Дневник на Love Joy :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.09.10
12:06

Здравейте!

От известно време се интересувам от здравословно хранене. Висока съм 177 см, на 28 години и тежа твърде много в момента  - 92.5 кг. До Коледа искам да ги сваля до 82, а до април - май - до 72 кг. За по-малко за момента не мога да мечтая :) От 1 септември съм на диетата на Папе, леко модифицирана, и до момента съм минус 3 кг. Старая се да се движа възможно най-много. Купих си едногодишна карта за фитнес, но имам възможност да ходя само 2 пъти в седмицата. Виждам, че знаете доста повече от мен по темите “здравословно хранене” и “спорт”. Ще се радвам на мнения относно режима ми.

Мерките ми са:
“Талия” = 90 см (доста над здравословното за жена...)
Ханш = 118 см
Бедро = 71 см

Примерно меню (поствам менюто ми за днес):

7:00 - 120 гр мюсли (”Алпен” - със стафиди и захар...) с гореща вода и 100 мл пр. мляко
10:00 - капучино с 1 бучка кафява захар
13:00 - омлет от 3 яйца, 25 гр шунка, 50 гр сирене, 15 гр масло;  1 филия пълнозърнест хляб
Планирам салата от айсберг за вечеря с 200 гр котидж чийз и малко зехтин.

Вероятно правя доста грешки в храненето. Моля за мнения!

29.09.10
14:23

Welcome. Как се казваш  :) ?

казано от Love Joy на 29.09.10, 12:06:

тежа твърде много в момента  - 92.5 кг.

Искам да те попитам “винаги” ли си тежала толкова?

До Коледа искам да ги сваля до 82, а до април - май - до 72 кг.

Напълно реалистични цели  :) .

От 1 септември съм на диетата на Папе, леко модифицирана,

Каква е тази диета? (dull)

Мнението беше редактирано от maria на 29.09.10 14:24.

29.09.10
14:44

Love Joy, здравей и от мен:) Много ти е готин и позитивен ника :) Първото нещо което всеки ще ти каже е да си оправиш храната- мюслите не са ок (много захар), замени ги с овесени ядки и ако толкова много ти липсват стафидите (или други сушени плодчета) може малко да добавяш към ядките сутрин. Захар пак, но този път с капучиното! Не, не и не :) Ако капучиното е от разтворимите- със сигурност има high fructose corn syrup…
Количеството храна не искам да го коментирам, защото всеки организъм е различен и има нужда от различно количество храна. Аз също съм в процес на “отхлабване”  :D и гледам да се задоволявам с по-малки порции и леко да съм гладна, за да не забравям каква беше целта :) :) :) Ако ти се чувстваш ок с толкова храна- значи е ок.
Ще следя прогреса ти с интерес :)

29.09.10
15:20

Здравейте!

Примерно меню (поствам менюто ми за днес):

7:00 - 120 гр мюсли (”Алпен” - със стафиди и захар...) с гореща вода и 100 мл пр. мляко
10:00 - капучино с 1 бучка кафява захар
13:00 - омлет от 3 яйца, 25 гр шунка, 50 гр сирене, 15 гр масло;  1 филия пълнозърнест хляб
Планирам салата от айсберг за вечеря с 200 гр котидж чийз и малко зехтин.

Здравей, Love Joy :) Браво за решението да потърсиш съвет :)

Съгласна съм с Allegra за закуската и захарта.
По отношение на вчерята - понеже виждам, че обядът ти е в 13:00, искам да те попитам, в колко часа възнамеряваш да е следващото ти хранене и още колко хранения планираш за деня? Защото ако единственото хранене, което планираш е тази вчеря със салата айсберг, това  ми се струва малко - според мен трябва да сложиш поне още едно хранене освен тази вчеря, в което да включиш яйца, месо, зеленчук и т.н. А към тази вчеря да добавиш нещо от същите храни. Също искам да науча малко повече за тази диета, която спазваш.
Поздрави и успех :)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.09.10 15:22.

29.09.10
15:21

Мария, казвам се Елена. Не винаги съм тежала толкова.
В последните години напълнях с 20 кг... от обездвижване и прекалено ядене на сладки глупости.
Диетата на Папе в общи линии е следната:
Сутрин - въглехидрати (до 75 гр) и мазнини (днес нямах сметана и сложих мляко на тези “мюсли”, които ядох)
Обед - позволени са въглехидрати, мазнини и белтъци, като общото съдържание на мазнините трябва да е под 20 гр. Това с мазнините важи и за останалите хранения.
Вечеря - протеини + салата

Яде се по 3 пъти на ден, не повече. Знам, че за отслабване се препоръчва хапване на често и по малко, но при мен се получава на често и по много. Затова мисля, че точно тази диета е подходяща за мен.

