Промяна в плановете...

07.10.10
17:53

Здравейте!Значи настана някаква промяна в плановете с дните,в които ще се ходи на фитнес.Състои се в това,че имаме тренировки по волейбол понеделник,вторник,сряда и четвъртък.До преди ходех по класическия пон,сряда и петък начин,обаче сега ще се наложи да сменя някакси...Някакви идеи как да подредя всичко по възможно най-добрия начин,за да мога да съчетавам и двете ?

185 см,75-76 kg съм през зимата искам да качвам мускулна маса,но ще е по-трудно с тези тренировки?Някакви идеи?

Досега тренирах по следния начин:

1 ден : ГРЪБ
Всяка тренировка започвам с едно от двете (набирания иви скрипец пред гърди)
Примерно:
1.Набирания - 3x8
2.Скрипец-3x8
3.Гребане-3x8
4.Дърпане на въже към корема (не се сещам за точното име) 3x8

2 ден : ГЪРДИ + БИЦЕПС
1.Избутване на дъмбели от полу лег - 3x8
2.Хоризонтален лег - 3x8
3.Кофички - 3x8
4.Флайс - 3x8
5.Сгъване с крив лост - 3x8
6.Скотово / Дъмбели от седеж -3x8

3 ден : КРАКА + ТРИЦЕПС
Крака правя от две тренировки насам,така че ...
1.Бедрено разгъване -3x8
2.Сгъване за задно бедро - 3x8
3.Напади с дъмбел - 3x8
4.Френското - 3x8 (комбинирано с избутване с тесен хват веднага)
5.Pазгъване с дъмбел -3x8
6.Разгъване на макара ;D - 3x8

Хранене :
06:45 - Купа овесени ядки с 2 лъжици мед + 3-4 яйца (1 жълтък)
09:50 Голямо междучасие : 2 сандвича (4 филии) от нас с маргарин,филе,топено сирене,кашкавал.
12:50 или 13:40 Ориз с някакво месо или пак сандвичи.
15:00 - Тренировка (веднага след нея мед+банан+нещо сладичко)
18:00 - Плод / 1 филия колкото да залъжа глада.
20:15 - Нещо готвено (най-често) ориз/картофи с месо
23:00 Извара- към 100 гр.

Едит: Забравих да напиша стаж година и 3 месеца,на 16 съм...ако ви трябва друго само пишете!

Mоля ви за съвети!

Темата беше редактирана от iOcean на 07.10.10 18:33.

07.10.10
18:06

Промяната влиза в сила от идния понеделник :/ ...

Първа тренировка : Гръб, Трапец, Бицепс
1.Набиране - 3-4серии
2.Гребане с дъмбел ( или щанга ) - 3х8-12
3.Гребане с Т-щанга - 3х8-12
4.Хоризнтален срипец ( това дето дърпаш към корема ) - 3х8-12
6.Повдигане на рамене с щанга/дъмбели - 2-3х12-18
6.Сгъване с щанга от стоеж - 2х6-10
7.Скотово сгъване - 2х6-10

Втора тренировка : Гърди, Трицепс
1.Лег с щанга - 3х4-8
2.Полулег с дъмбели -3х6-10
3.Кофички - 3х6-10
4.Пек-дек - 3х8-12
5.Френско от лег с щанга - 2х6-8
6.Разгъване на лост от стоеж -2х8-12

Трета тренировка : Крака + Рамена
1.Клекове с щанга - 3-4х6-10
2.Лег преси - 3х8-12
3.Разгъвач - 3х10-12
4.Сгъвач - 3х8-12
5.Раменни преси - 3х6-10
6.Разтваряне в страни - 3х6-10
7.Обратен пек-дек - 3х6-10

не писах прасец... нали трен волейбол сигурно се натоварва достатъчно там.... повторенията си мисля, че не са много ( за да не ти позволи да сложиш прилична тежест ) и не са малко ( за да се зориш билдърската все пак тренираш спорт а фитнеса е допълнение )

07.10.10
18:15

Първо мерси за бързия отговор.
Второ опитвам се да наблегна на гърба каго изоставаща мускулна група и за това го бях отделил.
И по-точно исках да питам КОИ дни ще е най-добре да ходя на фитнес и как да възстановявам максимално,тъй като почти няма да остава време...
Не взимам никакви добавки или каквото и да било и не мисля.Гледам да я карам лека по лека,не бързам за никъде,но така и така съм се разписал да си питам ;]

ами кога трен волейбол ? кои дни... не е необходимо да взимаш добавки за да успееш :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.10.10 18:21.

