Hiya, оправяй се бързо :) За сливиците можеш да пробваш старата рецепта с надупчен найлон, памук и разредена ракия - увиваш около шията за цяла нощ. При мен поне действа по-добре от всичко останало :)
П.П. И си сложи спирачки на колелото, моля те!!!
Здравейте! :) Оправих се на бързо,обтривах си сливиците със “Сандрин” една билкова ментова водичка от аптеката, много ефикасна :)
Атомче имам спирачка тъй наречената “контра”,която ту хваща ту не :)
Трябваше да ми дойде преди около седмица,но уви няма никой. Общо взето ми се отразява много зле всяко едно закъснение в момента съм надута като плондер,трети постоянен :D :D ,пъпки безброй и навсякъде. Та си мисля за останалите момичета,на които не им идва с месеци как им се отразява?
Не закусвах,мъча се да правя вакумки на гладно,че на пълен стомах не се получава.
Дай Боже да имам щастие тия дни. :)
Мисля да понамаля грамажите на храната,която приемам. Струва ми се много, плюс това и не тренирам в залата,а само вкъщи и то почти едни и същи упражнения.
Вчера ВВ-ден и се поглезих доста от към храна. Приготвих си дюнерки по идея на Ораня.
Продукти: За палачинките
200гр пълнозърнесто брашно
3 яйца
мляко на око
щипка сол и кафява захар
За плънката: 300гр пилешко
масло 20гр
голяма глава лук
домати
пиперка
подправки
счукано ленено семе 30гр
Сос: кисело мляко 50гр
чесън на прах
копър
Храна
Закуска - овес 40гр,4 белтъка,канела,грейпфрут
Втора закуска - ябълка, 2 дюнерки
Обяд - 3 дюнерки,1/2 краставица
Следобедна закуска - 2 дюнерки
Вечеря - 3 дюнерки, 1/2 краставица
Преди лягане - 4 белтъка,30гр ядки микс
Вода 2л, зелен чай 1л и едно фрапе без захар
Здравейте. Днес е един хубав студен ден :) Изпълнен с много усмивки :D
Свекито ни пратила една щайга картофи,домати,краставици и лук домашно производство :) Плюс някакви невероятни сладки със пълнозърнесто брашно,мед и сусам, едни тънки и навити. Страшно вкусни се оказаха. Може и от тях да съм така весела хахаха :)
Тъй като бях до обяд вкъщи реших да си направя нещо ново за хапване и в главата ми веднага изкочи Хумус. Отдавна съм навита да си приготвя,но все отлагах. И така пасирах една консерва нахут(240гр),2 чаени лъжички сусамов тахан,ч.л зехтин,2 резена лимон,мента,чесън на прах и топла водичка. Стана да си изядеш пръстите. Оставих си половината за утре:)
Днес тренирах вкъщи рано сутринта на гладно.
Храна
Закуска - грейпфрут, овес 40гр,канела,2 белтъка
Втора закуска - сладките на свекито 100гр, 2 белтъка
Обяд - пилешко 150гр,хумус 130гр,салата домати и краставици
Следобедна закуска - скумрия 100гр,ядки микс 25гр
Вечеря - пилешко 100гр,салата домати краставици
Преди лягане - 4 белтъка,ядки микс 25гр
Вода 3л,зелен чай 1л
Тренировка
Клек - 4х15х20кг
Римска тяга - 4х15х20кг
Бицепсово - 4х10х20кг
Гребане с дъмбел - 4х10х12кг
Наклони в страни с дъмбел 4х12х12кг
Коремни преси - 4х12
Лека вечер на всички
Здравейте приятели! Най-накрая съм свободна :) Днес спах до обяд отдавна не беше се случвало това,а така обичам да спя :) Радвам се,че ще имам време за себе си и за това което ми доставя удоволствие,трениране :) Днес когато бях в залата имаше треньор хм,говорихме си и го попитах дали може да ми състави програма за моите цели,сваляне и оформяне на тялото ,а той “Да разбира се,още сега ще ви дам готова програма!” Погледнах я и се отказах. Няма смисъл да тренирам безумно кардио почти всеки ден и някакви упражнения със собствено тегло които са 3 пъти седмично, по-добре да си тренирам по мой си хаотичен начин.