Вече няма да си купувам мюсли със захар. Край. А капучиното си беше най-нормално, не от разтворимите. 1 бучка кафява захар проблем ли е?

Благодаря и на двете за вниманието! :)
Хубава вечер! :)

29.09.10
15:29

казано от Allegra на 29.09.10, 14:44:

Диетата на Папе в общи линии е следната:
Сутрин - въглехидрати (до 75 гр) и мазнини (днес нямах сметана и сложих мляко на тези “мюсли”, които ядох)
Обед - позволени са въглехидрати, мазнини и белтъци, като общото съдържание на мазнините трябва да е под 20 гр. Това с мазнините важи и за останалите хранения.
Вечеря - протеини + салата

Яде се по 3 пъти на ден, не повече. Знам, че за отслабване се препоръчва хапване на често и по малко, но при мен се получава на често и по много. Затова мисля, че точно тази диета е подходяща за мен.

На мен храненията ми се струват малко. Но поне вечерята можеш наистина да я обогатиш, ако държиш да се храниш само 3 пъти дневно.

казано от Love Joy на 29.09.10, 15:21:

1 бучка кафява захар проблем ли е?

Не знам другите какво ще кажат - аз бих я заменила с мед.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 29.09.10 15:37.

29.09.10
15:32

казано от karfi4ka на 29.09.10, 15:20:

Също искам да науча малко повече за тази диета, която спазваш.

И аз, и аз :) :) :) :) Забравих да питам  за нея (grin)

Мнението беше редактирано от Allegra на 29.09.10 15:33.

29.09.10
15:52

браво за дневника :) явно във форума ставаме мн начинаещите за здравословен начин на живот, което ме кара да се радвам че хората започват все повече да обръщат внимание за себе си :) Успех дано да постигнеш целите си.. ще те следя с интерес, харесвам земните и позитивни хора

29.09.10
16:16

Благодаря много на всички! :)

Вечерям към 19:00 часа. Ще добавя 2 сиренца (предполагам около 50 гр) Baby Bell към вечерята ;)
Извинявайте, че не се обръщам към вас с никовете ви, но тук май няма опция да виждаш постовете на другите, когато пишеш съобщение ... :) (Или аз съм прекалено застреляна, за да ги видя :-D)

29.09.10
16:31

Здравей, Ели и добре дошла!

Сега, това за мюслито ти го казаха - забрави за него. И тази сметана... по-добре с мляко отколкото с нея, а още по-добре изобщо ги премахни. И двете. Овесените ядки са най-изчистените въглехидрати за закуска, които можеш да приемаш. И щом искаш и мазнини, аз ползвам ленено семе. Ако искаш - опитай.

И както казаха съфорумките по-горе, наистина 3 хранения на ден са малко. Казваш, че при теб става на често и по много. Това е само в главата ти. Ако си изготвиш менюто от предния ден - няма да ти се налага да се изкушаваш. Разбира се, не бива да го правиш насила. Просто трябва да си промениш нагласата и ще се получи от само себе си.

Успех занапред :)

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 29.09.10 16:31.

29.09.10
19:26

С времето сама ще намериш “режима” си. Аз съм привърженик на храненето по 3 пъти на ден. Когато ям начесто и по малко съм по цял ден гладна. Но тук зависи с какво се храниш, от какво идва енергията и т.н. детайли. Известно време ще експериментираш, после за повечето неща отговорите ще идват преди въпросите, просто бъди постоянна.

Мнението беше редактирано от maria на 29.09.10 19:41.

30.09.10
05:42

Добро утро!

Реших да пробвам да добавя и 2 междинни закуски, както ме посъветвахте.

План за днес:

7:00 - 40 гр зърнена закуска без захар и с доста фибри (марката е Weetabix, но май не ги продават в БГ) + 200 мл прясно мляко и 1 банан
10:00 - 2 средни ябълки
13:00 - ризото от 100 гр ориз, 100 гр пилешки гърди, 1 лъж. олио, 25 гр кашкавал, малко моркови и лук; салата от айсберг с краставица
16:00 - 30-40 гр сурови бадеми
19:30 - 100 гр. пилешки гърди, 200 гр. варен артишок с 10 гр масло, 1 сиренце Baby Bell
2 литра вода
2 часа бързо ходене

Този път как е? Изчислих, че изразходвам около 2300 ккал на ден, а приемам между 1600 и 1800. Мисля, че е ок за плавно сваляне, нали? ;)

Хубав ден на всички!!!

