Дневникът на Dance_Girl

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.09.10
15:16

Всъщност, не съм много сигурна, но някак като ям протеини, се чувствам много странно, хах, смешно е, но и аз не мога да го опиша  :D
Иначе преди време работих в една фитнес зала и имах възможност да си тренирам редовно /то тогава се и запалих и ми се промени представата за фитнеса като цяло/, та тогава имаше периоди, в които се храних по типичния за тези среди начин - пилешко, яйца, салати, овесени ядки и протеин си пиех на прах, но нещо резултатите тръгнаха в тази нежелана за мен насока и спрях. Но пак не съм сигурна ...
Там тренираше състезателят по силов многобой Владо Ризов, говорили сме си на тази тема и ми беше казал, че е възможно да се получи като вид стрес за тялото и отначало дори да кача малко, след което да започна да свалям, затова казвам, че не съм сигурна, понеже може да е имало и такъв момент.

17.09.10
07:45

:D dance_girl не виждам храненето ти за вчера. ???

Това за протеина, че те прави набита не е вярно. Избий си тези мисли от главата... Важни са пропорциите и не само на протеина, а и на въглехидрат, мазнини, белтъчини. Тялото се нуждае от всичко това ежедневно ... Как точно си яла тези яйца, салати и пилешко, а протеина на прах какъв е? Има много фактори. Факт е че не си улучила пропорциите, това е!!!
А и как тренираш? Колко пулс вдигаш? Максималният ти сърдечен пулс по време на тренировка трябва да стигне до 197 удара в минута (220-22г.=198 удара) и да не преминаваш границата, защото ще претовариш сърцето.

Видях накъде, че си постнала едни снимки на мацето Zuzana, има хубави упражнения, от които ще усетиш как тялото ти гори...дет се вика “burn baby burn”. Пробвала съм.

Виж аз не съм станала набита, вече два месеца си хапвам през 3 часа, като бебетата съм.
Виж вчерашното ми ядене. И сори за спама-искам да ти дам пример, насоки за да жънеш успех.
7:00-60 гр. овесени ядки със сурови семена, овесени трици, стафиди, шепа малини.
10:00- 100 гр. сурови бадеми,1/2 грейпфрут
13:00-пак пиле (в сурово състояния бе 425гр и като се опече имам чувството че е 250 гр.), салата (червено зеле, домат, краставица)
16:00- извара-150 грама омесено с нарязана 1/2 зелена ябълка (взе че ми хареса тази комбинация)
19:00- пиле, салата домати с лук и извара. Не можах да си  изям всичко, болеше мн корема и то заради ежемесечните неразположения. Виж дотук 5 хранения. И водата ми е 5 литра. Видях снимките ти изглеждаш подпухнала, вода колко пиеш???
Сигурно ти изглежда много това ядене нали? Да ама не. От 67кг. вече съм 61.3 кг.
Хайде пращам ти голяма усмивка :D

Ейй забравих да кажа още нещо. Забележи, че въглехидратите ги ям до обяд, било то прости и сложни. Те дават нужаната енергия за целия ден и ситост. Протеините от обяд до вечерта. Зеленчуците ми доставят нужните фибри, витамини и  минерали за целия ден.  :D

Мнението беше редактирано от pepitas на 17.09.10 07:56.

17.09.10
08:22

Еми няма я храната, да ... не ми беше до нейното описване ...
Иначе за Zuzana, много се запалих по нейните тренировки, пробвах няколко и са изключително ефективни, но в момента не мога и да ги правя, заради тази травма. Не знам дали си обърнала внимание /това го казвам не само на теб, а на всички, които настояват за много протеин/, но тя е дала някои примерни нейни менюта, в които протеинът е даже доста оскъден, калориите и също са в рамките на нормалните за мен, а виж как изглежда ... Искам подобно тяло - фино, издължена мускулатура, релеф, без обем .... супер е  :)

fire.is.my.nature

17.09.10
08:44

Зузана освен ,че се храни идеално , има страшно вкусни рецепти . :) Особено филия с ябълка и канела... жестоко :)

