28.09.10
17:17
Добър вечер на всички съфорумници/чки,
Нов съм в бранша и за това се допитвам до изключителните ви знания, опит и прочие.
Така бих искал някой от вас да ми помогне или да ми състави една тренировачна програма. На 15 години съм, тежа 51 кг и съм висок 1.62. Разполагам със 2 гири по 10 килограма и всеки ден ходя на лостове и успоредки. Приятели ми казаха, че без програма нищо не става и за това се допитвам до вас. Целите са ми големи раце, гърди и малко гръб. Бих наблеглан на рацете ако става дума. Бъх искал някой, който също няма финансовата възможност за фитнес да ми помогне с програма. Храня се здравословно, избягвам боклуците. Нека някой, който ходи на лостове и успоредки да ми помогне.. Начинаещ съм!
Благодаря предварително.
28.09.10
19:21
Аз с моята програма си карам от 3 месеца
Понеделник - Набирания -2та хвата и корем
Вторник - Кофи и лицеви
Сряда - корем
Четвъртак - като понеделник
Петък -като вторник
Събота и неделя - почивка
Няма ли с тази програма да се стигне до застой, като правя все едни и същи упражниния и как се претренира ?
29.09.10
12:24
казано от fladen на 29.09.10, 12:01:
Няма ли с тази програма да се стигне до застой, като правя все едни и същи упражниния и как се претренира ?
Тялото стига до застой не само от едни и същи упражнения. Но дори само набиране и кофички да правиш - пак можеш да разнообразяваш с почивките между сериите, броя серии, броя повторения, времето за изпълнение на ексцентричната и концентричната част (спускането и вдигането в случая с набирането), вкарването на изометрия в една или няколко точки от движението, добавяне на тежест (раница, жилетка с тежести), използването на ластици (5-6лв са, не с обемни и не тежат, така че може да си ги носиш на лостовете), съчетаването им в суперсерии или комплекси... И сега като ти кажа, че освен набиранията и кофичките има и десетки и стотици други упражнения, които може да правиш, то май вече забрави за монотонноста и еднотипието :)
Претренира се като продължително време тренираш преди да си възстановен от предната тренировка. Освен прекомерното трениране спомагат за това и недостатъчното хранене и умората на нервната система (стрес, недоспиване...). Симптомите са умора, загуба на апетит, безсъние и т.н., но може да използваш търсачката - има доста информация, и то хубава, в сайта.
В залите е пълно с типове, които само сгъват концентрично, правят пек-дек и още 1-2 упражнения. На лостовете е пълно с индивиди, които знаят, че само набиране и кофички могат да се правят на тях. Не бъди тесногръд.
Виж и вчерашната статия на Владо Недков за стрийт фитнеса.
Благодаря за отговора..
Kъм achkos, имаш ли видими резултати, разкажи моля те :)
29.09.10
16:37
От 5 месеца тренирам. Г\д може да се каже че имам. :)
08.10.10
08:02
Сигурен съм, че вече сте го погледнали, но съм длъжен да го постна:
http://www.bb-team.org/articles/3882/
http://www.youtube.com/watch?v=kNr6n4IaEHU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_299053&v=RUoZFg3furg&feature=iv
Надявам се да ви надъха здраво и да даде някакво инфо