Мнението беше редактирано от Елена на 30.09.10 05:43.

30.09.10
09:06

Здравей! Първо честит дневник и добре дошла :) .  Храната ти за днес е чудесна. Вече съм ти фенка :D . Ще следя дневника редовно. Още веднъж браво.
Аз пък ще се повторя, поствам мнението си от дневника на dance_girl.  Това са общи неща, които е добре да се съобразиш, докато си в период на отслабване. Ти дори покриваш повечето неща. Бомба  :D

Ето в най-общи линии с малко редакция!

Изключи: 1. Захар-има безброй статии за захарта. Избягвай изкуствените подсладители, които са под формата на фруктоза, декстроза, малтоза и прочее.Честата консумация на храни с високо съдържание на захар води до дефицит на хром.
Консервираните зеленцуци също съдържат захар. Дори е добре да изключиш меда (съдържа прости захари), докато си в период на чистене. Сметана също. Пий кафето си чисто.
Плодове-Ограничи и плодовете(прости захари “фруктоза”) засега, но може да включиш грейпфрут и зелена кисела ябълка ( кората и съдържа целулозни влакнини).

2.Мюсли-по горе съфорумците се изказаха, повярвай те са изминали дълъг път и сега се радват на “завидна визия”. Мюслито за мен е за боклука. Това, че не пише че съдържа захар, не означава че няма. Както и зърнените закуски.

3.Мляко-има цяла книга за вредите от това мляко. Млякото пречи за доброто усвояване на веществата, защото съдържа лактоза. А калция хич не се усвоява. Например прясно мляко с овес, млякото забавя усвояването на въглехидрата, както и пълноценното му усвояване. Прясното мляко съдържа повече лактоза, отколкото киселото мляко.

4. Прости (бързи) въглехидрати-бял хляб, бисквити и др. Дори кашкавала и сиренето имат прости въглехидрати. Но виж изварата е друго нещо. Неслучайно всички тук ядат извара. А и изварата е бавно усвоим протеин.

5.Намали приема на сол.Соли-но умерено. Тук да подчертая не го изключвай, тъй като при липса на натрии, тялото задържа и малкото натрии, който е останал. Така ще задържаш вода. А е важно да не задържаш, водата е “метлата” на мазнините.  Вземи си калиева сол и редувай с натриева. И пии многооо вода. 

Наблегни:
1.Консумирай сложни (бавни) въглехидрати-това са овесени ядки,сурови ядки (бадем, кашу), сурови семена (ленено семе, бял и черен сусам), кафяв ориз, императорски ориз (черен), картоф с кората. Имай впредвид, че семето както влезе, така и ще си излезе. Така де смели си го или си вземи натрошени. продават се в големите маркети.Като цяло те ни дават енергия.

2.Яж повече “зелено”-маруля, краставици, броколи, карфиол, зеле, спанак, зелен фасул и др. Те се съдържат полезни влакнини и фибри.
3.Много вода-нека шишето с вода да е до теб, да го виждаш. Тялото ти трябва да е добре хидратирано. Редувай минерална с чешмяна. Или 50мл. на килограм телесно тегло.

4.Месо(пилешко, риба), яйца, извара - протеини, белтъчини, омега мастни киселини (мазнини).

5.Закусвай рано. Закусвай след ставане от сън до 30 мин. Така метаболизмът ще се забърза и ще работи в твоя полза. Закусиш ли по-късно настъпва “катаболизъм”-ядене на мускул. И се отделят мазнини за резерв, а не искаме това нали?

6.Изготви си хранителен план за “седмица”. Така няма да се луташ какво ще ядеш днес, какво утре.

7.Храни се често. Ти спортуваш. Нека има 5-6 хранения на ден. Настрой си аларма, да не забравяш да ядеш. Така, след време организмът ти ще огладнява като по часовник, още преди алармата да ти напомни.

8.Когато си навън, за да не изтървеш хранене, носи храната в себе си в кутийки.

Тези принципи изградих за месец. Беше трудно. Лутах се като муха без глава. Но когато си водех записки и си организирах седмичния план, всичко започна да върви като по вода. Ям въглехидратите през първата половина от деня (така през целия ден имам енергия, а и има цял ден да усвоят добре и разградят), на  обяд (протеин+въглехидрат+зеленчук) и до вечерта протеин + “зеленолистни фибри”.

