03.10.10
20:59
Здравейте,
искам да си направим тема за бързи фитнес рецепти.
Смятам, че бързо не означава лошо като качество на храната и вкусови качества.
Ето моето предложение:
3-4 пилешки гърди, 3-4 обелени картофа(нарязани), 1 морков настърган, чубрица и червен пипер.(може и малко бира, ама малкоо)
Всичко това се слага в един наелонов плик (като тези на Маги, само че за 1 лев и вътре са 8-10 плика и няма подправки)
За 40 мин са готови нещата, след слагане на плика върху тава. Пече се на 200 градуса.
———————————————-
Моят сайт
Темата беше редактирана от PeshoHard на 11.10.10 20:10.
Идеята е добра;
Ама с тия найлони, веднъж готвих едно пиле та се стопи цялото, не остана месо...
Високо Протеинови Палачинки
В един блендер се слага:
- 4-5 белтъка (може и едно цяло яйце)
- половин чаша овесени ядки
- 3-4 пълни с.л. извара
- подсладител, канела, какао на вкус
Ако сместа е много гъста, може да се добави и малко вода;
Всичко се разбива до гладка смес и се правят палачинки на предварително загрят тиган (стига за 3-4 палачинки в зависимост от размера)
Овесени Ядки с Протеин
- 1 или 1/2 чаша овесени ядки се заливат с вряла вода или се сготвят в микровълновата;
- в отделен съд (аз използвам чаша) се слага една мерителна лъжица протеин; сипва се съвсем малко вода, колкото да се получи сравнително гладка, но гъста смес;
- чака се ядките да са изтинали малко и тогава се изсипва протеина;
Идеята е да не се развалят свойствата на протеина при висоите температури при приготвянето на ядките.
Може да се добавят плодове, канела, какао, итн;
Пълнозърнести Спагети с Кайма
- изберете възможно най-чистата кайма
- с много лук, в предварително загрят тиган, се слага каймата, лука и подправки по желание
- готви се на слаб-умерен огън, без мазнина, като с дървена лопатка за готвене постоянно се разбива на малки парченца (идеята е да се изпари до колкото е възможно мазнината)
- след като е готова каймата се изсипва в съд за изцеждане и се оставя да се изцеди и изстине за около 3-7мин. След това се минава със студена вода за да стане по-рохкава;
- приготвят се спагетите (по същия начин се изстудяват и изплакват със студена вода, след това се слагат в тенджера и се покриват)
- можете да добавите най-различни сосове.
Мнението беше редактирано от HeartCore на 03.10.10 23:26.
04.10.10
17:31
Знам доста,но сега не ми се пише много,затова добавям един бърз вариант за заместване на хранене:
В пластмасови кутийки(кръгли ,не много плитки) слагате по една доза протеин и 100гр овес(естествено пропорциите могат да варират).Подготвяте си 10 такива да кажем и си оставяте в раници,в колата и т.н.Когато нямате време за “истинска”храна или сте на път,просто изваждате кутийката,сипвате вода,разбърквате леко,вадите една лъжица и започвате да ядете.При плътно затворени кутии,продуктите няма да се променят със седмици,а когато имате нужда от тях,ще ви спасят от неудобни ситуации. :)
Пиле или риба в найлонов плик. Бързо, лесно и чисто. Няма мазнини и е супер. Ориза ги вземам от този в пликовете и също става много лесно.
Знам доста,но сега не ми се пише много,затова добавям един бърз вариант за заместване на хранене:
В пластмасови кутийки(кръгли ,не много плитки) слагате по една доза протеин и 100гр овес(естествено пропорциите могат да варират).Подготвяте си 10 такива да кажем и си оставяте в раници,в колата и т.н.Когато нямате време за “истинска”храна или сте на път,просто изваждате кутийката,сипвате вода,разбърквате леко,вадите една лъжица и започвате да ядете.При плътно затворени кутии,продуктите няма да се променят със седмици,а когато имате нужда от тях,ще ви спасят от неудобни ситуации. :)
Да, това е добра идея.
Също така, можете предварително да си смелите желано количество овесени ядки на прах, и си ги смесвате с протеина и могат да се пият и на шейк.
А да питам за високо протеинови палачинки, може ли вместо вода да сложа прясно мляко ?
05.10.10
17:17
В пластмасови кутийки(кръгли ,не много плитки) слагате по една доза протеин и 100гр овес(естествено пропорциите могат да варират).Подготвяте си 10 такива да кажем и си оставяте в раници,в колата и т.н.Когато нямате време за “истинска”храна или сте на път,просто изваждате кутийката,сипвате вода,разбърквате леко,вадите една лъжица и започвате да ядете.При плътно затворени кутии,продуктите няма да се променят със седмици,а когато имате нужда от тях,ще ви спасят от неудобни ситуации. :)Да, това е добра идея.
Също така, можете предварително да си смелите желано количество овесени ядки на прах, и си ги смесвате с протеина и могат да се пият и на шейк.
И така става,но им се увеличава ГИ-то.
И така става,но им се увеличава ГИ-то.
:) И как точно, и най-вече с колко според теб се увеличава?
HeartCore, аз само така го зобя овеса!
Какъв Органон бе, ти да не си започнал да зобиш??
Туко що хапнах от палачинките, станаха страхотни особено на вкус, 7-8 броя не ги усетих :D HeartCore браво за рецептата :)
Радвам се, че са ти харесали.
Рецептата е някъде от youtube - да не си припиша нечия заслуга :)
Можеш да импровизираш, но този начин е най-вкусен.
