14.10.10
17:56
Здравейте! До колкото виждам има доста специалисти в този форум и реших да направя запитването си тук. Аз съм на 15 години, 180 см висок, 61 кг. Занимавам се професионално с тенис. Целта ми е да направя релеф и издръжливост, може да кача и някое килце отгоре. Може ли да ми направите цялостна тренировъчна програма за тренировки(фитнес), горе-долу към каква храна трябва да клоня. Ходя на фитнес по 3 пъти в седмицата. У нас имам дъмбели от по 5 кг(мисля, че за сега стават). Благодаря Ви предварително!
казано от ZarthaX на 14.10.10, 17:56:
Здравейте! До колкото виждам има доста специалисти в този форум и реших да направя запитването си тук. Аз съм на 15 години, 180 см висок, 61 кг. Занимавам се професионално с тенис. Целта ми е да направя релеф и издръжливост, може да кача и някое килце отгоре. Може ли да ми направите цялостна тренировъчна програма за тренировки(фитнес), горе-долу към каква храна трябва да клоня. Ходя на фитнес по 3 пъти в седмицата. У нас имам дъмбели от по 5 кг(мисля, че за сега стават). Благодаря Ви предварително!
Щом се занимаваш професионално, според мен правилният подход е да тренираш не за визия, а за развитие на атлетическите си способности. Оставам с впечатление, че тренираш по масовите фитнес методики, а това вероятно е грешка. Ясно е, че програмата ти трябва да се състои от многоставни упражнения, но за повече подробности питай треньора си или някой специалист от областта на тениса. :)
14.10.10
19:26
Здравей,
занимаваш се професионално с тенис, което е чудесно. Искаш да тренираш тежести, което е похвално.
Сега ще ти разкрия една тайна - тренировката за визия често по-скоро влошава специфични спортни способности. От друга страна тренировката за повишаване на сила, експлозивност и издръжливост ВИНАГИ води до доста позитивни промени не само в спорта, който практикуваш, но във визията.
Ето примерно с едно от нашите момчета (на 15г) освен че качи много сила, подобри си отскока, спринта и стабилността в единоборства - качи 8кг чисто тегло и подобри визията си серизоно. Ето линк за повече информация.
Ако се интересуваш, пиши ми на ЛС.
поздрави
Лазар
Благодаря за отговорите, но все пак някои ако знае конкретни упражнения - нека ги каже ;)
15.10.10
05:51
Клек, тяга, лег, обръщане, изхвърляне, набиране, планк, ренегадско гребане, напади във всички посоки, бърпи, гребане и т.н. :)
поздрави
15.10.10
07:06
И някоя и друга сесийка с чук и гума няма да е излишна ;)
15.10.10
07:17
Ех ако имах и аз някой по-тежък чук и гума по цял ден да блъскам кат Fedor :D :D :D
Хвърлих око на статийката, много хубави постижения, ама за програмата му нищо не пише. Малко повече инфо?
15.10.10
08:06
казано от CircleOfPain на 15.10.10, 07:17:
Ех ако имах и аз някой по-тежък чук и гума по цял ден да блъскам кат Fedor :D :D :D
Хвърлих око на статийката, много хубави постижения, ама за програмата му нищо не пише. Малко повече инфо?
Чудех се какво точно да напиша и в крайна сметка мога да го синтезирам до следното - Ванката го тренирахме да бъде все по-здрав и все по-експлозивен. Съответно всеки път тренировката му е била настройвана според общият му прогрес, както и според моментното му състояние от треньора му.
А щом те интересува - може да разгледаш този журнал относно групичката ми за учащи младежи :) там има малко повече инфо за тренировки и прогрес.
поздрави