03.10.10
20:59
Здравейте,
искам да си направим тема за бързи фитнес рецепти.
Смятам, че бързо не означава лошо като качество на храната и вкусови качества.
Ето моето предложение:
3-4 пилешки гърди, 3-4 обелени картофа(нарязани), 1 морков настърган, чубрица и червен пипер.(може и малко бира, ама малкоо)
Всичко това се слага в един наелонов плик (като тези на Маги, само че за 1 лев и вътре са 8-10 плика и няма подправки)
За 40 мин са готови нещата, след слагане на плика върху тава. Пече се на 200 градуса.
———————————————-
Моят сайт
Темата беше редактирана от PeshoHard на 11.10.10 20:10.
Идеята е добра;
Ама с тия найлони, веднъж готвих едно пиле та се стопи цялото, не остана месо...
Високо Протеинови Палачинки
В един блендер се слага:
- 4-5 белтъка (може и едно цяло яйце)
- половин чаша овесени ядки
- 3-4 пълни с.л. извара
- подсладител, канела, какао на вкус
Ако сместа е много гъста, може да се добави и малко вода;
Всичко се разбива до гладка смес и се правят палачинки на предварително загрят тиган (стига за 3-4 палачинки в зависимост от размера)
Овесени Ядки с Протеин
- 1 или 1/2 чаша овесени ядки се заливат с вряла вода или се сготвят в микровълновата;
- в отделен съд (аз използвам чаша) се слага една мерителна лъжица протеин; сипва се съвсем малко вода, колкото да се получи сравнително гладка, но гъста смес;
- чака се ядките да са изтинали малко и тогава се изсипва протеина;
Идеята е да не се развалят свойствата на протеина при висоите температури при приготвянето на ядките.
Може да се добавят плодове, канела, какао, итн;
Пълнозърнести Спагети с Кайма
- изберете възможно най-чистата кайма
- с много лук, в предварително загрят тиган, се слага каймата, лука и подправки по желание
- готви се на слаб-умерен огън, без мазнина, като с дървена лопатка за готвене постоянно се разбива на малки парченца (идеята е да се изпари до колкото е възможно мазнината)
- след като е готова каймата се изсипва в съд за изцеждане и се оставя да се изцеди и изстине за около 3-7мин. След това се минава със студена вода за да стане по-рохкава;
- приготвят се спагетите (по същия начин се изстудяват и изплакват със студена вода, след това се слагат в тенджера и се покриват)
- можете да добавите най-различни сосове.
Мнението беше редактирано от HeartCore на 03.10.10 23:26.
04.10.10
17:31
Знам доста,но сега не ми се пише много,затова добавям един бърз вариант за заместване на хранене:
В пластмасови кутийки(кръгли ,не много плитки) слагате по една доза протеин и 100гр овес(естествено пропорциите могат да варират).Подготвяте си 10 такива да кажем и си оставяте в раници,в колата и т.н.Когато нямате време за “истинска”храна или сте на път,просто изваждате кутийката,сипвате вода,разбърквате леко,вадите една лъжица и започвате да ядете.При плътно затворени кутии,продуктите няма да се променят със седмици,а когато имате нужда от тях,ще ви спасят от неудобни ситуации. :)
Пиле или риба в найлонов плик. Бързо, лесно и чисто. Няма мазнини и е супер. Ориза ги вземам от този в пликовете и също става много лесно.
казано от az100yan на 04.10.10, 17:31:
Знам доста,но сега не ми се пише много,затова добавям един бърз вариант за заместване на хранене:
В пластмасови кутийки(кръгли ,не много плитки) слагате по една доза протеин и 100гр овес(естествено пропорциите могат да варират).Подготвяте си 10 такива да кажем и си оставяте в раници,в колата и т.н.Когато нямате време за “истинска”храна или сте на път,просто изваждате кутийката,сипвате вода,разбърквате леко,вадите една лъжица и започвате да ядете.При плътно затворени кутии,продуктите няма да се променят със седмици,а когато имате нужда от тях,ще ви спасят от неудобни ситуации. :)
Да, това е добра идея.
Също така, можете предварително да си смелите желано количество овесени ядки на прах, и си ги смесвате с протеина и могат да се пият и на шейк.
А да питам за високо протеинови палачинки, може ли вместо вода да сложа прясно мляко ?
05.10.10
17:17
казано от HeartCore на 05.10.10, 14:27:
казано от az100yan на 04.10.10, 17:31:
В пластмасови кутийки(кръгли ,не много плитки) слагате по една доза протеин и 100гр овес(естествено пропорциите могат да варират).Подготвяте си 10 такива да кажем и си оставяте в раници,в колата и т.н.Когато нямате време за “истинска”храна или сте на път,просто изваждате кутийката,сипвате вода,разбърквате леко,вадите една лъжица и започвате да ядете.При плътно затворени кутии,продуктите няма да се променят със седмици,а когато имате нужда от тях,ще ви спасят от неудобни ситуации. :)Да, това е добра идея.
Също така, можете предварително да си смелите желано количество овесени ядки на прах, и си ги смесвате с протеина и могат да се пият и на шейк.
И така става,но им се увеличава ГИ-то.
И така става,но им се увеличава ГИ-то.
:) И как точно, и най-вече с колко според теб се увеличава?
казано от Владимир92 на 05.10.10, 20:22:
HeartCore, аз само така го зобя овеса!
Какъв Органон бе, ти да не си започнал да зобиш??
Туко що хапнах от палачинките, станаха страхотни особено на вкус, 7-8 броя не ги усетих :D HeartCore браво за рецептата :)
Радвам се, че са ти харесали.