Имам крещяща нужда от програма! Някакви предложения и Помощ плииз. :)
Храна
Закуска 11.00 - грейпфрут,овес 40гр,ленено семе 5гр,канела
Обяд 14.00 - к.ориз със спанак и лук,скумрия 150гр
Тренировка 15ч-16ч
Следобедна закуска 17.00 - зелена ябълка(след тренировка), скумрия 150гр,шопска без сирене
Вечеря - пуешко 100гр,шопска без сирене
Преди лягане - 4 белтъка и ядки микс 30гр
Вода 3л,зелен чай и джинджифил 0.500мл,кафе
Тренировка
Стречинг,кростренажор 5мин
Придърпване на вертикален скрипец тесен хват -4х12х20кг
Придърпване на хоризонтален скрипец - 4х12х30кг
Повдигане на ръце встрани - 4х10х2кг
Повдигане на ръцете напред - 4х10х2кг
Трицепс пресдаун от стоеж - 4х10х3.75кг
Наклони в страни с дъмбел - 4х10х10кг
Хиперекстензии - 4х8
Кростренажор HIIT - 10мин,1минута спринт и 1минута нормално темпо
Доста се уморих,но се чувствам прекрасно и най-вече съм спокойна :)
Лека вечер!
От 3 септември съм в цикъл,ту по-силен,ту по-слаб. Във вторник тренирах,в сряда бях с адско кръвотечение и отидох на доктор. Според него няма основателна причина да имам такова кръвотечение всичко си ми е наред,взе ми кръв и в понеделник ще са готови резултатите,изписа ми витамин К,аут от залата до понеделник. Днес сутринта ходих пак взе да ми понамалява кръвотечението и според докито трябва да отслабна малко и тогава всичко ще си бъде оке,препоръча ми да се храня с плодове,зеленчуци и ядки поне 7 дена,за мен това е пълен абсурд,едва ли ще успея да се нахраня без месо.
Обзела ме една депресия от нищото.
3кг + съм,писна ми вече долу,горе,долу,горе докога така!?
Понякога ми се иска да нямам цикъл,от както ми е дошло за пръв път все изпадам в някакви състояния или съм като дойна крава.
Не искам да имам цикъл.
17.09.10
12:29
Не си го помисляй, не го пиши, не си го пожелавай дори!
нямаш си идея ако НЯМАШ цикъл какво те чака. Вярвай ми. Имала съм периоди по 6 и 9 месеца БЕЗ него и е малък ад. Ад за тялото, ад за психиката заради килограмите.
Предполагам ще се нормализира.. време му трябва.
Хм и аз не съм вярвала, че 10ти ден ще съм без месо, ама ей на. (аз ядях на закуска в 7.30 месо, на обяд месо, вечер месо..)
Успех! Не се депресирай и изчакай резултатите. Според лекаря каква точно е причината?
Според този доктор може да се дължи на по-силна овулация,тъй като до преди няколко месеца бях на противозачатъчни. Предният месец като си бях в бг менструацията ми беше доста обилна за 7 дена около 40 превръзки изхабих,според българският лекар ще съм така докато родя,всичко си ми е в нормата и от край време ми казват,че нищо ми няма,но за мен такава обилна и болезнена менструация не е нормална.До като бях ученичка винаги първите дни от цикълът ми съм отсъствала от училище тъй като не бях на себе си и нямах сили за нищо.След това стигнах до извода,че не мога да водя нормален живот с такива болки и кръвоизливи и реших да съм на хормонални с тях съм добре,но когато не ги пия всичко започва отначало. Сега пак ще ги почна и докато не родя няма да ги спирам.