17.09.10
09:18

казано от fire.is.my.nature на 17.09.10, 08:44:

Зузана освен ,че се храни идеално , има страшно вкусни рецепти . :) Особено филия с ябълка и канела... жестоко :)

(y)  :P :)

17.09.10
10:28

***** Back in the game ******

17/09/2010г

ХРАНА:

09:30 – мюсли, сусамово брашно, орехи, сусамов тахан, мед
12:00 – артивит спин 30
13:00 – 100г риба треска, салата /домати, краставици, чушки, магданоз, зехтин/
15:30 – малини, ябълка, сусамов тахан, мед, орехи
19:00 - 100г риба треска, салата /домати, краставици, чушки, магданоз, зехтин/

ДОБАВКИ:

1. Артивит спин 30 - 2 пакетчета

17.09.10
10:44

казано от pepitas на 17.09.10, 07:45:

Важни са пропорциите и не само на протеина, а и на въглехидрат, мазнини, белтъчини.

Предполагам освен протеина и белтъчините, тялото се нуждае и от белтъци. От не-протеиновите белтъци нали?

Освен това - “се храни идеално” и “в които протеинът е даже доста оскъден” са яките твърдения.Жалко, че не се допълват.

Няколко човека тука си приказват, опитват се да помогнат, но то приказката “едно си баба знае, едно си баба бае” е много вярна.

17.09.10
11:10

казано от Кому е нужно на 17.09.10, 10:44:

казано от pepitas на 17.09.10, 07:45:

Важни са пропорциите и не само на протеина, а и на въглехидрат, мазнини, белтъчини.

Предполагам освен протеина и белтъчините, тялото се нуждае и от белтъци. От не-протеиновите белтъци нали?

Освен това - “се храни идеално” и “в които протеинът е даже доста оскъден” са яките твърдения.Жалко, че не се допълват.

Няколко човека тука си приказват, опитват се да помогнат, но то приказката “едно си баба знае, едно си баба бае” е много вярна.

Понякога баба си бае много добре ...
http://www.bodyrock.tv/2009/08/07/zuzana-tell-me-the-truth-about-your-diet/

17.09.10
11:12

казано от dance_girl на 17.09.10, 10:28:

***** Back in the game ******

17/09/2010г

ХРАНА:

09:30 – мюсли, сусамово брашно, орехи, сусамов тахан, мед
12:00 – артивит спин 30
13:00 – 100г риба треска, салата /домати, краставици, чушки, магданоз, зехтин/
15:30 – малини, ябълка, сусамов тахан, мед, орехи
19:00 - 100г риба треска, салата /домати, краставици, чушки, магданоз, зехтин/

ДОБАВКИ:

1. Артивит спин 30 - 2 пакетчета

Браво храненето ти взе да ми харесва :D . Но имам три забележки.
Тоя мед го махни моля те, и една лъжичка проваля всичките ти усилия. Ако толкова не можеш без него, то тогава само сутрин го приемай.
Риба треска  увеличи грамажа до 250 грама на ядене поне,рибата съдържа лесноусвояеми белтъчини така че споко, яж рибка повече, няма да навреди.
Не ми харесва времето ти между храненията. Едното има 3:30 време до другото.А от другото до третото 2:30 часа. и после пак 3:30 часа. Не позволявай такива разминавания.
А тоя сусамов тахан, хубав ли е? Аз си взех един, остана в хладилника да зимува за вечни времена. Ако може на лични да кажеш каква марка?

Относно Зузана, я дайте малко рецепти, а ако някой се хване да превежда сайта ще бъде супер. Аз  английски не знам :( . Google Преводач ползвам, ама така превеждаа......А аз защо не видях в сайта и рецепти, къде да гледам линк “please” (F)

казано от pepitas на 17.09.10, 11:12:

Тоя мед го махни моля те, и една лъжичка проваля всичките ти усилия.

Мразя да се намесвам по този начин.
Вярно е, че преди всичко трябва да уточним количеството на меда, но... Това твърдение е най-малкото лошо аргументирано. Моля, обясни подробно защо една лъжичка проваля всички усилия. Не забравяме, че в случая дори става въпрос за човек, който спортува. Щуротии не ми се четат. Надявам се цитираната да е последната.

