Искам да видя дали програмата ми струва

14.04.05
21:34

искам да попитам как ви се струва програмата ми
1ден:граб+задно рамо+предмишница
2ден:гърди+предно и средно рамо;трапец
3ден:бицепс+трицепс+предмишница
4ден:крака+корем

корема ако имам време го правя и през другите дни.
аз съм на 15 и сам висок 1.79 и тежа 70кг.
ходя на фитнес от 2 месеца
много ще съм благодарен ако някои ми даде съвет
:oops:

Моля спазвайте правилата във форума! Моля пишете на кирилица!
Емил

EZ

14.04.05
21:40

четири последователни дни според мен не е добре-къде ти е почивката?Добре е за напреднал.за начинаещ тридневен сплит е най-добре. Прочети http://bb-team.com/training/000147.php

14.04.05
21:50

мерси че ми отговори.след като си направя чте дни имам 2 дни почивка,но мисля да си разделя програмата така:в понеделник да правя 1ден,в вторник да правя 2ден,после дапочивам 2дни и в петък да правя 3ден а в събота 4ден.в неделя да почивам и после всичко отначало.или пък мпже да почивам 1 ден между 2 и 3 ден и събота и неделя пак да почивам.какво ще кажеш как е по добре?да почивам 2 дни или 1 ден между 2 и 3ти ден?
Моля спазвайте правилата във форума! Пишете на кирилица!
Емил

14.04.05
21:50

може да вмъкнеш един ден почивка посредата,иначе така май прекаляваш с предмишницата,моята е подобна,само дето 1 и 2 ден са ми разменени

14.04.05
23:29

ТОВА ДА РАЗДЕЛЯШ РАМОТО В РАЗЛИЧНИ ТРЕНИРОВКИ Е СУПЕР ГЛУПОСТ!

EZ

14.04.05
23:29

[quote author=“kaloyan dakov”]mersi 4e mi otgovori.sled kato si napravq 4te dni imam 2 dni po4ivka,no mislq da si razdelq programata taka:v ponedelnik da pravq 1den,v vtornik da pravq 2den,posle dapo4ivam 2dni i v petak da pravq 3den a v sabota 4den.v nedelq da po4ivam i posle vsi4ko otna4alo.ili pak mpje da po4ivam 1 den mejdu 2 i 3 den i sabota i nedelq pak da po4ivam.kakvo 6te kaje6 kak e po dobre?da po4ivam 2 dni ili 1 den mejdu 2 i 3ti den?

защо не пробваш така:
1 ден,2 ден,почивка 3 ден,4 ден.
ама това е за 4 дена.Май най добре е да я промениш на 3 дневен сплит май ще имаш по голям напредък.Нещо такова:
Понеделник-бицепс,гърди,корем
Сряда-гръб,предмишница,трапец,трицепс
Петък-рамо,крака,корем
Например  :D

14.04.05
23:34

[quote author=“ezrolit”][quote author=“kaloyan dakov”]mersi 4e mi otgovori.sled kato si napravq 4te dni imam 2 dni po4ivka,no mislq da si razdelq programata taka:v ponedelnik da pravq 1den,v vtornik da pravq 2den,posle dapo4ivam 2dni i v petak da pravq 3den a v sabota 4den.v nedelq da po4ivam i posle vsi4ko otna4alo.ili pak mpje da po4ivam 1 den mejdu 2 i 3 den i sabota i nedelq pak da po4ivam.kakvo 6te kaje6 kak e po dobre?da po4ivam 2 dni ili 1 den mejdu 2 i 3ti den?

защо не пробваш така:
ама това е за 4 дена.Май най добре е да я промениш на 3 дневен сплит май ще имаш по голям напредък.Нещо такова:
Петък-рамо,крака,корем

по ще ми хареса
1.гърди бицепс предмишница
2. гръб трицепс трапец
3.рамо крака корем

обърни внимание на последователноста на мус групи

14.04.05
23:44

Според мен трябва да вкараш трапеца в тренировката за гръб, защото той всъщност си е част от гърба.

14.04.05
23:46

е аз кво сам написал !?

EZ

14.04.05
23:50

[quote author=”^MaD^”][quote author=“ezrolit”][quote author=“kaloyan dakov”]mersi 4e mi otgovori.sled kato si napravq 4te dni imam 2 dni po4ivka,no mislq da si razdelq programata taka:v ponedelnik da pravq 1den,v vtornik da pravq 2den,posle dapo4ivam 2dni i v petak da pravq 3den a v sabota 4den.v nedelq da po4ivam i posle vsi4ko otna4alo.ili pak mpje da po4ivam 1 den mejdu 2 i 3 den i sabota i nedelq pak da po4ivam.kakvo 6te kaje6 kak e po dobre?da po4ivam 2 dni ili 1 den mejdu 2 i 3ti den?

