Бихте ли ми дали съвет?

MI

11.04.05
22:13

Добър вечер!
От скоро започнах да си тренирам вкъщи(нямам възможност да ходя на фитнес)и искам да разбера каква програма бихте ми препоръчали.Трябва да включва коремни преси и лицеви опори задължително.Можете да включите и някои други неща, видях товане ми се карайте!Просто искам и малко коментари и от по-напредналите тук.И да знаете,че съм новак, да не ми кажете да правя по 10 серий за 10 мин.
Лека вечер!

Поздрави...

11.04.05
22:28

1 трябва да можеш да правиш поне 10тина лицеви ако не научи се :D
тренирай през ден според мен с не повече от 2 упражнения за мускулна група можеш да си избереш по нещо от “онова” ако имаш възможност(и ако нямаш) си купи дъмбели с тях се правят доста упражнения
прави по 3 серии на упражнение(не гони големи килограми)
ами избери си мускулни групи за трениране и си направи сплит (с 2 групи на ден примерно) постни го и така...

MI

11.04.05
22:31

Добре, а какви мускулни групи има?(аз като ви казвам че не знам нищо,не се базикам)
А и още нещо:
Правилно ли е да се тренира по два пъти на ден,но по-по малко?Да речеме сутрин и после вечерта пак.

11.04.05
22:36

ми по добре веднъж дневно а за кмускулните групи: бицепс трицепс гърди гръб корем рамо крака трапец  а примерни упражнения има тук http://www.bb-team.org/exercise/

13.04.05
00:06

Първо Здравей и добре дошъл във форума.Дано сме ти полезни.
по темата: едва ли ще можеш да натовариш пълноценно всичките мускулни групи в домашни условия.Като за начало лицевите опори,коремните преси и клековете са добър избор.Имаш ли къде да се набираш?Ако имаш,давай - ти си! :D
Съжалявам,но изборът в домашни условия не е много богат,особено,ако нямаш уреди.Помисли върху това.Някъде до вас няма ли училище с успоредка,лостове и т.н. Ако има я посещавай по-често :wink:

13.04.05
00:24

[quote author=“minuteman”]Правилно ли е да се тренира по два пъти на ден,но по-по малко?Да речеме сутрин и после вечерта пак.

За начинаещи е изключено да правят двуразова тренировка (тренираш два пъти в един ден), голяма грешка ще бъде, дори и само да пробваш, само ще си изгубиш времето а ефекта ще е обратен от това което желаеш да постигнеш. Но това не означава, че не можеш да правиш кардио тренировка сутрин и вечер - даже много добре ще ти се отрази.

Успех!

13.04.05
00:26

Хаос не мисли че е грешка след 5-6 месеца тренировка може да се премине на двуразов режим по е добър но изисква много време (свободно де)

13.04.05
00:33

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Хаос не мисли че е грешка след 5-6 месеца тренировка може да се премине на двуразов режим по е добър но изисква много време (свободно де)

Не мисля, даже така направих - след четвъртия месец стаж в залата помислих че ми е малко и започнах двуразовите. Бързо претренирах и месец смених тактиката. След известно време отново върнах двуразовите, но вече знаех как да не претренирам. Тогава имаше време/възможности - ученик, каква друга работа има освен да симулира че учи и тренира.

Нашия човек е съвсем начинаещ-как ли ще му се отрази един 4 дневен сплит, редно ли е да включи и двуразова тренировка. Според мен дори след 5-6 месеца ще му е рано да започне подобен вид тренировка.

MI

13.04.05
11:47

Благодаря за помощта!Не очаквах такова съдействие!
А на въпроса, да имам къде да се набирам и се набирам.А тия клекове какви са?

13.04.05
12:08

тва е клякане със щанга зад врата но ако още растеш не е препоръчително според мен и може да останеш по-нисък особено ако го правиш с големи тежести

MI

14.04.05
11:07

А и забравих да кажа,че в къщи имам един фитнес уред,но той не е нищо особено.Та да го използвам ли?
Ето за това става въпрос:
Горна част
Долна част

14.04.05
11:15

[quote author=“minuteman”]А и забравих да кажа,че в къщи имам един фитнес уред,но той не е нищо особено.Та да го използвам ли?
Ето за това става въпрос:
Горна част
Долна част

Да не е лош уреда за аеробика!
по-здрави

MI

14.04.05
11:25

Добре, а по колко минути на ден да се упражнявам на него?

14.04.05
17:54

А каква всъщност е целта ти?Да качиш малко мускули или да отслабнеш?Защото с този уред само килограми можеш да сваляш.

MI

14.04.05
18:44

[quote author=“Rafael”]А каква всъщност е целта ти?Да качиш малко мускули или да отслабнеш?Защото с този уред само килограми можеш да сваляш.

Е мускули искам да правя.Значи не може да ми помогне този уред?

NO

14.04.05
18:54

Дори ще ти пречи...

MI

14.04.05
19:10

Добре.Няма да го използвам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1