05.10.10
09:58
Бихте ли ми дали една примерна програма за ръце?
Разгъване на горен скрипец с ръкохватка с две ръце 3 серии х 12 повторения
Френско разгъване от лег с крив лост 3 серии х 12,10,8
Разгъване с дъмбел зад глава с две ръце 3 серии х 10,8,10
Сгъване с прав лост от стоеж 3 серии х 12,10,8
Скотово сгъване с крив лост 3 серии х 12,10,12
Концентрирано сгъване 3 серии х 12,12,12
И не забравяй да тренираш всичко а не само ръцете :) И подбирай тежестите ти така ,че да правиш всичко правилно и така ,че да ти е трудно да правиш сериите. Естествено на тежката серия ако можеш да направиш повече повторения направи не 8 а 10 примерно.
Мнението беше редактирано от +_+Oo_oO на 05.10.10 10:06.
05.10.10
10:45
Стаж? Цели? Каква е старата програма?
05.10.10
13:41
казано от Владимир Недков на 05.10.10, 10:45:
Стаж? Цели? Каква е старата програма?
Трябва ми просто ден за ръце стаж година :)
05.10.10
13:42
казано от +_+Oo_oO на 05.10.10, 10:04:
Разгъване на горен скрипец с ръкохватка с две ръце 3 серии х 12 повторения
Френско разгъване от лег с крив лост 3 серии х 12,10,8
Разгъване с дъмбел зад глава с две ръце 3 серии х 10,8,10Сгъване с прав лост от стоеж 3 серии х 12,10,8
Скотово сгъване с крив лост 3 серии х 12,10,12
Концентрирано сгъване 3 серии х 12,12,12И не забравяй да тренираш всичко а не само ръцете :) И подбирай тежестите ти така ,че да правиш всичко правилно и така ,че да ти е трудно да правиш сериите. Естествено на тежката серия ако можеш да направиш повече повторения направи не 8 а 10 примерно.
И аз това правя просто исках да разбера дали е правилно.
14.01.12
02:51
Искам да попитам, тъй като оъ половин година ръцете не са ми мръднали, как да ги тренирам? В един ден ли? Имам сила в тях, но са бая неоформени и са малки. Изглеждам доста странно, тъй като тялото ми е голямо (гръб гърди и крака), а ръцете са ми наистина малки, поне за моите размери. Целта ми е да ги повиша с поне 5см (сега са 33).
Стаж - 1.5г.
Първоначално (3 месеца) ги тренирах отделно, а после почнах да ги тренирам (гръб (биц), гърди (триц) и отделно ръце, т.е. 2 пъти) - ефект никакъв. Искам подробна програма ако е възможно.
Френското за трицепс така и не го мога, както и онова което е подобно на лежанка. Най-ефектни съм забелязал са - кик-бек, кофички, въже и скрипец и дърпане с 1 ръка на скрипец.
За бицепс нямам идея. Правя с щанга прав 2х15кг отстрани и ‘крив’ лост (Е) май е 5кг. Правил съм какви ли не упражнения ефект никакъв.
Бицепсът е по-изостанал от трицепса.
Не знам какъв растеж искаш у трицепса след като не правиш 2-те най-базови упражнения френско и тесен хват!
03.02.12
14:50
Дам,,основните френско и лег с тесен хват, са основни,,,пробвай да правиш ръце 1 път в седмицата,, направи по 3 упражнения за бицепс и трицепс с по 3 серий,,виж как ще си..Трябва да пробваш с коя тренировка как се чувстваш,,всеки е с различно тяло не на всички едни тренировки действат по един начин :)
На мен пък лега с тесен хват изобщо не ми влиза добре... Бицепса и трицепса иначе си ги правя в един ден, като редувам едно упражнение за бицепс, едно за трицепс, едно за бицепс, едно за трицепс и така, докато станат по три за всеки мускул. Накрая правя две упражнения за предмишница. По този начин се напомпвам наистина страшно добре, едвам си обличам тениската като си тръгвам и не се оплаквам от размера на ръцете си :)