С пожелание да бъдем “ПО ЗДРАВИ”
Pepitas
:D

30.09.10
09:27

Pepitas, много подробен план си ми изготвила, благодаря ти мнооого!!!

Първо да уточня, че живея в чужбина в момента и тук има голямо разнообразие от зърнени закуски (не че в БГ няма, вече почти всичко има и в БГ), но не може поне някои да не са здравословни :)
Тая зърнена закуска, която ям (Weetabix) съдържа 4 гр захар и 10 гр фибри на 100. Аз ям по 2 “бисквити” (те им казват бисквити, но са далеееч на вкус от бисквитите). 2 бисквити са 40 гр, следователно приемам под 2 гр захар с тях. Овесени ядки не обичам особено, особено без мляко, ама май трябва да свикна да ги ям и то чисти. Пълнозърнест хляб алтернатива ли е за закуска и с какво мога да го съчетавам?
Плодовете са ми слабост от известно време (откогато не ям сладкиши). Мисля да ги ям до обяд и ще огранича количествата.
Почти не слагам допълнителна сол на храната (така или иначе в почти всички продукти има предостатъчно сол). Водата ми е проблем - излиза, че трябва да пия към 5 л вода на ден! Повече от 3 не мога да ги докарам. А и съм убедена, че прекалено много от каквото и да е, е вредно. Може и да греша. Засега увеличавам от 2 на 3 литра ;)
Прясното мляко също трудно ще го махна съвсем, затова ще го заменя с кисело там, където мога, а кафето ще го пия само с 1 лъж. мляко.
Колкото до спорта, спортувам 2 пъти в седмицата по 1 час, а в останалото време се старая да се движа повече (ходене пеша, изкачване на стълби вместо ползване на асансьор и т.н.)

Още веднъж благодаря! :)

30.09.10
09:45

Ели, а е може би по-добре да се разчупи стереотипа на съветите, които се дават тук?  Ако имаш желание, прочети какво мислят други - Mark Sision и блогът му, който според мен е много интересен Mark’s Daily Apple - за палео диетата; Rusty Moore и Fitness Black Book (тук има и друг, който го чете).  Mike O’Donnell и Fitness Spotlight. Наскоро открих и един български - Явор Маричков, създател е на своя сайт (relativestrengthadvantage.com)Там можеш да прочетеш за ХИИТ кардио на гладно и т.нар. intermittent fasting. За мен това работи, работи перфектно. Всички са на английски език, за съжаление.

30.09.10
10:49

Лори, това че са на английски, е ок. Ще ги разгледам. Засега ще остана на този режим, но може да въведа някое и друго “подобрение”. Благодаря ти!

30.09.10
11:20

А може би не трябва да се разчупва стереотипа на съветите, които се дават тук?
Това явно е новата мода във форума - да се оспорват добрите практики, просто защото някой е казал, че яде само плодове и зеленчуци и се чувства добре...и понеже това отговаря на масовата женска представа за бързо отслабване, хайде да оспорваме например нуждата от протеин навсякъде по дневниците...

Човек трябва да има достатъчно опит с хранене и тренировки зад гърба си, за да каже с чиста съвест, че няма нужда от протеин; че няма нужда да се храни по 5 пъти на ден или че е много щастлив да изглежда skinny-fat.

Съветите във форума са насочени към поддържане на здравето на трениращите и запазването на мускулатурата им, затова са подбрани и съответните хранителни режими. И отразяват ПРАКТИКАТА.
Никога не е излишна и друга гледна точка, но нещата трябва да се съобразяват със собствения опит и това, което доказано работи и е полезно.

@Love Joy, харесва ми старта ти тук. Добре е, че имаш още междинни хранения. 3 л. вода също е ок. Сметаната (заквасената) също е ок, ако я обичаш - яж я.
Медът - ясно, че е по - добре от захарта, но ако не ти понася, нищо няма да стане от 1 бучка кафява захар сутрин с кафето.

Мнението беше редактирано от Инис на 30.09.10 21:10.

30.09.10
13:28

Поли, с всичките ми уважения към теб, и аз мисля, че някои от препоръките, давани тук, са твърде праволинейни.
5-6 хранения на ден не се отразяват добре на всички. И е мит, че забързват метаболизма. Ако си на НВД (подчертавам, класическо НВД без много мазнини, а не ВМ НВД) са си крайно необходими, защото тогава храненията са ти толкова лесни за смилане, че неминуемо огладняваш на 2-3 часа. Но в противен случай и 3 хранения са перфектни, ако обичаш да синапълваш стомаха добре.
Плодове? Ей това най-много ме ядосва.... Що пък да не се ядат плодове, а да се тъпчим с изкуствено синтезирани витамини.
Intermittent Fasting работи, ако не за сваляне, то поне за ‘успокояване’ на хормоните и апетита.

