От кога лостаджийството е СПОРТ? Щангите са си щанги, сами по себе си те НЕ СА спорт. Виж, олимпийско вдигане на тежести е отделен СПОРТ, в който се специализират. Но това, което вие се опитвате да направите не е, никога няма да бъде и никога не е приличало на спорт. Както само ходенето на фитнес три пъти в седмицата НЕ Е СПОРТ! Терминологията ти куца относно думата “спорт” и “спортуване”. Вие не се опитвате да спортувате, а да развиете телата си и да кефите пич*ите, в което няма нищо лошо, но го правите НЕОПТИМАЛНО и ВЪПРЕКИ ТОВА изтъквате постните си методи като най-балансирани, красиви и бог знае още какви.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.09.10 17:26.
казано от Thrash на 20.09.10, 17:24:
От кога лостаджийството е СПОРТ? Щангите са си щанги, сами по себе си те НЕ СА спорт. Виж, олимпийско вдигане на тежести е отделен СПОРТ, в който се специализират. Но това, което вие се опитвате да направите не е, никога няма да бъде и никога не е приличало на спорт. Както само ходенето на фитнес три пъти в седмицата НЕ Е СПОРТ! Терминологията ти куца относно думата “спорт” и “спортуване”. Вие не се опитвате да спортувате, а да развиете телата си и да кефите пич*ите, в което няма нищо лошо, но го правите НЕОПТИМАЛНО и ВЪПРЕКИ ТОВА изтъквате постните си методи като най-балансирани, красиви и бог знае още какви.
Е щангистите кви са ? Това ти си го написал Не “ни” разбирай погрешно, нас, щангистите ;)
Нас, заблудените, които не висим по лостовете, ами тренираме с тежести.
+ това аз именно това тренирам в момента - олимпийско вдигане на тежести, но преди това само си чешах к*ра с няколко базови упражнения с тежести и няколко със собствено тегло. Но това не е било самостоятелен спорт, ами някакво там хаотично трениране.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.09.10 17:31.
казано от vatman на 20.09.10, 17:23:
казано от Rikoo на 20.09.10, 17:21:
казано от bioDNA на 20.09.10, 16:58:
Клековете наистина са голяма простотия, измислени са за да си инвалид на 30 години. Всеки да тренира така както му харесва :) аз лично предпочитам тренировки със собствено тегло. Таа Петко К защо лостовете да са вредни, обясни, интересно ми е.
Иди се хвърли от прозореца човек..
Маи ти липсват пьрвите седм години а ?
И ти го последвай ;)
темата е хубава...но тук наистина говорим за някаква специализация...26 не са толкова много, вервайте ми...има гимнастици, дето ще Ви омръзне да ги гледате как възлизат...пича е силен ОК...но във възлизанията...някой горе беше писал...ще дръпне ли 200 тяга, ще клекне ли на 160…ще сначне ли 100…
Някой беше споменал и кросфитърите...няма да почвам да говоря, но го адмирирам...сред тях има хора с по 90 набирания в серия, 220 тяга и мноооого други неща...
Аз примерно правя 14 такива-чисти, с двете ръце едновременно, без да сгъвам първо едната...мисля, че ако почна само това да правя, както и много съставани упражнения, за кратък период ще направя 26:)...просто не ми е цел...
За феновете на функционалното трениране, на силовите изпълнения, олимпийкси лифтове, или както искате се определяйте...Ви предлагам да гледате он-лайн на 1 и 2-ри Октомври...състезание по вдигане на тежести в Америка, където ще се състезават и едни от най-елитните кросфитъри...ще е интересно много!!!
Ще шерна и линка, като наближи
Поздрави на всички
p.s. темата е хубава, просто не трябва да се отива в крайности!
Клековете наистина са голяма простотия, измислени са за да си инвалид на 30 години.
Значи аз съм инвалид. Не знаех.
Таа Петко К защо лостовете да са вредни, обясни, интересно ми е.
Къде видя да съм казал, че са вредни?
20.09.10
18:13
и бодибилдинга и лостаджийството са еднакво опасни... може да се счупиш целия ако правиш ‘’лош’’ клек... може да си удариш главата докато се набираш на лоста тъй, че опасно можеш сам да си го направиш :)
20.09.10
19:01
http://vbox7.com/play:26f3529e puts the niggas to shame !
като говорим за “опасно”, най-лошата си травма съм правил на лостове .... ама сам съм си виновен де :)
и аз съм чупил ръка на две места(лакът и китка)...отново от глупост...отново на лост:)
Rikoo мога да кажа, че си най-големия турист тук. Както хората които казаха, че са падали от простотия, така от простотия може да пробваш да вдигнеш големи кг и пак от простотия да се натрошиш :) от човек до човек има голяма разлика. Trash, а ти такива дълги коментари пишеш, че чак ме мързи да ги чета :D за някой неща си прав, но за много не си ;) Петко К не приемай всичко буквално...