17.09.10
11:45

Тоя мед го махни моля те, и една лъжичка проваля всичките ти усилия. Ако толкова не можеш без него, то тогава само сутрин го приемай.
Риба треска  увеличи грамажа до 250 грама на ядене поне,рибата съдържа лесноусвояеми белтъчини така че споко, яж рибка повече, няма да навреди.
А тоя сусамов тахан, хубав ли е? Аз си взех един, остана в хладилника да зимува за вечни времена. Ако може на лични да кажеш каква марка?

Относно Зузана, я дайте малко рецепти ... А аз защо не видях в сайта и рецепти, къде да гледам линк “please” (F)

Офф, тъкмо бях написала подробен отговор и нета се прецака. Този път по-накратко. Относно меда - Кольо е прав, че зависи от количеството, а в момента го ям в комбинация със сусамовия тахан. Рибата е чисто филе и 100г на едно хранене са ми повече от достатъчни /това си е 1/2 риба/.
Сусамовият тахан е БИО и е уникално вкусен. Аз съм пристрастена, затова гледам да си купувам по-рядко, че като имам и прекалявам с количествата определено, а и докато не свърши, няма мира  (wasntme)
Ето линк - ТУК
Има го и в други магазини, аз си го взех от Кауфланд.
Ето линк и към раздела за храна в сайта на Zuzana - Food and Diet

17.09.10
12:23

Любим мой магазин. И на мен ми е интересно да разбера за как една лъжичка мед проваля усилията

17.09.10
12:36

Аз да се похваля - вече 3 дни не съм близвала кафе  :) , направо съм герой  :P
Днес настроението ми е повдигнато  :) , благодарение на тези малинки  (sun). Всеки път като ги погледна и ми става хубаво  (inlove). Е, сега вече ще ги хапна, ама пак ще ми правят хубаво отвътре  (giggle)  :)

17.09.10
13:27

казано от dance_girl на 17.09.10, 12:36:

Аз да се похваля - вече 3 дни не съм близвала кафе  :) , направо съм герой  :P

Това защо? Според мен чаша ароматно кафе сутрин влияе добре. Допълнително има и благотворно влияние върху тренировката, както и на настроението. От там спомага и за горенето на мазнини.
И аз бях спряла кафето за година време, но постоянно си търсех заместители: къде чай, къде мляко, къде нещо друго (дори малинки да са). После започнах да спортувам и пак го въведох в ежедневието си. Наистина има хора, които не обичат кафе, но ако си почитател и обичаш вкуса, не виждам защо трябва да се въздържаш от консумация в умерени количества.

17.09.10
13:52

Мерси за включването, Ани! Всъщност работата е там, че искам за известно време да спра млечните храни, а кафето чисто или само с мед не ми харесва, обичам си го с мляко или поне сметана. Освен това се опитвам да огранича до минимум храните, предизвикващи кисела реакция в организма.
Сега се рових в интернет и това, което открих, не ми харесва никак. Ето цитат от една статия, която се припокрива с моите оплаквания: ” Усещал ли е някой остра или пареща болка, понякога изтръпване, което се разпростира от кръста или бедрото, следвайки пътя на седалищния нерв до стъпалото. Тя е свързана със седалищния нерв, който тръгва от долната част на гръбначния мозък, върви надолу отзад и отстрани по крака и стига до стъпалото. Нараняване или натиск върху този нерв може да предизвика ишиас.”
Ужас, стигам до извода, че имам неврит на седалищния нерв, вкарах се тук в някакви филми и се притеснявам  :(

17.09.10
13:57

казано от dance_girl на 17.09.10, 13:52:

Сега се рових в интернет и това, което открих, не ми харесва никак. Ето цитат от една статия, която се припокрива с моите оплаквания: ” Усещал ли е някой остра или пареща болка, понякога изтръпване, което се разпростира от кръста или бедрото, следвайки пътя на седалищния нерв до стъпалото. Тя е свързана със седалищния нерв, който тръгва от долната част на гръбначния мозък, върви надолу отзад и отстрани по крака и стига до стъпалото. Нараняване или натиск върху този нерв може да предизвика ишиас.”
Ужас, стигам до извода, че имам неврит на седалищния нерв, вкарах се тук в някакви филми и се притеснявам  :(

