26.09
9:30 1/2 грейпфрут, кафе
10:00 30 гр. овесени ядки, 2 с.л. ленено семе, кефир, 2 кивита
1:30 кафе, 2 овесени бисквити
6:30 имала съм нужда от мазнина явно...уникална вечеря си спретнах :)
задушен зелен фасул с лук и домат, 100 гр. печена сьомга, 1/2 авокадо, около 40 гр. суров бразилски орех + няколко сушени сливи (това всичко на салата) + 200 гр. сирене ( to be specific: cherry/cranberry cheddar )
and on the top of all that: тренировка- йок :) имаше много ходене на токчета, ако това се брои :) :) :)
утре съм на cycling в 6:00 сутринта (inlove)
* сега си спомних защо не купувам друго сирене освен фета...защото свършва веднага :)
* тази седмица ми бяха ниски калориите- не беше нагласено, просто се хранех според нуждите и сигналите на тялото; имах дни в които ми се повдигаше от храна.
* и за да се успокоя съвестта- поне вечерях в 6:30; със сиренето- каквото беше, беше :) който ял-ял :)
* обмислям промени, ще видим.
* cycling is my new love <3
Мнението беше редактирано от Allegra на 27.09.10 01:47.
Днес съм примерна :) Чак нямам търпение да ви разкажа :))) След снощната глупости, разбира се не спах цяла нощ и кожата на лицето ми е супер зле днес. Сирената са боклук, колкото и да са “вкусни”....
27.09
5:00 кафе
6-7:30 тренировка
8:30 супер малка ябълка, откъснах си я от едно дърво по пътя....супер много се учудих на дървото, все едно си бях в Бг:))
9:30 овесена питка (30 гр. овес, 2 с.л. ленено семе, яйце), 20 гр. рикота, домат
1:00 20 гр. сурови тиквени семки
4:30 протеинова питка (доза протеин, яйце, 2 с.л. ленено семе), киви, 1 с.л. рикота
7:30 120 гр. сьомга, 20 маслини, домат, 250 гр. суров спанак
тренировката:
60 мин. спининг
swings:
1x30/ 8кг
1х15/12 кг
1х30/8 кг
1х15/12 кг
хиперекстенции-вис
1х12- 1х12
1х12/11 кг- 1х12
1х12- 1х12
1х12/11 кг- 1х12
frog
4x25
казано от Allegra на 28.09.10, 02:13:
Днес съм примерна :) Чак нямам търпение да ви разкажа :))) След снощната глупости, разбира се не спах цяла нощ и кожата на лицето ми е супер зле днес. Сирената са боклук, колкото и да са “вкусни”....
И аз стигнах до този извод. Хапна ли млечни няколко дни и се изприщвам, а иначе нямам 1 пъпка, запушва ми се носа и имам храчки. В бонус съм поне с кило отгоре. Плодовете и зеленчуците в поредни дни след това ми помагат да се отпуша...
Те хората са казали за мярката, ама и аз или ям млечни/доста/ или не ги ям изобщо
Втори ден си понасям последствията от сиренцето...
28.09
6:30 малък грейпфрут, кафе
* бях се засилила на тренировка, но осъзнах че съм ГЛАДНА. Ама то след спанака снощи аз какво очаквам. Имам и жестока мускулна навсякъде и вместо тренировка имаше хубава закуска.
7:40 закуската: последните 2 филии от пълнозърнестия ми хляб, 2 яйца (опитах се да правя “пържени филии” на тефлон)...колкото за ядене биваше; намазани с 1 с.л. рикота, 2 с.л. ленено семе, 1 киви
12-1 йога
1:30 30 гр. сурови тиквени семки; нещо почнах да ги мразя, ама като си купя нещо любимо и изчезва за 60 секунди :)
4:30 протеиново кексче (доза протеин, яйце, 2 с.л. ленено семе, 2 с.л. овесени ядки), кафе
7:30 много зеленчукова супа; много добре я правя...и много добре ми дойде.
* супата колко е режимна? Само аз май хапвам супа...
тренировка:
нямаше, ако не стана сутринта да я правя...после никой не може да ме накара да отида да тренирам. Трябва да се засрамя от себе си, но нямам никаква енергия в последно време.
* днес/утре си взимам оxyelite pro и спирам лигавщините. Днес като си видях целулита и просто се отвратих от себе си.
* определно си бях отпаднала днес, особено от 11 до към 4:30…но ако искам да стане нещо, трябват малки порции, правилна храна и малко глад ( да ми напомня каква беше целта на занятието).
* нямам търпение да почна оеп, изчетох цяла енциклопедия за него.
29.09.10
04:11
Супата е идеална храна ... :) Аз много обичам , особено минестроне мммммм или спаначена :)
казано от HealthStore Консултант на 29.09.10, 10:21:
Запозната ли си добре с ОксиЕлит, трябва да бъдеш внимателно с подобен род продукти.