Love Joy, Успех с дневника. На мен ми звучиш добре :)

30.09.10
14:32

Прибързаните и недообмислени изказвания не помагат на никого. В нито един от посочените от мен източници не се говори за бързо отслабване, краткотрайни резултати и скини-фат визия.  И го съобразявам със собствения си опит. Аз не мисля и не вярвам, че протеинът не е необходим, не мисля и не вярвам, че трябва да се преживява само на плодове и зеленчуци. Уравнението е елементарно - отслабва се при отрицателен калориен баланс. Но аз и НЕ вярвам в това, че метаболизмът се забавя, ако се пропускат хранения или ако те са по-малко от 5-6 и т.н. Храненето е важно, но да го превръщаш в смисъла на деня си, не е за всеки. Записките на количества и часове, носенето на кутийки с храна - също. И това съобразявам със собствения си опит. Защото, ако си намерил комфорт в това отношение, ще можеш да се концентрираш върху много по-интересната част от здравословния начин на живот - тренировки, движение, мускулен тонус, сила, визия и т.н.

30.09.10
14:52

Оххх, обърках се :) :)

Преди малко си изядох бадемите и имам чувството, че храната ми дойде в повече. Това обаче е добре, защото НАЙ-ВЕРОЯТНО няма да изгладнея много довечера :) Иначе вървя изцяло по план.

В диетата на Папе не ми харесваше това, че сутрин бяха позволени всякакви филии с шоколад или сладко и т.н. Аз мисля, че е важно да има баланс и човек да не се отказва напълно от никоя храна, но не и да прекалява. Вече мина месец, откакто започнах да се ограничавам и дори на моменти съм си позволявала и сладки неща и мисля да продължавам да го правя. Определила съм си правила: да се храня със здравословни храни през 90% от времето, а в останалите 10% мога да си позволявам и нещо друго. Все пак не живеем изолирано - понякога се налагат излизания, ядене с приятели и на мен лично не ми е приятно те да ядат пица, а аз да се цепя от колектива. И аз ям пица, просто ям половин, вместо цяла и гледам да е Маргарита с тънко тесто (май се води една от най-ниско калоричните).

И е вярно, че в плодовете има захар. Вярно е също, че при диета човек трябва да ги ограничи. ОК, ограничавам ги до 2 плода на ден (имайки предвид, че имам 20 кг за сваляне и поради това и по - високи енергийни нужди в момента, не мисля, че два плода са проблем).
Обаче не знам как ще стане да ям кисели ябълки и разни кафяви оризи, когато не ги обичам. Според мен, за да издържи човек на даден режим и да го спазва за много време (по възможност завинаги), той трябва да е доволен от този режим, да яде неща, които обича. Хубаво е, че аз обичам почти всичко (без черен дроб и гювеч) :), така че имам голям избор.

30.09.10
15:27

казано от Love Joy на 30.09.10, 09:27:

Тая зърнена закуска, която ям (Weetabix) съдържа 4 гр захар и 10 гр фибри на 100. Аз ям по 2 “бисквити” (те им казват бисквити, но са далеееч на вкус от бисквитите). 2 бисквити са 40 гр, следователно приемам под 2 гр захар с тях. Овесени ядки не обичам особено, особено без мляко, ама май трябва да свикна да ги ям и то чисти. Пълнозърнест хляб алтернатива ли е за закуска и с какво мога да го съчетавам?

Аз ги знам Weetabix :) Пробвала съм ги, не ме впечатлиха въобще и повече не съм ги и погледнала. Не си спомям вече, но погледни в съдържание какво пише....твърде вероятно е да имат high fructose corn syrup….
Къде живееш м/у другото? Може да ми пратиш лична :)

