16.10.10
16:52
Не съм много за тази диета, но ми трябва нещо висококалорично, а това е идеално. Тепърва чета за диетата и се надявам да ми помогнете в изготвянето. Намислил съм какво да ям, но не знам кога. По 180гр. мазнини, 150-60гр. протеин и 40-50гр. въглехидрати на ден са добре за мен. Това са около 2450 калории, повече не ми трябват(поне така мисля). Мисля да хапвам по 200гр. сирене, 100-50гр. кашкавал, 10-тина яйца, ядки, извара, месо, 2 банана. Може и нещо друго, но не се сещам вмомента. До колкото знам в кашкавала има около 30гр. мазнини(поне в този, който купувам), в сиренето около 17-20гр. мазнини, в яйцата 5гр. Ядките не знам колко са, но е доста, все пак зависи от вида на ядките. Аз мисля да си купувам бадеми или тиквени семки(ще ги ям в даскалото). Извара също не знам как е като съдържание, месото и за него не знам. Ето и сметките, 200гр. сирене са 35-40гр. мазнини и толкова протеин. Кашкавала е 30-45гр. мазнини и около 20-30гр. протеин. 10 яйца са 60гр. протеин и 50гр. мазнини. Изварата не знам колко съдържа, но протеина е към 14-15гр. Месото 100гр. е към 20гр. протеин. До тук имам това:
Мазнини:
40+
40
50
——
130гр. мазнини + 50-тина грама от ядките = 180+ още от месото, изварата и т.н.. точно стават.
Протеин:
60+
40
15
30
——
145гр. протеин, ако смятам тоя от ядките става към 165гр.
Въглехидрати:
20+
20
——
40гр. въглехидрати, поне толкова мисля, че съдържат 2 банана.
ОБЩО:
180+гр. мазнини *9=1620калории
150гр. протеин(закръглих го) *4=600калории
40гр. въглехидрати *4=160калории
———————————————————————————
1620+
600
160
———-
2400(2380)калории.
Кажете какво липсва, кое кога да ям, по колко да ям и т.н.. Само да добавя, че сметана при всички положения няма да ям.
ЕДИТ:Забравил съм да добавя месото към сметките, но и така става. Само не разбрах това за салатите, ако може някой да обясни. И да добавя, че няколко пъти в месеца ще имам ВВД ден.
ЕДИТ2:Сега забелязах, че съм смятал протеина от кашкавала, а трябва ли ?
Темата беше редактирана от fam0us на 16.10.10 17:05.
Аз лично не бих базирал диетата си на нещо, в чийто произход не съм сигурен.
В този ред на мисли - бих заменил кашкавала/сиренето с месо+масло/ядки/зехтин.
Освен това, мисля е ясно кое кога да ядеш. Иначе казано: Сутрин и след трен - белтък + въглен, останалите хранения мазнина + белтък
въглен + белтък
мазнина(1) + белтък
мазнина(2)+белтък
тренн—-
въглехидрат+белтък
мазнина(3)+белтък
Нещо такова ;Р
Мнението беше редактирано от alabalaa на 16.10.10 17:45.
Имай предвид, че 100 грама ядки освен 50 грама мазнини съдържат и около 15-20 грама въглехидрат.
Бананите са между 20 и 30 грама въглехидрати според размера.
Хм, да не бях забелязал въглехидратите в ядките, мислех че са около 5гр. Значи менюто ще е нещо такова:
Закуска:
Малко овес - около 50гр.
Кофичка кисело мляко
4яйца
В училище:
100-50гр. ядки
След училище(обяд, предтренировъчно):
100гр. сирене
100гр. кашкавал/600мл. мляко
2яйца
ТРЕНИРОВКА
Следтренировъчно
2банана
4яйца
Вечеря:
100гр. сирене
100гр. месо/извара/риба
Преди лягане:
Извара/яйца/риба/кашкавал/месо+ядки
Като цяло не ми харесва какво измислих, но това мога(за сега)
Въглехидратите са около 90-100гр. което е доста. Ако махна овеса сутринта и сложа и там мазнини ?
казано от Миsh0 на 16.10.10, 18:45:
Целта ти маса ли е ? Ако да, то по-добре не се занимавай с ВМД.
И аз това мислех, но нямам пари за ВВД, а и ми отива половината ден да готвя.
16.10.10
20:17
Мнението ми е като на Алабала - залагаш прекалено много на млечни продукти, които до колкото разбрах си купуваш от магазина - тоест не си напълно сигурен в произхода им - особено за кашкавала и сиренето.
При ВМ добре си се ориентирал: мазни сирена, мазни меса и риби, яйца - цели, както и краве масло (щом няма да ядеш сметана)
Въглехидрати - минимум, може ядки (сурови), може и плодове, но да не се прекалява.
Салати - добре са за храносмилането, и е хубаво да включваш понякога такива. Разбира се, може и без тях, ако не обичаш. Имала съм периоди с липса на зеленчуци, както и такива с килограми от тях.