Чела съм много ревюта и знам, че в първата една седмица се приема (1+1), после се приема (2+1) в зависимост кога са тренировките, максимума е 4 хапчета на ден. Има ли нещо друго което трябва да знам?
Обмислям какви да са БЦАА и това което намерих в нета беше:
60g/day when Working Out; 20/g day Non-WO- колко е вярно това?
Optimum-Nutrition BCAA 1000 mg.serving; някой да ги е пробвал? 60 гр. не е ли малко много?
29.09
5:10 кафе
6-8:00 тренировка
9:10 протеиново кексче, ябълка
1:00 грейпфрут, 30 гр. суровки тиквени ядки, кафе
4:00 супа, малка ябълка
5:00 риба, домати и ми стана тежко
тренировката:
60 мин. спининг
3х20 вис
3х12 хиперекстензии
2х60 наклони в страни
2х30 плие
2х30 напади на всеки крак
2х30 преса /45 кг.
1х5 с 70кг.
1х5 с 80кг.
2х30 кърл
2х10 лицеви на колене
30.09
9:15 протеиново кексче, варена тиква, кафе
1:30 1/2 грейпфрут
3:30 протеинов бар, кафе
390 ккал./10 гр. казнина/30 гр. карбс/30 гр. протеин
6-7:00 тренировка
8:00 риба печена, домати, горчица, прекалих с лененото семе!
тренировката:
3х40 преси
3х10 долен скрипец (40 кг.)
3х10 вертикален (30)
3х10 раменна преса (2х 7кг)
3х8 средно рамо
3х10 лег от наклон ((2х7)
3х10 флайс
3х12 пуловър
30 гр. кростренажор интервали
Здравейте. Бях за няколко дни в планината- уникална, есенна картина :)
Храната за 1-ви и 2-ри няма да я пиша, защото беше тип “зареждащ ден” с много джънк.
Нов месец, ново начало (може и поредно да се нарече). Мисля да си поизчистя храненето и да вляза в някаква рутина на хранене и тренировки. От както съм се прибрала от Бг, ме гони лека форма на носталгия, примесена с лека депресия, липса на енергия и желание. Всичко това води до нежелание за тренировки, правилно хранене..което пък ми влияе емоционално и се създава порочния кръг. Казват, че хората на изкуството били емоционални...то бива, бива ама аз прекалявам.
Разбирам причините за всичко, но в момента трябва да положа усилия да се измъкна сама от това състояние.
* ОЕП + BCAA пристигат утре
* минавам на сурови плодове, зеленчуци, и ядки за няколко дни
* после мисля да добавя риба и други морски,яйца, кълнове,зехтин и други мазнини- един вид палео
* тренировки 5/7; разчитам на ОЕП да ми даде енергията за тях
* много искам да спра Диане-то, но моята лекарка ми каза да го пия поне до Коледа и от там ще го сменяме с нещо по-леко. Ако зависи от мен- ще го спра напълно, но ме е страх от евентуални проблеми с кожата и мойте “приятели” от СПКЯ
* наистина ГОЛЕМИ надежди влагам в ОЕП, въпреки че осъзнавам това е само поредния препарат а не магическа пръчка
Само трябва да си напомням, че живота е просто смяна на сезони. Рано или късно пролетта ще е тук.
Мнението беше редактирано от Allegra на 04.10.10 02:08.
10.03
ДЕН 1
след вечерята в 6 вчера, днес първото хранене беше в 2 на обяд.
2:00 3 ябълки, 100 гр. сурови ядки микс
чайове, лимон
5:00 2 кивита
7:00 зелен фасул (задушен за 6 мин.), спанак, киви, лимон, подправки
не съм спала 2 дни и днес не мога да си стоя на краката. Мислех да ходя да тренирам, но си останах вкъщи и гледах филм. Утре съм на спининг.
Мнението беше редактирано от Allegra на 04.10.10 01:17.
10.04
ДЕН 2
5:00 1/2 грейпфрут, чисто кафе
6-8 тренировка
60 мин. спининг :)
3х60 извивки с лост
3 СС х15 вис-х12 хиперекстензии (11кг.)
3 СС х 30 плие (14 кг.)- х30 напади на всеки крак
3х12 мъртва тяга (30,30, 35кг.)
3 СС х30 преса (55)- х30 кърл (18)
10:00 2 ябълки, 1/2 банан, ядки 50гр
2:00 грозде, ябълка, 2 с.л. ленено семе, и другите плодове не си ги спомням :) + 100 гр. ядки
8:00 задушен спанак + тиквичка, 1/2 нар, киви, малко сок от моркови
* имам повече енергия от когато и да е било през последния месец. Дори когато блъсках протеина..
* прекалих с ядките !!!!!
*тенът на лицето ми се избистря, може и да си внушавам
*събудих се много отпочинала, веднага се разсъних
*ОЕП и БЦАА са тук! :) :) :) :) като си видях кашончето се радвах като дете на коледен подарък :D
* сега нямам търпение да се събудя утре и да ги пробвам :) :) :) :) :)
* още от сега чувствам как утре ще съм като робокоп :) :) :) какво се пиеше при мускулна?
