22.09.10
19:52
Упражнението е от последния брой на Мускули и фитнес.
Там е наречено хеликоптер, но хеликоптерът описан в сайта май е по-различен.
В списанието е описано със следното: “Хвани дъмбел в дясната ръка и обърни левия крак навън на 90 градуса. С тежестта точно над главата докосни пода до извивката на левия крак с лявата ръка и дръж раменете ангажирани в упражнението.”
Някой може ли да ми обясни по-подробно как се изпълнява или да постне клипче?
Kettlebell windmill търси в youtube и ще го видиш. Не знам само защо са го кръстили така, по принцип аз го знам като “мелница”.
23.09.10
06:37
Не се обиждай ама като ти гледам снимката на автара едвали си допрял точно до това упражнение!
23.09.10
08:08
x2
23.09.10
14:56
Не ти трябват изолиращи засега.
Първо, това не е изолиращо. И второ, не виждам връзка между външния му вид и въпроса му как се изпълнява конкретното упражнение.
Упражнението е много добро, ако хванеш в горната ръка лост става още по-трудно за балансиране.
23.09.10
16:22
и ще се удариш по главта с лоста :D
23.09.10
17:02
Първо по темите за вида - занимавам се с модерен петобой, което не ми позволява да кача кой знае какво тегло заради комбинацията от бягане на пресечена местност, плуване, фехтовка и стрелба.
Иначе, благодаря на G33K за посочване на името.
24.09.10
05:57
казано от Петко К на 23.09.10, 15:01:
Първо, това не е изолиращо. И второ, не виждам връзка между външния му вид и въпроса му как се изпълнява конкретното упражнение.
Aми според мен конкретния човек още не е усвоил техниката на основните за този спорт упражнения, и се хвърля на ‘’изгъзици’‘
24.09.10
17:32
казано от Miro Gi4ev на 24.09.10, 05:57:
Aми според мен конкретния човек още не е усвоил техниката на основните за този спорт упражнения, и се хвърля на ‘’изгъзици’‘
Не знам защо типът човек който умее техниките и се занимава със спорт трябва да е широк, развит и много масивен. Занимавам се със модерен петобой от 9 години, което гарантирам ти почти всеки един спортист “фитнесчар” ще нарече изгъзица, за да си спести опита (и подвиването на опашката). Ако искаш поинтересувай се от спорта, можеш да го направиш на сайта на моя клуб - http://mpk-hebar.co.cc
С фитнес се занимавам от 1 година, като тренировките ми са съобразени със спорта с който се занимавам.
Вдигам доста по-големи тежести с доста по-чисто изпълнение от повечето момчета с моите килограми. Не знам защо силата трябва да е еквивалент на масивността.
Както и да е, всеки с мнението си. Естествено, че е по-добре да създадем мнението си от снимките. ;]
Мнението беше редактирано от Иван Попов на 24.09.10 17:34.
24.09.10
17:42
погледнах в профила ти пише 11% мазнини... не са ли по-малко поне като те гледам :) трябва да са по-малко
24.09.10
18:29
казано от kristiancho на 24.09.10, 17:42:
погледнах в профила ти пише 11% мазнини... не са ли по-малко поне като те гледам :) трябва да са по-малко
Ами снимката е от началото на лятото. Сега даже трябва да са и повече. Тогава просто бях дни след като имах състезания и бях изстискан здраво. Сега до края на годината нямам и тренировките не са чак толкова тежки.
25.09.10
04:52
казано от Иван Попов на 24.09.10, 17:32:
казано от Miro Gi4ev на 24.09.10, 05:57:
Не знам защо типът човек който умее техниките и се занимава със спорт трябва да е широк, развит и много масивен. Занимавам се със модерен петобой от 9 години, което гарантирам ти почти всеки един спортист “фитнесчар” ще нарече изгъзица, за да си спести опита (и подвиването на опашката). Ако искаш поинтересувай се от спорта, можеш да го направиш на сайта на моя клуб - http://mpk-hebar.co.cc
С фитнес се занимавам от 1 година, като тренировките ми са съобразени със спорта с който се занимавам.
;]
Aми не беше лошо да споменеш в заглавието на темата че не е за фитнес защото форума е такъв, а аз не мога все още да чета мисли!
25.09.10
09:32
Така е, прав си ти. Мисля че, мини-спорът, който си завъртяхме е ненужен. Няма много общо с темата.
26.09.10
19:42
Миро, форумът отдавна не е само за фитнес. Навлизането на кросфит във форума, а и с подмяната на упражненията в сайта, с присъствието на силово-кондиционни треньори като екипа на LTL, с присъствието на културисти като теб. Тук е за всички трениращи, които се стремят към развитие чрез упражнения било то с цел визия, с цел функционалност или просто за кондиция.
Иване, не те съветвам да учиш техниката сам. Има много чалъми, а кинезиологията е сложничка. Намери кой да ти го покаже!
Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 26.09.10 19:44.
26.09.10
20:15
Ами днес ми го показаха. Мисля, че се справих, като за пръв път. Правих го със съвсем леки дъмбели (5кг) за да избегна евентуална контузия, тъй като все още го овладявам.