Малко помощ за един новак

10.10.10
09:06

Здравейте. Решил съм да се занимавам с фитнес, но колкото повече чета, толкова повече разбирам колко сложен спорт е това.

В момента мойте мерки са 187 см/76 килограма, което би трябвало да ме прави ендоморф. За фитнес програма съм избрал кръговата тренировка от този сайт - http://www.bb-team.org/workout/1291/#axzz11wcjavjh - за да мога да кача малко маса и след това да я направя на релеф. Може ли да ми препоръчате диета, която да върви с тренировката, добавки, които мога да вземам, и да ми кажете дали има начин, чрез който да имам контрол над това колко килограма качвам на ден/седмица/месец или там колкото се налага.

Благодаря предварително и се извинявам ако съм задал глупави въпроси.

ето в стази статия пише какво ти е нужно за да качиш тегло—-> http://www.bb-team.org/articles/1542/#axzz11wepv773 Въпросите са ти съвсем резомни спокойно... колко ще качваш на седмица трудно може да контролираш то си е до организъм и това колко пъти ще ядеш на ден... дали ще можеш да се възстановиш достатъчно. Имаш ли идея за хранителен режим ?

10.10.10
09:20

закуска: 4 твърдо сварени яйца с 2 филии хляб
2-ра закуска: сандвич с яйца
обяд: ориз/картофи/фасул/леща/салата с някакво месо
следобедна закуска: сандвич с яйца
вечеря: ориз/картофи/фасул/леща/салата с някакво месо

Не ям пържена храна и проблем ли е ако тръгна да правя маса при положение,че преди 1 година свалих 25 кг сланина ? Също така тръбва ли да овеличавам количеството хляб или той трябва да бъде контролиран ?

а между кои хранения тренираш ?! храненето след тренировка трябва задъжлително да е с белтъчини в добро количество и въглехидрати също т.е. най-важното хранене поне за мен де... Не е проблем да качваш при правилно изпълнение ще качиш малко мазнини и повече мускулна маса... хляба 1-3 филии на хранене не би трябвало да са проблем :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 10.10.10 09:30.

10.10.10
09:33

Между следобедната закуска и вечерята, което означава, че след като съм тренирал вечерята трябва да е предимно месо/млечни продулти/яйца така ли ? Правилното изпълнение какво значи - правилното изпълнение на упражненията или добрият хранителене режим+тренировка ? Също така какви добавки да използвам ?

правилно изпълнение означава да си набавяш Въглехидратите от ориз/картофи/леща там са комплексни... във вафлите,пастите същ има въглехидрати и те Не трябва да се отричат напълно но не трябва да са ти основния източник на Въглехидрати ( след трен бързи въглехидрати ( мед,банани,шоколад дори ) са удачни. Не съм сигурен, че само с едно хранене преди тренировка ще се възстановяваш макар, че има един от моя фитнес с 50см ръка и 136см гръден кош и яде само 1 път след тренировка ама то неговото е нечовешки ген...

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 10.10.10 09:37.

10.10.10
10:01

А хляб кога трябва да се яде или него въобще да не го поглеждам ?

яж бе... масата от българите ядът неправилно в следсвие на труден живот, ежедневие и т.н. и си мислят, че хляба им е виновен за всичко от 1 до 3 филии хляб на хранене е напълно резомно стига вечерята ти да не е в 10часа... след 8часа въгледхиратите се избягват така знам аз ( в хляба има много въглехидрати )

10.10.10
10:20

Благодаря за отговорите, а относно добавките какво да пия ?

ти на колко си години, че за добавки мислиш... потренирай първо научи А и Б на фитнеса кое упражнение как става, техника и прочие и тогава мисли за добавки

10.10.10
10:48

Ок за сега щебъда без добавки. Благодаря много.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1