10.10.10
12:38
Първо здрасти на всички .Тренирам от три месеца за сега не взимам нищо възстановявам се единствено с стабилно ядене.. Имам въпрос относно една програмка ..
Понеделник - Гърди ,бицепс.
Вторник - Гръб,трицепс
Сряда - Рамо ,трапец
Четвъртак - почивка
Петък - Бицепс ,трицепс
Събота - Крака
Неделя - почивка
Какво мислите ? Ще има ли благоприятен ефект или не е желателно да се тренират ръцете два пъти седмично ?
Темата беше редактирана от daniel karadjov на 10.10.10 12:39.
10.10.10
12:44
казано от daniel karadjov на 10.10.10, 12:38:
Първо здрасти на всички .Тренирам от три месеца за сега не взимам нищо възстановявам се единствено с стабилно ядене.. Имам въпрос относно една програмка ..
Вторник - Гръб,трицепс
Сряда - Рамо ,трапец
Четвъртак - почивка
Петък - Бицепс ,трицепс
Събота - Крака
Неделя - почивка
натоварваш бицепса в ден 1 ( гърди,бицепс ) и в ден 2 с гръб като сложиш и една трен в Петък ... 3 тренировки за бицепс... няма да порасне така .... абослютно същото и за трицепс ( с Гърди и 2трен за трицепс ) трябва да имаш 48 часа разлика между Гърб/Гърди и Бицепс/Трицепс за да могат да се възстановят трицепса и бицепса.Отностно самите упражнения сигурно ще се мъчиш и с 3-4серии минимум на упражнение ... от 1 до 3 упражнения по 1,2 или максимум 3 серии когато тренираш Бицепс и Трицепс заедно. Ако решиш да тренираш Бицепс с Гръб още по-малко серии ти трябват ( 3-4 общо ). Дано съм бил полезен
10.10.10
12:45
Ех тез ръце.
10.10.10
14:32
Програмата не се прави седмица за седмица,смята се възможноста за въстановяване при тебе възможноста да се въстановяваш качественно едва ли е голяма,предлагам ти да тренираш ръцете през 4-ри дена без значение семицата понякога може да се пада понеделник понякога вторник...
10.10.10
15:25
Прави тяга, за да имаш големи ръце.
Ако искаш големи ръце трябва да клякаш !!!
Шегувам се :D Вместо 2-ра тренировка с тежести за ръце може да направиш една тренировка с набиране и лицеви опори. Така ще подържаш ръцете без да ги претоварварваш.
казано от daniel karadjov на 10.10.10, 12:38:
Вторник - Гръб,трицепс
Сряда - Рамо ,трапец
Четвъртак - почивка
Петък - Бицепс ,трицепс
Събота - Крака
Неделя - почивкаКакво мислите ? Ще има ли благоприятен ефект или не е желателно да се тренират ръцете два пъти седмично ?
Изостават ти ръцете и затова искаш да наблегнеш на тях или ? Винаги съм си тренирал ръцете 2 пъти седмично,напук на всички теории !
Направи така:
Понеделник - Гърди,гръб
Вторник - бицепс,трицепс / макс.6 серии за група / и в Петък пак бицепс, трицепс,но по-обемна тренировка.
Мнението беше редактирано от Любо на 10.10.10 15:37.
10.10.10
15:40
Ама дали вземаш под предвид, че момчето е на 14-17 години?
10.10.10
17:47
Изостават ти ръцете и затова искаш да наблегнеш на тях или ? Винаги съм си тренирал ръцете 2 пъти седмично,напук на всички теории !
Направи така:
Понеделник - Гърди,гръб
Вторник - бицепс,трицепс / макс.6 серии за група / и в Петък пак бицепс, трицепс,но по-обемна тренировка.
има един от фитнеса тренира така... казва, че това е тренировка 1 и половина ... 1 тежка ( 6 серии ) и половин тренировка с по-голям обем и по-леки кила... ръката му е 49,5см студена... което е лек прецедент като се има предвид, че той претренира цялото тяло а е просто... ОГРОМЕН и зима само една доза протеин на ден...
10.10.10
20:54
Евала пичове ,че ми обърнахте такова внимание .. относно ръцете ми мисля ,че изостават да .. на 18 съм висок съм 182 см. тежа 74 кг ръката ми е 36.5 студена и се опитвам да постигна оптималното .. естествено наблягам и на другите мускули не съм от тея които мислят единствено за ръцете си ,но просто там изоставам .. относно клековете от малкото стаж които имам знам че вдигат нивото на тестостерона или нещо от тоя сорт..
При тези килограми на този ръст колко очакваш да са ти ръцете? Качвай маса и ще порастнат.