Мнението беше редактирано от Allegra на 05.10.10 04:00.
казано от Allegra на 05.10.10, 03:58:
10.04
* още от сега чувствам как утре ще съм като робокоп :) :) :) какво се пиеше при мускулна?
Аспирин, но не винаги помага :)
10.05
Ден 3
6:00 1 ОЕП, 5 гр. БЦАА
6:30-8:15 тренировка
*5 гр. БЦАА след тренировка
9:30 1/2 банан, 1/2 грейпфрут, 1/2 лимон, киви, 1 с.л. ленено семе, канела
12:00 1 ОЕП
1:00 грозде, ябълка, 1/2 лимон, 70 гр. ядки, чисто кафе
5:00 50 гр. ядки, ябълка
8:00 задушена тиквичка, 1/2 авокадо, киви, 1/2 лимон
тренировката:
60 мин. спининг
3х40 в-преса
3х12 страничен планк
3х10 долен скрипец
3х10 вертикален
3х10 раменна преса
3х8 средно рамо
3х10 лег
3х10 флайс
3х12 пуловър
Мнението беше редактирано от Allegra на 07.10.10 05:24.
10.06
5:30 1 ОЕП, 5 гр. БЦАА
6-7:30 тренировка
*5 гр. БЦАА след тренировка
9:00 40 гр. ядки, 1/2 грейпфрут, киви, ябълка, лимон, 1/2 нар
3:15 100 гр. ядки, нар, ябълка, 1/2 банан, киви
5:15 5 гр. БЦАА
5:45-7:00 тренировка 2—- след нея ми стана лошо, май ми падна кръвното и ми се повръщаше като никога до сега :(
8:00 гранула бар; определено се почивствах много по-добре след него; “пречистването” бе нарушено;
8:30 въпреки това реших да продължа——задушени тиквички, лук и зелен фасул с 1/2 авокадо
тренировка:
60 мин. спининг
3х50 извивки с лост
3х30 крънч
3х45 сек. централен планк
3х30 сек. странични планкове
тренировка 2:
60 мин спининг
1х12 суингс (12 кг.)
1х10 (отказ) суинг (16кг.) :) радвам се за 16-ката. Мечта ми беше :) :) :)
1х12 суинг (12кг.)
1х10 (пак отказ) с 16кг.
4х12 кросовър
и тук ми стана ми стана лошо; мисля че малко се изнасилих с 16-ката.
Мнението беше редактирано от Allegra на 07.10.10 05:24.
[quote author=“Axi” date=“1286247608
Аспирин, но не винаги помага :)
Благодаря Аxi :)
Сега няколко впечатления и въпроси:
1.ОЕП не го усещам много ударно, но имам определно повече енергия от преди. Днес на 2-та спининга се раздадох максимално :)
2.Как трябва да усещам БЦАА, че работят?
3. Колко е максималния брой цикли с фат бърнъри, възможно ли е да се пият в продължение на 4-6 месеца?
4. Благодаря на inis9 , че сподели фитбул статията в дневника си- кратка, точна и ясна. Тя ме наведе не мисълта, че количеството храна е моят проблем. Също така, започвам да осъзнавам че не съществува ” ох само да вляза във форма”....влиза се във форма с много труд, и формата СЕ ПОДДЪРЖА с лишения (portion control hello :)) и пак много труд. Аз незнам защо си мислех, че един път влезе ли се във форма и може да му отпуснеш края и все така да си си във перфектната форма. Явно по душа съм блондинка :)
5. Днес ми прилоша, заради двуразовата тренировка. Имах енергия заради ОЕП, но не съобразих че карам на зеленчуци и плодове..и ядки разбира се (които дават много енергия, но все пак...). Мисля да тренирам 5/7 дни, и винаги в сряда да е двуразова, а в другите 4 дни да алтернирам долна част с горна. Една двуразова на седмица няма да ме претренира нали?
6. Гранула бара днес- беше нужен, но сега се чудя как да продължа (или да започвам да излизам от плодове/зеленчуци/ядки и да добавям храни, следваща стъпка-палео). Интересно ми е Вероника колко време беше на плодове/зеленчуци/ядки и как се захрани. Вероника, включи се моля :)
7. Мускулът отстрани на бедрото или т. нар. “капката” е пораснал. Възможно ли е да е от спининга? Как мога да предотвратя бъдещ растеж? Анелия май е специалист тук :) Моля те да се включиш и ти :)
8. Как се пие ОЕП в нетренировъчен ден?
Аз май повече въпроси имах :) :) :)
Надявам се някой да ми обърне внимание :)
Мнението беше редактирано от Allegra на 07.10.10 05:45.