Може също така да пробваш да си гледаш на карти или на кафе (а, жалко, спряла си го). Също има вероятност да откриеш какво ти е, почти като с четене на произволни статии в нета. Или може просто да идеш на подходящ лекар и чак тогава да почнеш да се тръшкаш....

dance_girl, консултирай се с лекар, не с интернет за такива неща.

Специално за теб потърсих един диалог от един филм (дори сложих част от него в сигнатурата си):

- All right, I’ll give it a try.
- No. Try not. Do… or do not. There is no try.

Не е важно от къде са тези думи, но... има много истина в тях.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.09.10 14:06.

17.09.10
14:08

Едно от отрицателните ми качества - нерешителност, това е, какво да се прави. Опитвам, но ми е трудно да се преборя с него.

17.09.10
14:22

казано от Кольо Пияндето на 17.09.10, 13:58:

dance_girl, консултирай се с лекар, не с интернет за такива неща.

Специално за теб потърсих един диалог от един филм (дори сложих част от него в сигнатурата си):

- All right, I’ll give it a try.
- No. Try not. Do… or do not. There is no try.

Не е важно от къде са тези думи, но... има много истина в тях.

Learned well, you have, young Skywalker :) ;)

dance_girl, то баба си бае, ама по-добре да слушаш някоя си Зузана, дето е на другия край на света, прави си паричките от баламурници и няма и грам идея за това какъв човек си(говорим като физическо състояние, тренировки и т.н.), отколкото на хора, които ако не друго - поне знаят какво ти е физическото състояние и как тренираш :) Хитро, а? Нали знаеш - хитрата сврака, с двата крака ;) После ще се чудиш откъде те е ударило, ще се вайкаш пак, ама късно.

А за контузията - това за картите таро е добра идея.....и на боб си гледай, да не изпуснеш лумбагото, което може би ще си предречеш. Тия лекари са пълни идиоти, няма смисъл да си губиш времето с тях ;)

По-здрави!

17.09.10
14:24

Относно Зузана, я дайте малко рецепти, а ако някой се хване да превежда сайта ще бъде супер. Аз  английски не знам :( . Google Преводач ползвам, ама така превеждаа......А аз защо не видях в сайта и рецепти, къде да гледам линк “please” (F)

Еми кой ти е крив като не си научил, и кой трябва да се труди и превежда заради теб?  (headbang)
А иначе се включвам като още един почитател на Mrs Light: безброй свежи идеи.

fire.is.my.nature

17.09.10
15:22

Кольо , тези думи са много мотивиращи :) Поне мен ме мотивираха :)
Мога да допълня към тях : Денс гъръл , ако ще правиш нещо , прави го . Следвай го с постоянство , виж как ти се отразява и не се разсейвай от странични мнения . Много ясно ,че ако решиш да спреш кафето 10 човека ще ти кажат БРАВО и още 10 ще ти изредят 100 причини поради които да не го правиш .... Пък като почнеш да получаваш резултати те сами ще те питат “каква е тайната” . За всеки успех в живота е така . Just do it ! ;)

17.09.10
15:48

I’d better work for sure :)
Всяко начало е трудно, аз само да “захапя” темпото и само гледайте какво става тогава ...
Днес между другото за първи път от много време се чувствам добре и в хармония с режима си, цял ден съм с приповдигнато настроение и виждам светлина в тунела  (sun)

казано от fire.is.my.nature на 17.09.10, 15:22:

Кольо , тези думи са много мотивиращи :) Поне мен ме мотивираха :)

Нека ги допълня и аз - същия филм, същата обстановка, същите герои:

- I don’t, I don’t believe it.
- That is why you fail.

Надявам се, че dance_girl ще ми прости лиричното отклонение.