Не съм чел темата, но ми се иска да направя едно лично обобщение. Всяка МГ може да се тренира по няколко пъти седмично, но само ако акцентирането е правилно и другите тренировъчни дни позволяват възтановяването(на ръцете в случая). Аз съм тренирал гръб 4-5 пъти седмично с по 70-95 серии общо :) Ключова дума подход.
10.10.10
21:15
Е, да , друго си е специализацията, но повечето момчета искат всичко наведнъж :)
Е то ако е за въпрос и аз тренирам почти всичко по 2-3 пъти седмично. Но на него проблема не са му ръцете ;)
казано от Владимир92 на 10.10.10, 21:09:
Не съм чел темата, но ми се иска да направя едно лично обобщение. Всяка МГ може да се тренира по няколко пъти седмично, но само ако акцентирането е правилно и другите тренировъчни дни позволяват възтановяването(на ръцете в случая). Аз съм тренирал гръб 4-5 пъти седмично с по 70-95 серии общо :) Ключова дума подход.
Какви мъчения си си правил на гърба ве, лек я кажи :)
11.10.10
08:03
казано от anonymous на 10.10.10, 12:45:
Ех тез ръце.
Да бе защо никой не иска да прави тяга или клек два пъти а всеки ръце ееееееех!
Аз искам да правя тяга всеки път пък... е правя само 2 пъти...
По темата- при правилно разпределение на останалите неща и умен подход не пречи да се тренират 2 пъти- познавам хора, които си тренират така и имат резултати- единия даже тренира канадска...
Те че могат да се тренират ръце два пъти седмично, могат. Според мен обаче въпросът не е могат ли, а защо е необходимо това? Какво ще им се случи на бицепсите например? Ще се стимулират повече от две тренировки и възстановяване на ръба на възможното ли? Или ще започнат да растат, само защото им се обръща повече внимание? :D Петко е прав - ключово тук е момчето да качи маса. Сега ръцете му не изостават. Като натрупа маса, ще може да прецени кое има нужда от специализация и дали изобщо има нужда.
11.10.10
18:31
Един от десет се навива да кляка с щанга,едвали той ще е от тях + това млдоците искат резултаи които се постигат почти веднага,ти можеш ли да си представиш да го видат да кляка с 30-40 кила,ми те ще му се смеят че е слаб за това не клякат повечето,а и клека си иска доста въздух който при повечето липсва по простата причина че пушат цигари и са задръстени от катрани още на 14год.
11.10.10
18:34
а така... кажи им го ...
11.10.10
19:35
казано от Делев на 11.10.10, 18:31:
Един от десет се навива да кляка с щанга,едвали той ще е от тях + това млдоците искат резултаи които се постигат почти веднага,ти можеш ли да си представиш да го видат да кляка с 30-40 кила,ми те ще му се смеят че е слаб за това не клякат повечето,а и клека си иска доста въздух който при повечето липсва по простата причина че пушат цигари и са задръстени от катрани още на 14год.
Аз съм един от тея десет и правя клекове максимум с 65 кг. Не пуша и не искам резултати веднага .. въпроса е да наблягам на ръцете понеже смятам ,че ръцете ми изостават имам приятели на моето тегло с ръце с обиколка 39 и се колебаех дали да изпробвам тази програма ,но ме разубедихте .Бих ти бил много благодарен ако ми споделиш някоя програма ,която да не е седмица за седмица и да я съчетая с стабилна тренировка за краката .
Мнението беше редактирано от daniel karadjov на 11.10.10 19:38.
12.10.10
09:34
казано от daniel karadjov на 11.10.10, 19:35:
казано от Делев на 11.10.10, 18:31:
Аз съм един от тея десет и правя клекове максимум с 65 кг. Не пуша и не искам резултати веднага .. въпроса е да наблягам на ръцете понеже смятам ,че ръцете ми изостават имам приятели на моето тегло с ръце с обиколка 39 и се колебаех дали да изпробвам тази програма ,но ме разубедихте .Бих ти бил много благодарен ако ми споделиш някоя програма ,която да не е седмица за седмица и да я съчетая с стабилна тренировка за краката .
Влизаш в залата правиш клек в пирамида и си отиваш!
п.п.Аз така правя от години и ме гледат като гръмнати всички в залата, важното е, че не ме бърка
Може да пробваш FST-7 (при условие че имаш поне 2,3 години стаж в залата)
Day one: Biceps and triceps, calves
Day two: Legs
Day three: OFF
Day four: Chest and triceps
Day five: Back and calves
Day six: Shoulders and biceps
Day seven: OFF
Но първо прочети малко повече за програмата. FST7 (в интернет има много статии и форум теми по въпроса)
Лично аз ползвам програмата за гърба и гърдите.