Вероника с цикъл или без цикъл все е ад. Доста момичета не усещат какво е то цикъл,аз го мразя. Майка ми е имала по-продължителен цикъл,леко болезнен,но не чак толкова колкото аз и сестра ми. Преди като бях по-малка доста доктори повтаряха на мама “Радвай се дъщерите ти са здрави”.
Как се чувстваш с такъв режим? Какво,по-колко и кога ядеш? Можеш ли да ми обясниш по-подробно? :)
17.09.10
12:55
Да, факт е, някои не го усещат.
При мен също е много обилно, но поне няма болки.
Чувствам се добре, имам си енергия за всичко. Все още не знам дали този кратък режим + започването на билките ще окаже + влияние на проблемите ми. Важното е, че наистина се усещам по-лека.
Относно това как и какво ям. Хм, аз ям доста. Дори и на този режим рядко падам под 1600-1700ккал:)
Сутрин като стана ям плод + сурови ядки. Портокал с малко сливи и кашу, или ябълка и микс ядки. По-късно или още малко ядки, или отново плод. На обяд ядки и зеленчуци. След щангите пак ядки. Между 2та вечерни часа аеробика някоя слива или домат. И вечер голяма салата зеле, домати.
Като количество: ядки 200гр. плодове да речем 500-600, зеленчуците са много сигурно 1.5-2. като всеки ден си е различен. Имала съм дни с 50-100ядки и почти без плод.
Мисля, че цаката е наистина да слушаш тялото си без да се чудиш “а бе много ли са ми плодовете днес? леле плодова захар, какво да правя?!” в крайна сметка не ядеш НИЩО друго освен тези 3 неща.
пия много вода :)
Благодаря за отговора :) Ще се опитам и ако издържа издържа,ако не здраве да е :)
Хей, ще те бия. Това за цикъла да не съм го чула (прочела) повече.... недей така, че на моето дередже никак не е яко. Вече не помня кога за последно имах някакъв цикъл.
Наистина трябва да се радваш на “мъките от цикъла”...кофти звучи, но се замисли реално над нещата.
Липсваше, завръщай се вече при нас :)
казано от Hiya на 17.09.10, 12:49:
според българският лекар ще съм така докато родя,всичко си ми е в нормата и от край време ми казват,че нищо ми няма,но за мен такава обилна и болезнена менструация не е нормална.
И аз бях така и след като родих нещата си дойдоха на място. По-кратко, по-оскъдно и най-важното: без болки.
Храна 15 септември
Закуска - овес 40гр,ленено семе 5гр,3 белтъка,канела
Втора закуска - овес 40гр,ленено семе 5 гр, 3 белтъка,канела
Обяд - зелена ябълка,печен картоф 150гр,сирене 50гр,пилешко 100гр
Следобедна закуска - ядки микс 25гр,2 белтъка
Вечеря - пилешко 150гр,шопска без сирене,зехтин
Преди лягане - ядки микс 25гр,2 белтъка
Вода около 3л,зелен чай с джинджифил 0.500мл, 1кафе
Интервално бягане на гладно около 25мин,колело около 20км
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Храна 16 септември
Закуска - овес 50гр,ленено семе 5гр, 4 белтъка,канела
Втора закуска - к.ориз 50гр, 3 белтъка,зелена ябълка
Обяд - пълнозърнести спагети 100гр,пилешко 100гр,домати и босилек,зехтин
Следобедна закуска - оризовки 50гр,риба тон 50гр
Вечеря - к.ориз 100гр,пилешко 100гр,шопска без сирене,зехтин
Преди лягане - 4 белтъка,ядки микс
Вода 2л,зелен чай с джинджифил 0.500мл, 1 кафе
Табата клек,колело около 20км
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Храна 17 септември
За цял ден 2 зелени ябълки
0.500гр домати,половин краставица
ядки микс 175гр
вода 4л,зелен чай с джинджифил 0.500мл
Общо взето в последно време си хапвам доста въглехидрати.Вчера едвам издържах,но после след 20ч усетих някаква ситост и забравих за храна,днес не изпитвам глад,чувствам се добре :) Нямам кръвотечение,което е добре за мен :))
Днес храната ще бъде пак като вчера,а и за утре смятам да е така,и от понеделник пак ще набивам мръвка :) :D
Приятен уикенд!
