24.09.10
18:03
Здравйте,на 15 съм.Тренирам от 2-3 години насам едно към гьотере с фолеми прекъсвания.Когато започнах на 12-13 годишна възраст бях буквално дебело дете.Тежах 62 кг около 1.60 Започнах да тренирам като жсеки ден бягах по 20-30 минути до 1 час,изминахвах средно по 4-6 км днвно в бягане,правех МНОГО коремни преси и лицежи опори.Отслабнах с около 13 кг за 2-3 месеца(49 кг.).Бях направил доста добро тяло.След това през зимата тренирах доста по-малко.На следващото лято започна да ходя на лостове,но не бягах.От 62 станаха 68 кг. като използвах креатин.Когато свъши и това лято започнах да ходя на фитнес.Това продължи около 1 месец.След това зпочнах да тренирам все по-малко,докато не спях.В продължение на 6 месеца нищо не правих и както бях 65 кг. надебелях и станах около 73-мускулната ми маса спадна,а се повиши % мазнини.В началото на това лято отново тръгнах на фитнес станах(този път нямам намерения да прекъсванм) 65 кг,качих сила,тренирах по сплит,който оказа известен ефект,но не смятам,че е бил най-подходящия за мен,тъй като всеки ден тренирах различна мускулна група и почивах единствено в неделя.Наскоро започнах друг “сплит”-гърди,бицепс;гръб,трицепс;почивка;крака;рамене,корем;почивка
Въпреки големите ми усилия през периодите в които съм тренирам,аз не мога да си покрия нормативите в училище или поне не за отличен.Моля,дайте идеи как да подобря силата и издръжлкивостта си и да мога да покрия нормативите си за Отличен...Моля,помогнете...Дълбок поклон за тези,които прочетат целия този “роман”.Надявам се,че ще се намери все някой който да ми даде известни насоки.
24.09.10
18:08
Не тренирай по сплит.
24.09.10
18:13
ами прочетох го аз и макар, че съм изявен фен на Бодибилдинга като метод за постигане на красиво и хармонично тяло ще ти препоръчам по-скоро нещо от сорта на CrossFit има такъв раздел в форума прочети пък може да ти хареса... общо взето кросфит-а развива : сила,мускулна маса,добри сприн и крос възможности и още и още други :) иначе Храненето също заема не малка част от пътя към Тялото което искаш... как се храниш ?
24.09.10
19:05
Опитвам се да се ограничавам откъм монозахаридите и изобщо откъм по-калоричните храни когато искам да изглеждам по-изчистен.Иначе си ям почти каквото ми падне,но най-вече месо в огромни количества ВИНАГИ.
Ами сподели и за кои нормативи става дума... :P Предполагам това са 50 м , 600 м и скок от място. Не е лошо и да напишеш какви са ти резултатите в момента и тези които са за отличен, кое те затруднява най-много и други подробности за да може да ти се даде по-конкретен отговор. ;)
Мнението беше редактирано от Jackito на 24.09.10 19:56.
24.09.10
21:12
Проблема основно ми са 50те метра преди почти година ги бягах за 7.6 при норматив 7.2.Очаквах че на пролет ще успея да бягам за 7.2 или дори по-малко,но спрях избщо да тренирам както съм споменал по-горе и напълнях много.Тогава бягах за 7.8.сега не съм си засичал време щото не искам да се разочаровам от резултата,апък итая година норматива ще бъде още по-труден.За 600 метра смятам,че ако следвам определена програма ще ги издържа за по-малко от 130 секунди,което е време което се върти долу-горе около норматива.Между другото това ще ми свъши ли работа http://www.bb-team.org/workout/1335/#axzz10U21YE4v ? А,и другия проблем е,че имам около 1-2 седмици да се подготвя
24.09.10
21:16
Към kristiancho имам въпрос какво всъщност е кросфита.Прочетох статията и според това което разбрах кросфита е тренировка от какъвто и да било тип,без значение кога,колко дълго и как или пък греша?
