23.09.10
20:18
Какво ли ще стане...ако имам 2 тренирвоки за гръб и ги редувам. 1 седмица 1вата, 2 седмица 2рата и така:
1)
Набиране широк хват 4 серии
Мечка 3-4 серии
Долен Скрипец 3 серии
Мъртва тяга 4 серии
2)
Гребане с щанга 4 серии
Горен скрипец 3-4 серии
гребане с дъмбел 3 серии
Мъртва тяга 4 серии
Попринцип знам, че разнообразието е доста добър вариант. Моля коментирайте и/или дайте мнение, съвет, направете промяна. Може да се получи нещо интересно! Също дайте предложения за броя серии (мисля, че е добър за сега..), подбора на упражненията и техния ред.
Темата беше редактирана от johny_trevata на 24.09.10 07:33.
при 3-4 серии аз бих добавил и още едно упражнение.
относно вариант 2 - дано имаш здрав кръст :)
Във втората тренировка имаш само гребания. Може да смениш местата на горния скрипец и мечката.
24.09.10
07:32
при 3-4 серии аз бих добавил и още едно упражнение.
относно вариант 2 - дано имаш здрав кръст :)
Е, всеки в този форум ми критикуваше броя серии за гърди и гръб (20-24), а сега се намери един, който да увеличи обема на 18-19 :D
Относно вариант 2, нямам здрав кръст там е проблема, но идеята е да включвам упражнения, които да го заздравяват, то затова са и двете тренировки, едната напряга кръста, другата - не (е, с изключение на тягата, но досега не съм я правил и затова искам да фигурира там). Иначе наистина е по-добре да сменя мечката с горния скрипец, струва ми се.
24.09.10
08:15
То е добре да разнообразяваш,но не така през тренировка,защото в крайна сметка няма да разбереш,кое упражнение как ти действа.Аз мисля,че ще е по-добре поне на 3 седмици горе долу да сменяш тренировката за гръб :)
Мнението беше редактирано от Denis22 на 24.09.10 08:15.
24.09.10
08:23
То е добре да разнообразяваш,но не така през тренировка,защото в крайна сметка няма да разбереш,кое упражнение как ти действа.Аз мисля,че ще е по-добре поне на 3 седмици горе долу да сменяш тренировката за гръб :)
Мерси, ще го имам в предвид. :)
Прави мечката на уред ако има. В наща зала даже е изолиран, невъзможно е да си преебеш кръста. Става дума за гребане с Т-щанга
За да стреситраш мускулите не е нужна смяна на упраннениа и 4 упражнениа може да направиш супер грьб това което трябва да сменяш е интензивноста. ;)
24.09.10
09:08
да, в мойта зала има такъв уред, там ще правя мечката.
vatman, горе-долу за каква разлика в интензивноста става въпрос? Почивки от 2 минути и такива от 20-30 секунди?
Интензивност са тежестите колкото по тежко толкова по интензивно.Почивките не са интензивност почиката влиае на пльтноста на тренировката.Ето ти пример с тежест за 8 10 повтурениа почивка минута минута и половина.5 повтурениа може и три минути почивка.Може да правиш така прави петици и като неможеш вече да увеличаваш работните тежести минаваи на 8 10 и почваи там да дерзаеш.Но си записваи тежестите зада видиш като минаваш от едни на други броики.Много е важно да имаш напредак с тежестите поне на 1 пьт на три тренировки.Лошото е че на сплит трудно се качват работните тежести. (muscle)
Мнението беше редактирано от vatman на 24.09.10 09:29.