Либра и на вас без цикъл не ви е лесно :( Надявам се всички момичета без цикъл да имат много цикъл :D
Ани дано и аз да съм така :)))
Днес много храна много нещо,не издържах без мръвка и въгленчета :(,но пък съм хепи :))
Храна
Закуска - “курабийки от мюсли”(мюсли без добавена захар, 4 различни вида ядки,бадеми,яйца,канела,ванилия,мед),3 белтъка
Втора закуска - ябълка,2 белтъка
Обяд - пилешко,шопска без сирене
Вечеря - Кофта тажин(снимка по надолу,крадена от гугълчо :) ) сос от домати,лук,чесън,подправки,малки кюфтенца от телешка кайма,3 яйца,магданоз,много вкусно нещо ммм :)
Преди лягане - ядки микс 25гр, 3 белтъка
Вода 3л, зелен чай с джинджифил,кафе
казано от Hiya на 17.09.10, 12:49:
Според този доктор може да се дължи на по-силна овулация,тъй като до преди няколко месеца бях на противозачатъчни. Предният месец като си бях в бг менструацията ми беше доста обилна за 7 дена около 40 превръзки изхабих,според българският лекар ще съм така докато родя,всичко си ми е в нормата и от край време ми казват,че нищо ми няма,но за мен такава обилна и болезнена менструация не е нормална.До като бях ученичка винаги първите дни от цикълът ми съм отсъствала от училище тъй като не бях на себе си и нямах сили за нищо.След това стигнах до извода,че не мога да водя нормален живот с такива болки и кръвоизливи и реших да съм на хормонални с тях съм добре,но когато не ги пия всичко започва отначало. Сега пак ще ги почна и докато не родя няма да ги спирам.
Вероника с цикъл или без цикъл все е ад. Доста момичета не усещат какво е то цикъл,аз го мразя. Майка ми е имала по-продължителен цикъл,леко болезнен,но не чак толкова колкото аз и сестра ми. Преди като бях по-малка доста доктори повтаряха на мама “Радвай се дъщерите ти са здрави”.Как се чувстваш с такъв режим? Какво,по-колко и кога ядеш? Можеш ли да ми обясниш по-подробно? :)
Според българските доктори, всичко е “докато родиш”. Да, ама не е верно. Търси причината и не се доверявай на такива - докато родиш. Глупости. И аз докато родя щях да има кисти, ама имам и след това. Може да се дължи на промяната в климата - при теб.
Понеделник 20 септември
Закуска - остатъка от овесените квадратчета(т.е снимката),4 белтъка
Обяд - пилешко,к.ориз със спанак и лук,домат
Следобедна закуска - риба тон 70гр,25гр ядки микс
Вечеря - 50/50 телешка/агнешка кайма 150гр,шопска без сирене
Вода 3л,зелен чай с джиджифил 0.5л,кафе
Тренировка
Стречинг,вело 5мин
Повдигане на ръце встрани - 4х10х2кг
Повдигане на ръцете напред - 4х10х2кг
Трицепс пресдаун от стоеж - 4х10х3.75кг
Коремни - 4х10
Гребен тренажор - 13мин
Вторник 21 септември
Закуска - 3 белтъка,кафе
Втора Закуска - овес 40гр,ленено семе 5гр, 4 белтъка,канела,ябълка
Обяд - бяла риба филе, салата марули и краставица,зехтин
Следобедна закуска - ядки 25гр
Вечеря - пилешко,шопска с малко сирене
Преди лягане - омлет от 4 белтъка 1 жълтък,ядки микс,краставица
Вода 2.5л,зелен чай с джинджифил,кафе
Сутринта на гладно бягане около 30мин
В понеделник бях на доктор изследванията ми са оке. Явно тялото ми си прави каквото си иска когато си поиска. Докито каза да не се притеснявам,че все още се “развивам” и понякога се случват такива аномалии:))
Лека нощ!
