Някои понятия, информация за тях!?

14.04.05
21:48

Здравейте, искам да попитам кои са прости и кои сложни въглехидрати?
По какво се различават едните от другите? Кои се разграждат по-бързо и по-лесно, и кои по-бавно и по-трудно? Кои кога е по-добре да се приемат и има ли изобщо значение?

Вторият ми въпрос е кои са наситени и кои ненаситени мазнини?
Кои забавят разграждането на храната повече и кои по-малко?
Кои са вредни и кои полезни?

Толкова много въпроси, надявам се да ми помогнете :)

14.04.05
23:38

по-бързо и по-лесно се разграждат бързите въглехидрати - те са с висок гликемичен индекс. Изтегли си отнякъде таблица с гликемичните индекси на храните и ще се ориентираш....
По-добре е да приемаш бавни, а само след трен. бързи...
Полезните мазнини са ненаситени - растителни (ленено, сусамено олио, риба).
Айде! :D

14.04.05
23:54

Намерих такава таблица на английски, но немога да намеря на български.....:(


Кои мазнини забавят разграждането на храната повече и кои по-малко?
Кои са вредни и кои полезни?

15.04.05
06:53

за първото не знам, а на второто съм ти отговорил. Виждал съм такава таблица и на БГ (.хтмл) :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1