18.09.10
09:42

Предварително се извинявам за офтопика, но искам да те попитам откъде си изтегли програмата на Кармен Електра специално за Хип-Хоп. Търсих я в Замунда, но я няма. Почвам уроци по Хип-Хоп, моя стара мечта и се интересувам от всичко по тая тема. Ако се сещаш и за още филми, материали и т.н. по тая тема казвай, предварително благодаря.

Цунки  :) .

18.09.10
10:21

Мими, да ти кажа честно ги теглих отдавна клипчетата и нямам спомен, но ако искаш мога да ти го пратя по скайп или по друг начин, ако се сещаш за такъв.  :)  Иначе къде смяташ да се записваш на хип-хоп танци - готина идея  :)

18.09.10
12:21

Еееееее, неее, направо съм ... Пак се изложих.
Денят започна добре:
- овесени ядки, протеин, орехи
- ябълка
- аржентински хек, салата
- ядки микс
НО продължи зле ...
Признавам си публично, аз съм зависима от сладкото. Чувствам се като наркоман, докато не си взема дозата, полудявам  (punch)
Веднъж реших да започна деня без бързи въглехидрати и получих отмъщение. Нахвърлих се на едни сладки като невидяла и това си е. На обяд тъпата риба не можах да я ям /само две хапки/. За втори път правя тази грешка да си купувам нечистена риба и да се правя тука на изкормвач  :D , хем си знам, че не мога да я чистя. И така замина в боклука, само дето дадох толкова пари, останах си гладна на обяд и се натъпках с тези сладки.
Много ме дразни тази моя зависимост, понеже знам /тъй като съм имала такива периоди/, че когато нямам бързи въглехидрати постигам уникални резултати и то доста бързо. Даже тук за половин ден усетих ефекта, веднага ми се прибира корема, но не знам как да се владея.

Иначе сутринта правих и 50 минути йога за средно напреднали на гладно.

Мнението беше редактирано от dance_girl на 18.09.10 12:26.

18.09.10
14:44

Днес не ми е ден ...  (dull)  Първо си навехнах малкото пръстче на едната ръка, сега пък се мъчих тук да правя някакви стойки на ръце и се изтърсих яката на едната /точно пък болната/ страна. Като съм такава тежка нищо не ми върви, не мога да понеса кг-те върху ръцете ми. Хмм... добре ще е да взема да се спра, че както е тръгнало, ще се вкарам в болницата.
Мамка му, полудявам като не правя нищо, не мога да стоя на едно място  (punch)

Мнението беше редактирано от dance_girl на 18.09.10 14:50.

18.09.10
15:29

Както казва един приятел, въпрос на психика, и реално - по-добре почивай сега, за да не ти се наложи да почиваш, тогава когато трябва да тренираш :)
Из мислите на  мърдия Кольо “Пияндето” :)

18.09.10
15:36

Лудо младо, мирно стои ли  :)
Пробвах да направя овесена питка в търсене на по-подходяща закуска. Вижте на снимката какво се получи.
Ето и продуктите: 4 белтъка, 6 сл овесени ядки, 30г стафиди, канела. Жалко, че не намерих от черните големи стафиди, ама и с другите стана.

19.09.10
10:50

Здравейте! Ето отчета за днес:

19/09/2010г

ХРАНА:

10:00 – овесена питка  /3 сл овесени ядки, 15г стафиди, 2 белтъка, канела/, чай от мента
11:50 – шейк от 15г протеин Nectar, 160г пъпеш
13:30 – 1 филия хляб, 1/2 буркан домашна лютеница, сирене, 2 сл сладка царевица, 1 кисела краставичка
16:00 – кафе с мляко, 1 редче шоколад финес, 6 шоколадови бадема
18:30 - омлет от 2 яйца, 1/2 буркан домашна лютеница, 1 чушка

:) Вчера като си изхвърлих рибата и днес така ми се пада - на хляб и лютеница  8-)  :D

19.09.10
16:03

Смених си вечерята  :)  Вместо омлета ядох пангасиус филе .... ммм .... направо си изядох и пръстите  :P Много вкусна риба, точно каквато обичам - голяма  (giggle) и без кости. Сега разбирам защо някои от мацките я хапват често. За тези, които не са я опитвали има вкус на шаран /но не мирише/ и е също толкова тлъстичка. Ииии... странно евтина, освен ако нещо не са се объркали в магазина, но за 1 кг дадох само 4.50 лв  :D

20.09.10
07:51

казано от Кольо Пияндето на 17.09.10, 11:19:

Тоя мед го махни моля те, и една лъжичка проваля всичките ти усилия.

