Проблем с кръста?

21.09.10
15:47

Здр. на всички!
Та проблемите с кръста са ми главно на Т-лост (мисля, че така се казваше) и на пътеката като бягам. На Т-лост може би на 3-тата серия почва да ме понаболява, а на пътъке към 5-тата минута. През останалото време и упражнения нямам проблеми.
Има ли някакво упражнение или не знам и аз какво, че да направя така че да я няма тази болка? Не е някаква непоносима, но си боли.

1.мъртва тяга правил ли си ?
2.използваш ли колан за кръста по време на натоварващи го упражнения ?
3.от кога те боли кръста ?
4.ходи ли на лекър специалист ?
5.лекуваш ли го с нещо и болили те като си в покой ? :)

21.09.10
16:04

1. не съм правил никога мъртва тяга
2. не съм слагал колани никога
3. от това лято ме понаболява, с бащата стягаме вилата и там си поносих бая кофи и вдигах тежки неща
4. не съм ходил на лекар, защото си мислех, че не е кой знае какво
5. с нищо не го лекувам, но в покой нямам проблеми с него
С хиперекстензии дали ще укрепне или ще го прецакам още повече?

ами аз правих година и 4,5 месеца само хиперекстензии и за сега нямам проблеми с тяга :) в кръста има доста кости малки и големи и най-добре да отидеш при лекър ако не ти мине от мазането ( нещо за затопляне Фелоран и т.н. ) пробвай екстензиите ако усетиш болка няма нужда да се мъчиш и да стане по зле.. и коланчето ще ти трябва :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 21.09.10 16:11.

21.09.10
16:40

Не можеш да очакваш от кръста ти да носи тежести, без мускулите му да са също тренирани с тежко. Мъртва тяга/хиперекстензии/добро утро - това са необходими упражнения. Всичко е навързано в този спорт. Ако и корем не тренираш, започни, че да се изсипеш и да питаш после защо.
Заключвай кръста (=чупка в кръста) при изпънението на гребането (било с Т-щанга, било с обикновена).

от кога се занимаваш със фитнес ? не питам Стоянчо !

21.09.10
17:49

Стоянчо, не ми се карай...никой не ми е казвал да ги правя тези неща. Главно от нета чета и питам, затова сега и пуснах темата! Правя коремни преси почти всеки ден.
От 2 месеца и половина някъде, Кристиянчо. Това лято почнах.
Благодаря за съветите!

никой не се кара :) да е ясно поне в тая тема Съветите мисля, че са
1.почни поне екстензиите и после тягата ( при условие, че упражнението не е съпроводено с болки )
2.изполвай колан
3.мажи го с нещо за затопляне
4.ако не помогне отиди на лекър :)

21.09.10
18:42

казано от didistyle на 21.09.10, 17:49:

Стоянчо, не ми се карай...

Дай го по-мъжки! Никой не ти се кара!

21.09.10
19:36

Коремните преси освен болен кръст няма да ти докарат нищо друго, което си струва да се отбележи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1