Маргаритка мюслените квадратчета са много вкусни и лесни за приготвяне. Сутрин с кафенце са идеалната комбинация за започване на един усмихнат ден.
Макси права си,но не ми се занимава с доктори. Може и да е от промяната на климата. Като се върнах от ваканция тук бе много студено,постоянно треперех,даже излизах със зимното яке. Сега се чувствам добре в студа :)
казано от Hiya на 21.09.10, 22:33:
Маргаритка мюслените квадратчета са много вкусни и лесни за приготвяне. Сутрин с кафенце са идеалната комбинация за започване на един усмихнат ден.
Макси права си,но не ми се занимава с доктори. Може и да е от промяната на климата. Като се върнах от ваканция тук бе много студено,постоянно треперех,даже излизах със зимното яке. Сега се чувствам добре в студа :)
ще се оправиш! ти си боец, не се предавай.
Сряда 22 септември
Закуска - овес 40гр,ленено семе 5гр,канела,2 белтъка
Обяд - пилешко,к.ориз 50гр,салата
Следобедна закуска - 4 белтъка,ядки микс 25гр
Тренировка
Вечеря - кюфтета,зелена салата
Преди лягане - 4 белтъка,ядки микс
Вода 4л,зелен чай с джинджифил,кафе
Тренировка
Стречинг,вело 5мин
Придърпване на вертикален скрипец -5х5х35кг
Придърпване на хоризонтален скрипец - 5х5х40кг
Гребане с дъмбел - 4х8х10кг
Бицепсово - 2х5х20кг,1х5х22,5кг,2х5х25кг
Коремни - 2х15,повдигане на краката от тилен лег 2х15
Вело 10мин(Тотал:7.6км)
Мнението беше редактирано от Hiya на 24.09.10 17:31.
И аз вчера случайно попаднах на този клип и разговор.. :) :) :) няма по-голяма глупост, доста се посмях, но според мен това е някакъв сценарий.. :)
Аз не можах да издържа на целия, според мен или се правеше на глупав и на интересен или е. (dull)
+4кг съм ,66кг. Корема ми е страшно подут и голям. Нямам обяснение защо се получава така,храня се добре,движение не ми липсва,а качвам.
От утре ще я карам на фотосинтеза :D пък квото стане. :D
От десетина дена някъде не съм тренирала крака,защото десният ми глезен и коляно ме боляха много,нооо от утре ще си тренирам краченца + вело сутрин на гладно през ден,дано това ми помогне. Ще имам въглехидрати само на закуска,другото ще е много протеин,малко мазнини и зеленчуци.
Аман вече от тва йо йо.
Ще кажеш,че зима идва и тялото ми се запасява със мазнинки :D :D :D
Днес храна няма да описвам,защото я хванала липсата. По-късно ще хапна нещо в момента не искам да видя храна.
Сега излизам да си убия мъката някъде :)
Хия, нали каза, че пиеш Марвелон, извинявай ако съм се объркала. При мен от него първите 4 месеца нямаше нежелани ефекти, после изведнъж се надух и подпухнах... Едни бузи, едни чудеса. Това беше преди няколко години, но още си спомням как се чувствах (dull)
Писали сме много по темата... Порочен кръг просто :(
Атомче в момента не пия никакви хапчета от 2 или 3 месеца,ако пиех щях да знам причината. Охх не знам каквото ще да е...ще мине :)
А защо не опиташ да поддържаш тегло с РБД, а не НВД, защото имам чувството, че организма ти е привикнал към нея. Или пък ротация ? :)
Julius уж се придържам към въглехидратна ротация,но явно тялото ми е привикнало. В момента обмислям кой режим да почна и най-вече дали ще ми харесва. Ще пиша утре на трезва глава :)))
Силве, може пък да задържаш защото не си на хапчета вече; или пък си претренирала...оправяй се бързо и горе главата :*
Здравей, може пак да продължиш да използваш въглехидратната ротация, като начин на хранене, но е добре да пипнеш малко въглехидратите и техните количества, за да може да пообъркаш тялото, защото то вече е свикнало да се храни така.