Мразя да се намесвам по този начин.
Вярно е, че преди всичко трябва да уточним количеството на меда, но... Това твърдение е най-малкото лошо аргументирано. Моля, обясни подробно защо една лъжичка проваля всички усилия. Не забравяме, че в случая дори става въпрос за човек, който спортува. Щуротии не ми се четат. Надявам се цитираната да е последната.

Здравей! Благодаря за забележката, няма да се повтори такава изцепка.

Меда съдържа прости въглехидрати (прости захари).Простите въглехидрати предизвикват силно отделяне на инсулин (всички знаем, че инсулинът е анаболен хормон), но това може и да се окаже лошо в зависимост от това как организма се справя с това голямо натоварване. Като се приемат въглехидрати  с висок гликемичен индекс(мед, захар, бял ориз, картофи и рафинирани храни)  се създават условия за производство на големи количества инсулин в организма. Така черният дроб почва да работи, за да възстанови равновесието като преработва излишъка от инсулин в триглицерид /вид мазнина/, която веднага се отлага в организма като телесна мазнина.Триглицеридите представляват основната част от липидите (пак мазнини, които са органични съединения неразтворими в вода) в храната.

След като dance_girl е овкусила  заскуската си с мед( прости въглехидрати), как да очакваме правилно презапълване с гликоген, за да топим мазнините?

А какво е гликоген ето тук. http://www.bb-team.org/faq/691/#axzz1035w1o8v
И гликемичен индекс ето тук. http://www.bb-team.org/articles/1015#axzz103NniEy0

А относно това, че е спортуващ човек и не е изяснено какво количество мед приема. и тъй като тя спортува, ще кажа следното :

Най- добре да приема прости въглехидрати след тренировка. Мед, захар, бял ориз са  въглехидрати с висок гликемичен индекс. Обаче в резултат ще се получи рязко покачване на инсулина. След тренировки това може да предоврати  катаболизъм  (т.е разграждане на мускула) и да увеличи анаболните процеси в тялото.

Ако тя обаче не тренира, такава дажба ще доведе единствено до натрупване на мазнини.

Поздрави!

казано от pepitas на 20.09.10, 07:51:

Здравей! Благодаря за забележката...

Здрасти! Благодаря за линковете, имах нужда да се образовам по въпроса. ;)

Нека попитам невинно:
1. Сутрин, непосредствено след ставане от сън, какво е положението с гликогеновите депа?
2. Има ли катаболизъм в този момент?
3. При една закуска с бавни въглехидрати какво се случва във времето между ставането от сън и усвояването на тези бавни въглехидрати, за да се попълни гликогена?

Благодаря за разяснението относно бързите въглехидрати и съдържанието на пчелния мед. Позволявам си да посоча тази статия, която ще ти даде една малко по-точна представа за гликемичния индекс и ще поразшири познанията ти. Аз съм тъп и упорит - единият момент за бързите въглехидрати е след тренировка, да... има и друг, обаче - сутрин веднага след събуждане (по същите причини). Във всички случаи говорим за подходящо количество. И последно - не разбрах dance_girl спортува ли или не?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.09.10 08:25.

20.09.10
08:43

http://gogata2427.bg2.info/2010/03/blog-post_23.html

Прочети малко повече за пангасиуса. Моят принцип е: Купувайте си само качествени продукти – по-добре по-малко, но качествени.

20.09.10
08:59

Loryy, направо ме разби с тази статия. Но като чета коментарите отдолу пак е под въпрос информацията. Какво да кажа, то днес дали изобщо е останала някаква качествена и чиста храна, която да ядем. Човечеството се саморазрушава ...

20.09.10
12:07

Към Кольо Пияндето!

