Въпрос относно тренировките и свалянето на мазнини ?

17.09.10
15:11

Здравейте приятели. Омръзна ми вече като се погледна в огледалото да виждам всичко да е добре , а само корема стърчи напред , а когато си стягам гърба - нагоре много добра ширина а долу - “втори гръб” - паласки :@
Готов съм вече да жертвам силата си за сметка на добре изглеждащо релефно тяло. Какво да направя за да стопя гадните паласки и корем?

Знам , че когато се прави кардиo веднага след събуждане е най-добре и веднага започват да се топят мазнини. Сега съм 1ва смяна на даскало и няма да мога да карам сутринта, а ще мога след училище. Обикновенно като се приберя от даскало съм изморен и лягам да спя - ако след следобедния сън се кача да въртя велото ще има ли по-добър ефект ?

Другия месец ще съм втора смяна на училище и ще имам възможността всяка сутрин след ставане да правя интервално на велото.
Относно храненето - в училище сигурно ще нося плодове да ям вместо закуски или пък Home made сандвич (домашно направен сандвич. Няма да мога да спазвам специални режими , но ще избягвам мазното и сладкото (особенно сладкото) , и ще набивам повече плодове; затова разчитам най-вече на кардиото за свалянето на мазнините.
Ще напиша отново кога ще мога да правя кардио :
1) До края на месеца , всеки ден следобяд (след училище , защото съм 1ва смяна) ; след следобедна дрямка.
2) Почивните дни (събота,неделя) сутришно кардио(интервално, веднага след ставане)
3) Когато съм втора смяна на даскало - другия месец - всяка сутрин.

И също така да обсъдим силовите тренировки - също да са “леки”, за релеф.

Гърди
Лег - __x__@__kg
Полулег - __x__@__kg
Флайс с дъмбели - __x__@__kg
Преса с дъмбели от полулег - __x__@__kg

Гръб
Тяга - __x__@__kg
Чукчета - __x__@__kg
Мечка - __x__@__kg

Крака - смятам да не правя заради велоаргометъра - там много ми товари краката

Бицепса , трицепса и рамената ... знам как да ги правя

Това е , очаквам съвети и критики :)

прави 1 или 2 пъти кардио ( събота или неделя или и събота и неделя ) на гладно... поне като за начало. Кардиото натоварва сърцето не си мисли, че може да хукнеш на 3,4 пъти ей така :)

17.09.10
15:23

Не ти товари краката кой знае колко велото, без съпротивление (на, което ще правиш кардио нали така?). Най-малко вкарай клек. Гърба е по-голям мускул от гърдите обаче правиш 4 упражнениея за гърди и 3 за гръб - няма много общо с въпроса ти за кардиото, и все пак.. Набирания например. Кардио прави когато ти е удобно, Кристиянчо ти даде добра идея да правиш на гладно сутрин - но само един ден събота или неделя. Другите дни нека кардиото ти бъде нормално 35-40 минути.

17.09.10
15:25

В моита зала има един кадето прави следното за сваляне ама е доста брутално.Клекове след това с прав лост за бицепс после коремни преси и това го прави незнам колко рунда без почивка.Аз само като го гледам и свлям  :D

през седмицата не би трябвало да има... ти нали все пак ще тренираш и с тежести ?! Не смятам, че след тренировка да тръгнеш да въртиш или да бягаш е добра идея... ще смъкнеш тегло ама и мускул ще падне така.Нали целта е да загубиш най-малко мускул а да загубиш най-много мазнини :)

17.09.10
16:13

След тренировка кардио 15-20 минути е добре, ако пиеш бцаа. Да винаги като сваляш мазнини пада и мускул няма как.

17.09.10
17:15

Мх , целта ми е да сваля минимално мускул и максимално мазнини.
Когато тренирам (особенно в дом. усл.) се потя мноооогооо , чрез това потене свалям ли мазнини също ?
Обмислям вариянта да правя кардио когато нямам силова тренировка (демек през ден кардио да правя) ; Или 4 дни седмично - събота , неделя (сутришно нагладно интервално) , след това мога да правя някоя сряда или четвъртък (когато нямам силова трен.)
@Rikooо , казваш , че през другите дни (когато не правя на гладно) да правя “нормално” кардио по 35-40мин. ? - Това не е ли малко множко :О
Когато правя на гладно сутрин кардио , интервално естествено , по колко минути да го правя :? - 15-20-25 ?
БЦАА не пия - пия само : Biolic Strong (с екстракт от чесън) , Epamar Omega-3 Strong , Multivitamin (Alive! , много добри мултивитамини :)) , Цинк+Магнезий (ЗМА , но две отделни хапчета ги пия) . 

