26.09.10
18:14
Здравейте.
Първо малко информация за мен - на 17, след близо 3 месеца 18 години съм.Тренирам от близо година и половина, като в началото бях със кръгова програма, после програма за маса 3 дневен сплит от бб-теам.Ендоморф съм.Бях по-пълен като малък, но след това отслабнах драстично.Когато започнах да тренирам бях 64-65кг на 177-8см, сега съм 85кг на 180см.Мисля, че имам достатъчно маса и е време за ЛЕКО оформяне, не целя абсолютен релеф, просто намаляне на подкожните мазнини, не драстично.Може да се каже, че имам вече имам известна мускулна маса, но отгоре имам лек слой мазнини, който найстина ме дразни.Гърдите и корема винаги са ми били проблемна област.Не искам да вадя преса, а просто да се орелефа леко.
И така, имам няколко въпроса, тъй като до сега не съм карал по програма за релеф (като започнах вадех 6 плочки..).До колкото разбирам трябва да включа упражнения за оформяне, да ползвам по-малки килограми, повече повторения (10-12-15?), но колко трябва да са сериите - 2,3,4? Тренирам 3 дневен сплит по-принцип.Мисля да е нещо от сорта на:
1ви ден
Гърди
Бицепс
Корем
5 мин бързо ходене 20 мин интервално кардио 2 : 1 и после ходене до нас, още 5 мин..
2ри ден
Гръб
Трапец
Трицепс
Предмишница
10 мин кардио - колело
3ти ден
Рамо
Крака
Корем
5 мин бързо ходене 20 мин интервално кардио 2 : 1 и после ходене до нас, още 5 мин..
Относно диета - мисля да спазвам подобие на НВД, но не баш, ще огранича калориите и въглехидратите.До сега съм поддържал доста високо ниво на калориите около 3000 мисля на ден, 180гр протеин, мазнини и въглехдирати не съм гледал със сигурност тъй като целях маса (бях кожа и кости), но предполагам 300гр въглехидрати съм докарвал.Общо взето ям така: Сутрин овес + мляко, после яйца+месо за 2ра закуска, обяд месо + ориз, след обяд пак месо+ориз и вечеря месо + извара / сирене.Не смятам да променям, освен да намаля месото и ориза, оттам въглехидратите и калориите в комбинация със кардиото трябва да подеиства добре.Лесно свалям или качвам килограми.Ако можете да ме насочите към упражнения и да отговорите на въпроса за сериите/повторенията/тежестите, както да дадете мнение за плана ми, бих бил много благодарен.
Поздрави!
Яж яйцата без месо на 2ро ядене. Това с повторенията до колкото знам не е вярно. Релеф се постига с кардио и диета, не повече повторения, по-малко килограми.
Това значи ли да продължа по същатата програма като добавя кардио и променя диетата?
26.09.10
19:02
ДА