30.09.10
18:53

Може би е добре и аз да се включа, като прясно махнала 23 кг. от тялото си. И аз четох много, питах и получавах отговори. Започнах първоначално само с намаляване на количеството храна. След 3 месеца започнах и интензивни тренировки. Сега вече промених доста храненето си и съм много щастлива  - чувствам се страхотно и физически, и психически. Мога смело до кажа, че всяко тяло и дух реагират по различен начин на различините видове “диети”. Единият ми интструктор изглежда прекрасно и е суровояд над 85%, отрича тъпкането с белтък и всякакви добавки. Другият /също изглежда перфектно за годините и е с 30 години стаж в залата/ е почитател на всички видове храни и добавки. Аз дори и сега не се лишавам от нищо, просто не мога да се храня в крайности. Ям мед всеки ден, сурови ядки също, кисело мляко, масло, сирене, овесени ядки, бяло месо, риба, много пресни плодове и зеленчуци, маслини и зехтин, яйца, пълнозърнета паста, пица /последните две са изключение/. Ако се “наложи” ям и торта или шоколад.  ;) Вече не ям тестени храни със захар, снаксове в лъскави опаковки, хляб, картофи и ориз, не пия никакви газирани напитки /5-6 глътки бира от време на време не отказвам/. Аз се храня по 4 пъти на ден. За толкова имам време. За мен храненето е по-скоро за задоволяване на глада и не го мисля толкова детайлно. По-важното е, че ходя на фитнес с голямо желание, може би защото имам и добри резултати. Имам още една треска за дялане, но явно ще отнеме повече от 1-2 години стопяването на мазнините по корема. Но не се отказвам и ще стигна до тяло, което харесвам на 100%. Е, сега вече изглеждам много добре, но явно суетата ме е обзела в повече.  :D

За моя успех има принос моят съпруг, който много ме окуражава, съветва и контролира. Инструкторът, който ме пое сериозно и не ми дава спокойствие и комфорт. Но може би най-важната съм аз, този път волята ми е за двама. Пожелавам ти много постоянство, търпение и хъс да докараш нещата до край.

30.09.10
20:00

казано от Limka на 30.09.10, 13:28:

Поли, с всичките ми уважения към теб, и аз мисля, че някои от препоръките, давани тук, са твърде праволинейни.
5-6 хранения на ден не се отразяват добре на всички. И е мит, че забързват метаболизма. Ако си на НВД (подчертавам, класическо НВД без много мазнини, а не ВМ НВД) са си крайно необходими, защото тогава храненията са ти толкова лесни за смилане, че неминуемо огладняваш на 2-3 часа. Но в противен случай и 3 хранения са перфектни, ако обичаш да синапълваш стомаха добре.
Плодове? Ей това най-много ме ядосва.... Що пък да не се ядат плодове, а да се тъпчим с изкуствено синтезирани витамини.
Intermittent Fasting работи, ако не за сваляне, то поне за ‘успокояване’ на хормоните и апетита.

Love Joy, Успех с дневника. На мен ми звучиш добре :)

Лимче, аз изобщо не говоря за това. Препоръките може и да са праволинейни, но са добри. И пак подчертавам, че са в синхрон с целите на трениращите хора, за които запазването на мускулната маса е важно.
Може би не на всички се отразяват добре 5-6 хранения, но това може да се разбере, ако първо се опита. Ти, аз и много други имаме опит с това и знаем кое работи за нас. За мен работят 5-6 хранения, много по - добре от 3 на брой, за теб - явно не.

Другото е, че момичетата с проблеми с теглото задължително са минали през онзи етап с малкото храна и нередовното хранене. От 5-6 хранения определено ще извлекат полза, включително и метаболизмът им ще се забърза.
За плодовете - аз нямам нищо против тях и ги ям с удоволствие. Но не бих ги превръщала в основно хранене и никога не бих твърдяла, че са ми достатъчни за закуска, обяд или вечеря.

Моята теза е, че човек първо трябва да опита доказалите се практики и едва след това да експериментира. А този форум е пълен с такива.
Всъщност аз съм съгласна с това, което пишеш ти, с изключение на частта за метаболизма. Моят опит говори обратното, само заради това. Иначе аз също не приемам всякакви постановки безкритично.

казано от loryyyy на 30.09.10, 14:32:

Прибързаните и недообмислени изказвания не помагат на никого. В нито един от посочените от мен източници не се говори за бързо отслабване, краткотрайни резултати и скини-фат визия.  И го съобразявам със собствения си опит. Аз не мисля и не вярвам, че протеинът не е необходим, не мисля и не вярвам, че трябва да се преживява само на плодове и зеленчуци. Уравнението е елементарно - отслабва се при отрицателен калориен баланс. Но аз и НЕ вярвам в това, че метаболизмът се забавя, ако се пропускат хранения или ако те са по-малко от 5-6 и т.н. Храненето е важно, но да го превръщаш в смисъла на деня си, не е за всеки. Записките на количества и часове, носенето на кутийки с храна - също. И това съобразявам със собствения си опит. Защото, ако си намерил комфорт в това отношение, ще можеш да се концентрираш върху много по-интересната част от здравословния начин на живот - тренировки, движение, мускулен тонус, сила, визия и т.н.

