спадане на корем

18.10.10
16:37

Здравейте! Бих искал да попитам за някакъв ефективен метод за спадане на корем . Не че ми е много голям но ме дразни. Ако има по ефективен начин от коремнте преси моля някой да ме посъветва.

18.10.10
16:50

ДИЕТА И КАРДИО

19.10.10
16:47

казано от Nacheff на 18.10.10, 16:50:

ДИЕТА И КАРДИО

И аз си го мислех товано все пак исках да попитам и за други мнения.

за корем само това едвали ще чуеш нещо друго и в 10 сайта да я пуснеш тази тема :)

Здравей! Съвета, който ти дадоха колегите е правилен. Аз бих искал да ти обясня, как и защо това е начина, понеже колегите ти казаха само с какво да го постигнеш. Първо да отбележа, че когато топиш мазнини, те не се “горят” само от една област (корема), а от всички части на тялото. Организма сам си преценява кога, колко и от къде. Главната цел при крадио-то е да държиш пулса на сърцето ти в определена зона, наречена Fat Burning Zone или Зона за горене на мазнини. Накратко казано това е такава зона, в която пулсът ти седи само в определени граници, което от своя страна кара организма да използва само мазнини като източник на енергия. Ако надвишиш границата на FBZ, организма започва да използва въглехидратите като източник на “гориво”, от което следва, че топенето на мазнини спира. Доколкото си спомням, честотата на пулса трябва да бъде от 70% до 80% от максималния ти пулс. Максималния пулс се определя по няколко начина но най-разпространените са метода на Карвонен - 220-годините = Макс/Пулс. Не е най-достоверния начин но все от някъде трябва да се започне. Та това е главната задача при кардиото. Въртиш педалите/тичаш/катериш стълби с такова натоварване, което държи пулса ти в тази зона. Ако започнеш я надвишаваш явно си се уморил достатъчно и спираш (за определено време или въобще). Този начин кара организма ти да гориш само мазнини, но броя на изгорените калории е по-малък. Другия начин да правиш кардио е при висока интензивност. Това значи да въртиш педалите много по-бързо като пулса не е приоритет, като така се получава тренировка от 10 мин (примерно), при която % изгорени мазнини не е толкова голям, но пък изгорените калории са повече. В този смисъл двата начина на кардио горе-долу се изравняват, но лично аз съм фен на този с FBZ :)
    За хранителния режим мисля, че и сам се сещаш, защо е важен. Не би искал след добре свършена работа на пътеката, велоергометъра и т.н. да опропастиш всичко с някаква мазна баничка, шоколадче и др. такива вкусотии :D Все пак ще ти дам няколко базови съвета относно яденето.
    Желателно е напълно да се изключат от менюто или поне да се сведат до абсолютен минимум храни съдържащи захар,
всякакви сладкиши, шоколади, сладолед, вафли, солети, баници, тутманици, дюнери и др. такива, пържени храни, маргарин,  натурални сокчета,
газирани напитки и алкохол :)
Общо взето най - добре да го караш на вода (откъм течности)...минимул 1,5 литра на ден :D

Белия хляб се заменя с ръжен или пълнозърнест. Също така е добре и белия ориз да се замени с кафяв.

Източници на пълноценен протеин: месото (най-вече пилешкото, защото другите меса имат много мазнини), рибата (също е мазна, но тук мазнините са много полезни и не трябва да се лишаваш от тях), млякото (нискомаслено 1% или 1,5%),
яйцата (не повече от 4 жълтъка на ден...белтъци може колкото искаш), соята, казеина (извара) и суроватъчния протеин.

Източници на така да се каже добри въглехидрати: зеленчуци, овесени ядки, картофи, кафяв ориз, царевица, зелен фасул, боб и др.

И вечния съвет...гледай да ядеш 4-5-6 пъти на ден по малки порции отколкото да ядеш само 2-3 пъти и да преяждаш. И да не забравя да напомня: Закуската е най-важното хранене за деня! 100 грама овесения едки накиснати във 250 грама прясно мляко 1,5% ще свършат чудесна работа. Това са нещата в сбит вариант. Успех! ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.10.10 06:42.

20.10.10
15:01

Много благодаря за изчерпателния отговор. Ще ми бъде от голяма полза. Естественно знам че си иска и време и постоянство, но мисля че ако спазвам тези съвети ще стигна го желания успех. Все пак много по добре е като няма излишен товар в теглото а и самите упражнения мисля че ще са полезни за тонуса. Още веднъж благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1