07.10.10
18:32

казано от kristiancho на 07.10.10, 18:20:

ами кога трен волейбол ? кои дни... не е необходимо да взимаш добавки за да успееш :)

Описъл съм го горе (от пон до четв имаме тренировки) относно добавките съм наясно,че не е необходимо,но да защитя темата от коментари във връзка с добавки,които ще подпомогнат възстановяването.

а да сега видях ами тогава вместо 3дневен сплит пробвай 2дневен такъв ( петък и събота трен. фитнес и неделя целия ден да спиш като пън и да почиваш )

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 07.10.10 18:34.

ВН

07.10.10
18:55

Твърде много разчиташ на храните богати на въглехидрати, най-вече хляб. Намали хляба с 1/3 в дните без волейбол. В менюто не видях достатъчно протеинови храни. Също, изхвърли маргарина от менюто си. Ползвай обикновено краве масло.

07.10.10
19:10

Еми пробвал съм без хляб,но не мога просто не мога... ;D ще се опитам да го намаля тогава.През летния сезон хапвам пълнозърнест,защото нали уж ще чистя,но сега се примирявам,че съм в масов период и мога да си позволя ;D.Относно протеиновите храни и аз мисля,че са малко,но не знам как да увелича приема.Всмисъл хапвам на ден по 4 яйца,100 гр. извара,там сиренце,кашкавалче и месо,но си прав и аз мисля че е малко(количеството)Ще гледам да наблягам на това.А относно маслото да си взема обикновено краве от магазина,нали?

ВН

07.10.10
19:13

Да.

08.10.10
08:13

казано от iOcean на 07.10.10, 17:53:

Mоля ви за съвети!

ЦЕЛИ????

08.10.10
09:09

Винаги съм смятал, че четенето преди писане на отговор е много важно.

през зимата искам да качвам мускулна маса

Мнението беше редактирано от Ensiferum на 08.10.10 09:10.

09.10.10
07:22

казано от Ensiferum на 08.10.10, 09:09:

Винаги съм смятал, че четенето преди писане на отговор е много важно.

през зимата искам да качвам мускулна маса

Kой пък си ти!?
Че и да ми се караш...

казано от Miro Gi4ev на 09.10.10, 07:22:

Kой пък си ти!?

Може би ако беше задал въпроса си с по-малко въпросителни и без да “викаш”, нямаше да има и остра реакция спрямо него.
Както попита, така ти беше отговорено. Да бъдеш арогантен често не е съвсем уместно. Знанията не са оправдание за арогантността.

iOcean, при така разпределени тренировки по волейбол ще ти е трудно да поддържаш заниманията си във фитнеса така, както е било до сега. Времето ти за възстановяване е преразпределено, а не те съветвам да “крадеш” от него.

Това, което бих те посъветвал, е следното:
- прецени как е разпределено натоварването в залата за волейбол в рамките на седмицата и отдели не повече от 20-30 минути след тренировка за физическа подготовка. Съвсем спокойно можеш да правиш по 2-3 упражнения с щанги след волейбола, но не повече от 1-2 пъти седмично.
- направи една солидна тренировка във фитнеса, в която да натовариш повечко гърба, след като искаш да му обърнеш повече внимание. Може да си оставиш и една от малките мускулни групи за тук. Според мен подходящият момент за теб в случая е събота сутрин, за да си осигуриш време за възстановяване.

Като цяло идеята ми е да “разхвърляш” физическата подготовка на части и да я съчетаеш с волейбола. Друг разумен вариант не виждам. Всъщност, важно е да фиксираш и приоритетите - волейболът или щангите? Ще ти е изключително трудно (за да не кажа невъзможно!) да навлизаш във форма с волейбола и успоредно с това да се товариш близко до максимума във фитнеса. Физическата подготовка е неизменна част от волейбола, в това съмнение няма. Ако искаш да бъдеш волейболист, обаче, няма как заедно с това да бъдеш бодибилдър (обратното също е вярно). Затова помисли какви са възможностите да се натоварваш физически с много мярка след заниманието с волейбол. Ако ще участваш в състезания, тогава трябва да си още по-внимателен, защото е твърде лесно едно недобре преценено силово натоварване през седмицата да ти провали мач. Помисли над тези неща и дай да коментираме. Винаги има варианти.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.10.10 08:36.