Безвъглехидратни можеш да ги направиш като смениш ядките с протеинова пудра, но пък са доста по-малко вкусни, а и цялата работа със загряването на протеина итн...
09.10.10
06:27
Протеиновите палачинки са невероятни !!! :)
Шоколадови Високорпотеинови Барове
Баровете са високо калорични, по-скоро подходящи за основен период. Или даже за чийт.
Стига за около 5-6 бара.
Съставки:
-8 мерителни лъжици шоколадов протеин
-1 чаша овесени ядки (под 1 чаша визирам 220мл)
-1/3 чаша фъстъчено масло (можете да си направите домашно, пробвал съм в блендера :) просто е повече играчка и е по-едро )
-3с.л. мед
-половин чаша нискомаслено прясно мляко (1%)
-3с.л. натрошени фъстъци (по желание)
1. В голяма купа смесете: протеиновата пудра, овесените ядки, фъстъченото масло, меда и млякото.
2. От сместа оформете в някакъв удобен съд един голям правоъгълник
3. Сложете го в хладилника за около 30мин
4. Нарежете го на 5 еднакви бара
6. Всеки бар се оваля в натрошените фъстъци (по желание)
Приблизителни Стойности за 1 Бар:
Калории: 452г
Протеин: 50г
Въглехидрати: 36г
Мазнини: 12г
Рецептата е на Muscle Cook, Dave Ruel :)
Протеинов Кекс/Торта
Това си го измислих днес, тъй като не ми се закусваше обикновения шейк, а нещо солидно.
Общо взето смесвате почти същите съставки както и за палачинките споменати по-горе.
Съставки:
1. чаша овесени ядки
2. 5-6 белтъка (може и едно цяло яйце)
3. полу-размразени плодове (ягоди итн) целта е да се разкашкат
4. по желание! протеин (аз изпозвах шоколад)
5. малко подсладител
6. канела + какао на вкус
7. 1-2 пълни с.л. извара
Начин на приготвяне:
В една купа омесвате всичко, като преди да добавите плодоведе ги размачквате в една чаша, както казах да се разкашкат;
Печете в подходящ съд. Предполагам на фурна ще е много по-вкусно, аз сложих всичко това в една стъклена купа за салата и го сложих в микровълновата за 3.5 мин :)
Шейк с извара.
400 гр. извара, 400 гр. кисело мляко + вода около половин литър (аз го предпочитам по-разреден) - всичко се смесва в блендер и се пасира. Най-лесният и приятен начин да се консумира изварата.
Мнението беше редактирано от Santha на 20.10.10 12:34.
Днес е зареждащ ден и си измислих това; Доста вкусно стана.
2 препечении филии пълнозърнест хляб
1 мерителна лъжица протеин (или колкото искате)
2.5 с.л. кисело мляко (аз използвам 2%)
Какао, канелия по желание
В една чаша се изсипва протеина и се добавя киселото мляко - разбърквате докато стане гладка, гъста смес.
Става като крем - мажЕте на филиите!
Домашен протеинов шейк
Рецептата е много подходяща за хора, които нямат много време да си приготвят храната. Става за 1-2 минути. По-лесно става в блендер,но може и с пасатор.
Слагат се в съда:
200мл мляко
50-100гр извара(безсолна)
1 банан
Разбива се, докато стане еднородна смес.Става доста приятно на вкус и е засищащо.Вкуса на изварата почти не се усеща,тя придава плътност на шейка. Когато нямам банани под ръка, съм пробвал с какао, става приятно, но сместа не е толкова плътна и се усещат трошичките от изварата.
Да очаквам скоро някой да пусне рецепта:
Протеинов шейк
В една чаша вода 200мл смесвате една мерителна лъжица протеин.
...
Да очаквам скоро някой да пусне рецепта:
Протеинов шейк
В една чаша вода 200мл смесвате една мерителна лъжица протеин....
Е нали темата е именно за бързи фитнес рецепти?
Ето една от блога на Oranje,която става бързо,лесно,вкусно, ако нямате протеинова пудра, става и с обезсмаслена извара: http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=837
А тези протеинови барове могат ли да се приготвят без фъстъчено масло? Пробвали ли сте?
07.11.10
21:05
Приготвям абсолютно същите барове с много леки промени,вместо мляко слагам вода и добавям канела и мога да кажа че стават невероятни.Всяка седмица пътувам с влак и постоянно си правя.
”Таралежчета”
500 гр. кайма, 5 яйца, 4-те са сварени, лук, кимион, сол, 1-2 л. кисело мляко. Каймата се омесва с яйцето, млякото, ситно накълцания лук и подправките. Сварените яйца се обелват и всяко едно се увива с кайма. Пекат се в тавичка във фурна до покафеняване.
Казват се “таралежчета”, защото в оригиналната рецепта топките се оформят като таралежчета с издължени носленца, слага им се 2 зърна черен пипер за очи, а “бодлите” се правят от тънки спагети или фиде. Таралежчетата могат да се подредят на листа маруля и да се направят цветя от домати, краставички, морковчета. Но тъй като темата е за “бързи рецепти”, ние избягваме всички тези декорации и играчки и пристъпваме по същество :)
28.02.14
20:10
Рецептите са добри,особено протеиновите палачинки.Добре е измислена тази тема.Различни начини за приемане на протеин.
HeartCore може ли да ги направя с шейкър или миксер.
Мнението беше редактирано от Kiril Raychev на 07.03.14 16:00.