08.10.10
10:34
Здравейте!
Тренирам от около 1 година. Имах прекъсване от 2,3 месеца и около 2 месеца тренирам пак.На пет дневен сплит съм (1ден-гърди,2ден-гръб,3ден-крака,4ден-рамо,5ден-ръце) но смятам, че май претренирам.Защото, почти не мога да кача мускулна маса.Избрах някой от упражненията, който смятам, че ми действат най добре.И си съставих 4 дневна програма от тях.
1ден - гръб,бицепс
2ден - крака,корем
3ден - гърди,трицепс
4ден - рамо, трапец
Но не мога да реша, кога да почивам.Дали да тренирам 4 дена после един почивка.Или 2 тренировка 1 почивка после пак 2 тренировка и два почивка накрая.Като се има предвит, че използвам креатин монохидрат и глутамин, който е на сваршване и се чудя дали да го взимам пак.
тренировката за която говоря е ;
1 ден - гръб,бицепс
>набиране с широк хват 4*10
>гребане с щанга 4*8
>придарпване на горен срипец с тесен подхват 3*8
>мечка 4*6
>мъртва тяга 3*8
>сгъване с прав лост 4*8
>концентрирано згъване 4*8
2 ден
>разгаване 4*10
>напади с щанга 3*8
>клек 4*12
>повдигане на пръсти с щанга 3*15
>коремни преси 3*20
>повдигане на краката от вис 4*20
3ден
>полу лег 4*8
>лег 4*6
>флайс 4*10
>кофички с широк хват 4*15
>дънбел над глава с една ръка (забравих как се казва) 4*8
>придърпване на горен срипец за трицепс с една ръка 4*8
>кофички на пейка с много тесен хвати с тежест в скута 4*8
4ден
>разтваряне в страни с дънбели 4*8
>раменна преса зад врат от стоеж 4*8
>изнасяне на зад за задно рамо 4*8
>повдигане на рамене за трапец с щанга 4*10
>вертолет с тесен хват 4*8
Е това е, ако 0някой може да дъде съвет какво да преправя (упражнение , повторение или каквото и да било) ще съм ви благодарен.
08.10.10
11:37
бицепса и трицепса може да ги тренираш в 2 упражнения по 1-2 серии .... 4 серии мисля, че ще дойдат в повече... за рамене също 3серии за достатъчни и размени Вертолета с упражнението за трапец ( трапеца последен ). В упражненията за крака нямаш нищо за задно бедро ( изолиращо имам предвид ) сложи 1 след останалите.. за това как да почиваш е по-скоро индивидуален подход... но така и така е студено и уж трупаме маса почивка на всеки две тренировки ще е добре дошла :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 08.10.10 11:40.
Изтегли тягата, клека и лега като първи упражнения,тъй като са базови и изискват най-много сила и концентрация!
08.10.10
19:07
несъм чел горните постове на колегите но сплита ти определено неми харесва
гърди бицепс
крака
почивка
рамо трицепс
почивка
гръб трапец корем
почивка