Внимавай с ядките - не прекалявай много с тях, или поне им следи съдържанието, защото доста от тях имат високо съдържание на въглехидрати (примерно кашуто има 30, а шам-фъстъкът 28)
За ВМ като цяло трябва малко по-дълъг период за адаптация на организма да използва приетите мазнини като източник на енергия, за да гори тези от депата.
Какво ти предлагам:
Закуска:
Яйца(4-5, вече ти си преценяваш) с масло на тигана, може да сложиш вътре и малко месце
В училище:
Носи си в кутия пържола, или 1-2 яйца. Но в крайна сметка, ако ти е неудобно, може и ядки. Лошото при ядките за ВМ е, че хубаво - имат много калории, но на обем са малки, пък и съдържат доста въглехидрати.
След училище(обяд, предтренировъчно):
Месо - свинско най-добре / яйца+ салата + сирене, ако искаш за вкус + пълнозърнест хляб или овес (когато бях на ВМ изобщо не съм вкусвала подобни източници на въглехидрати, но видях в примерния ти ден, че си сложил овес. Щом ти е предтренировъчното хранене - за мен тук е мястото)
Останалите са ОК :)
ТРЕНИРОВКА
Следтренировъчно
2банана
4яйца
Вечеря:
100гр. сирене
100гр. месо/извара/риба
Преди лягане:
Извара/яйца/риба/кашкавал/месо+ядки—> тук по-добре махни кашкавала и ядките.
Пий много вода. Надявам се да съм била полезна
Благодаря.Значи става нещо такова:
Закуска:
4-5 яйца+масло(това на тигана) - тука колко масло, какво да е ? А и не знам дали ще мога да го ям, ако не ми понася с какво да заместя?
Училище:
Тука си остават ядките, не мога да нося от нас. - ако огладнея какво да си купя друго, че сандвичи такива не стават ?
Обяд(предтренировъчно):
Месо+яйца/яйца+сирене+салата(ако имам)+овес+кисело мляко, овеса го ям с него - тука окей, няма проблем, но не стават ли много мазнините и въглехидратите в едно хранене ?
ТРЕНИРОВКА
Следтренировъчно:
2банана
4яйца
Вечеря:
Сирене
Месо/извара/риба/може и риба тон ако имам(в консерва)
Преди лягане:
Извара
Кисело мляко - тука ако махна кашкавала и ядките няма ли да станат твърде малко мазнините ?
Друго... колко вода да пия, не ми понася много, подувам се целия и ме боли корема. Вчера съм изпил 3 литра вода и още ме боли корема. По време на тренировка пък въобще не мога да пия вода, най-много половин литър. И още нещо, не стават ли малко калориите така ? И може ли да прибавям захар към киселото мляко, защото все пак е въглехидрат ?
17.10.10
07:00
Moмче ти си на 15 я стига с тия диети!!!
Не съм на 15, на 14 съм. И няма стига, то така ся като свикнах и като хапна някой сандвич после ме е яд цяла седмица.
17.10.10
10:20
Kравето масло е доста калорично.
Или си намери от някоя мандра, или взимай датско или немско.
Колкото за калориите - не съм ги смятала, не се вманиачавай - яж колкото ти се яде и когато ти се яде.
Наистина си в такава възраст, в която растеш и не трябва да лишаваш тялото си;)
За яденето преди да легнеш - зависи колко часа е след вечерята. Ако си много гладен яж ги останалите работи.
3л вода е ОК. Лятото може и повече. Правилно слушаш тялото си - щом ти тежи от повече.
Захар не слагай никъде! Нямаш нужда от нея :)
казано от veronique на 17.10.10, 10:20:
Захар не слагай никъде! Нямаш нужда от нея :)
Е, малко само, не мога да я глътна тая извара без мляко, а пък млякото без захар...
Благодаря ви на всички. Само последно, маслото или сметаната е по-вкусно, защото тея храни не са ми по вкуса и не знам кое да си купя.
17.10.10
11:48
Щом не са ти по вкуса, защо искаш да се насилваш? Не почвай режима, ако смяташ че няма да понесеш храните:)
Купувай масло, няма да го усещаш така, когато пържиш яйцата в него.
Но пак ти казвам - ако не ти харесва, не го прави. Няма смисъл да се напъваш, няма да доведе до нищо хубаво:) не обичаш извара- махни я
казано от fam0us на 17.10.10, 11:20:
Е, малко само, не мога да я глътна тая извара без мляко, а пък млякото без захар...
Значи да обобщим - извара не обичаш. Само че, понеже си чувал че е страхотно безценна храна (а това е толкова далече от истината, колкото изобщо е възможно - това е просто отпадъчен продукт и нищо повече) решаваш, че ти ТРЯБВА да я ядеш. Съответно, за да я преглътнеш (гадничко си е, знам - един път съм опитвал и не мисля да повтарям) взимаш от съмнителните млека по магазините (които също не обичаш явно - и за тях те разбирам) и накрая слагаш на всичкото това захар, за да можеш да го преглътнеш. Демек тъпчеш боклуци, за да преглътнеш един .. също боклук :D
От цялата работа мога да ти кажа, че дори ползата от изварата да беше толкова голяма, колкото е общото схващане (а тя, ще се повторя, не е дори близо), покрай всичките ритуали свързани с изяждането си вредиш със сигурност повече и накрая сметката отива в най-добрия случай на 0, ако не и на минус. Те затова не трябва да се ядат неща, които човек не обича.