24.09.10
21:20
Между другото четох,че full-body тренирането водело до спад на тестостерона,а това е едно от последните неща,които искамд а ми се случат,така че май ми остава само по сплит.Или пък бойно изкуство,на което не знам дали баща ми ще ми позволи да се запиша,въпреки че вече не съм малък.Друг е въпроса,че бойното изкуство май си е фул-боди и почвам нещо да се обърквам.....
Не знам къде ги четеш тия глупости. И стига си пускал по няколко поредни поста, имаш си бутон за редакция.
24.09.10
21:28
Добре,а това как би ми помогнало.В интерес на истината тва ми е един от първите пъти,в които изобщо пиша във фотум.Тва за тестостерона май го четох в мускули и фитнес
Господин модератор, “Табата” били могло/а да ми помогне
Мнението беше редактирано от Александър Б. на 24.09.10 21:40.
МиФ го чета и макар да пишат и там всякакви глупости, не помня да съм чел такова нещо ;)
Хвани си една базова програма за начинаещи. Да, нека е full-body, с основни упражнения. Табатата я остави засега.
А за спринтовете - прави спринтове поне 2 пъти седмично и скоро ще усетиш подобрение.
Мнението беше редактирано от Петко К на 24.09.10 21:59.
24.09.10
22:04
Не мисля,че програма за НАЧИНАЕЩИ ще ме доведе до някъде.Може би за среднонапреднали или просто да изпробвам нещо в стил крос фит.Програма на актиорите от 300 подходяща ли е за мен?
Господин модератор,бих желал също да ви Зема скайпа или на някой друг ПРО,ама едва ли ви се занимава с лапетия като мен.Не се ебавам,просто е от интерес,от любов към спорта.
Мнението беше редактирано от Александър Б. на 24.09.10 22:14.
Хубаво, нека да не е за начинаещи, това не пречи да е за цялото тяло и с базови упражнения. Нали в крайна сметка искаш сила и кондиция?
Това за 300…ами пробвай, сам ще разбереш. За Кросфит си има цял раздел.
Между другото, няма нужда да ми говоиш на господин. А скайпа си го давам само на готини мацки.
казано от Александър Б. на 24.09.10, 21:12:
Проблема основно ми са 50те метра преди почти година ги бягах за 7.6 при норматив 7.2.Очаквах че на пролет ще успея да бягам за 7.2 или дори по-малко,но спрях избщо да тренирам както съм споменал по-горе и напълнях много.Тогава бягах за 7.8.сега не съм си засичал време щото не искам да се разочаровам от резултата,апък итая година норматива ще бъде още по-труден.За 600 метра смятам,че ако следвам определена програма ще ги издържа за по-малко от 130 секунди,което е време което се върти долу-горе около норматива.Между другото това ще ми свъши ли работа http://www.bb-team.org/workout/1335/#axzz10U21YE4v ? А,и другия проблем е,че имам около 1-2 седмици да се подготвя
За 50-те метра прави спринтове, като си почиваш достатъчно между всеки спринт. Разните бегови упражнения, като високо повдигнато коляно и ситно бягане + някакви експлозивни подскоци също може да са ти от полза.
Програмата която си дал според мен за 600 м може да ти свърши работа. :) В залата наблягай на базовите упражнения. Успех. :P
25.09.10
09:20
CrossFit-а е спорт на открито.... не пречи да прилагаш методите му и в залата и не е без значение колко дълго и кога тренираш ! с грешно впечетление си останал.... що се отнася до тестустерона.. ти си на години които сравнително бързо се възстановяват нивата му споко :)
ето за КросФит-а http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=30 сайта е страхотен момчето които го ‘’Стопанисва’’ е съформуник и голям професионалист всичко което пише там е изпробвано и обяснено от А до Я
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 25.09.10 09:22.