22:19.

19.09.10
22:33

Всеки е силен в това което прави много ясно  това е закона на адаптациата .

19.09.10
22:42

Да беше дал поне Ханибал за пример - той може повече!
Относно упражнението - страхотно е, спор няма!
Относно 11% - едва ли! По-малко според мен са мъжете, които могат да направят и 1 такова.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.09.10 22:43.

19.09.10
22:48

Аз не знам даже дали има 11% трениращи в целия двят ;)
Мен този повече ме кефи - http://www.youtube.com/watch?v=pKOlibD2GJo (и той е от “избраните” :D)

Мнението беше редактирано от Петко К на 19.09.10 22:51.

19.09.10
23:23

Ето го и мего http://www.youtube.com/watch?v=pfsTKfUT-RQ&feature=related

20.09.10
04:53

11% от всички 60 килограмови мъже с център на тежестта някъде около слънчевия сплит, или 11% от всички мъже по света? :D
Петко е прав, с тая физика освен силови да прави не виждам какво друго му остава на човека, всяка малко по-тежка щанга ще го смачка.

Щото аз поне като видя бат’ Пешо да прави 7 силови се впечатлявам доста повече, отколкото от тоя тип, щото бат’ Пешо е 85 кила и краката са му сигурно колкото кръста на този :D Пък нека не прави цели 26 :D

Мнението беше редактирано от G33K на 20.09.10 04:53.

20.09.10
06:25

казано от Стоянчо на 19.09.10, 22:42:

Да беше дал поне Ханибал за пример - той може повече!
Относно упражнението - страхотно е, спор няма!
Относно 11% - едва ли! По-малко според мен са мъжете, които могат да направят и 1 такова.

Mисля да пракратя спора с това че въпросното клипче показва световния рекорд за това упражнение!!!
http://www.youtube.com/watch?v=QAk96ARN1uY&feature=player_embedded

Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 20.09.10 06:26.

20.09.10
07:01

Или по-скоро заглавието го казва ;)

20.09.10
07:47

Ако това е истински световен рекорд, аз млъквам :)

20.09.10
08:40

http://wentworth-courier.whereilive.com.au/news/story/bondi-muscle-man-smashes-guinness-world-record/
http://community.guinnessworldrecords.com/_Most-consecutive-muscle-ups/VIDEO/968404/7691.html

Цитат:
“All my training is using my own body weight, which is much more effective than weight training in a gym because it’s not cosmetic, it’s real strength,” Rubinstein said.

“I think that being lean is also very important. I’m 65kgs and I have only five or six per cent body fat, so I can move my weight around well.”

Без коментар :D

20.09.10
08:54

Аз пък мога да сваля 15кг. за да стана колкото него и да си мяткам тялото насам-натам по някаква тръба, но също така мога да направя така, че 100кг. от земята да ми се озоват над главата. Това прави две неща. Той може само едното. Кой печели?

Към автора - забравяш, че топ кросфитъри могат това, което той може с лекота, но могат и да дърпат тяга равностойна на три пъти собственото си тегло. Той може ли това? Атлетичен е, това не го отричам, но ти... ДА, ти и такива като теб им давате лошо име като им се надъхвате и ги признавате за най-ненадминатите атлети в света. Човече, бий си два шамара и се осъзнай. Има атлети, които могато свен да правят лостаджийски номера, да вдигат ненормални тежести, което чист лостаджия не може. За мен подобно нещо заслужава два пъти повече адмирации, защото е два пъти повече като количество неща, които спортист може да направи.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.09.10 08:57.

20.09.10
08:56

Просто силово набиране :) това е JAR на клипа :) прави ги 26 евала без да си помага с краката, изпълнява ги чисто ;) аз мога само 11 чисти.

20.09.10
09:58

Пича е вьрха може да има и други и много ясно че има то зависи кои за какво тренира мисьлта ми е да не умаловажаваме това което тои прави аз лично това ниво няма да стигна никога а и мног от вас сьщо.Немога да разбера защо всеки пьт когато някои закачи някое видео почват конфронтации.

Мнението беше редактирано от vatman на 20.09.10 10:04.

20.09.10
11:53

Не искам да влизам с никой в спорове но постоянно омаловажавате труда на класическите спортисти. Пича на клипа има напълно нормални крака. Защо му е да кляка с някви мега килограми като има перфектно тяло.
Под омаловажаване на труда исках да кажа че е много по лесно да вдигаш големите кила пред това което се вижда на клипчето..
Всичко е въпрос на вкус.. Едни тренират за да са здрави , други за да показват размери.
Като цяло идеята на тренирането е здравето и ако кажете че не е вредно да клякаш със по 150 кила или да си изправяш над главата 100 кила ддз майна.