ВН

09.10.10
09:35

Придържайте се към темата моля!

09.10.10
10:24

казано от Кольо Пияндето на 09.10.10, 08:27:

Kой пък си ти!?

Може би ако беше задал въпроса си с по-малко въпросителни и без да “викаш”, нямаше да има и остра реакция спрямо него.
Както попита, така ти беше отговорено. Да бъдеш арогантен често не е съвсем уместно. Знанията не са оправдание за арогантността.

iOcean, при така разпределени тренировки по волейбол ще ти е трудно да поддържаш заниманията си във фитнеса така, както е било до сега. Времето ти за възстановяване е преразпределено, а не те съветвам да “крадеш” от него.

Това, което бих те посъветвал, е следното:
- прецени как е разпределено натоварването в залата за волейбол в рамките на седмицата и отдели не повече от 20-30 минути след тренировка за физическа подготовка. Съвсем спокойно можеш да правиш по 2-3 упражнения с щанги след волейбола, но не повече от 1-2 пъти седмично.
- направи една солидна тренировка във фитнеса, в която да натовариш повечко гърба, след като искаш да му обърнеш повече внимание. Може да си оставиш и една от малките мускулни групи за тук. Според мен подходящият момент за теб в случая е събота сутрин, за да си осигуриш време за възстановяване.

Като цяло идеята ми е да “разхвърляш” физическата подготовка на части и да я съчетаеш с волейбола. Друг разумен вариант не виждам. Всъщност, важно е да фиксираш и приоритетите - волейболът или щангите? Ще ти е изключително трудно (за да не кажа невъзможно!) да навлизаш във форма с волейбола и успоредно с това да се товариш близко до максимума във фитнеса. Физическата подготовка е неизменна част от волейбола, в това съмнение няма. Ако искаш да бъдеш волейболист, обаче, няма как заедно с това да бъдеш бодибилдър (обратното също е вярно). Затова помисли какви са възможностите да се натоварваш физически с много мярка след заниманието с волейбол. Ако ще участваш в състезания, тогава трябва да си още по-внимателен, защото е твърде лесно едно недобре преценено силово натоварване през седмицата да ти провали мач. Помисли над тези неща и дай да коментираме. Винаги има варианти.

Много мерси за изчерпателния отговор!Ние сме общо 3 момчета с този “проблем”,тъй като не искаме да изоставяме фитнеса,нито пък можем и без страстта към волейбола.Решихме да говорим с треньора този вторник и ако е възможно да намерим вариант,в който или да изпуснеме един от деновете (вторник или четвъртък) или да решим с какво ще се захванем (което ще е много трудно решение).Ще пиша вторника и ще видим какво ще измислим.Аз лично мисля,че ако не стане планът,който сме измислили ще продължа по-нататък с фитнеса (тъй като в момента ми е огромна мания,но пък в същото време се сещам за това как действа волейбола на настроението и общо взето всичко.)Честно казано,не знам как ще е положението...ще пиша във вторник. ;]

ПО-ЗДРАВИ!!!

Мнението беше редактирано от iOcean на 09.10.10 10:25.

iOcean, имаш да изясняваш за себе си едно нещо - играе ли ти се волейбол или не. Мисълта да пропуснеш тренировка по волейбол, за да отидеш на фитнес, в моите очи е колебание на човек, който не е достатъчно мотивиран от мрежата и топката. Разбира се - лично право е на всеки да преценява за себе си. Твърдя, че има начин да се съчетават. Зависи и какви са целите ти в залата за волейбол. От друга страна, ако искаш да постигнеш нещо във волейбола, солидната физическа подготовка ти трябва.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.10.10 15:51.

10.10.10
08:19

казано от Кольо Пияндето на 09.10.10, 08:27:

Kой пък си ти!?

.

А доколко е уместно трети човек да се намесва при положение че никой не  е искал неговото мнение и при това нападайки мен, който искам да помогна

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1