Промяна в тренировката?

11.04.05
21:47

Според вас има ли смисъл когато се мине към чистене на мазнини да се сменя съществено тренировката в залата? Освен да не с пада под 8 повторения в серия, да се намалят малко тежестите за да не се претренира има ли смисъл от нещо друго? Например от базови упражнения да се мине на по-изолирани и оформящи? Пример : за гърди в момента правя хоризонтален лег, кофички и една машина която е малко като полулег (не знам как се казва) като тая машина и кофичките понякога си сменят местата. А под изолирани разбирам примерно да оставя лежанката (се пак не може без едно базово поне) и да сложа кросовър и флайс вместо другите?
Аналогично за останалите мускули.
Кардиото или 20-30 мин след трен (които се цели максималко кратък) или в отделен ден пак толкова. Просто за него нямам достатъчно време.
Моля кажете си мението

11.04.05
22:00

аз не бих правил кой знае какви промени просто вкарваш кардио и хран режим
ако ти действа добре за маса ша действа и за сваляне

11.04.05
22:07

Нямам време и възможност да вкарам добър хранителен режим...единственото което мога да направя я да огранича хляба и да премахна и малкото сладко което ям от време на време...Затова питам дали мога да подпомогна някак свалянето чрез самата тренировка

11.04.05
22:17

по принцип е възможно чрез по интензивни упражнения но е възможно и да претренираш  ако искаш си постни програмата

11.04.05
22:35

Лошото е че в последно време нямма точно определена тренировка...често изпускам някоя, примерно все така става че трицепса го пропуискам от месец насам някъде....
Ей сега ваканцията една седмица тренирах по 5 дневен сплит че да съкратя времето за трен, докато по принцип ми е 3 дни
Ето защо не мога да дам програма...пък и от тренировка до тренировка често варира самата програма в зависимост дали съм се наспал, дали съм ял, дали сум уморен или не...дали имам сила или не...такива неща....Затова сега ме интересува по принцип дали има смисъл да вкарам повечко оформящи упражнения отколкото базови
Ако след няколко вечери намеря време ще напиша какво се старая да правя в трен, но си кажете мнението така по принцип, после ще обсъждаме конкретна програма, става ли :oops:

11.04.05
22:43

в такъв случай пробваъ 1 месец само с допълнително кардио и без сладко а за хляба..все пак не оставай без никакви въглехидрати ако вземаш добавки е добре след бягане аминокселини

щото ти с всяка програма на практика можеш да претренираш ако не ядеш и ако така се развиваш добре ядеш малко по малко кардио и така

12.04.05
08:36

Здравей! Можеш да увеличиш леко броя на повторенията (12-15), но като запазиш поне едно упражнение за група с по-малък брой повторения и по-голяма тежест. Почивките можеш и под 30сек да смъкнеш. По този начин ще работиш в смесен аеробно-анаеробен режим, което ще подпомогне изгарянето на мазнините.
Поздрави

13.04.05
15:38

Вече ще се опитвам да тренирам 4 дни в седмицата, че да може да стане по-кратка тренировката и да мога да повъртя след трен 20ина мин велоаргометър, дано помогне малко...До сега повторенията ми бяха 10-8-8(6), тежестта в пирамида. Идеята ви е да оставя едно от упражненията така, на останалите да намаля тежестта и да увелича повторенията?
Основния ми проблем е че няма начин да спазвам диета, дори елементарен режим на хранене...ям по 3 пъти на ден по много понеже съм гладен, и в училище 2 малки сандвича...Дали да намаля обема на храната? Добавки не вземам и май няма да вземам (освен ако не открия нещо безвредно(че да има шанс да убедя нашите) което ще помогне в горенето на мазнините)
Ей сега ми дойде една идея, но не знам дали има някаква истина в нея. Ако спра тренировките в залата ще мога на намеря време да бягам, все пак и залата и стадиона са ми на 2 мин...ама не знам как ще ми се отрази това, и без това нямам много много мускули...

13.04.05
16:17

1. Намали обема на храната, да. И то за сметка на въглехидратите (тесто,хляб от картофи и ориз за сега не се лишавай)
2. Разбира се, че ще ходиш в залата, иначе можеш да се запишеш на аеробика. Ти не ходеше ли на танци?

13.04.05
16:43

Значи премахвам максимално много тестени изделия (се пак за училище си нося 2 саднвича - 2 филии хляб с месо по средата, трябва да ям все пак)
Ще опитам да ям по-малко на по-често
Аеробиката ще я пропусна, нямам време за нея...на мен основния ми проблем е времето, иначе просто щях да одя да тичкам на стадиона....
А съм доста изненадан че помниш че ходя...ама вече не поради огромен ред причини...и откак спрях качих доста мазнини (е, и доста мускули, ама все пак)
По принцип много лесно качвам, вероятно много трудно ще смъквам...даже преди да започна да тренрам имах доста мазнинки...пък и за късмет от месец и половиона насам и сила и маса много прогресивно качвам и сърце не ми дава да спра с това и да почна опити за чистене :wink:
В момента леко проучвам въпроса с л-карнетин и изобщо някакви добавки, въъпреки че е малко вероятно да вземам нещо, даже и да си докажа че е безвредно...
Пожелайте ми успех с леката промяна на трена и последващото чистене :lol:

13.04.05
16:51

Успех! :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1