казано от Rikoo на 21.09.10, 10:29:
Аха турист съм да.. Ще внимавам да не стана инвалид на 30 години от клек.. :(
Аз сам на 45 и си клекам.tienes qe tener cojones.без превод
не се нахвърляйте на Рико...не иска да кляка момчето...няма лошо..!!!...има доста други упражнения, които действат върху фемурите достатъчно добре...и да Ви кажа, ако аз бях продължил да клякам с абсурдната си техника(да подлагам дъски, да клякам с коленете напред), може би след някоя година щях да здам багажа:)...добре, че имаше хора, които да ми помогнат и аз имах желание да се науча...и ДА-сега пак си клякам със големи кила, но вече...как да кажа...по-безопасно...не слагам колани-нямам нужда, не си връзвам коленете...които въобще не се обаждат!!!...чувствам се супер, като клякам и не мисля да спирам...
Петко и Траш са резонни момчета с доста опит и има какво да научим от тях...просто, някои от младежите много яростно се нахвърлят, когато някой ги разкритикува...а не бива...
И пак всичко идва от негрите по вибокса и ютюб, които “не зобят” и “не тренират” с тежести........... Ей богу.....
Това и 1% не го могат на 65 световен шампион сезон 2008 2009 http://www.youtube.com/watch?v=wybXXBgNKQs
21.09.10
13:09
http://www.bar-barians.com/Bar-Elites.html
JAZ
21.09.10
14:55
Това сигурно не повече от 5% от мъжете могат да го направят :)
Познавам момчета които без проблеми си правят 40-50 набирания със собствено тегло и не могат да го изпълнят (нужна е и много добра техника)
Да не говорим за 26 лол...
Не съм се нахвърлял на никой :) а и кажа ли нещо, то се приема буквално, чудя се защо ли...?
21.09.10
15:27
казано от Rikoo на 21.09.10, 10:29:
Аха турист съм да.. Ще внимавам да не стана инвалид на 30 години от клек.. :(
в кой хотел си Рико ... :D:D:D приеми го като несългасие с това, че си турист и, че клековете нестават...
Тегав е пича, но изпълнението му не е кой знае какво. Нито пък формата на набиранията му. И все пак, това с процентите е направо смехотворно. Всеки в добро здраве може да се научи на това, друг е въпросът, че доста по-малко от 1% го могат.
Отделно, личното тегло, лост и успоредка + стойка за клек и 200 кг тежест според мен са достатъчна база за изграждане на визуално и функционално изродско тяло.
21.09.10
15:40
казано от Voyager на 21.09.10, 15:27:
Тегав е пича, но изпълнението му не е кой знае какво. Нито пък формата на набиранията му. И все пак, това с процентите е направо смехотворно. Всеки в добро здраве може да се научи на това, друг е въпросът, че доста по-малко от 1% го могат.
Отделно, личното тегло, лост и успоредка + стойка за клек и 200 кг тежест според мен са достатъчна база за изграждане на визуално и функционално изродско тяло.
like it
В 11 клас с един приятел всеки ден ходехме на лоста в двора му. 1 път само направих 8 повторения, не бяха толкова чисти като на тоя де. Моя пр правеше пък коремни, но аз не ги можех. Сега (след 5 години) едвам се набирам няколко пъти пък какво остава за силови :D.
казано от slavko на 21.09.10, 11:10:
не се нахвърляйте на Рико...не иска да кляка момчето...няма лошо..!!!...има доста други упражнения, които действат върху фемурите достатъчно добре...и да Ви кажа, ако аз бях продължил да клякам с абсурдната си техника(да подлагам дъски, да клякам с коленете напред), може би след някоя година щях да здам багажа:)...добре, че имаше хора, които да ми помогнат и аз имах желание да се науча...и ДА-сега пак си клякам със големи кила, но вече...как да кажа...по-безопасно...не слагам колани-нямам нужда, не си връзвам коленете...които въобще не се обаждат!!!...чувствам се супер, като клякам и не мисля да спирам...
Петко и Траш са резонни момчета с доста опит и има какво да научим от тях...просто, някои от младежите много яростно се нахвърлят, когато някой ги разкритикува...а не бива...
Господи, всяка тренировка съотвено за крака и гръб правя клек и тяга,бъзиакм се с биодна, който казва, че на 30 ще съм инвалид, че клякам..
Мнението беше редактирано от Riko на 21.09.10 17:28.