06.10.10
05:00
Здравейте, пиша тук за да получа вашите мнения, препоръки и упреци за това което съм замислил.На 18г съм 177/71кг стаж 1г. +1 месец лостове.Месецът на лостовете беше този септември(нямах финанси за карта,пък и малко разнообразие).Сега ще се връщам отново във фитнеса и съм замислил да работя по 3-дневна програма за 3месеца.Проблемът е, че немога да преценя с каква програма ще е по добре(търси се повишаване на масата).Сплит или кръгова.За сега съм се спрял на нещо като 2 тренировки,които да ги въртя сяка седмица Пр. 1ва седмица 1-2-1(П-С-П) 2ра седмица 2-1-2.Като в първия ден да тренирам Гръб,Гърди,Рамо а втория Крака,Ръце.Другия проблем е с подбора на упражнения.Ще съм благодарен ако някои помогне да направим програмката.Мерси предварително
06.10.10
06:56
Започни с 2-3 седмици кръгова,тогава вече мисли за сплит :)
През 90-те години като почнах да тренирам културизъм,след около година по тренировки от книгите Еню Рангелов в един вестник тогава той беше пуснал една проста програма , по която тренирах за около 7-8 месеца и имах подем на сила и маса и стигнах до 97 кг с 45 см ръка без добавки и химия. Ето програмата:
понеделник: Лежанка 5 Х 5
Горна лежанка 5 х 5
Сгъване за бицепс от стоеж 5 Х 5
Френско от стоеж 5 х 5
Сряда:
Клек 5 Х 5
Мъртва тяга 5 Х 5
Гребане с щанга 5 Х 5
Раменни преси от стоеж с щанга 5 х 5
четвъртък = понеделник
събота = сряда
Преди всяко упражнение се правят 2 загряващи серии с лека тежест с по 20 повторения и след това с една и съща тежест 5 х 5
Айде това е от архива, нека критиците пишат...
казано от Vladimir Stoyanov на 06.10.10, 10:10:
През 90-те години като почнах да тренирам културизъм,след около година по тренировки от книгите Еню Рангелов в един вестник тогава той беше пуснал една проста програма , по която тренирах за около 7-8 месеца и имах подем на сила и маса и стигнах до 97 кг с 45 см ръка без добавки и химия. Ето програмата:
понеделник: Лежанка 5 Х 5
Горна лежанка 5 х 5
Сгъване за бицепс от стоеж 5 Х 5
Френско от стоеж 5 х 5
Сряда:
Клек 5 Х 5
Мъртва тяга 5 Х 5
Гребане с щанга 5 Х 5
Раменни преси от стоеж с щанга 5 х 5
четвъртък = понеделник
събота = срядаПреди всяко упражнение се правят 2 загряващи серии с лека тежест с по 20 повторения и след това с една и съща тежест 5 х 5
Айде това е от архива, нека критиците пишат...
Тази програма много ми харесва, като цяло е точно мой тип малко повторения и тежки серии.Непременно ще е пробвам но мисля 1-те 2 седмици да искарам със леки и не много тежки упражнения.Ще подържам темата за да се хваля какво съм правил.Мерси много
ПП.Добавих 2 снимки в профила си за да се добие горе-доло някаква представа в каква форма съм в момента
Мнението беше редактирано от SP-611 на 06.10.10 17:16.
А може ли малко по-подробно за тази програма.Имам в предвид дали трябва да се съобразявам с някакво Темпо,почивки Супер серии,дроп серии или нещо такова?
06.10.10
17:29
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418/ това може да отговори на някой въпроси :)