14.04.05
21:48
Здравейте, искам да попитам кои са прости и кои сложни въглехидрати?
По какво се различават едните от другите? Кои се разграждат по-бързо и по-лесно, и кои по-бавно и по-трудно? Кои кога е по-добре да се приемат и има ли изобщо значение?
Вторият ми въпрос е кои са наситени и кои ненаситени мазнини?
Кои забавят разграждането на храната повече и кои по-малко?
Кои са вредни и кои полезни?
Толкова много въпроси, надявам се да ми помогнете :)
14.04.05
23:38
#1
по-бързо и по-лесно се разграждат бързите въглехидрати - те са с висок гликемичен индекс. Изтегли си отнякъде таблица с гликемичните индекси на храните и ще се ориентираш....
По-добре е да приемаш бавни, а само след трен. бързи...
Полезните мазнини са ненаситени - растителни (ленено, сусамено олио, риба).
Айде! :D
14.04.05
23:54
#2
Намерих такава таблица на английски, но немога да намеря на български.....:(
Кои мазнини забавят разграждането на храната повече и кои по-малко?
Кои са вредни и кои полезни?
15.04.05
06:53
#3
за първото не знам, а на второто съм ти отговорил. Виждал съм такава таблица и на БГ (.хтмл) :D