Лори, изобщо не говоря за твоите източници, не съм ги търсила и не ме интересуват.
Единствената връзка, която имаш ти с моя пост по - горе, е изречението ти за разчупване на стереотипа.

Мнението беше редактирано от Инис на 30.09.10 20:01.

01.10.10
05:29

Здравейте!

Вчера вечерта изядох планираната вечеря + 1 кофичка котидж чийз и днес ненадейно съм 91.9 кг, т.е 600 гр надолу. Не мога да си го обясня, тъй като калориите ги докарах повече от тези, които нормално приемам напоследък, обаче се радваааам! :)

01.10.10
06:12

Не килограмите са важни, а визуалната промяна в огледалото и шивашкия метър. С негова помощ ще разбереш дали сваляш мазнини.

Мнението беше редактирано от T-X на 01.10.10 06:12.

01.10.10
06:24

Karpi, веднага си измерих талията - 88 см е! Значи минус 2 см :) Едва ли това се дължи на някакви си мижави 600 гр, но мерките си ги взимам рядко. Стартирах (преди месец) с 92 см “талия”. Още малко и ще изляза от високо рисковата група. BMI = 29,07 от начален над 30. Първата ми цел е да докарам BMI до 26-27. :)

Мнението беше редактирано от Елена на 01.10.10 06:27.

01.10.10
06:35

Измери си обиколките на талия, ханш, бедро, гърди, прасец и си ги мери през няколко седмици и така ще следиш дали сваляш мазнини и какво трябва да коригираш ако не сваляш. А кантара го зарежи.

01.10.10
07:34

Здравейте момичета! :D

Оценявам много мненията Ви!
Искам да разберете, че съветите които написах са общи принципи (насоки), които дават резултат. Аз съдя по себе си. И не само...

01.10.10
10:50

Karpi, дали свалям мазнини мога да усетя и по дрехите. Шивашкият ми метър е до 100, а някои от мойте мерки са бая над 100те см и точното измерване става трудно... Но благодаря за съвета!

Меню за днес:

8:30 2 “бисквити” Weetabix (край с тях, кутията е празна вече) с айран, 1 кафе с малко мляко и мед
10:30 1 банан
12:30 100 гр. пилешки гърди на тиган без мазнина + 150 гр. равиоли със спанак и сирене + 10 гр масло + домашна гъбена супа
Планирам за 16:00 ч. - 200 гр. пълномаслено кисело мляко с 2 лъж. овесени ядки
19:00 100 гр свинска вратна пържола с 300 гр. варен карфиол, 10 гр. масло, 1 сиренце Baby Bell

Утре съм на фитнес.

Мнението беше редактирано от Елена на 01.10.10 10:55.

02.10.10
09:41

Здравейте!

Вчера накиснах 6 с.л. овесени ядки в 400 гр кис. мляко и днес преди да отида на фитнес изядох половината количество + 1 кафе с мляко и мед, а като се върнах - другата половина.

Доста се поразходих - фитнеса е на половин час от нас, аз отидох и се върнах пеша :)

Тренировката ми, ако може да се нарече тренировка, се състоя от 20 мин велоергометър + 20 мин. кростренажор. Пулсът ми се движеше между 126-128. До момента съм изпила 1 литър вода. Следва продължение :)

02.10.10
10:18

Здравей :) Искам първо да ти пожелая успех .
И да попитам само кардио ли правиш на фитнеса ?
Част от нещата които ядеш немога да разбера какво са ...( тези които споменаваш като марки , нищо не ми говорят , ако може по описателно :)

02.10.10
10:38

Nikolaeva, здравей и благодаря! :)

Котидж чийз го има и в БГ, предполагам, че може и да го знаеш - това е едно такова леко течно сирене с 4% мазнини, нещо като кисело мляко, но е на бучки. На мен ми е много вкусно.
Weetabix е пълнозърнеста закуска с 11.5 гр протеини, 68.4 г. въглехидрати (от които 4.4 захар) и 2 г. мазнини на 100. Пише, че съдържа витамини B1, B2, B9, желязо и фолиева киселина.

