ТРИЦЕПС

13.10.10
17:48

И такаа здравейте пичове от известно време смених тренировката си за трицепс и тя включва по доло упражненията.
1.Пускам темата за да се допитам до по-опитните дали е достатъчно натоварваща в/ху 3-те глави на ТР.Приемам всякакви поправки.
2.Втория въпрос е малко тъп но би ми помогнал - С какъв Хват да права френско разгъване с лост ?
Тренировка:
1.Разгъване на скрипец от стоеж с V-образна ръкохватка 4x
2.Френско разгъване 4x
3.Екстензии с две ръце над глава от седеж - с гира 4x
4.Разгъване на скрипец с въже над главата 4x Имам още 1 малко въпросче:Предложете изолиращо упражнение като 4-то :)
Благодаря предварително.

with respect

13.10.10
17:52

а къде е наи-якото упражние ФРЕНСКОТО  за мене от това по добро няма ...

..поздрави...... ;)
тесен хват ;) ..и палеца над лоста ;)

Мнението беше редактирано от mirkoto44 на 13.10.10 17:53.

13.10.10
17:54

казано от mirkoto44 на 13.10.10, 17:52:

а къде е наи-якото упражние ФРЕНСКОТО  за мене от това по добро няма ...

..поздрави...... ;)

Може би тук?

казано от Nacheff на 13.10.10, 17:48:

2.Френско разгъване 4x

Лично аз от това яко упражнение получавам единствено болки в лакътя.

До автора - 16 серии и 4 упражнения за трицепс ми се струват множко.

Мнението беше редактирано от Петко К на 13.10.10 17:54.

13.10.10
17:56

ми мои намали ги малко тия тежести :)

13.10.10
18:02

И при мен френското с лост води до болки в лактите и китките.Тесният хват го усещам навсякъде,но не и в трицепсите.Относно изолиращите може да заложиш на кик-бек и разгъване на дъмбел зад глава с една ръка.

DE

13.10.10
18:19

Съгласен съм за това с лактите от френското с щанга,но си има алтернатива и тя е с дъмбел :)

13.10.10
18:49

Ей момчета, пазете си ставите! Аз вече си испатих малко. Препоръчвам ти да правиш за трицепс от лежанка с хват широк горе долу колкото рамендте. Ако не знаеш как се изпълнява упражнението, потърси някаде в нета или кажи на някой по-опитен да ти покаже. Може да го правиш като 1-во упр. то си е базово.

Мнението беше редактирано от Петър на 13.10.10 18:58.

13.10.10
19:39

казано от Denis22 на 13.10.10, 18:19:

Съгласен съм за това с лактите от френското с щанга,но си има алтернатива и тя е с дъмбел :)

Точно така. Аз го изпълнявам с пудовки - още по-удобно е! :)

DE

13.10.10
19:46

Забелязал съм,че си фен на пудовките.Дори един път бях чел,че правиш лежанка с пудовки :) Но на който,както му е удобно пък и има дупка където да си навреш ръцете при френското тъй,че е добра алтернатива според мен. :P

13.10.10
19:48

Nacheff, а така описаните упражнения кога се правят и с коя група се комбинират?

казано от mirkoto44 на 13.10.10, 17:56:

ми мои намали ги малко тия тежести :)

С колко? Само с лоста да си правя? ;) Последно ме заболя още на загрявката (30 кг).

казано от Denis22 на 13.10.10, 18:19:

И аз към това се насочих.

Относно тесния хват, ако трицепса се тренира след гърдите, няма нужда от него, достатъчни са само изолиращи. Ама не 16 серии.

14.10.10
07:59

Претренираш. Трицепсът е малка мускулна група, можеш да го докараш до тотален отказ на мускула дори с една серия с необходимите килограми и правилна техника.

Тесният хват при френското разгъване не е препоръчителен при всеки. Ако си генетично роден с широки рамене, напрежението, което ще си причиняваш на раменната и лакътната става, ползвайки тесен хват, е огромно, защото лакътя ще отива много встрани и просто е наивно и глупаво да се опитваш да си съсипеш сам ставите.

Четири упражнения за трицепс в четири серии, изпълняват професионалните атлети. Силно се съмнявам, че имаш техният стаж и използваш техните “добавки”. Намали ги на две упражнения и обмисли възможността да включиш като първо, основно упражнение - Изтласкване на щанга от лег с тесен хват, но с правилна техника, а не както всички бутат щангата с лакти навън.

14.10.10
12:58

Така Благодаря на всички за интереса който проявихте , комбинирам трицепса с гръб също благодаря на Амистад,браво момче точно това ми беше целта да разбера дали претренирам.
Изтласкването на щанга от лег с тесен хват като 1во,2ро на скрипец ,3то пек дек примерно.
Обичам да правя всяка тренировка за даден мускул с различни упражнения и свързано с това да попитам вместо 1во или 2ро да правя кофички но се чуда кое точно да заместа и да стане примерно 1во кофи 2ро скрипец 3то изолоращо или 1во френско 2ро кофи 3то изолиращо ... това е с цел всяка тренировка самия мускул да проявява повече стрес и максимално да се “изстиска” (примерно за гърди всяка седмица сменям ту лежанки ту дъмбели ту на скрипец ту на лег преса мисля ,че ме разбрахте кво имам предвид)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1