Кардио комбинирано тренировка за корем

BU

13.04.05
10:12

Здравейте,отдавна чета този форум и виждам, че има доста млади,компетентни хора,които биха могли да ми помогнат да постигна желаните от мен резултати.Не съм активно трениращ по залите,но изключително държа да вляза в форма за лятото.За целта от един месец правя доста интензивно кардио(6 пъти в седмицата по 5-6 км,за около 30-35 мин) като мисля че резултатите са добри(3кг и около 5см от паласките :)  ) и това ме насърчава да продължавам.Идеята ми е да намаля кардиото(например на 3-4 пъти седмично) като обаче го комбинирам с тренировка за корема!Искам да ви попитам кога ще е по-подходящо да е тази тренировка-сутрин след кардиото(когато нивата на гликоген ще са минимални) или следобедобед(когато ще имам енергия за по-качествена тренировка на корема)!
Предварително ви благодаря и съжалявам за дългия пост(за първи пост ми е)
п.с. На 20 години съм и по принцип винаги съм си бил с коремче!

13.04.05
10:18

за бягането и упражненията за корем няма да чуеш две еднакви мнения,всеки си имасвоя теория и на всеки различно му се отразяват,ако имаш възможност тичай и сутрин и вечер, от коремните преси няма да отслабнеш,но поне е стегнеш корема и ще топиш мазнинките които го покриват,не забравяй и за добър хранителен режим,защото каква е ползата от цялата работа ако след кардиото се нахвърлиш на яденето.
успех

13.04.05
10:21

от коремните преси няма да отслабнеш,но поне е стегнеш корема и ще топиш мазнинките които го покриват

:shock: е то ква е разликата м/у отслабване и топене на мазнини ?

13.04.05
10:21

имах предвид като бяга и му е стегнат корема

13.04.05
11:18

[quote author=”^MaD^”]

от коремните преси няма да отслабнеш,но поне е стегнеш корема и ще топиш мазнинките които го покриват

:shock: е то ква е разликата м/у отслабване и топене на мазнини ?

Е разликата е , че при отслабване по кантарче губиш и мускул, а при топенето на мазнини се стремим да запазим максимално мускула, по-скоро да загубим възможно най-малко мускул и да изглеждаме добре в огледалото, независимо от килограмите.

13.04.05
11:55

На каква дискусия го обърнахте само....

Busta, смятам, че добре си се ориентирал. Въпреки че няма еднакви хора и всяко нещо влияе различно на всеки бих те посъветвал да правиш коремните след бягането сутрин. По 5-10мин, но важното е хем да не спираш, хем да не ти е лесно. (Или почти да не спираш.) Така има шанс да изгориш повече мазнини от корема. Добре си решил кардиото да е 3-4 пъти седмично, нека и коремните да са толкова.
Аааа, и не яж един час след това и нека цялата операция да е в нетренировъчен ден (да не ходиш във фитнес залата). От друга страна можеш след всяка тренировка да караш колело (примерно) по 15-20мин.

Поздрави

BU

13.04.05
14:16

Благодаря на всички(Мартине,ще послушам съвета ти и ще докладвам резултатите :D ).Като цяло знам,че за да изчистим корема качествено трябва и качествена диета,но тъй като на този етап не мога да си го позволя съм пристъпил към намаляване на въглехидратите чрез изключване на шоколадови изделия(!),всякакви газирани напитки,алкохол(!!) и гледам вечерята да е възможно по-лека(и същевременно да мога да заспя :lol:  ).Това е относно “диетата” ми.Другото съществено нещо,което забравих да спомена е че си следя мускулната маса като на 10-ина дни си замервам бицепса дали има промяна.Засега няма разлика(надолу) следователно си правя извода(че засега) горена на мускули няма(осезаемо).

13.04.05
16:54

След тренировка на велоергометъра(колелото) се топят мазнинки...ами яденето какво да го прая, искам да кажа, колко време след това да хапвам? И каква храна, много богата на въглехидрати и др. щото ми е вече почти като закон, след всяка тренировка по 1 или 2 банана, и викам да не убия ефекта на кардиото с велоергометъра след тренировката.

13.04.05
17:06

Чак да убиеш ефекта....първо се попълват гликогенните депа - мускули, черен дроб, и енергия си ти трябва, пък чак после ако нещо остане може да премине към мазнинките.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1