07.10.10
06:16
Капката не е отстрани на бедрото , а отпред , точно над капачката на коляното . Затова като е преразвит мускула и покрит с мазнина колената изглеждат като водомери ( или буркани с туршия :D ) , поне моите бяха ( и понякога все още са ) така . Мускулен растеж там се предотвратява като не ги тренираш много-много , а наблягаш на кардиото ( тичане е супер за краката като цяло ) .
казано от Allegra на 07.10.10, 05:41:
количеството храна е моят проблем. Също така, започвам да осъзнавам че не съществува ” ох само да вляза във форма”....влиза се във форма с много труд, и формата СЕ ПОДДЪРЖА с лишения (portion control hello :)) и пак много труд. Аз незнам защо си мислех, че един път влезе ли се във форма и може да му отпуснеш края и все така да си си във перфектната форма.
Ако ще “влизаш във форма”(и ще я поддържаш) с нагласата, че е много труд и мъки, по-добре от сега се откажи. Мислиш ли за “лишенията”, провалът не е много далеч. Позитивното мислене е половината път към успеха. Мисли за това, че правиш за себе си нещо хубаво и за нов начин на живот - с такава вътрешна настройка всичко рано или късно ще се превърне в удоволствие и резултатът няма да закъснее :) :) :)
Днес ми прилоша, заради двуразовата тренировка. Имах енергия заради ОЕП, но не съобразих че карам на зеленчуци и плодове..и ядки разбира се (които дават много енергия, но все пак...). Мисля да тренирам 5/7 дни, и винаги в сряда да е двуразова, а в другите 4 дни да алтернирам долна част с горна. Една двуразова на седмица няма да ме претренира нали?
Не съм чела подробно как тренираш, но ако смяташ да тренираш 7 дни в седмицата, по-добре през ден прави по-разтоварващи тренировки (йога, пилатес и каквото там се сетиш), не тренирай тежко всеки ден.
Сега няколко впечатления и въпроси:4. Благодаря на inis9 , че сподели фитбул статията в дневника си- кратка, точна и ясна. Тя ме наведе не мисълта, че количеството храна е моят проблем. Също така, започвам да осъзнавам че не съществува ” ох само да вляза във форма”....влиза се във форма с много труд, и формата СЕ ПОДДЪРЖА с лишения (portion control hello :)) и пак много труд. Аз незнам защо си мислех, че един път влезе ли се във форма и може да му отпуснеш края и все така да си си във перфектната форма. Явно по душа съм блондинка :)
5. Днес ми прилоша, заради двуразовата тренировка. Имах енергия заради ОЕП, но не съобразих че карам на зеленчуци и плодове..и ядки разбира се (които дават много енергия, но все пак...). Мисля да тренирам 5/7 дни, и винаги в сряда да е двуразова, а в другите 4 дни да алтернирам долна част с горна. Една двуразова на седмица няма да ме претренира нали?7. Мускулът отстрани на бедрото или т. нар. “капката” е пораснал. Възможно ли е да е от спининга? Как мога да предотвратя бъдещ растеж? Анелия май е специалист тук :) Моля те да се включиш и ти :)
8. Как се пие ОЕП в нетренировъчен ден?
И аз да се обадя :)
4. Влизането във форма е много общо понятие. “Формата” обикновено включва - ум, тяло и дух. Ако едното куца се губи цялата картинка. Във форма не значи да претренираш до припадък, да умреш от глад, да изглеждаш перфектно физически, а психически да си труп. / за справка виж въпрос 5/. Така резултата е временен и води до отпускане на края. Когато намериш физическата дейност и хранителния режим, които пасва на твоите потребности и вкусове, няма да има нужда нито да влизаш, нито да излизаш от форма
5. Можеш да претренираш и от 10-минутна едноразова тренировка, веднъж седмично8образно казано/, ако не се храниш и възстановяваш правилно/ за справка виж въпрос 5/
7. Мускулите на бедрата растат от трениране на бедрата. Спининга прави чудесни мускули на краката, ако ги искаш, все пак е интезивно и вероятно анаеробно натоварване. Ти безобразно много тренираш крака, това е грешка която правиш вече доста време, но то си е твоя работа
Още един съвет, дори и на пречестваш режим избягвай гроздето и бананите, пък камо ли с ядки
Мнението беше редактирано от diva 97 на 07.10.10 09:59.
07.10.10
08:59
казано от diva 97 на 07.10.10, 08:52:
Още един съвет, дори и на пречестваш режим избягвай гроздето и бананите, пък камо ли с ядки
Това пък защо?
07.10.10
09:02
Между другото наистина се “влиза във форма” с лишения , факт е просто . И то баш количеството ( или калориите , на фитнес език казано ) е “ключът” . Не може да ядеш палео и да си мислиш ,че може да изядеш 1 кило пиле , 2 кила плодове и 200 гр ядки ( примерно ) , защото са позволени, и да се надяваш да отслабнеш . Естествено ,че колкото по-качествена е храната , толкова по-голям ефект в здравословен и “отслабващ” аспект . Но ако ще се тъпчеш за сметка на чиста диета , то по-добре 70-80% изчистено хранене , в което ядеш храните ,които обичаш в наистина малки количества .
