запитване за трицепс

04.10.10
07:26

Здравейте
Искам да попитап , как да изравня външната глава на трицепса, на двете ръце?
Мислех си с допалнително упражнение на едната ръка.Но ме е страх да не се преомори(претренира).
Ако,някои от по разбиращите може да помогне ще сам му много благодарен.
Тренировката за трицепс ми е :
1- Лег с тесен хват 4*8
2-Френско от стоеж 4*8——-Понякога го замествам с кофички на пейка.
3-разгъване на скрипец с прав лост 4*8

04.10.10
09:20

Като гледам всички упражнения са ти таквиа в които работят двете ръце заедно.. Прави такива в които всяка работи отделно.
Лега може да се прави с дъмбели.. френското също... скрипеца и той само с една ръка

Виж това клипче е много подходящо http://www.youtube.com/watch?v=_g7qgvE6eBA Аз откакто правя тези упражнения имам голям напредък в трицепса.

04.10.10
09:44

В никакъв случай не товари едната ръка с повече упражнения или с по-тежко от другата. Прави унилатерални упражнения - кик бек, френско с дъмбели от лег, разгъване зад врат с дъмбели, разгъване с D-ръкохватка на скрипец...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.10.10 09:45.

04.10.10
12:19

казано от Стоянчо на 04.10.10, 09:44:

В никакъв случай не товари едната ръка с повече упражнения или с по-тежко от другата. Прави унилатерални упражнения - кик бек, френско с дъмбели от лег, разгъване зад врат с дъмбели, разгъване с D-ръкохватка на скрипец...

x2
Просто започвай с по-слабата ръка (например френско с дъмбели с разминаване, разгъване с 1 ръка и т.н.)

АВ

04.10.10
15:19

Принципа за изравняване на силата или обемите на двете ръце е следния:
Трябва да се тренират с еднакви тежести, с еднакви повторения, с еднакви серии, разделно. Когато двете ръце тренират заедно с един лост, по силната ръка поема по голямата част от необходимото усилие за изпълнение на упражнението за сметка на по слабата ръка, вследствие на това по силната ръка става още по силна и развита за сметка на по слабата. Затова в този случай трябва да се тренира с дъмбели и други средства за разделно трениране на ръцете, по този начин след един определен период ръцете ще се изравнят.

04.10.10
17:02

Абсолютно, същото е и с раменете, гърдите, ако щете и гърба до известна степен.

04.10.10
19:07

Всъщност при унителарните упражнения е по-добре да се започва с по-силната ръка, като разбира серията се прекратява преди отказ, така че да се правят еднакъв брой повторения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1