Във фитнеса засега правя само кардио, другите упражнения не знам как се правят - ще трябва да попрочета, а може и да издебна инструктора, който не винаги е във фитнеса, да ми покаже как се тренира с тежести.

Хубав ден!
:)

Мнението беше редактирано от Елена на 02.10.10 10:40.

02.10.10
10:47

Да най-доброто решение е да се посъветваш с инструктор , а после сподели съветите и тренировката :)

02.10.10
11:57

Задължително! :)

Току-що обядвах:

300 гр. варени картофи
200 гр. варен телешки език
10 гр. масло
1 малка салата от домати и краставици

Планирам за следобяд:
40 гр бадеми ИЛИ 1 кофичка котидж чийз (200 гр)

Планирам за вечеря:

70 гр. свинска пържола и 100 гр. пилешки гърди на скара, варен артишок пак с малко масло.

Калориите са към 750 от обяда, 200 от следобедната и м/у 350 и 400 от вечерята. Заедно със закуската прави към 2000 ккал, но днес тренирах, така че вероятно не е толкова зле ... или?

Мнението беше редактирано от Елена на 02.10.10 11:58.

03.10.10
09:37

Здравейте!

Днес ме гони някакъв неистов глад за шоколад :(

Закусих с 60 гр. овесени ядки + 200 мл пр. мляко и 1 кафе с мед и сметана (лошо, знам)
После изядох 1 банан и 1 редче шоколад с лешници. Не знам обаче как ще устискам да не изям целия шоколад... МЦ, ясно ви е.

Имате ли идеи как да се притъпи гладът за сладко? :(

SO

03.10.10
09:43

Фъстъчено масло...една лъжица не прекалявай

Мнението беше редактирано от Spirit of Freedom на 03.10.10 09:44.

03.10.10
09:59

Благодаря! Ще опитам :)

03.10.10
15:42

Така, гладът за сладко отшумя от самосебе си и добре че така стана, защото не намерих фъстъчено масло.

12:00 - Сварих си 100 гр ориз и го залях с 10 гр. масло. Ядох още:
220 гр. сьомга на тефлонов тиган + 1/2 краставица
1 кафе с малко мляко и мед

17:20 -  Омлет от 2 яйца, 30 гр. сирене и 30 гр. шунка

За по-късно планирам 300 гр. варен карфиол с 30 гр. настърган кашкавал и май калориите пак ще дойдат повечко. Ако не съм много гладна, ще си спестя кашкавала.

04.10.10
12:36

Храната днес:

7:00 - 60 гр овесени ядки, 200 мл прясно мляко, 2 кафета с мляко и мед, като едното кафе го пих към 10:00
(между 400 и 450 ккал)

12:30 - примряла от глад след лекции - 70 гр. сурово тегло макарони с една ч.л. песто + 100 гр. пилешки гърди със 100 гр. кисело мляко и после омазах положението с 2 (!) Киндер Пингуи, които бях купила преди около месец и само ме дебнеха от хладилника. Фъстъчено масло тук не съм виждала, за съжаление. Може би в по-големите супермаркети го има, но те са ми доста далече (и въпреки това скоро ще взема да се накарам да отида до там :( )
(Калории - около 700)

А, ще включа и малка следобедна закуска, за да не нападна хладилника като озверяла довечера :–D Вероятно ще се състои от 2 варени яйца (140 ккал) + 10на сурови бадема (не знам колко калории :–))

19:00 омлет от 3 яйца с гъби + спаначена супа
(не повече от 300 ккал)

Калории - към 1650

SO

04.10.10
18:40

Един бадем е 1 гр.поне моите са по толкова

06.10.10
08:49

Делев, благодаря! :)

Вчера се оядох на един рожден ден и затова няма да пиша храната за вчера. Естествено днес съм с половин кило нагоре, ама се успокоявам, че е от задържане на вода поради МЦ... хахаха! Днес обаче ще се ограничавам повече.

Храната за днес:

7:00 60 гр овесени ядки с 200 гр кис. мл. + 2 кафета с мляко и мед
10:30 1 с.л. сирене Рикота + 20 гр. шунка
12:30 180 гр. пица (от тези замразените) и 1 чиния спаначена супа
И...ще ходя на йога довечера :)

Следва продължение.

По-късно:
Обядът ми беше коренно различен: 100 гр. козе сирене и 50 гр. шунка, 1 спаначена супа
После изядох един цял шоколад, 100 гр. (60% какао), дъвчех го цял следобяд. Затова пропускам вечерята :)

Мнението беше редактирано от Елена на 06.10.10 17:26.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1