Един от новите ми фитнес гурута ( Брад Пайлън - eat stop eat ) казва ,че за да влезнеш във форма ,трябва да ядеш значително по-малки количества . А за да останеш във форма , да ЗАОБИЧАШ това да ядеш малко :D
А колкото до тренировките - нагласи ги така , че да не ти стимулират апетита много-много . В смисъл , ако се лишаваш от към храна и се скъсваш от тренировки наистина ще чувстваш всички тези усилия противни , изискващи много воля . А целта не е това ,защото в един момент ще се окажеш пред хладилника с 3те шоколада :D Основното е диетата , тренировките са само едно необходимо допълнение към нея :P
Успех .
Фактите ти нещо куцат ;) Аз как ям повече и формата ми се подобрява? А и не ми се налага “да влизам”, защото никога не излизам от форма с повече от 10 % ;)
Ето я “тайната” - за разлика от вас, не смятам “диетата” за основна, а тренировките само за допълнение!
Напротив! Тренировките са основното, а храненето се съобразява с тях, така че да смогвам да тренирам на максимум.
На грешен път сте с това да ядете по-малко и да си налагате лишения, за да влезете (останете) “във форма”.
И какво значи във форма? Само по външния вид ли съдите? Да си слаба? А физическите качества?
Викаш, да не си дава зор на тренировката, тя била само допълнение? Иначе, току виж апетита се вдигнал?
А какво ще кажеш, да ядеш ПОВЕЧЕ, включително и от любимите си неща, но в същото време и да тренираш повече (по-често, по-интензивно, по-тежко)?
Да си забързаш метаболизма и да гориш повече, вместо да го забавиш? Да си наистина здрава и във форма, а не само да изглеждаш така?
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.10.10 09:48.
казано от Absolut Illusion на 07.10.10, 08:59:
казано от diva 97 на 07.10.10, 08:52:
Това пък защо?
Глюкоза+ инсулин + мазно и .....от опит и също така от наблюденията ми върху начина на хранене на Алегра и темперамента й. Сложно е малко
07.10.10
10:04
Но говорим за мазно, без което не може организма. Инфо за банана: тук. Не познавам момичето лично, но като чета колко често смята да тренира, този банан и ядките няма да й навредят, а напротив. С повечето натоварване, идва и по-голямо количество храна. Иначе ще мине на режим “оцеляване”. Мазното понякога може да бъде не препоръчително, а направо задължително. Разбира се, не става въпрос за мазни банички, промишлени количества олио и т.н. Точно ядки и банани присъстваха последните месеци в менюто ми и то в период, в който исках да чистя. Резултата не мога да кажа, че е кой знае колко голям, но разлика се забелязва.
Може при всеки да е индивидуално, но аз лично не бих спряла точно този тип храна.
казано от Absolut Illusion на 07.10.10, 10:04:
Но говорим за мазно, без което не може организма. Инфо за банана: тук. Не познавам момичето лично, но като чета колко често смята да тренира, този банан и ядките няма да й навредят, а напротив. С повечето натоварване, идва и по-голямо количество храна. Иначе ще мине на режим “оцеляване”. Мазното понякога може да бъде не препоръчително, а направо задължително. Разбира се, не става въпрос за мазни банички, промишлени количества олио и т.н. Точно ядки и банани присъстваха последните месеци в менюто ми и то в период, в който исках да чистя. Резултата не мога да кажа, че е кой знае колко голям, но разлика се забелязва.
Може при всеки да е индивидуално, но аз лично не бих спряла точно този тип храна.
Аз никъде не съм написала , че съм против мазното, напротив...по-скоро съм против глюкозата, а комбинацията глюкоза +мазнини за чистенето им не е особено подходяща. Всичките инфота са ми ясни, обаче опита е много по-важен от това което пишат разни хорица.
Алегра е много емоционална, а захарта при емоционалните хора не е оферта. Пак казвам сложно е за обяснение и наистина е индивидуално. Много по-добре е да увеличи качествената храна за енергия, отколкото до се залъгва с банани и ядки, но ...
ако прочетеш дневника й ще видиш, че тя обича да претренира и не обича да се храни ;)
07.10.10
10:28
Е, да. Ако говорим за заместител на по-пълноценна храна, тогава наистина не е желателно. Но като хапване между основни хранения, може да добави някоя друга ядка ;) Без да прекалява...
Хич нямаше да се намесвам в разговора, ако Алегра не беше ме споменала.
Мила Алегра, това, което пише във Фитбул за храната върви със здрави тренировки....малко повторения, големи тежести. Щом си разглеждала блога, значи си прочела и последното му изречение тук....
А ти така НЕ тренираш откакто те познавам.
Аз лично имам предубеждения към принципите на хранене, които се описват във Фитбул - не бих се съгласила, че е все едно откъде идват калориите...но изложените разбирания за тренирането много ми импонират.
