17.10.10
15:53
Здравейте приятели, почитатели на спорта и по - конкредно фитнеса!
Това е първият ми пост и се надявам да не нарушавам някакви правила с него:), и искам да поздравя всички участници в форума, които помагат на нас - начинаещите да се развиваме в правилната насока, благодаря!
От два месеца се занимавам сериозно с фитнес, висок съм 1.80 в момента тежа 61 кг и съм на 20 години.
Беше ми изготвена програма и хранителен режим и за два месеца съм качил 4 кг.
Искам да попитам напредналите съфорумци дали е добре да си взема и някоя хранителна добавка и каква точно? Питам защото в залата едни ми казват да започвам с добавките, други ми казват, че е рано още а на мен основната цел ми е да кача килограми.
Трудно качвам, бързо свалям.
Прочетох доста неща в сайта и форума и стигнах до извода, че ако ще вземам добавки да започна със суроватъчен протеин и казеинов протеин, като за начало а пък по - нататък вече креатин и др.
Искам да знам дали е правилен този ивод, който си направих:) и дали е рано още за добавки?
Поздрави!
17.10.10
15:57
Един суроватъчен протеин който да пиеш след тренировка и сутрин след ставане е достатъчен. От гейнър няма нужда, просто яж около 1кг ориз/картофи на ден! А креатин след поне 4-5 месеца.
17.10.10
16:04
Благодаря на @CircleOfPain за бързия отговор!
Точно и аз си мислех само с един хубав суроватъчен протеин да започна.
17.10.10
18:53
Погледна ли тази статия: Хранителни добавки при новаци ?
17.10.10
19:13
Не !
Пропуснал съм я, много полезна статия, благодаря ти много !
казано от CircleOfPain на 17.10.10, 15:57:
просто яж около 1кг ориз
имаш ли идея колко става кило ориз като го свариш? ;)
18.10.10
17:38
Съжелявам ама не го варя аз и винаги имам предвид готовото състояние :)