Съвет за правилни тренировки

26.09.10
10:09

Здравейте,аз съм нов в сайта и ще помоля някои по-запознати от мен билдъри да ми дадат няколко ценни съвета,защото съм на кръстопът и не знам кой вариант да приема!Първо да кажа,че съм на 15 години 63-64 кг,начинаещ-от 1 месец в залата,но пак не съм някакъв супер начинаещ,който дига лоста.От лежанка дигам 60 кг-1 път,скотово сгъване правя с 30 кг 6 пъти,ръката ми е 31 см и като цяло доста съм прочел по форумите,а и не тренирам сам (с по напреднали от мене),та правя упражненията правилно.
  Проблемът ми е там,че от както тренирам тренирам с програмата на един приятел и общо взето каквото прави той това и аз (разбира се с по-малко кг де,щото той си е напреднал) и като цяло той с тази програма качи 5 см за 6 месеца (беше с 32 сега е с 37-напълно чист) и постигна наистина големи резултати,но сега той реши да смени програмата си и започна да прави по 2 пъти на седмица гърди и бицепс (докато преди цялото тяло се минаваше по 1 път).Аз правих една седмица по неговата програма и не се чувствах изморен,но прочетох,че за начинаещи не е много добре да правят даден мускул по 2 пъти,защото може да се преумори мускула и да не расте.
  Дайте съвет със старата програма ли да остана:
  Понеделник-гръб,Вторник-Бицепс-предмишница,Четвъртък-Гърди и рамо и Петък-Трицепс и крака

Или с новата-Понеделник-Гръб и бицепс,Вторник-Гърди и трицепс,Четвъртък-Бицепс и Крака и Петък-Гърди и рамо

П.С.-Имам и още един проблем-ако правя по новата програма ми се ще да вкарам трицепса на мястото на бицепса,защото чувствам,че той ми изостава,но ако го правя в четвъртък няма да има време да се въстанови от вторника и като цяло много объркано ми е :@

26.09.10
10:55

Вариант 1 копираи някои друг  :D Вариант 2 прави крьгова или full body които са за теб.Изостава ти трицепса за един месец тренировка мька мька  ;)

Мнението беше редактирано от vatman на 26.09.10 10:59.

26.09.10
11:04

То не,че ми изостава,просто аз го чувствам не достатъчно силен и искам да наблегна на него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1