15.11.06
19:04
Не съм на ясно, но с придърпване на вертикален и хоризонтален скрипец ли се развиват перките?
15.11.06
19:09
Не точно. Гребането с дъмбел най - се усеща за “перките”. Хоризонталния скрипец ги натоварва, но не толко директно.
15.11.06
19:14
мечка ,чукове и набиране
[quote author=“boxerg”]Не точно. Гребането с дъмбел най - се усеща за “перките”. Хоризонталния скрипец ги натоварва, но не толко директно.
А да и гребането с дъмбели, но него грам не мога да го усвоя как се прави и не го права, като знам, че не е така. А на сайта има ли инфо как се прави мечка?
15.11.06
21:08
набирания широк хват върши идеална работа за перките 8)
Дърпане на скрипец пред гърди или зад врат. Това върши най-много работа.
С много от коментарите не съм съгласен.... дърпането на дъмбел помага за латисимуса на баба ми.
[quote author=“Templar”]Дърпане на скрипец пред гърди или зад врат. Това върши най-много работа.
Не колкото набиранията.
Набирания с надхват по-широк от раменете (или колкото може в крайна сметка;))
След това гребане с дъмбел/щанга, след това скрипец. От мечката нямам впечатления, ама може би и тя е преди скрипеца.
Agree :wink:
22.11.06
20:21
Agree :wink:
пиши на кирилица :!: :twisted:
Хех, детето навсякъде се е съгласило така с някого;)
Да се радва;)
И да си поправи постовете ако пита мен...
Съжалявам за офтопика.. :oops:
[quote author=“marzipan”]Хех, детето навсякъде се е съгласило така с някого;)
Да се радва;)
И да си поправи постовете ако пита мен...
Съжалявам за офтопика.. :oops:
много се радвам...
тъй като гледам съм малко по възрастен от теб :wink: ...
нищо лошо не виждам да се съглася с някой..вместо да пиша същото като него...
не че ми пука за такива мнения като твоето ама викам да те полаская :wink:
Най-добре за латералите прави
Набирания широк хват 4х8
Гребане с дъмбел 4х8
Чукове 4х8
казано от TREVATA на 25.11.06, 09:17:
[quote author=“Xunter”]Не съм на ясно, но с придърпване на вертикален и хоризонтален скрипец ли се развиват перките?
Най-добре за латералите прави
Набирания широк хват 4х8
Гребане с дъмбел 4х8
Чукове 4х8
me4kata ne vur6e li su6tata rabota kakto s 4ukove :?
Темата е от 2006. Както и да е гребането с Т-Щанга и чукчетата не е същата работа, до колкото знам.
04.10.10
18:15
аз пък незнам за упражнение за гръб което да не действа на перките...
Ето ви кое къде товари:
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000028
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000029
04.10.10
19:31
Аз напоследък започнах да правя малко по-широк от раменния хват, като го правя в подхват и направо си ме удря там. ;)
05.10.10
11:38
Дърпане на едностранно натоварена щанга, мисля, че е на същия принцип като мечката.... : )
Както сам забелязваш всеки има собствено мнение по въпроса - на всеки човек различните умражнения му деистват различно.
Това което те съветвам аз е да пробваш всички упражнения които познаваш за гръб (колегите са споменали доста от тях) и сам за себе си да определиш кое най-много натоварва перките, упражнението с което усешташ най-много напрежение в перките е твоето.
Аз лично съм фен на набиранията
Въпроса е че перките растат доста по-бавно примерно от бицепса и трицепса, така че ти трябва доста търпение, иначе набирание мечка, чукчета, дърпане на дъмбел това общо взето :)
08.10.10
11:05
редуваи набирания с възможно наи-голям хват и такъв с тесен
мечката е просто задължително упражнение ако искаш перки също
08.10.10
12:13
набирания. една бира, 2 бири, 3 бири...
Набирания, чукове и тяга и си бетон ! Тия трите упражнения са си класика в жанра ;)
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 08.10.10 17:19.