Ето един пример:
1. Закуска - овесена питка
2. Втора закуска - белтъци + плод
3. Обяд - месо + ориз / ама не 50 гр, а 25
4. Следобедна закуска - месо + ориз / 25 гр
5. Вечеря - месо + салата
5. Преди лягане - ядки
3. Обяд - месо + ориз / 50 гр
4. Следобедна закуска - месо + зеленчуци
5. Вечеря - месо + салата
5. Преди лягане - ядки + белтъци
3. Обяд - месо + ориз / 50 гр
4. Следобедна закуска - месо + ориз
5. Вечеря - месо + ориз
5. Преди лягане - ядки + белтъци
Това са примери затова как може да въртиш въглехидратите. Може да имаш 1 ден без и 1 зареждащ ден. Недей да гладуваш. Глупаво е. Мисля че вече трябва да си надживяла този етап. Недей да започваш отново от буква А. Количествата си ги подбираш ти. Напипиши храната си за седмицата, а аз ще се опитам да помогна. В дните с повече въглехидрати гледай да пиеш около 2-3 л вода, а в другите с по-голям белтъчен прием увеличавай количествата на 3-4-5 л.
По-здрави!
Мнението беше редактирано от T-X на 27.09.10 06:23.
Карпи благодаря за помоща! Аз така си говоря, като съм ядосана :) Сега мисля нормално и знам,че не мога да гладувам,пък и не искам.
Бях замислила нещо подобно на това което ти си написала. Общо взето като старото меню,но с по-малки количества оризец на обяд :))
Ето за днес храната
Закуска - пълнозърнесто брашно(40гр) със слънчогледови семки,ленено семе,трици(40гр),белтъци 4 и 1 жълтък,м.сол,кимион
Втора закуска - белтъци 4 зелена ябълка
Обяд - пилешко150гр,шопска без сирене
Тренировка
Вечеря - пилешко 200гр,шопска без сирене
Преди лягане - белтъци 4,ядки микс 25гр
Вода 4л,зелен чай с джиджифил 1л,кафе
Тренировка
Стречинг,кростренажор 5 минути
Повдигане на ръце встрани - 4х10х4кг
Повдигане на ръцете напред - 4х10х4кг
Трицепс пресдаун от стоеж - 4х10х6.75кг
Коремни - 4х10
Вело - 20 минути ,16км
Коляното още ме боли,а така ми се иска да тренирам краката си :(
казано от Allegra на 27.09.10, 02:10:
Силве, може пък да задържаш защото не си на хапчета вече; или пък си претренирала...оправяй се бързо и горе главата :*
Гери радвам се,че пак си на линия :)) Надявам се лятото да е било (sun) :*
Храна Вторник 29 септември
Закуска - овес 40гр,ленено семе 5гр,канела 4гр,яйца 4,малко мед и това на палачинка много вкусно :))
Обяд - пилешко с лук и подправки 150гр,к.ориз 25гр,салата домати,краставица
Следобедна закуска - ядки микс 20гр
Вечеря - пилешко с лук и подправки 150гр,салата домати,краставица
Вода 4л, зелен чай с джинджифил,кафе 0.250мл
Колело около 25км
Здравейте! Днес най-накрая направих една хубава тренировка още горя... :) Коляното и глезенът не ме болят като изключим факта,че миналата седмица паднах с колелото и си разбих дясната половина и скъсах чисто нови дънки,съм супер,разминах се само с охлузвания. Абе луда работа :))
Днес се качих на кантара и се мерих с метърчето,ами напълняла съм 66 кг плюс 6см в талията(миналата седмица понеделник бях 63кг) обяснявам си го с факта,че отново съм в цикъл и ям МНОГО в последните 5 дена! Интересното е,че съм смалила прасците,бедрата,бицепс с по 1см. Не се оплаквам,но може и по-добре.