Храниш се малко, да, има 4 пъти дневно, но е малко. А на всичко отгоре напоследък нагъваш треволяци.
Съжалявам да го кажа, но това със сигурност не е най - доброто. Та и имаш намерение да се досъсипеш с 5 тренировки седмично, от които една двуразова.
Мисля, че трябва да спреш да се самоизмъчваш. Да, ядеш малко и да, тренираш твърде много. И това ако не е рецепта за незадоволителни резултати....
+ 1 за мненията на Дива и Петко.
Мнението беше редактирано от Инис на 07.10.10 14:10.
07.10.10
17:11
казано от Петко К на 07.10.10, 09:46:
Фактите ти нещо куцат ;) Аз как ям повече и формата ми се подобрява? А и не ми се налага “да влизам”, защото никога не излизам от форма с повече от 10 % ;)
Ето я “тайната” - за разлика от вас, не смятам “диетата” за основна, а тренировките само за допълнение!
Напротив! Тренировките са основното, а храненето се съобразява с тях, така че да смогвам да тренирам на максимум.
На грешен път сте с това да ядете по-малко и да си налагате лишения, за да влезете (останете) “във форма”.
И какво значи във форма? Само по външния вид ли съдите? Да си слаба? А физическите качества?
Викаш, да не си дава зор на тренировката, тя била само допълнение? Иначе, току виж апетита се вдигнал?
А какво ще кажеш, да ядеш ПОВЕЧЕ, включително и от любимите си неща, но в същото време и да тренираш повече (по-често, по-интензивно, по-тежко)?
Да си забързаш метаболизма и да гориш повече, вместо да го забавиш? Да си наистина здрава и във форма, а не само да изглеждаш така?
И това е вариант ,но по-лесно и ефективно е да се отслабне с по-малко тренировки и по-малко храна ( ориентир - да се чувстваш ЛЕКО гладен, ЛЕКО лишен ) . Иначе отслабването е резултат от отрицателен калориен баланс , нищо мистично . Тренировките определят мускулния тонус и допълнително изгорени калории . Но личният ми опит и наблюденията ми показват ,че когато (жените специално) претренират , нищо добро не се получава . Съответно “претренирането” трябва да се вкара в някакви граници , за да не си говорим празни приказки с това “малко” и “много” ;)
Иначе определено предпочитам малкия номер дънки пред постиженията на лежанката или тягата :D А иначе ако се брои към физическите качества , мога да правя шпагати , пластична съм , бягам изключително бързо хаха :D :D
казано от fire.is.my.nature на 07.10.10, 17:11:
Иначе определено предпочитам малкия номер дънки пред постиженията на лежанката или тягата :D
x2
07.10.10
18:35
казано от Allegra на 07.10.10, 17:22:
Иначе определено предпочитам малкия номер дънки пред постиженията на лежанката или тягата :D
x2
И аз, и аз, ама не за мен ;)
Размерът на дънките или постиженията на тяга и лежанка не са единственият смисъл на тренирането. Или на живота.
Алегра, дори в момента да се вкараш в по-малък номер дънки - какво от това? С какво точно това ще промени живота ти?
Следя дневникът ти от година и половина и честно казано не виждам никаква промяна. Някаква омраза към тялото ти, опити непрекъснато да го изтощиш с нехранене и безброй тренировки, след което в един момент то си го връща като иска нещо повече, после изпитваш чувство на вина, пак се “вкарваш в релси” и т.н. Непрекъснати схеми, сметки, изтощение. Не ти ли омръзва?
Защо не опиташ да се приемеш такава, каквато си. Нека целта ти е да си щастлива, вместо номерът на дънките и числото на кантара. Наблегни на храненето здравословно, колкото е необходимо на тялото ти, вместо непрекъснати сметки. Времето и енергията, които ще ти се освободят ползвай, за да правиш неща, които те правят щастлива. Тренирай, когато имаш желание. Може едната седмица да е 5 пъти, следващата 3, какво от това? Ако често нямаш желание - промени тренировките, пък дори и спорта. Може да не е фитнес, а танци примерно, или аеробика или нещо друго... Възможности много.
Можеш да продължиш и както досега. Изборът си е само твой, в крайна сметка става въпрос за твоя живот. Аз просто предлагам друга гледна точка.
Иначе определено предпочитам малкия номер дънки пред постиженията на лежанката или тягата :D А иначе ако се брои към физическите качества , мога да правя шпагати , пластична съм , бягам изключително бързо хаха :D :D
Аз нося 32-34 номер дънки и правя тяга със 160 кг в серии. Навремето носех 36-38 номер и правех тяга 150 кг максимум едно повторение. Т.е., не виждам връзката между номера на дънките и тягата :)
Хубаво, правете каквото знаете, после споделете резултата.
Аз май ще спра да се обаждам в женските дневници, явно и сами се справяте отлично ;)
казано от adichka на 07.10.10, 20:07:
Алегра, дори в момента да се вкараш в по-малък номер дънки - какво от това? С какво точно това ще промени живота ти?