Колкото до ВМД-то - ако има опция яйцата с масло да не ти понасят (ти го каза), изобщо не се занимавай. Поне 75%, ако не и повече, от такова хранене са яйцата с масло и свинските пържоли. Пък само на пържоли доста соленичко ще им излезеш на вашите, не мисля че някой ще се занимава да те изхранва с по кило и кусур месо дневно :D Така че - щом искаш да се храниш по такъв режим приготви се за много яйца с масло :)
Доколко е смислено да си на режим е друга тема, но той акълът идва с времето.
Мнението беше редактирано от G33K на 17.10.10 12:30.
Еми яж чисти храни, които обичаш (без да смяташ грамажи) и тренирай усърдно, за да порастнеш здрав и силен. Ти си на 14 години, в следващите 3-4 ще качиш и доста повече от 5-6 кила, за къде бързаш.
То не е речено, че като спазваш режими ще качваш повече. На тая възраст каквото и да правиш ще растеш, просто яж качествена храна, която обичаш, за да ти е ОК всичко.
Ше си гътам яко докато трибоя не стане 1000кг. Ето го последния вариант, дано вече няма забележки:
Закуска:
4яйца с масло на тиган - маслото ще видя колко ще сложа, не мога да преценя
24гр. протеин, 40-50гр. мазнини, може и повече
Училище:
100гр. ядки
50гр. мазнини, 20гр. въглехидрати
Обяд:
100гр. сирене
2белтъка
50гр. овес+кофичка кисело мляко
18гр. мазнини, 40гр. протеин, 33гр. въглехидрати
ТРЕНИРОВКА
Следтренировка:
4яйца
2банана
24гр. протеин, 20гр. мазнини, 40гр. въглехидрати
Вечеря:
Месо/извара/мляко/яйца+масло/кашкавал/сирене - ще избирам
Слагам го 20гр. протеин и 20 мазнини, зависи кое избера
Преди лягане:
100гр.извара
Кофичка кисело мляко
30(28)гр. протеин, 10-тина гр. мазнини
Към 2501 калории, д/г е добре, но в вечерята доста намалявам стойноста на храните, отива към 30гр. протеин и 50 мазнини, особено ако избера месо и кашкавал.
тази диета с толкова мазнини и от масло не е ли опасно за вдигане на холестерола ?
Следенето на холестерола е наложително! Същото важи за рутинни изследвания на чернодробните и бъбречни функции, поне веднъж на всеки 3 месеца. Тези мерки за безопасност се налагат поради неспособността на някои организми да се адаптират към високите нива на кетони в кръвта.
Източник: Покачване на тегло с ниско въглехидратна - високо мазнинна диета (НВД-ВМ) http://www.bb-team.org/articles/913#ixzz12doHtAko
18.10.10
09:00
казано от fam0us на 17.10.10, 07:03:
Не съм на 15, на 14 съм. И няма стига, то така ся като свикнах и като хапна някой сандвич после ме е яд цяла седмица.
Toва вече говори за друг проблем!!
казано от fam0us на 17.10.10, 17:16:
Ше си гътам яко докато трибоя не стане 1000кг. Ето го последния вариант, дано вече няма забележки:
Закуска:
4яйца с масло на тиган - маслото ще видя колко ще сложа, не мога да преценя
24гр. протеин, 40-50гр. мазнини, може и повече
Училище:
100гр. ядки
50гр. мазнини, 20гр. въглехидрати
Обяд:
100гр. сирене
2белтъка
50гр. овес+кофичка кисело мляко
18гр. мазнини, 40гр. протеин, 33гр. въглехидрати
ТРЕНИРОВКА
Следтренировка:
4яйца
2банана
24гр. протеин, 20гр. мазнини, 40гр. въглехидрати
Вечеря:
Месо/извара/мляко/яйца+масло/кашкавал/сирене - ще избирам
Слагам го 20гр. протеин и 20 мазнини, зависи кое избера
Преди лягане:
100гр.извара
Кофичка кисело мляко
30(28)гр. протеин, 10-тина гр. мазниниКъм 2501 калории, д/г е добре, но в вечерята доста намалявам стойноста на храните, отива към 30гр. протеин и 50 мазнини, особено ако избера месо и кашкавал.
Това че си на вмд ,не значи да ядеш само мазнини.Къде ти е протеина и стига сте ги смятали тея калорий - няма значение колко са ,а дали са качествени.Ако имаш куче ,за него става тази диета ,ама за нормален човек - чист глад
Пич, поогледай още малко, протеина е там вътре. За какъв глад говориме, аз това няма да го изям, освен ако не се насиля малко.
Fantaa, 2500 калори са много далеч от глад за 64 килограмов човек.
Протеин има над 120 грама - повече от достатъчно при подобно тегло.
Нещата изглеждат що-годе приемливо, съвсем друг въпрос е доколко се налага при дадената възраст и тегло.