20.09.10
12:25

казано от Петко К на 19.09.10, 22:18:

Добре де, разбрахме, че тоя е уникат, никой не може да го бие.
Искам да го видя също как дърпа 180 кг тяга или прави военна преса с 95 кг. Или поне да клекне със 150 кг (с тия клечки вместо крака - едва ли).
Който тренира силови, ще прави много силови. Тук никой (почти) не ги прави, така че няма как да демонстрираме 26 силови.
Не разбрах, защо някой от форума трябва да ти доказва нещо?

x2

Страшната тема направо. Някой си можел да прави еди какви си маймунджалъци а другите не могат... Голям праз.

20.09.10
12:40

казано от Manigga на 20.09.10, 11:53:

Не искам да влизам с никой в спорове но постоянно омаловажавате труда на класическите спортисти. Пича на клипа има напълно нормални крака. Защо му е да кляка с някви мега килограми като има перфектно тяло.

Явно разбиранията ни за перфектно тяло се разминават ;)
А, и какво значи класически спортисти?

Под омаловажаване на труда исках да кажа че е много по лесно да вдигаш големите кила пред това което се вижда на клипчето..

Лесно е, да....всеки може ;)

Всичко е въпрос на вкус.. Едни тренират за да са здрави , други за да показват размери.

Това е вярно.

Като цяло идеята на тренирането е здравето и ако кажете че не е вредно да клякаш със по 150 кила или да си изправяш над главата 100 кила ддз майна.

Не е по-вредно от това да висиш по лостовете.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.09.10 12:55.

20.09.10
12:44

Простотия.Изобщо не се кефя на това...

20.09.10
12:50

Аз се кефя, даже след време може да покажа няколко подобни изпълнения ;)
Ама да се твърди, че тия, дето го правят са генетично надарени и почти никой не може да го прави, е малко пресилено. Също като горното твърдение, че всеки можел да вдига големи тежести, щото било по-лесно.

20.09.10
13:57

Петко К , с това класически спортисти не успях да се изкажа правилно тъй като не намирам точното определение на това което искам да кажа но става дума за хората трениращи със собствено тегло , с не внушителни тежести , с не внушителни размери на мускулите си.. Та как да се търси в такъв вид спортист неща като големите крака прилежащи за спортистите трениращи по другия начин..
А за останалите неща всеки си е различен. За мен е по лесно превземането на по голяма тежест отколкото увеличаването на бройката набирания или скъсяване времето на спринта примерно...но не съм казал че всеки можел да вдига големи тежести защото било лесно... просто за мен е по лесно постижимо.

20.09.10
16:22

едно момче, приятел на сина ми, пред мен направи 35 силови и спря, защото му омръзна, а съм го виждал да прави 83 набирания, преди да текне кръв от дланите му .... обаче в залата е зле откъм сила .... и краката му са зле .... за разлика от горната част на тялото.

20.09.10
16:58

Клековете наистина са голяма простотия, измислени са за да си инвалид на 30 години. Всеки да тренира така както му харесва :) аз лично предпочитам тренировки със собствено тегло. Таа Петко К  защо лостовете да са вредни, обясни, интересно ми е.

Мнението беше редактирано от bioDNA на 20.09.10 16:59.

20.09.10
17:13

Отговор с въпрос - кое е по “вредно” за ставите и сухожилията - 200 кофички в една тренировка, или да речем грубо 600-700 на седмица, или 3х5 клек, тоест 15 повторения, или 45 клякания на седмица, макар и със 150кг.?

И този другия като е толкова фен на класическото разбиране, съразмерност и симетрия не беше ли точно такова? Или се бъркам и класическото разбиране е най-голямата ти мускулна група в цялото тяло да е по-малка от най-малките? Дори да решиш да правиш клякания само със собствено тегло, пак ще са клечави, защото за толкова голяма МГ собственото тегло не предоставя достатъчно голямо натоварване за да растат.

Лично Петко е затварял подобни теми, защото споровете стават ожесточени и излизат извън контрол, а под извън контрол имам предвид, че се опитват хора да ви налеят акъл в главата, че лостаджийството не е най-великото нещо във вселената, нито пък е достатъчно за цялостното развитие на тялото, нито е най “здравословното”.