защо не пробваш така:
Петък-рамо,крака,корем

по ще ми хареса
1.гърди бицепс предмишница
2. гръб трицепс трапец
3.рамо крака корем

обърни внимание на последователноста на мус групи

наистина твоя вариант също е доста добър.Вече той ще си избира кое му харесва повече.Аз просто дадох пример :D

14.04.05
23:51

[quote author=“kaloyan dakov”]iskam da popitam kak vi se struva programata mi
1den:grab+zadno ramo+predmi6nitza
2den:gardi+predno i sredno ramo;trapetz
3den:biceps+triceps+predmi6nitza
4den:kraka+korem

korema ako imam vreme go pravq i prez drugite dni.
az sam na 15 i sam visok 1.79 i teja 70kg.
hodq na fitnes ot 2 mesetza
mnogo 6te sam blagodaren ako nqkoi mi dade savet :oops:

програмата ти е интересна и добра!!! малко е индивидуална, така че няма гаранция че точно при теб ще работи, но пробваи и кажи по късно резултатите :). имам само една забележка по нея- трапеца. не му е мястото в последователния ден след гърба (това е гръбен мускул и се натоварва с упражненията за гръб и като го правиш отделно на следващия ден не му даваш почивка, следователно нерасте). може да махнеш корема от първи ден и да сложиш там трапеца, ако ти е толкова мерак да го тренираш, но имай предвид че той ще си разте и без да го тренираш (както предмишницата, се натоварва при доста упражнения)! а и е хубаво да имаш по ч почивен ден след всеки тренировъчен :). Успех!

П.С. пиши на кирилица!

15.04.05
00:55

Програмат ти еинтересна но не знам колко ще е ефективна за теб. За този стаж мисля че е добре да тренираш така:
1 ден рамо и гръб, трапец
2 ден почивка
3 ден гърди и крака
4 ден почивка
5 ден ръце
Ето и основанията: Първо ти искаш да започнеш с гръб и затова понеделник започваме с него:
1 ден: рамената са бутащи упражнения следователно товарят трицепса, гърба са дърпащи и натоварват бицепса следователно няма как да си претренираш ръцете; Трапеца ще е добре загрят и ще го довършиш с едно упражнение. Най добре започни от рамото и слизаи постепенно надолу по мускулите... и след това се качи на трапеца.
3 ден Рамото и трицепса би трябвало да са ти починали и да имаш сили за гърди тъй като те натоварват основно гръдни, раменни, и трицепси. Гърди и крака в един ден е добре защото ти разширяват гръдният кош а това ти трябва като начинаещ.
5 ден ръцете съм забелязъл че растат най добре когато ги тренираш целите.... лошото е че аз много се цепя но какво да се прави рисковете на спорта....
Ако искаш след ръцете почивай два дни ако искаш един. корем прави на всяка тренировка той може да издържи на това натоварване...
По-здрав.

16.04.05
01:10

[quote author=“LSForce”]Програмат ти еинтересна но не знам колко ще е ефективна за теб. За този стаж мисля че е добре да тренираш така:
1 ден рамо и гръб, трапец
2 ден почивка
3 ден гърди и крака
4 ден почивка
5 ден ръце
Ето и основанията: Първо ти искаш да започнеш с гръб и затова понеделник започваме с него:
1 ден: рамената са бутащи упражнения следователно товарят трицепса, гърба са дърпащи и натоварват бицепса следователно няма как да си претренираш ръцете; Трапеца ще е добре загрят и ще го довършиш с едно упражнение. Най добре започни от рамото и слизаи постепенно надолу по мускулите... и след това се качи на трапеца.
3 ден Рамото и трицепса би трябвало да са ти починали и да имаш сили за гърди тъй като те натоварват основно гръдни, раменни, и трицепси. Гърди и крака в един ден е добре защото ти разширяват гръдният кош а това ти трябва като начинаещ.
5 ден ръцете съм забелязъл че растат най добре когато ги тренираш целите.... лошото е че аз много се цепя но какво да се прави рисковете на спорта....
Ако искаш след ръцете почивай два дни ако искаш един. корем прави на всяка тренировка той може да издържи на това натоварване...
По-здрав.

ми аз мисля вече да си сменя програмата с тази която ти си ми дал и след определено време ще се върна на старата си програма като  малко я променя например:
1ден:гръб,задно рамо и трапец
2ден:гарди,средно и предно рамо
3ден:почивка
4ден:раце
5ден:крака,корем
6 и 7 ден почивка
корема ще го правя когато имам време.

съжалявам че не писах до сега на кирилица но просто нямах :oops:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1