Непрекъснати схеми, сметки, изтощение. Не ти ли омръзва?
Защо не опиташ да се приемеш такава, каквато си. Нека целта ти е да си щастлива, вместо номерът на дънките и числото на кантара.
А с какво точно тягата с 100кг. или клека ще ми променят живота? И защо “непрекъснатите” схеми и сметки да са изтощение? Щом продължавам значи не са ми омръзнали. Аз съм човек който не може да живее без цели за постигане, и срокове за гонене. Не обичам почивките, блаженното зацикляне и седене на стари лаври. Така ми е по-интересно, вълнуващо и по-напрегнато (напрежението в добри количества е хубаво нещо).
И в този ред на мисли, защо трябва да се ограничавам с това което имам (или такава каквато съм)? Аз искам постоянно да се развивам и усъвършенствам, което включва И това да подобрявам себе си на външен вид. По тази логика защо повечето тук си мерят тягите и клековете...защо не се приемат такива каквито са, да си вдигат колкото си вдигат и да не се пънат на повече?
Суетна съм и такава се харесвам. Който ти е казал, че външният вид не е важен, те е излъгал. А да, имам и високи стандарти и не мисля скоро да ги понижавам.
Също така незнам защо си мислиш, че не съм щастлива...този дневник не е създаден за да ми се прави психологически профил, а да се коментират храна и тренировки.
А колкото до това дали виждаш прогрес или не- честно казано, за мен е по-важно дали аз самата виждам прогрес в това което правя. И аз виждам-преди 2 години незнаех разликата м/у протеин и въглехидрат и какво е мъртва тяга. Това Е прогрес.
Радвам се, че ти си се приела такава каквато си. Аз продължавам с пътуването и усъвършенстването, и се надявам да не спирам никога защото иначе няма да ми е интересно.
Един мъдър човек е казал нещо много подходящо за случая. Перифразирам: ‘’ Ако спра да се променям и развивам, значи съм мъртъв”.
Мнението беше редактирано от Allegra на 08.10.10 05:05.
Здравей, Алегра,
не съм искала да те засегна с мнението си или да се опитвам да ти налагам някаква промяна. Предложих ти друга гледна точка просто. Щом не ти харесва - ок :)
Ще отговоря на поста ти, за да не те оставям с грешни впечатления, след което няма да пиша повече в дневника ти, за да не те дразня ненужно.
казано от Allegra на 08.10.10, 02:55:
А с какво точно тягата с 100кг. или клека ще ми променят живота?
Къде точно съм споменала подобно нещо? Някъде дори да съм ти препоръчала тежки тренировки? Казах просто различни, ако текущите ти не те удовлетворяват. И никъде не съм казала, че трябва да са с тежести. Според мен е добре човек да експериментира със себе си. На мен тежестите ми харесват, на Файърчето и харесва да тренира по различен начин. Всеки намира най-доброто за себе си. Не смятам, че има готови шаблони за 100% от хората.
Гоненето на килограми на тягата и клека е същото като гоненето на мерки. Изключвам случаите, ако човек е състезател или модел. Ако обаче си тренираш за удоволствие и здраве и се храниш правилно за твоето тяло, с времето и мерките ще се подобрят, и тежестите (ако целиш това). Всяко нещо, което става самоцел, според мен не е хубаво. Но това си е мое мнение. Не ангажирам никого с него.
И в този ред на мисли, защо трябва да се ограничавам с това което имам (или такава каквато съм)? Аз искам постоянно да се развивам и усъвършенствам, което включва И това да подобрявам себе си на външен вид.
Никъде не съм ти предлагала да спреш да се развиваш. Да се харесваш, не значи да не се опитваш да се подобриш. Значи да не се мразиш, докато го правиш.
Който ти е казал, че външният вид не е важен, те е излъгал.
Външният вид наистина не е най-важен. Освен това не се характеризира само с мерки и теглилки.
А колкото до това дали виждаш прогрес или не- честно казано, за мен е по-важно дали аз самата виждам прогрес в това което правя. И аз виждам-преди 2 години незнаех разликата м/у протеин и въглехидрат и какво е мъртва тяга. Това Е прогрес.
Радвам се за теб, пожелавам ти прогресът ти да продължава. Просто аз имах предвид различен прогрес. Този на самоприемането. Ок, ти смяташ, че не е важно, значи го оставяме на страна.
Един мъдър човек е казал нещо много подходящо за случая. Перифразирам: ‘’ Ако спра да се променям и развивам, значи съм мъртъв”.
Хубава мисъл, съгласна съм с нея :)
И последно - разбери, че не се опитвам да се заяждам с теб, или да те обидя. Според мен имаш страхотно излъчване (съдя по снимките, които си поствала). Имаш и страхотна дарба и се справяш отлично :) Пожелавам ти да продължаваш да се развиваш цял живот, това наистина е много хубаво. Просто се обичай малко повече, мисля че го заслужаваш.