За краката ще си правя клек 5х5 , друго нямам намерение да правя, защото ми трябва сила :)

15 минути интервално кардио... 1) загряваш 10мин 2) интервално кардио още 15 и 3) накрая разтоварващи 5мин става общо 30мин.. На мен ми действа идеално ! Потта е вода не е мазнини... при тренировки с тежести и интервално кардио се гори мазнина след тренировката

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.09.10 17:43.

17.09.10
19:06

Добреем ... гледах една друга тема сега за кардио и видях , че е много важно на каква степен се кара. Досега винаги съм карал на 5-6-7 степен с средна скорост от 34км/ч. ; ако карам на 3-4 степен , но със скорост от 40-45км/ч. по-добър ли ще бъде ефектаааааааааа ? :S

Сега - хиит или интервално (ако има разлика де)
Дайте ми примерна тренировка за кардиото на велоаргометъра - колко мин. загрявка , след това колко време да е макс. интензивност и така нататък. Помогнете ми да направя една програма , после да действам и до другия месец се надявам на 87 талия :D и по-малки паласки , % мазнини и т.н.

ами незнам за вело ама аз на пътеката правя така...
10мин загрявка
15мин интервално кардио
20 секудни - 90% от максимума ( пирблизително )
40 секудни - 60-70% от максимума ( приблизително )
общо става - 1минута ( лесно за запомняне
)
5мин разтоварване

вски път вдигам с 5сек. бързия интервал и смъквам с 5сек. бавния така пак общо става 1минута

така докато не стигна до
40 секудни - 90% от максимума ( приблизително )
20 секунди - 60-70% от максимума ( приблизително )

след като стигна до там вдигам нивото на пътеката ( бързия интервал ще прескочи 90% от максимума а бавния може да си остане същия ще видим не съм стигнал до там )

за вело може да е подобно :)

17.09.10
19:19

Няма да е много Гошко, правиш го без съпротивление, и да гориш поне 10 калории на миунта. Аз лично за 42 минути горя по 500 калории и така. А хийта аз го правя така : Загрявам 3 мин и на 4тата вече права 20 секунди спринт, 40 почивка, точно както Кристиянчо, и така до 20тата минута, но съм го правил и до 10тата,11тата, и така до 20. На тоя етап няма да увеличавам скоро, защото още на 17 пулсът ми е 200+

17.09.10
19:38

Аз миналия месец да свалих бързо килограмите и ся си ги върнах , правих хийт-а така:
5мин. загрявка ; 2мин. макс интензивност , 3мин. разтоварване } това цялото 2 - 3 пъти го правих и като гледам не е било много правилно.
Сега ще пробвам така - 5мин. загрявка и до 20мин. редувам 10сек’ макс интенз и 50сек’ разтоварване.
Всяко следващо кардио ще качвам с по 5сек’ макс интенза и съответно с по 5сек’ намалям разтоварването.
Така добре ли е ? :)

17.09.10
19:46

Не. На 3тото кардио ще си пътник. Правиш го 20 секунди бързо, 40 бавно, и ся примерно го правиш 3 загрявка + 12 пъти бързо/бавно, след 1-2 пъти дигаш на 13, след 2-3 пъти на 14 минути и така. Поне при мен е добре. Успех

защо да е пътник ?!?! това дето си го правил 3мин. да бягаш сигурно си бягал на 60-70% от макса което не е добре затова се прави на секудни :) аз написах аз как правя тай, че както сметнеш за добре и тая талия я искаш 87 а сега колко е ?

17.09.10
19:58

Добре ве, майна, това значи, че 4-тото му кардио трябва да е 30 секунди спринт, 30 разпускащи, кажи ми как ще направи и 10 минути от това?

ем майна аз правя 30 на 30 по 15минути :D:D

17.09.10
20:09

Aма 2 поста по нагоре викаш, че го правиш 20 секунди бързо, 40 почивка...след това дигаш и правиш 30,30…

Мнението беше редактирано от Riko на 17.09.10 20:10.

