Оценката на Протеин

07.10.10
17:11

Здравейте, във форума съм от скоро и гледам доста теми с въпрос “тоя протеин добър ли е” някой отговаря бе не тоя на тая марка са по-добри. Та въпроса ми е как си създавате преценка за даден протеинов продукт защото пронеина не е буустер или креатин да дава видим резултат. Примерно някой който е пил някакъв протеин за месец два после казва “тоз протеин мн добър” не мога да разбера на вкус ли му е харесал или какво....

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.10.10 20:04.

07.10.10
17:37

В повечето случаи тази ‘преценка’ е плод на нечие въобръжение, или и аз не знам на какво. Сравняват се две или повече пудри първо по суровина, второ по % съдържание на белтък, по аминокиселинен профил, според технологията, по допълнително добавени аминокиселини или други съставки и т.н. Е да, и по вкус все пак..

ВН

07.10.10
19:05

Оценката за даден продукт се прави на няколко нива:
1. Дали въпросният продукт е произведен по стандарт (ISO/GMP).
2. От какви суровини е произведен, ясен ли е произходът им има ли лого с гаранции, че е чист от ГМО продукти.
3. От колко време е въпросният продукт на пазара. Доказал ли се е сред потребителите.
4. Съвпадат ли предписания на етикета/очаквания на взимащите го/резултати.
5. Емоционална оценка - “кефи ме вкуса, не ме кефи цвета, пишкам зелено страх ме е и т.н.” 
6. Правилен ли е конкретният продукт за конкретните цели и възможности, най-добрият избор ли при съотношение цена/качество/цел.

Повече ще разбереш от статията: Наясно ли сме какво купуваме?

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 07.10.10 19:06.

07.10.10
19:47

Много благодаря за инфото наистина помогна и тези критерии които написа трябва да ги видят повече хора, и да се замислят преди да препоръчват продукт който са харесали само на първичи показатели (вкус етикет реклама)

07.10.10
19:48

казано от adivnas на 07.10.10, 17:11:

Примерно някой който е пил някакъв протеин за месец два после казва “тоз протеин мн добър” не мога да разбера на вкус ли му е харесал или какво....

Станал е живото и просто споделя! :D

Сериозно - ефект от дадена пудра може да усети човек  още с първата доза, приета след тренировка. Примерно аз, ако не пия протеин или аминокиселини, то ми става едно сънено, изморено, лежи ми се. Ако пия една доза протеин, това ме възстановява. Простичко казано.
Ето моите критерии:
1.Ако говорим за суроватъчен протеин, то най-доброто е суроватъчния изолат (а не концентрат), защото е по-чист (няма мазнини и въглехидрати). След това са блендовете и накрая чист концентрат.
2.Не е без значение производителят на пудрата - колкото по-дълго време е една фирма на пазара, толкова по-добър производствен опит (или поне се предполага), ревюта от потребители, абе като цяло повече информация.
3.Сертификат за качество е добре да има, но за съжаление за такива не е трудно да се представят фашиви документи.
4. Цена - готов съм да дам кокото трябва пари за лично спокойствие, че пия най-доброто. Лошо е когато цената е определяща и хората са принудени да си купуват нещо само защото им излиза тънко.
5.Вкус - без значение.

Предлагам ти да гледаш безкрайно скептично на някой който ти каже “от тоя протеин ми порастна трета глава на бицепса”, защото действието му не е осезаемо в краткосрочен план.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1