Рецептата е някъде от youtube - да не си припиша нечия заслуга :)
Можеш да импровизираш, но този начин е най-вкусен.
Безвъглехидратни можеш да ги направиш като смениш ядките с протеинова пудра, но пък са доста по-малко вкусни, а и цялата работа със загряването на протеина итн...
09.10.10
06:27
Протеиновите палачинки са невероятни !!! :)
Шоколадови Високорпотеинови Барове
Баровете са високо калорични, по-скоро подходящи за основен период. Или даже за чийт.
Стига за около 5-6 бара.
Съставки:
-8 мерителни лъжици шоколадов протеин
-1 чаша овесени ядки (под 1 чаша визирам 220мл)
-1/3 чаша фъстъчено масло (можете да си направите домашно, пробвал съм в блендера :) просто е повече играчка и е по-едро )
-3с.л. мед
-половин чаша нискомаслено прясно мляко (1%)
-3с.л. натрошени фъстъци (по желание)
1. В голяма купа смесете: протеиновата пудра, овесените ядки, фъстъченото масло, меда и млякото.
2. От сместа оформете в някакъв удобен съд един голям правоъгълник
3. Сложете го в хладилника за около 30мин
4. Нарежете го на 5 еднакви бара
6. Всеки бар се оваля в натрошените фъстъци (по желание)
Приблизителни Стойности за 1 Бар:
Калории: 452г
Протеин: 50г
Въглехидрати: 36г
Мазнини: 12г
Рецептата е на Muscle Cook, Dave Ruel :)
Протеинов Кекс/Торта
Това си го измислих днес, тъй като не ми се закусваше обикновения шейк, а нещо солидно.
Общо взето смесвате почти същите съставки както и за палачинките споменати по-горе.
Съставки:
1. чаша овесени ядки
2. 5-6 белтъка (може и едно цяло яйце)
3. полу-размразени плодове (ягоди итн) целта е да се разкашкат
4. по желание! протеин (аз изпозвах шоколад)
5. малко подсладител
6. канела + какао на вкус
7. 1-2 пълни с.л. извара
Начин на приготвяне:
В една купа омесвате всичко, като преди да добавите плодоведе ги размачквате в една чаша, както казах да се разкашкат;
Печете в подходящ съд. Предполагам на фурна ще е много по-вкусно, аз сложих всичко това в една стъклена купа за салата и го сложих в микровълновата за 3.5 мин :)
Шейк с извара.
400 гр. извара, 400 гр. кисело мляко + вода около половин литър (аз го предпочитам по-разреден) - всичко се смесва в блендер и се пасира. Най-лесният и приятен начин да се консумира изварата.
Мнението беше редактирано от Santha на 20.10.10 12:34.
Днес е зареждащ ден и си измислих това; Доста вкусно стана.
2 препечении филии пълнозърнест хляб
1 мерителна лъжица протеин (или колкото искате)
2.5 с.л. кисело мляко (аз използвам 2%)
Какао, канелия по желание
В една чаша се изсипва протеина и се добавя киселото мляко - разбърквате докато стане гладка, гъста смес.
Става като крем - мажЕте на филиите!
Домашен протеинов шейк
Рецептата е много подходяща за хора, които нямат много време да си приготвят храната. Става за 1-2 минути. По-лесно става в блендер,но може и с пасатор.
Слагат се в съда:
200мл мляко
50-100гр извара(безсолна)
1 банан
Разбива се, докато стане еднородна смес.Става доста приятно на вкус и е засищащо.Вкуса на изварата почти не се усеща,тя придава плътност на шейка. Когато нямам банани под ръка, съм пробвал с какао, става приятно, но сместа не е толкова плътна и се усещат трошичките от изварата.
Да очаквам скоро някой да пусне рецепта:
Протеинов шейк
В една чаша вода 200мл смесвате една мерителна лъжица протеин.
...
казано от HeartCore на 22.10.10, 22:16:
Да очаквам скоро някой да пусне рецепта:
Протеинов шейк
В една чаша вода 200мл смесвате една мерителна лъжица протеин....
Е нали темата е именно за бързи фитнес рецепти?
Ето една от блога на Oranje,която става бързо,лесно,вкусно, ако нямате протеинова пудра, става и с обезсмаслена извара: http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=837
А тези протеинови барове могат ли да се приготвят без фъстъчено масло? Пробвали ли сте?
07.11.10
21:05
Приготвям абсолютно същите барове с много леки промени,вместо мляко слагам вода и добавям канела и мога да кажа че стават невероятни.Всяка седмица пътувам с влак и постоянно си правя.
”Таралежчета”
500 гр. кайма, 5 яйца, 4-те са сварени, лук, кимион, сол, 1-2 л. кисело мляко. Каймата се омесва с яйцето, млякото, ситно накълцания лук и подправките. Сварените яйца се обелват и всяко едно се увива с кайма. Пекат се в тавичка във фурна до покафеняване.
Казват се “таралежчета”, защото в оригиналната рецепта топките се оформят като таралежчета с издължени носленца, слага им се 2 зърна черен пипер за очи, а “бодлите” се правят от тънки спагети или фиде. Таралежчетата могат да се подредят на листа маруля и да се направят цветя от домати, краставички, морковчета. Но тъй като темата е за “бързи рецепти”, ние избягваме всички тези декорации и играчки и пристъпваме по същество :)
28.02.14
20:10
Рецептите са добри,особено протеиновите палачинки.Добре е измислена тази тема.Различни начини за приемане на протеин.
HeartCore може ли да ги направя с шейкър или миксер.
Мнението беше редактирано от Kiril Raychev на 07.03.14 16:00.