21.10.10
19:05
Здравейте видях тази програма за качване на мускулна маса искам да попитам да ли е добра и имате ли впечатления от нея..
http://www.bb-team.org/workout/1291/#axzz131LhytGe . И другото което е на 15 години съм 185 см 74 кг не мога да кажа че съм много слаб имам някаква маса и трябва ли да кача килограми за да стане релеф после или не ми трябват.... и някой ако може да ми каже някакъв режим на хранене понеже не искам да тренирам без ефект... БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!
22.10.10
06:46
Хмм...ако си начинаещ и тепърва навлизаш във фитнеса програмата ще ти е от полза. Можеш да я изпълняваш 1-2 месеца и после ако е имала задоволителен ефект да минеш на сплит. А относно храненето...няма как да ти кажеме специален хранителен режим...в смисъл ако ще качваш маса ти трябва ВВД или РБД. Какво ще е менюто ти обаче...при всеки това е индивидуално :) И на въпроса ти дали ти трябват първо килограми...има два начина на процедиране...първия: сваляш % на мазнини до 11-12% и тогава започваш да качваш маса “на чисто” както се казва, а втория начин е да започваш направо, като ще трябва да изтърпиш допълнителното омазняване докато не започнеш да чистиш мазнините. Ако смяташ, че не са ти прекалено много мазнините започвай направо да трупаш маса (пък и идва зима...най-подходящото и приемливо време за “качване” от гледна точка на това, че допълнителните мазнини се крият от повечето дрехи). http://www.bb-team.org/articles/1466/#axzz134DLOTjg - тази тема ще ти даде основната информация за храненето и режимите. Това е за сега...ако имаш други въпроси - питай! ;)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 22.10.10 06:49.
Ами чесно казана аз свалих бая килограми така че няма смисъл от още ще стана много слаб и това за чистенето на мазнините кога става в смисъл нали си написал трябва да търпиш мазнините докато не започнеш да чистиш...
22.10.10
13:33
Ми зависи...някой правят 2-3 месеца период “качване” и след това 2-3 месеца период “чистене”. Хубаво е периода качване да е поне 2 месеца, за да може тялото да реагира както трябва. При теб, щом си слаб, спокойно можеш да направиш 6 месеца (че и повече) период за качване, и после да се “изчистиш” от мазнините, които си натрупал до тогава. След това можеш да ги връткаш през 3-4 месеца, но това сам ще прецениш. Важното е първо да качиш маса, затова не мисли за “чистене” в близките 6 месеца. :)