17.09.10
20:20

Талията е 92-3 през пъпа и изобщо най-широката част. От тягата мисля че расте :D , а и без това седи мн. грозно широкия гръб и отдолу тея сланини , все едно втори гръб :D

Иначе за кардиото - 30/30 мога да го направя , не е невъзможно (миналата година кви луди кардиота съм правил - 80мин. велоаргометър без спиране :D).
Утре сутринта ще пробвам 20/40 и ако ми се види лесно/трудно другиден ще пробвам 30/30.
Само проблема е степенитееее на натоварване ??? - Да правя кардиото на по-ниска степен , обаче да въртя по-бързо ИЛИ на по-висока степен и пак сравнително бързо ??? За сега съм карал винаги на 6-7 степен от 10 възможни.

17.09.10
20:23

Гарантирам ти, че е по-скоро, защото си доста мазен. И аз съм с 95-6 талия в момента, ама пада надолу. Да тягата го разширява, но не чак толкова..

17.09.10
20:25

Мазничкото е най-вече около корема и отстрани. Ще го махна тфа мазно аз , ще го мана. btw , - одеве мерих бицаря напомпен 39см :O

правя 20/40 после 25/35 после 30/30 после 35/25 :) когато се прави с малки увеличения е много по подготвен огранизма пък и аз правя 1 път в седмицата.. смисал всяка следваща кардио тернировка е с 5сек. отгоре ... не всеки интервал

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.09.10 20:36.

17.09.10
20:43

Ок , започвам 1ва седмица така :
Загрявка - 4мин.
Макс интенз - 20сек’  \
                        > така 11 пъти (за да може да станат 15мин. кардио)
Разтоварване - 40сек’ /

2ра седмица :
Загрявка 3мин.
Макс интенз - 25
Разтоварване - 35

и 3та седмица 30/30

В рамките на една седмица - примерно 1ва седмица когато ще правя 20/40 , първата трен. ще бъде 11мин (само макс и разтоварв.) , следващата ще бъде 13 , а по-следващата 16 примерно.

17.09.10
21:31

Абе майна ти може и да го правиш 1 минута бързо, 2 разтоварващи, въпроса е да се затупти хубаво сърцето :))

18.09.10
16:03

Хмм , днеска направих много здраво кардио :D - бързо изкачване на перперикон ; долу от паркинга , чак до горе до кулата само с 2-3 почивки , много бързо темпо , по едно време прасците така ме заболяха (натоварих ги много) :D Сега смятам малко да повъртя велото - 15-20мин. хийт.

Смятам всяка седмица , един ден да бъде “зареждащ” с въглени , мазнини и т.н. , например четвъртъка. През другото време се старая много и правя редовно кардио.

19.09.10
17:52

Тук виждам различни мнения за тренировката ,аз мога да споделя моя прогрес може нещо да ти е от полза.Аз лично свалих талията и корема по следния начин : Кръгови тренировки (демек тренираш цялото тяло в един ден)с максимални кила след силовата тренировка правиш 20 мин интензивно кардио така не губиш толкова мусколна маса колкото от обикновенното кардио ,целта на тази тренировка е да си докараш яка мусколна треска на цялото тяло за да може то да гори много повече енергия от нормално и да ви кажа има резултат и без добавки ,но както казват навсякъде корем и талия се правят 90% в кухнята и 10% в залата :) Ако се интересуваш от моя начин можеш да ми пишеш на ЛС да ти обясня по - подробно

19.09.10
19:38

Добре ти е кардиото, аз бих ставала малко по-рано и на гладно всяка сутрин по 15-20 мин интервално, половин час по-ранно ставане не е убил никой. Намали и плодовете ако усещаш, че няма резултат.

22.09.10
07:32

Здравейте,

за да не правя нова тема:
имам същия проблем. Тренирам Тае Бо за сваляне на излишни килограми. При кардио с велоаргометър, краката не ми се изморяват толкова, колкото започват да ме болят колената? Някаква идея защо и как да се отстрани проблема?

Благодаря преварително за отговорите.
Лек ден,
З. С.

ЕДИТ: Не съм много на ‘ти’ с хранителните добавки, но бях чел за “fat burner”. Дали ще има ефект? Можете ли да ми препоръчате някой за тази цел - стопяване на мазините около талията. И евентуално от къде мога да го купя.

ЕДИТ2: Забравих да кажа, че правя Тае Бо програма ВСЕКИ ден от 3 седмици. Програмата е около 1 час, като понякога се изморявам бързо и не я довършвам (прекратявам на около 45-тата минута). Има огромен ефект, от който съм много доволен, но като че ли мазнинките около талията не се горят? И да - спазвам диета.

Мнението беше редактирано от S GG TT на 22.09.10 07:49.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1