17.10.10
08:58
Искам да попитам дали ми е време да разчупя програмата си.... значи моята програма много ми харесва, изкарах около 5 месеца миналата зима след това лятото си взех почивка от около 1-2 месеца и сега започнах пак с нея почти месец. Дали това ,че карам с една програма толкова време ще се отрази на растежа, или е време да вкарам нови упражнения ?
17.10.10
09:08
По принцип е добре да сменяш програмата или поне някой от упражненията в нея на всеки 3 месеца. След почивката е трябвало да правиш кръгови поне месец и пак да си минеш на тази програма. Ако усещаш, че не дърпаш напред или че някой МГ изоставя, сменяш упражненията за нея, разменяш дните, в които я тренираш, спираш да я тренираш и други такива техники. Не е зле да я пуснеш тази програма, да я видим.
17.10.10
09:16
не е задължително да се сменя програмата на определен период... ако неможеш да вдигнеш повторенията и тежестите значи трябва да промениш нещо... да сменяш нещо преди застой е неуместно според мен
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.10.10 09:17.
17.10.10
09:41
Понеделник - Гърди
1. Избутване на дъмбели на горна лежанка
2. Лежанка
3. Долна лежанка
4. Флайс
5. Крос-оувър
Вторник - Рамена и корем
1. Повдигане на ръцете напред
2. Преси на машина
3. Повдитане на ръце встрани
После две упражнения за задно рамо едното на машина... усещам ги много добре - не им знам имената
Сряда почивка
Четвъртък - Гръб
1. Набирания
2. Горен скрипец
3. Долен скрипец
4. Гребане
5. Упражнение за перки на портативен скрипец - няма го в сайта затова не му знам името
Петък - Ръце
1. Скотово с дъмбел
2. Чукчета
3. Бицепсово на долен скрипец
4. Кофички - за трицепс
5. Разгъване на горен скрипец
6. Кик-бек
7. Мисля да вкарам още 1 упражнение за трицепс
Значи със сигурност първите 5 месеца имаше голям растеж всичките ми познати забелязаха разликата без да съм им казвал че ходя на фитнес. Като мерки мога да кажа гръбна обиколко 105 може и малко повече да е... доста добре подчертана V форма и ръка 35 като преди беше 29-30. Висок съм 174см 69кг. Дали съм в застой немога да преценя сега след 2-3 месеца може да се каже със сигурност но неискам 2-3 месеца да съм блъскал напразно. Като кг-тежести подобрявам но това не мисля ,че значи че мускула не е привикнал...
Мнението беше редактирано от Stefan Bijev на 17.10.10 09:43.
17.10.10
09:46
щом тежестите прогресират значи се движиш напред :) отностно програмата сложи
1- гърди
2- гръб
3- почивка
4- рамене
5-ръце
след гръб да трен. на другия ден бицепс може да е претрениращо за бицепса ( на теория е така ) иначе на практика ако вървиш напред с тежести и повторения давай си така
ПС: няма крака ?
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 17.10.10 09:46.
17.10.10
09:54
Ами аз попринцип така си я правех ама някъде бях прочел ,че не може гърди - гръб да се тренират един след друг и затова размених. Попренцип съм тренирал доста футбол и краката са ми добре за моето тяло засега.. ще ги включа по нататък ,а и мисля че те са ми ген.