Днес тренирах на гладно и да си призная честно много ми хареса имах сила многооо. Друго си е. Като напълна коремчето не мога да се мръдна : :D
Храна
Закуска - круша,овесени ядки 30гр, 1яйце,3белтъка,канела,мед
Обяд - телешко месо 150гр,к.ориз 30гр,2 домата,зехтин
Вечеря - риба тон 130гр,2 домата,лук,сирене Бри 100гр
Преди лягане - 3 белтъка.ядки микс 25гр
Вода 4л,зелен чай с джиджифил 0.5л,кафе
Тренировка
вело 5мин,стречинг
Придърпане на вертикален скрипец - 4х8 тежичко
Тяга - 1х3х40кг
1х4х50кг
1х3х60кг
1х2х65кг
1х3х70кг (party)
Изпотих се многоооо за нула време изпих почти литър и половина,голям кеф.
Напади - 3х10х30кг трудно ми е да пазя равновесие и на последното повторение залитнах и не направих 4 серия
Коремни на столче - 4х12х не знам колко килограма точно
Вело ХИИТ - 15мин
До сега винаги съм се страхувала да правя тяга,но ето,че днес се справих чудесно като за пръв път 70кг са много добре :)))) Другата седмица повече:)
Записах се на пилатес понеделник и петък,почвам в петък:) Дано да ми хареса :) Някакви предложения какви обувки и екип ми трябват?
Лека :)
Браво за тягата!
Още повече, че ти е за първи път. Трябва и аз да се престраша, рано или късно.
казано от Hiya на 11.10.10, 19:06:
....
Тяга - 1х3х40кг
1х4х50кг
1х3х60кг
1х2х65кг
1х3х70кг (party)
Изпотих се многоооо за нула време изпих почти литър и половина,голям кеф.
Напади - 3х10х30кг трудно ми е да пазя равновесие и на последното повторение залитнах и не направих 4 серия
...
Уф, силна девойка си, Хия, спор няма...клекът ти беше за последно 60 кг., ако си спомням правилно?!
(ЕДИТ 23,20 - Ей, ще ме прощаваш, точно аз да забравя, че имаш клек на 75 :))) Ама ЕГН, к’во да направиш :D)
И моята тяга започна от 70 кг. първия път, всъщност 74, но единичка.
Ще се влюбиш в нея.
Нападите - един приятелски съвет от човек, който има проблем с тях и също залита от време на време - не ги прави по толкова много в серия, щом използваш тежест. Прави ги до 5-6 на крак най - много, защото започва да се губи концентрацията. Пък те не са най - безопасното упражнение...По - добре е от всякаква гл. т. да направиш 6 х 5, отколкото 3 х 10, ако държиш на обем от 30 повторения на крак.
И - и при нападите, и при тягата трябва да си сигурна в техниката.
Обърни внимание къде ще имаш мускулна утре и дали няма да усетиш необичайно напрежение тук-там...
Хайде, по - здрави и по- силни : ))))
Мнението беше редактирано от Инис на 11.10.10 20:27.
Axi благодарско :) Пробвай и ти :)
Инис 75 ми е макса на клекът :) Права си за нападите,просто исках да усетя какво колко мога и следващият път ще правя по максимум 5-6 повторения на крак с по-голяма тежест. В интерес на истината не ми се занимава с много повторения,защото не усещам нищо а и се отегчавам,а с малко повторения и тежичко се изморявам доста и усещам,че тренирам,ноооооо се страхувам от наддаване в бедрата. Решила съм да изключа клекът за напред и да наблягам на задно бедро,корем,гръб.
Днес като правих тяга усетих,че дърпам с предмишница и май не е правилно. Като цяло усещам в момента мускулна,гръб,дупе,задно бедро,дясна предмишница и рамо. Утре ще пиша как съм :)
Мнението беше редактирано от Hiya на 12.10.10 22:25.