Здравей! Моля и пак заповядай, аз също имам нужда да се ограмотявам, колкото повече чета, толкова повече разбирам, че нищо не зная. Благодаря за линка, беше ми от полза.

Въпрос 1. Сутрин, непосредствено след ставане от сън, какво е положението с гликогеновите депа?
Отговор 1. Захарта в кръвта и  гликогена са с ниски нива, заради сънят ни. Ето затова, можем да си позволим  повече прости въглехидрати и сложни (бавни) въглехидрати, преди да се стимулира складирането на мазнини в организма.

Въпрос 2.Има ли катаболизъм в този момент?
Отговор 2. Ако закусиш веднага след ставане от сън Не, но ако е по-късно след 1 час катаболизъм има ДА, както и запас на мазнини.

Въпрос 3. При една закуска с бавни въглехидрати какво се случва във времето между ставането от сън и усвояването на тези бавни въглехидрати, за да се попълни гликогена?
Отговор 3.Ъъъ А де?  (headbang)  Сложните (комплексни, бавни) въглехидрати изграждат мускулният гликоген. Картоф, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, овес са бавни въглехидрати и  са изградени от дълга верига захари наречени полизахариди, които са под формата на нишесте. Нишестето пък води до производство на гликоза, която пък води до образуването на гликоген.
Такива въглехидрати помагат да се избегне инсулиновия удар и отрицателното отклоняване към натрупване на мазнини, осигуряват постоянно добро ниво на кръвна захар, което отстранява чувстото на умора и спомага отделно за отделянето на инсулин. Сложните въглехидрати се усвояват и разграждат бавноо.....а какво става  с тялото докато се усвоят през това време???? Хъ даде ми нещо над което много се замислих. (whew)  Знаем, че простите (бързите) въглехидрати се усвояват веднага!!! А бавните за колко време??? Може би тука има влияние и други фактори като метаболизъм, честота на хранене. Мисля..... (wait)

Поздрави! :D

Мнението беше редактирано от pepitas на 20.09.10 12:33.

20.09.10
12:11

Качила съм 1 кг - супер  (dull)
NO COMMENT!!!

20/09/2010г
- овесена питка, кафе с мляко
- 2 белтъка, пъпеш
- пангасиус, салата
- пъпеш, шоколадови бадеми
- яйца, салата

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
I’ve had enough!

Why should I get mad? Feel sad?
It’s time for me to move along
It’s time for me to get it on
I’m tired of singing sad songs

She’s gonna pack her bags
She’s gonna find her way
She’s gonna get right out of this ...

20.09.10
12:23

Не разчитай на кантара много-много. Най-добрият начин да преценяваш е огледалото.

20.09.10
12:38

казано от Absolut Illusion на 20.09.10, 12:23:

Не разчитай на кантара много-много. Най-добрият начин да преценяваш е огледалото.

А според мен “шивашкият метър” е най-добрият начин да следиш напредъка си.

казано от pepitas на 20.09.10, 12:07:

Въпрос 1. Сутрин, непосредствено след ставане от сън, какво е положението с гликогеновите депа?
Отговор 1. Захарта в кръвта и  гликогена са с ниски нива, заради сънят ни. Ето затова, можем да си позволим  повече прости въглехидрати и сложни (бавни) въглехидрати, преди да се стимулира складирането на мазнини в организма.

Именно... та в този контекст - защо дори и 1 лъжичка мед ще провали всичките й усилия?

Въпрос 2.Има ли катаболизъм в този момент?
Отговор 2. Ако закусиш веднага след ставане от сън Не, но ако е по-късно след 1 час катаболизъм има ДА, както и запас на мазнини.

Според теб след колко време ще се усвои една закуска, която съдържа бавни въглехидрати? Т.е. след колко време тя ще попълни гликогеновите депа?

Въпрос 3. При една закуска с бавни въглехидрати какво се случва във времето между ставането от сън и усвояването на тези бавни въглехидрати, за да се попълни гликогена?
Отговор 3. А де?

Да де! Хубаво ми пишеш за гликогена, но... това няма връзка с този въпрос.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1