28.09.10
19:14
http://www.youtube.com/watch?v=mgwayAkC12w /squat-
http://www.youtube.com/watch?v=YfHwONaGXnE -deadlift-
А бе, на тягата техниката грешна ли е, щото ми е трудно да правя обратна чупка. Килограмите са ми леки, дори на 1вият клип на тягата правя с половината от тези на вторият. Има ли място за притеснения? Да почвам ли да уча техниката наново с цел обратна чупка или така е добре? Аз мисля, че е на ръба. А клека как е?
Темата беше редактирана от alabalaa на 01.10.10 15:35.
На тягата аз лично гледам в тавана, и нямам проблеми с чупката в кръста, защо се получава това при теБ? Иначе това титаниум фитнеса ли е в плд ?
Клека е много висок.
Тягата ако е римска, са ти твърде сгънати краката, ако е класическа, твърде малко ги използваш. На нито един от двата типа не прилича, нещо междинно. Ако искаш да правиш класическа, клякай повече преди да тръгнеш да дърпаш и изпъчвай гърдите напред. Представи си, че си клекнал под паралела, само че щангата вместо на гърба ти, се намира в ръцете ти.
Ще ти кажа като завъртиш клипчетата, примерно с тази програма
http://www.dvdvideosoft.com/products/dvd/Free-Video-Flip-and-Rotate.htm
В тага “youtube” вкарваш не целия линк, а само кода след “=” за да се вижат клипчетата във форума ;)
Мнението беше редактирано от inspect на 28.09.10 20:20.
казано от Thrash на 28.09.10, 20:12:
Клека е много висок.
Тягата ако е римска, са ти твърде сгънати краката, ако е класическа, твърде малко ги използваш. На нито един от двата типа не прилича, нещо междинно. Ако искаш да правиш класическа, клякай повече преди да тръгнеш да дърпаш и изпъчвай гърдите напред. Представи си, че си клекнал под паралела, само че щангата вместо на гърба ти, се намира в ръцете ти.
Траш, немога да го разбера това, клека е твърде висок :) Можеш ли да поясниш, на по-некадърните ;p
ОК, краката ще ги оправим. По - скоро ме интересува чупката в кръста. Знам, че ги използвам малко краката :)
Мисля, че имаше предвид дълбочината. Признавам, че може още от към дълбочина, но тогава кръста може да има раунд-шейп
Иснпект, с 3Г нет съм и в момента ми е много трудно, дори ме мързи да редактирам, иначе се усетих какво трябва да се направи... ;)
То е ясно, чупката в кръста ще се учи на ново. Не се бях гледал от страни до сега и мислех, че всичко е ОК. Нека чуя и други мнения все пак :)
Много искам да споделите мнения, за да не направя някоя беля ;)
Мнението беше редактирано от alabalaa на 28.09.10 20:57.
Исках да кажа, че в горно положение съм прекалено наведен и за това нямам обратна чупка. Ас симпле ас тхат.
Освен това, в долно положение, може да сваля малко задника, макар че съм висок и ми е трудно.
Имам 2 проблема:
Мобилност
Практика
Мнението беше редактирано от alabalaa на 01.10.10 15:34.
Като си редактираш поста ще го прочета, сега няма да ми стигнат нервите да го разбера (;
Ami, ti ne klqkash, dawai do petite.
(w uchilishte sum, ne mi izliza kirilizatora)
казано от Madboy на 30.09.10, 11:44:
Кляка, кляка, до петите и аз не мога :)
Така е думата, но може и повече да клекне.
ПП: оправи се кирилизатора.
Ами и аз не мога до пети но правя едно нещо което ми помага стъпвам на нещо което ми повдига петата :)
Дълбочината на клека ще я подобря впоследствие, за сега горе-долу бива. Дори бих казал, че е до паралела. Но процеса е много бавен ( с подобряването на дълбочината на клека)
Във вторник-сряда ще правя тяга, ще кача клип най - вероятно. Ще се опитам и там да направя обратна чупка.