17.10.10
20:26
Чувал съм че повечето хора почиват около 45сек. между сериите за всички мускулни групип КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ причината,че правя толкова много теми е ,че нямам почти никакъв напредък последните3-4 месеца и искам да се усъвършенствам на 120%
Аз между сериите на едно и също упражнение почивам понякога до 5 минути. Средно 2-3.
Мнението беше редактирано от Петко К на 17.10.10 20:29.
17.10.10
20:39
Еми различно е.Ако тренираш с по 95-100% от макса демек трибойската трябва по дълга почивка,но ако си вдигаш за маса да речем с 60-70% от макса там вече по-малко около 80 секунди. :) Аз така почивам за вас не знам :P
Аз секунди и минути не засичам - почвам следващата серия когато съм готов за нея.
Но казвам колко средно ми се получават почивките.
И аз съм така, когато усетя че съм готов, тогава я правя серията. На клековете почивам най-много, към 4 мин. някъде.
Зависи от много неща - брой повторения, тежест, а най-вече дали съм готов за следваща серия.
Варират от около 40сек до 2, 2.5 минути, най-често е 1 минута, между упражненията губя повече време.
И това е съвсем умишлено, защото иначе много се проточват тренировките...
казано от Петко К на 17.10.10, 20:29:
Аз между сериите на едно и също упражнение почивам понякога до 5 минути. Средно 2-3.
И как успяваш да зъвършиш тренировката в рамките на 1 час като почиваш толкова много?Аз умишлено почнах да тренирам с по-леко че да правя по малки почивки ,тренировката да ми завърши до 1 час.Примерно ако правиш 6 упражнения по 4 серии и почиваш 2 минути е невъзможно да ти е 1 час тренировката.Като цяло защо се говори че кратките тренировки са по добри?Една стабилна тренировка 90 мин кво лошо има?Говоря само за анаеробната част без загрявки и разтягания.
18.10.10
10:34
казано от TheK1ng на 17.10.10, 20:26:
Чувал съм че повечето хора почиват около 45сек. между сериите за всички мускулни групип КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ причината,че правя толкова много теми е ,че нямам почти никакъв напредък последните3-4 месеца и искам да се усъвършенствам на 120%
Kолкото по-малко, толкова по-добре, ако целта е хипертрофия и оптимизиране на композицията на тялото!
Аз пък бях гледал в някакво списание, че за максимално покачване на сила и маса трябва да се почива от 2 до 3 минути.
Когато ми се тренира до 1 мин. най-много :) когато ми е изморено почивам по 2-3 :) зависи от настроението ми.
казано от PULLUP на 18.10.10, 06:47:
И как успяваш да зъвършиш тренировката в рамките на 1 час като почиваш толкова много?Аз умишлено почнах да тренирам с по-леко че да правя по малки почивки ,тренировката да ми завърши до 1 час.Примерно ако правиш 6 упражнения по 4 серии и почиваш 2 минути е невъзможно да ти е 1 час тренировката.Като цяло защо се говори че кратките тренировки са по добри?Една стабилна тренировка 90 мин кво лошо има?Говоря само за анаеробната част без загрявки и разтягания.
Как точно я завършвам за един час, описвам редовно в дневника си. Това, че примерно почивам 3-5 минути между набиранията, не значи че през това време не мога да правя раменни преси.
Средното ми темпо е 30 серии за един час (тежки, леки - всички серии ги броя), т.е., по една серия на две минути.
А недостатъка на дългата тренировка е отделянето на кортизол.
А кортизол какво беше?Хормона на отчаянието ли беше или нещо такова?
Мнението беше редактирано от PULLUP на 18.10.10 21:14.
Почти. :)
Отчаянието всъщност често е следствие от въздействието на кортизола.
Почиваме докато сме готови за следващата серия/упражнение. Със секса е по същия начин:)
19.10.10
08:19
казано от fam0us на 18.10.10, 11:53:
Аз пък бях гледал в някакво списание, че за максимално покачване на сила и маса трябва да се почива от 2 до 3 минути.
Kолкото по-малко, толкова по-добре, ако целта е хипертрофия и оптимизиране на композицията на тялото!
За сила - колкото повече, толкова повече(ако пренебрегнем ефекта на т.нар. ‘’изстиване’‘)
Зависи от работните тежести, с които се тренира. Не може да вдигаш на 90% и да се метнеш отново след половин минута, просто не става. Аз тренирам леко и почивам по 45-60 секунди. При тежки серии съм почивал по 3-4 минути.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.10.10 08:27.
Днес правих гръб и почивах около 1-2 минути между сериите и около 2-3 минути между упражненията :) За ръце там е около 1 минута между серии и 2 минути между упр ;) Почивайте колкото искате :P
19.10.10
11:23
По-скоро: почивайте в зависимост от това, което искате.
Ми доре-долу минутка .. от мястото където съм, до чашката с вода и обратно .. около минута време ми се получава на мен ..
19.10.10
18:26
Винаги трябва да се търси интезивността в тренировката.Интензитет му е майката - 60-70% от макса и кратки почивки.При всичко останало ставите заминават /поне при мен е така/.4-6 повторения и почивки около 3-5 минути са за трибойците.
Е, значи съм трибоец ;) Само дето ставите са ми ОК.
60-70% от макса е 60-70% интензивност. Аз тренирам с над 80%, даже над 90% от макса.
Аре стига сте почивали дигаите.Аз почивам толкова колкото ми е необходимо за да мога да дам 100% в следващата сериа.Привьрженик сам на по голямите почивки все пак това не е кардио.