13.04.05
10:12
Здравейте,отдавна чета този форум и виждам, че има доста млади,компетентни хора,които биха могли да ми помогнат да постигна желаните от мен резултати.Не съм активно трениращ по залите,но изключително държа да вляза в форма за лятото.За целта от един месец правя доста интензивно кардио(6 пъти в седмицата по 5-6 км,за около 30-35 мин) като мисля че резултатите са добри(3кг и около 5см от паласките :) ) и това ме насърчава да продължавам.Идеята ми е да намаля кардиото(например на 3-4 пъти седмично) като обаче го комбинирам с тренировка за корема!Искам да ви попитам кога ще е по-подходящо да е тази тренировка-сутрин след кардиото(когато нивата на гликоген ще са минимални) или следобедобед(когато ще имам енергия за по-качествена тренировка на корема)!
Предварително ви благодаря и съжалявам за дългия пост(за първи пост ми е)
п.с. На 20 години съм и по принцип винаги съм си бил с коремче!
за бягането и упражненията за корем няма да чуеш две еднакви мнения,всеки си имасвоя теория и на всеки различно му се отразяват,ако имаш възможност тичай и сутрин и вечер, от коремните преси няма да отслабнеш,но поне е стегнеш корема и ще топиш мазнинките които го покриват,не забравяй и за добър хранителен режим,защото каква е ползата от цялата работа ако след кардиото се нахвърлиш на яденето.
успех
от коремните преси няма да отслабнеш,но поне е стегнеш корема и ще топиш мазнинките които го покриват
:shock: е то ква е разликата м/у отслабване и топене на мазнини ?
[quote author=”^MaD^”]
от коремните преси няма да отслабнеш,но поне е стегнеш корема и ще топиш мазнинките които го покриват
:shock: е то ква е разликата м/у отслабване и топене на мазнини ?
Е разликата е , че при отслабване по кантарче губиш и мускул, а при топенето на мазнини се стремим да запазим максимално мускула, по-скоро да загубим възможно най-малко мускул и да изглеждаме добре в огледалото, независимо от килограмите.
На каква дискусия го обърнахте само....
Busta, смятам, че добре си се ориентирал. Въпреки че няма еднакви хора и всяко нещо влияе различно на всеки бих те посъветвал да правиш коремните след бягането сутрин. По 5-10мин, но важното е хем да не спираш, хем да не ти е лесно. (Или почти да не спираш.) Така има шанс да изгориш повече мазнини от корема. Добре си решил кардиото да е 3-4 пъти седмично, нека и коремните да са толкова.
Аааа, и не яж един час след това и нека цялата операция да е в нетренировъчен ден (да не ходиш във фитнес залата). От друга страна можеш след всяка тренировка да караш колело (примерно) по 15-20мин.
Поздрави
13.04.05
14:16
Благодаря на всички(Мартине,ще послушам съвета ти и ще докладвам резултатите :D ).Като цяло знам,че за да изчистим корема качествено трябва и качествена диета,но тъй като на този етап не мога да си го позволя съм пристъпил към намаляване на въглехидратите чрез изключване на шоколадови изделия(!),всякакви газирани напитки,алкохол(!!) и гледам вечерята да е възможно по-лека(и същевременно да мога да заспя :lol: ).Това е относно “диетата” ми.Другото съществено нещо,което забравих да спомена е че си следя мускулната маса като на 10-ина дни си замервам бицепса дали има промяна.Засега няма разлика(надолу) следователно си правя извода(че засега) горена на мускули няма(осезаемо).
След тренировка на велоергометъра(колелото) се топят мазнинки...ами яденето какво да го прая, искам да кажа, колко време след това да хапвам? И каква храна, много богата на въглехидрати и др. щото ми е вече почти като закон, след всяка тренировка по 1 или 2 банана, и викам да не убия ефекта на кардиото с велоергометъра след тренировката.