Пожелавам ти хубав ден и се извинявам, че с постовете си съм предизвикала негативни чувства в теб.
Адичка, както винаги, изказва много точни мнения.
Алегра, тя не иска да те засегне, аз също не искам.
Мисля, че квитесенцията тук е свързана с това дали на някой от етапите си успяла да си постигнеш целите?! Ако си - просто тръгни по утъпканата пътечка. Ако не - смени подхода.
Но ти - ти трябва да се замислиш, Алегра, че когато няколко души ти кажат едно и също, в случая, че като се храниш малко и тренираш много се самоизмъчваш - дали пък случайно няма истина в думите им?!
Аз, като един верен фен на лег, клек и тяга ще кажа, че гоненето на кг не е със сигурност най - важното. Но като гоня кг, аз се чувствам добре, доволна от себе си и тялото ми изглежда добре - поне досега никой не ми е казал обратното :D
И аз да кажа, че нямам увеличение на номера дънки, само намаление : )
Пък аз определено тренирам тежко, мисля. Който не вярва, да ми види тренировките и снимките..или да дойде да тренираме заедно.
И аз съм на път да спра да пиша в дамските дневници...и извинете, но на мода излязоха тревите и некачественото трениране.
Мнението беше редактирано от Инис на 08.10.10 13:06.
Съгласна съм с горните две мнения напълно. А и не мисля че има място за сръдни,особено когато дyмите идват от хора, които искат да помогнат.
Не знам защо е толкова важно всички да влезнат в един и същи номер дънки и ако може той да е 25 и надолy. Според мен няма как да стане. Но това не означава че не трябва да се работи в тази посока. Все пак всеки има право на избор.
Но това да се храниш с малко храна и да тренираш много не работи, или дори и да работи е до време. Мое лично скромно мнение.
Думата “сръдни” я прочетох на няколко пъти. Тук няма място за сръдни. Уважавам мнението на всеки който реши да остави коментар в дневника ми. Изказването ми по-горе може да е прозвучало малко остро, но не това беше целта на занятието.
Всеки ми повтаря да увелича храната и да намаля тренировките. Как да я увелича тази храна, като:
1. съм на ОЕП и нямам никакъв апетит
2. опитвам се да създам режим който да е за постоянно, с храни които обичам, полезни са и влияят добре на организма отвън и отвътре
3. тренировките ми доставят удоволствие. 5/7 не мисля, че е много
4.това лято имах почивка от тренировките от около месец и половина, което не ми се отрази в положителна насока. Спирала съм тренировки на няколко пъти и резултатите са били повече от отрицателни. По пътя на логиката, тялото ми има нужда от тренировки. Храна от своя страна е проблема, или по-скоро порциите което мисля че вече го казах. Нещата са малко по-сложни от “увеличи храната, намали тренировките”.
5. както в музиката, така и във всяка друга сфера на живота, за да постигнеш нещо трябва силна воля и труд. От личен опит го знам. За да направя добър концерт от 50 мин. музика, се свири по 5-6-7 часа на ден, понякога не се спи, омръзват ти пиесите, омръзва ти да повтаряш един пасаж по 100 пъти, но същевременно изпитваш удоволствие. Пък след концерта си тъжен, че всичката тази “мъка” е свършила и се чудиш какво д аправиш със себе си :)
6. лошото отношение към тялото ми е създадено от ранна детска възраст; осъзнавам го и продължавам да се боря с това.
7. за резултатите преди и сега нищо не мога да кажа, през тази 1.5 година ми откриха куп хормонални проблеми, СПКЯ, сменила съм поне 4 вида противозачатъчни + както каза дива, емоционална съм. Всичко това не е извинение, а условия които правят целите съвсем лееееко по-сложни за постигане.
Мнението беше редактирано от Allegra на 08.10.10 14:35.
казано от inis9 на 08.10.10, 12:52:
И аз съм на път да спра да пиша в дамските дневници...
ааа, ама моля ви се, как така? :D:D:D
казано от Allegra на 08.10.10, 14:29:
6. лошото отношение към тялото ми е създадено от ранна детска възраст; осъзнавам го и продължавам да се боря с това.
7. за резултатите преди и сега нищо не мога да кажа, през тази 1.5 година ми откриха куп хормонални проблеми, СПКЯ, сменила съм поне 4 вида противозачатъчни + както каза дива, емоционална съм. Всичко това не е извинение, а условия които правят целите съвсем лееееко по-сложни за постигане.
Мила, това не са условия усложняващи постигането на целите ти, а следствия на неправилния подход към постигането им. Ти изтезаваш тялото и духа си и то реагира в отбрана със СПКЯ, депресиии и доволно количество натрупани мазнини. И аз бях пълна в пубертета и знам за какво говориш и колко е трудна борбата, но наистина е добре да смениш подхода и отношението към себе си , защото това си ти, това е твоето тяло и както всяко живо нещо, ако му даваш любов и уважение, хубава храна и умерени тренировки ще получиш същото. Не води война със себе си, безмислено е