10.04.05
14:57
ами тренирам от 5 месеца много сам доволен обаче много ми изостава гърбът-абе се едно не го тренирам :(
тренировка-гръб.
1. ден гърди бицепс
2-почивка
3.ден ГРЪБ - скрипец пред гърди3х6-10
чукчета 3х6-10
тяга3х8-10
трицепс
4.почивка
5.рамо и крака
АКО ТРЯБВА СПИРАМ СИЧКО ДРУГО И ПОчВАМ САМО ГРАБ-но не вярвам да помогне (сигурен сам, че няма)
помогнете с тоя граб че ми е егати неварвежа :evil:
като за начало малко повече инфо можеше да дадеш
ем смени местата на 1 и 3 ден ако можеш махни тоя скипец и почни да се набираш включи и упр. за трапец ......
повече инфо за :?: тежа 60 кг. тренирам от 5 месеца и си личи че гарба изостава значително (така да се каже не марда) подреди упражненията и пофторенията който мислиш че са добре за масата на един начинаещ. за набиранията -понеже тренирам вкащи и нямам каде ... обаче ще се помача да реша проблема и друг проблем с тях е че са ми много трудни ако направя 2 е успех :oops: :? :( :(
ами виж гърба е голяма мускулна група затова е нормално да ти се струва че изостава, но не се отказвай мисля че упражненията ти са добре стига да иг правиш правилно, набирания можеш да правиш на лостове някаде навън и не се притснявай ако не можеш да правиш много набирания в началото - никой не е направил 20 от първия път :wink: опитвай,не се отказвай и постепенно бройката ще се увеличи :) а за гурба мисля че си трагнал по прав път,просто си му трябва повечко време за да дръпне, да не забравиш храната :wink:
ако можеш смени тоя скрипец с набирания, незаменими са,вкарай една т-образна щанга и трябва да има ефект
Бих обобщил така: заеми се с набиранията, отдай им дължимото и те ще ти се отплатят :wink: . Отделно би било добре да преместиш трицепса при рамото. Прави по-маклко серии и упражнения за другите мускули, вложи всичко в тренировките за гърба. Иначе е добра програмата. Опитай така един месец и ако няма резултат прецени дали от малко натоварване или от претоварване. След това увеличаваш или намаляваш работата за гърба. Би трябвало да нямаш проблеми, все пак си почти начинаещ.
11.04.05
13:02
Виж моята програма .Специализирана е за гръб и част от спецовете тук ми я леко промениха и сега дърпам яко по нея и съм доволен.