Не “ни” разбирай погрешно, нас, щангистите. Ние правим това, което и вие правите по лостовете, но го правим като добавка към ежедневните тренировки, защото това, което “вие” правите не е ОПТИМАЛНО. Вие се ограничавате от към цялостното развитие на един спортист. Ограничавате. Ограничавате. Ограничавате. Това е синоним на затъпявате в спортно отношение.

И като допълнение към поста мога да посоча който си поискате потребител на този форум, който тренира с тежести и кляка и дърпа тяга. Той без дори да е тренирал спринтовете си и повторенията на набирания и кофички, е подобрил постиженията на конкретно тези три без дори да го цели. Всяка година спринтирам все по-бързо и по-бързо, макар да натежавам все повече в последните години - от първото ми стъпване в залата съм 20кг. по-тежък и въпреки това с 6 стотни по-бърз. Мога да направя 20 кофички и 20 набирания със собствено тегло. Ако ти вържа за кръста 20кг. диск, ще имаш ли моите постижения на святото ви лостаджийство и спринтиране? Че и силови постижения от сорта на 100 лег, 170 тяга и прочее? Не мисля, че ще се справите с нито едно.

Едно признавам обаче, прави сте, че всичко е въпрос на вкус. Но вие не изразявате мнение, вие се опитвате да НАЛАГАТЕ мнение и да убедите всички колко велик спортист е този, който може да прави силови набирания по цял ден без да се измори.

Като за последно ви казвам да си направите услуга и да станете малко по-широко скроени. Това тесногръдие ще ви убие. Имате си някакви уютни разбирания за спорта, а и съдейки по това какви ги говорите - за всичко като цяло. Разширете малко съзнанието си. Преди да тръгна на фитнес и аз съм висял по лостовете, дори дълго след като започнах да ходя в залата пак правя почивки от месец-два, понякога по-малко с тренировки изцяло със собствено тегло в парка. Това е добре, стига да не е само то. Намерете най-оптималния начин да тренирате телата си, а покрай тях и съзнанието. Това означава да допускате повече неща, повече идеи. Стига сте се скътавали в разни клипчета по интернет. Нищо освен зрелище не означават тия неща, дето Цар Ханибал ги прави.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.09.10 17:22.

20.09.10
17:20

казано от Thrash на 20.09.10, 17:13:

Отговор с въпрос - кое е по “вредно” за ставите и сухожилията - 200 кофички в една тренировка, или да речем грубо 600-700 на седмица, или 3х5 клек, тоест 15 повторения, или 45 клякания на седмица, макар и със 150кг.?

И този другия като е толкова фен на класическото разбиране, съразмерност и симетрия не беше ли точно такова? Или се бъркам и класическото разбиране е най-голямата ти мускулна група в цялото тяло да е по-малка от най-малките? Дори да решиш да правиш клякания само със собствено тегло, пак ще са клечави, защото за толкова голяма МГ собственото тегло не предоставя достатъчно голямо натоварване за да растат.

Лично Петко е затварял подобни теми, защото споровете стават ожесточени и излизат извън контрол, а под извън контрол имам предвид, че се опитват хора да ви налеят акъл в главата, че лостаджийството не е най-великото нещо във вселената, нито пък е достатъчно за цялостното развитие на тялото, нито е най “здравословното”.

Не “ни” разбирай погрешно, нас, щангистите. Ние правим това, което и вие правите по лостовете, но го правим като добавка към ежедневните тренировки, защото това, което “вие” правите не е ОПТИМАЛНО. Вие се ограничавате от към цялостното развитие на един спортист. Ограничавате. Ограничавате. Ограничавате. Това е синоним на затъпявате в спортно отношение.

Наи добрите спортисти са наи ограничени в това което павят погледни наще щангисти от времето на Абаджиев за това са професипоналисти. За мен е бесмислено да се сравняват двама спортисти ако те не са в един спорт просто е като да сравняваш кола с мотор. ;)

20.09.10
17:21

казано от bioDNA на 20.09.10, 16:58:

Клековете наистина са голяма простотия, измислени са за да си инвалид на 30 години. Всеки да тренира така както му харесва :) аз лично предпочитам тренировки със собствено тегло. Таа Петко К  защо лостовете да са вредни, обясни, интересно ми е.

Иди се хвърли от прозореца човек..

20.09.10
17:23

казано от Rikoo на 20.09.10, 17:21:

казано от bioDNA на 20.09.10, 16:58:

Иди се хвърли от прозореца човек..

Маи ти липсват пьрвите седм години а ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1