комбиниране на мускулни групи

14.04.05
13:21

при тренирането на две мускулни групи в ден по-качествена тренировка ли се постига.какви са плюсовете :?:

14.04.05
17:44

Виж,за по-качествена не знам,но поне 85% от хората в залата тренират по 2 мускулни групи в един ден.По принцип съм чувал,че най-добре е да се тренира по 1 мускул на ден,общо 6 дена в седмицата(пълен цикъл).Но аз никога не съм тренирал така(излиза неизгодно от икономическа гледна точка :D ).Дали е по-добре - не мога да ти кажа.

14.04.05
21:55

то че не е изгодно финансовео не е,ама ми се струва,че трениращите за релеф трябва да го карат на пълния сплит,иначе ако си за маса мускулите се натоварват ежедневно и нямат никакво време за почивка и съответно за развитие

15.04.05
15:17

Мускулите се натоварват по-добре ако ги тренираш в отделни тренировки. И аз не съм правил 6 дневен сплит, ама от скоро тренирам гърди, гръб, ръце и рамо в отделни тренировки и ми е по-добре...най-вече си по-свеж и силен преди тренировката
Пък за финансовата страна - аз лично съм с карта за моята зала, 12 лв на месец...мога и 7 дни да тренирам по 2 пъти на ден пак ще ми излезе толкова...макар че не знам как стои въпроса в големите градове...колкото съм чел във форума май в София се плаща на отделна тренировка, така че наистина излиза много скъпо

16.04.05
00:05

Всичко зависи от въстановяването на организма.По принцип не е хубаво по две защото не можем да натоварим втората група с необходимата интензивност и се получава така наречения приоритет на първата, но когато е бързо въстановяването няма как да не се тренират по 2 групи в един ден надявам се ти е станало ясно http://www.cheesebuerger.net/images/more/bigs/c024.gif

16.04.05
11:17

Ами по един мускул на ден? 6 дневен сплит,неделята почиваш.Така дали няма да “дърпаш” повече?В смисъл и ако възстановяването ти е добро.Така не даваш приоритет на един мускул,както е в сплита с по 2 мускула на ден,където винаги тренираш първо по-голямата мускулна група.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1